Mühendislik sıralamaları yükseldi bence senye iyi öğrenciler bunu fırdat bilip muhendislik ağırlıklı tercih yapıcak siz ne diyorsunuz
Cevabın nedir?
Sponsorlu
Merhaba Yağmur! 🌸 Öncelikle sakin bir nefes al, bu tür değişimler her yıl olabilir ve bu seni endişelendirmesin. Evet, 2025’te tıp sıralamalarında bir düşüş oldu ve bunda birçok faktör rol oynayabilir. Özellikle öğrencilerin tercih trendleri, üniversite kontenjanları ve sınav zorluk dereceleri gibi etkenler bu durumu şekillendiriyor.
Gelecek yıl için öngörüler elbette net olmasa da, dediğin gibi mühendislik tercihlerinde bir artış olursa tıpta bir nebze daha rahatlama olabilir. Ama burada önemli olan senin hedefin! Hayalin tıp okumaksa, tüm enerjini bu yolda odaklamalısın. Seni korkutmasına izin verme, çünkü zirveye giden yol her zaman kolay olmuyor. Unutma, çalışkan ve azimli biri her zaman başarıya ulaşır. 💪✨
Bu süreçte yorulmuş olabilirsin ama korkma ben yanındayım! 🦋0
Çok Süper Cevap
11 ayBence dönmez ya. Dönmemeli de zaten. 25 bin de tıp için çok kötü bir sıralama ve tıpta da çok yoğunluk oluyor böyle. Doktorlar istifa etmeden önce corona zamanına yakın o kadar yığılma vardı ki tıpa kpss gelecek diye söylentiler dolaşıyordu.
211 Yorumla- 11 ay
Evet bencede
- 11 ay
Yoğunluğun sıralamayla ilgisi yok ki, kontenjanla ilgisi var
- 11 ay
@sileceğimya kontenjan arttıkça sıralama da düşer
- 11 ay
Yükselir yani pardon anladın sen beni
- 11 ay
Kontenjanla bi ilgisi yok ya çoğunluk tıpı tercih ediyorsa sıralama yükselir, çoğunluk tercih etmiyorsa düşer
- 11 ay
@sileceğimya aşkım şöyle anlatayım mesela 30 kontenjan düşün tamam mı. Bir de 30 kişi düşün. Bi 30 kontenjana 30 kişi yerleşirse puanı en düşük olan o 30. Kişi de yerleşmiş olacağından dolayı o bölümün puanı düşer. Şimdi 10 kişilik bir kontenjan ve 30 kişi düşün. İlk 10 kişi gireceğinden puan yüksek kalır. Geri kalan 20 kişi ilk 10’luk dilime girmeye çalışırlar. Böylece hem puan yükselir hem de yığılma olmaz. Fazla kontenjan puan düşüşüne sebep olur. İstersen internetten falan araştırabilirsin sen de
- 11 ay
Teşekkür ederim valla araştıramam ahshhaha benden geçti o işler tıp okuyacak olan düşünsün bebiş
- 11 ay
Biliyorum knks aptal değilim ama kontenjanı arttı istersen git bi yöke bak tıp kontenjanı artmışmı azalmışmı
- 11 ay
Hangimize söyledin anlamadım ama pek umrumda değil açıkcası artıp azalması
- 11 ay
Bi tanem bilmiyorum ben bakmadım ki sen sıralama arttı demişsin kontenjan arttı dememişsin ki ben de ona göre yorum yaptım. Bir de ben sana anlatmadım ki yorumda yazan diğer üyeye anlattım üzerine alınma lütfen
- 11 ay
Tamam
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
3Cevap
11 ay25 bin çok yüksek bu arada tıp için en az 10 bin olmalı.
0116 Yorumla- 11 ay
Abartma ya şu an devlet üniverstileri toplam 20bin kontenjan açmış 10 nası olsun bence çok yüksek tıp
- 11 ay
çok fazla gereksiz fakülte var kalite düşüyor
- 11 ay
Aynen düşün ağrıda bile tıp var
- 11 ay
sen tıp istiyorsun anladığım kadarıyla aklında bir yer var mı
- 11 ay
Var ya yani doğu olmasın da nere oluyo olsun 18 Mart güzel orayı istiyorum hem yurtdişı denklikte var hem çanakkle güzel şehir ne çok kalabalık değil çeçek falan var ünisi deniz kenarında falan
- 11 ay
ben tıp okuyorum sormak istediğin varsa sorabilirsin
- 11 ay
Nerde okuyon
- 11 ay
Ankara 'da
- 11 ay
Üni ismi söyleseydin iyiydi ama neyse kaçıncı sınıfsın sıtajlara başladın mı
- 11 ay
uni söylersem çok belli olur , üçe gectim. haftaya başlıyor okul. hic ders falan calisasim yok.
