Arkadaşlar selam,
Uzatmadan konuya gireyim. 2023 yılında 12. Sınıftan mezun oldum. Çalışamadım. 1,5 milyon sayısal sıralama yaptım.
2024 yks için ailem dershaneye göndermek istedi. Çok sıcak bakmadım. Kendi çabamla daha iyi çalışacağımı düşünüyordum. Ama yine de gittim ve 1,3 milyon sıralama yaptım.
2025 yks girmeye karar verdim. Ancak bu sefer kendi çabamla çalışacaktım. Disiplinli bir şekilde çalıştım. Hatalarım oldu evet hatalarımın da farkındayım. Bazı konuların çok üstüne girmedim, çalışmaya 1 2 ay geç başladım. Ama ocak ayında günde 8 saat verimli bir şekilde çalışıyordum. Ve bu böyle devam etti. Haziran ayına kadar 8 saatin altına çok nadir düştüm. 10 saat, 11 saat, 9 saat..
En sonunda 600bin sıralama yaptım.
Ama istediğim bölümü kazanmadım.
İstediğim bölüm biyoloji. Bu konuda kendimi çok fazla geliştirmek istiyorum. Ve bu alana da gerçekten ilgim var.
Tekrardan sınava hazırlanmak istiyprum ama mezun olduğumda geç kalmışlık hissi olacak korkusu yaşıyorum. Bunun yanında biyolojiyi okuyup bırakmak değil de yüksek lisans gibi bir hedefim var. Sizce ne yapmalıyım?
Not: Yatay geçiş imkanım yok ve 2. Tercihlerde bir bölüm yazıp gitsem bile mutlu olacağımı düşünmüyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer