YKS için hangi alandan hazırlanmalıyım?

Merhaba arkadaşlar. Ben şu an 23 yaşımdayım ve tekrar sınava hazırlanmaya karar verdim. Ama çok kararsız kalıyorum, o kadar çok bölüm ve meslek var ki ve de hepsinde kendimi buluyorum sanki. Daha eşit ağırlıktan mı sayıdaldan mı hazırlanmalıyım hiç bilmiyorum. Ben çocukluğumdan liseye kadar çoğu çocuk gibi astronot olma hayali kurardım. Her zaman bilimsel gelişmeler beni etkiledi. Astronomi, fizik matematik, kimya, biyoloji, tıp... Kısaca bilimsel her âlan hoşuma giderdi. Ders bakımından ise benim sözel derslerim inanılmaz iyiydi. Ezberim çok kuvvetliydi. Kitap okumayı falan da çok severdim. Sayısal derslere, şöyle bir düşününce oturup hiç doğru düzgün çalışmadım neredeyse. O yüzden temelim eksik kaldı ve hep düşük not aldım. Tek çalıştığım zaman, sınava 1 gün boyunca uğraşmıştım ve 65+ not almıştım. Biliyorum sayısalı iyi olanlar bunu çok iyi görmeyecektir. Ama o gün çalıştığım zaman yapabileceğimi anladım. Zamanında sürekli meslek değiştirirdim. Bizim lisede nüfus az olduğu için her ders işleniyordu, alan ayrımı yoktu. Hatta bir keresinde YDS için bile çalışmaya başlamıştım. Sonra uzun bir süre boyunca psikiyatrik hastalıklarım ve benim hatalarım yüzünden dersleri boşladım. Velhasıl kelam şimdi tekrar hazırlanmak istiyorum. Fizik, matematik, genetik, astronomi gibi bölümler beni öylesine cezbediyor ki. Ama bir yandan da sosyoloji, arkeoloji, felsefe, edebiyat gibi bölümlere ilgim var. İş bulup bulmamak pek de önemli değil. Yaşım 23 ve artık geç kalmak istemiyorum. Ve çevremde bana sınav hakkında destek verecek kimsem de yok. Ne yapmalıyım sizce?

YKS için hangi alandan hazırlanmalıyım?