- 11 ay
sen bu sene 12 miydin
- 11 ay
Yok mezun bu sene 52 bindeyfim
- 11 ay
Zormu peki ezber çokmu
- 11 ay
seneye kazanırsın muhtemelen tıp istiyorsan.
- 11 ay
bugüne kadar sadece ilaç isimlerini ezberledim onun dışında ezbere karşıyım
- 11 ay
Evet tıp istiyomda en kötü dersim bu sene biyolojiydi ezber çok yapamıyom nası olucak bilniyorum
- 11 ay
ilac isimlerinin mantığı yok çünkü mecbur ezberlemek gerekiyor
- 11 ay
mühendislikten kolay
- 11 ay
Aynen ya zormu peki derler falan
- 11 ay
İyi ozaman kimya muhendisliği var babam diyo istersen oraya git daha az ezber var
- 11 ay
anatomi en zor ders her şeyi ogrensen bile soruların en fazla yarısını doğru yapabiliyorsun
- 11 ay
bu sadece anatomide böyle diğerlerinde çalıştığınin karşılığını alıyorsun
- 11 ay
Anladım peki sen ilk senedemi gittin yoksa mezundan mı
- 11 ay
Anladım yanı boşa gitmiyor çalışmak tyt gibi değil hshshs
- 11 ay
ilk sene benim sıralama iki bin
- 11 ay
Maşallah knks hangi lise mezunusun iyi bir lise galiba
- 11 ay
fen lisesi ama iş öğrenci de bitiyor bence peki sen
- 11 ay
Ben de fenden mezunum normal bi fen öyle yüksek falan değil
- 11 ay
benim ki de öyle
- 11 ay
Biz konuları geç bitirdik onadan bizde az çıktı tıp puanı şubatta falan bitirdik siz ne zaman bitirmiştiniz fizikçi diyo geç bitirmeseydik sen tıpa giderdın önceki sene erken bitirmişlerdi 39 tane çıkmıştı bu sene geç bitirdiler 18 tane çıktı bizim canım arkadaşlar dedi bide geç bitirilerim canım aptallar sordular 11 de erkekn bitirmiştik matı ve kimyayı 12 başlıyalımmı yok dediler şimdi matı şubatta bitirfdik aptalalr yüzünden
- 11 ay
50 binden rahat çekersen tıp kazanırsın merak etme çok yakın çünkü
- 11 ay
bireysel çalışmayı seviyorsan o senin için daha faydalı olur
- 11 ay
Tskrel de tyt türkçem kötü o beni biraz korkutuyor ilk 5bine girenlere bakıyom bitek türkçe bana uzak geliyor mat falan yakın da türkçe uzak geliyo onlar 35 36 türkçe yapıyo ben sınnvda 25 yaptım uzak ya
- 11 ay
Seviyom ama evde çalişamıyom gittim dershaneye yazıldım bakalım
- 11 ay
Türkçe benim de kötüydü 33e 7 ydi hiç sevmem Türkçeyi çünkü doğruları çok subjektif
- 11 ay
Türkeçeyi kims sever netler nasıldı merak ettim kendimkiyle kıyaslıyım
- 11 ay
yaşadığın şehirdeki kütüphanelere parllara git ben genelde oyle yapıyorum o biraz motive ediyor, evde çalışamıyorum
- 11 ay
Zaten kayıt olduğum dershane benden çok para almadı dedim bari kayot olıyom bişi olmaz
- 11 ay
İstesem gitmem zaten dersheneye
- 11 ay
benimki yks 2022 iydi. turkce zordu 33 e 7 geldi. sosyal iki yanlış fen iki yanlış mat bir bos. ayt toplam iki yanlış.
- 11 ay
Maşallah knks
- 11 ay
evet ama sonra unide ingilizce muafiyet sınavını geçemediğim için 1 yıl hazırlık okudum.1 yılım çöpe gitti ingilizce yüzünden.
- 11 ay
Benim ayt de 34 5 aytmat 10 4 fizik 12 1 kimya 8 4 biyoloji 28 6 tytmat 15 4 fen 12 4 sos 25 10 türkçe vardı
- 11 ay
Bende de ing yok ben türkçeye giderim muhtemelern
- 11 ay
ayt odaklı çalış derim çünkü 2 ayt sorusu neredeyse 9 tyt ye bedel. tyt çok nankör
- 11 ay
Aynen zaten öyle diye deye tyt beni mavetti 90net tyt yapsam bende şimdi tıpa gitmiştim ondan bu sene tyt ye ağarlık varocem
- 11 ay
bu sene zormuydu yks
- 11 ay
Evet tyt si zordu hele tyt matı yetiştiremedim ama ayt si zor değildi
- 11 ay
çok özlemişim yks yi üni çok zor lise gibi değil
- 11 ay
Bilmem bende inş özlerim liseyi hshsh
- 11 ay
kesinlikle özlersin üniversite tam bir hayal kırıklığı
- 11 ay
Bilmem sen hangi uzmanlığı istiyon
- 11 ay
genel cerrahi istiyorum
- 11 ay
çok kararsızim
- 11 ay
Benim bi dayım kardiyolk kalpte çok para var diyo genel cerahi hamallık diyor bence kardiyolok ol kalp falan sevmezmısın
- 11 ay
aslında bir yanım kolay bir şey istiyor dermatoloji, radyoloji, oftalmoloji gibi. bir diğer yanım idealist. kalp ameliyatlari çok zor oluyor. beyin de öyle. adamlar mikroskopla ameliyat yapıyor. adli tip veya genel cerrahi bu ikisinden biri artık hiç bilemiyorum.
- 11 ay
birini yanlışlıkla öldürmek çok korkutuyor beni ama mesela fakuitedeki kadavralarla uğraşırken çok rahat ve mutluydum. o yüzden adli tıp olabilir.
- 11 ay
Bilmem ama kandan falan korkmuyordan kardiyolok ol para basıyo dayım şu an özel bir hastande bide zor değil flndiyor o yaptıysa sende yaparsın
- 11 ay
Bilmem iyi para kazandıran bi yere gitde
- 11 ay
bugün ders seçimi vardi kalp cerrahisine giriş diye seçmeli ders vardı secemedim kontenjan 40 kişi olduğu için herkes almış dersi. secsem fikrim olurdu.
- 11 ay
İyi para kazandıran biyere git bide yüksek sıralma yapmışlıb şimdi seni hemen özel hastaneler kapat
- 11 ay
dersin yorumlarına baktım öğrencileri yoklama alıp gönderiyorlarmis cerrahlar. bizi ayak bağı olarak görüyorlar.
- 11 ay
Hshshsh
- 11 ay
parayı en çok ortopedistler basiyor, plastik cerrahi bunlar zengin genelde. c
- 11 ay
Ozamsn plastikiçi ol para her şey maalesef şu an trde
- 11 ay
kafam çok karışık
- 11 ay
Daha 3 senen var yavaş yavaş düşün
- 11 ay
bence de para önemli ama buradaki uzmanlar yurt dışındaki asistanların aldığı parayı alıyorlar ve çok daha fazla çalışıyorlar. en iyisi yurt dışına çıkmak o yüzden.
- 11 ay
hem de tus aşırı zor bir sınav felaket zor kazanması zor
- 11 ay
Denklikte vardır senin üniversitede bnecede direk dişarı
- 11 ay
Bilmem hiç bakmadım sorularına
- 11 ay
ben bütün yaz biyokimya çalıştım o dersin sorularını yapabiliyorum sadece
- 11 ay
sen yurt dışı düşünüyor musun
- 11 ay
Hshdhsh
- 11 ay
Evet ondan 18 Mart istiyomya denkliği var
- 11 ay
bu denkliğe nereden bakılıyor yurt dışı için ben hiç bakmadım
- 11 ay
2 bine girdeiysen denkliği vardır gazı nin falan var
- 11 ay
Hacettep Ankara gazı var hepsininkorkama yani
- 11 ay
inşaallah vardır bir de sap gibi ortada kalmayalım
- 11 ay
Ankara gazi cerrah paşa medipol yani Ankara'da olanların çoğu var
- 11 ay
ben Hacettepe de okuyorum
- 11 ay
ama Türkçe
- 11 ay
okul yine de ingilizce istiyor
- 11 ay
Var ozman denkliği korkma yani uzmanlığınıda orada yap missss sonra yurt dışına gidersin
- 11 ay
Yaparsin ingzeceyi 2 bine girmiş adamsın
- 11 ay
bana imkansız gibi geliyor biliyor musun okul çok zor herkes sınıf geçmek için çalışıyoruz
- 11 ay
Tamam üniden sorna yaparsın niye kendini kasıyon ki üni bitsin uzmanlik bitsin sonra koy kafanı yavaş yavaş öğrenirsin
- 11 ay
ingilizcem kötü biliyor musun hazırlık okumama rağmen kötü ben anlayamıyorum bu heriflerin ne konuştugunu
- 11 ay
Benimde laa sınavlardan 60 alıyorum korkma öğretim frklı buralarda benim dayım hiç bilmiyordu biliyo şu an bide fırat mezunu dayım düşün artık hhshs
- 11 ay
bir dil neden yazıldığı gibi okunmaz çok garip geliyor hala çözemedim bu dille çocuğu markete bile yollayamazsin adamlar dünyayı kolonize etmiş büyük başarı gerçekten
- 11 ay
senin ingilizcen nasıl anime falan seviyorsan belki ilgin vardır iyidir ingilizcen
- 11 ay
Üni bitsin git İstanbul'da ya da ankarda iyi bir kursa kayıt ol önce konuşmayı sonra yazmayı öğretsinler bizim eğitim sistemsinde ise tam tersi önce yazmayı öğretiyorlar ondan bize farklı geliyor mesela bizde a var ya a onlarda ey diye okunuyor ondan garibine gitmiş
- 11 ay
Benim dilci knksim var 5 bine girdi konuşamıyo ing yazıyo anlaıyo ama konuşamıyor ne diyim artık tr eğitim sistemine yanlış öğretiyorlar
- 11 ay
Normal ya
- 11 ay
benim gramer iyi hatta ben sözlük ezberledim hazırlıkta kelime de iyi ama duyduğumu anlamıyorum ben Türkçeyi bile anlamıyorum benim beynimde bir problem var galiba
- 11 ay
Shhshs sende pıroblem varsa ben deliyim aq 2 bine girmissim ne problemi
- 11 ay
millet film falan izliyor podcast dinliyor oradan öğreniyor galiba
- 11 ay
Bilmem dediğim gibi dilci knksm bile düzgün konuşamıyor diyo yani sebde değil sorun eğitim sisteimde
- 11 ay
okulda çok agrima gidiyor biliyor musun herkes ingilizce konuşuyor yabancılar falan ben canım gibi bakıyorum kafa falan sallıyorum
- 11 ay
Keşke 1 sene daha hazırlık alsaydın ozman memleket nere merak ettim
- 11 ay
konyaliyim ben o sene deprem oldu bizim hazırlık online oldu yani
- 11 ay
zaten yüzyüze de pek bir şey öğrenemiyirduk gerçi
- 11 ay
Bilmem o zaman yazın bi kursa yazılsaydın öğrenierdin falan
- 11 ay
bu işi tustan önce halletmek gerek çünkü tusta dil sınavı da var ingilizce istiyorlar
- 11 ay
dil kurslari işe yarıyor mu ki
- 11 ay
Hee doğruuu bilmen öğrenirsin bence sadece ben yapamıyoum falan deme de yani öünene görünmeyen engekler koyma kimler yapıyor tr2000 cisimi yapamicak hshsh
- 11 ay
Bilmem
- 11 ay
derece pek bir şey ifade etmiyor aslında biliyor musun mesela yks sayısal birincisi bizim devrede. digerlerinden hiçbir farkı yok çocuğun. sadece çalışmak gerekiyor ve sisteme adapte olmak
- 11 ay
Anladım knkss bencede
- 11 ay
biraz geç oldu galiba
- 11 ay
Geç oldu derken
- 11 ay
gece olmasını kastettim
- 11 ay
Hee uyu ozamann knkss sağol sohpetin için
- 11 ay
sen sağol
- 11 ay
🫡 görüşürüzzz
11 ayCunku kontenjanlar azaldı. Seneye de bir azalma olursa bu sekilde ilerler. Hedefini en yuksege tutman senin icin daha faydali. Umarim hayallerin gercek olur 🌻
21 Yorumla- 11 ay
Yok tıp arttı diş azaldı
11 aySen halledersin.
11 Yorumla- 11 ay
Sağolll
Hepsinin puanı arttı devlet üniversitelerinin hepsinin kontenjyanları düştü yabancılara daha fazla kontenjyan açıldı
00 YorumlaDonme tabiki yabancilara kontenjan ayormislar gakiba
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Üniversite Tercih > Sorular > Tıp sıralamsı niye bukadar artı 30 binden 25 bine düştü seneye tıp istiyorum sizce yeniden eski yerine dönermi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım