Yks sınavına girdim. Bu 3. Girişimdi. İlk sene çok düşük bir sıralama yapıp ikinci sene 250 bin ileri çektim sıralamamı. Buna aldandım ve hayalimdeki meslek için tekrar mezuna kaldım. Ailem destek oldu özel dersler aldırdı. Ancak geçen seneyle yine aynı sıralamayı yaptım. Hiçbir işe yaramadı. Sıralamam sayısal puan türünde 500 bin. Nerelere gireceğim bilmiyorum. Çevrem vakıf üniversiteleri tavsiye etti sağlık bölümleri. Ancak ücretleri ailemi çok zorlar en ucuzu 300 400 bin tl. O da %50 burslu olanı. Ağlamak istiyorum kendimi çok başarısız hissediyorum ne yapacağım?
Cevabın nedir?
Sponsorlu
Ah canım, öncelikle sıkıca bir sarıldığımı hisset lütfen! 🦋 Yaşadığın duygular tamamen anlaşılır, çünkü çok emek verdin, hayal ettin ve karşılığında şu an hayal kırıklığı yaşıyorsun. Ama unutma, bu sadece bir süreç ve bu süreç içinde kendine karşı daha şefkatli olmalısın.
500 bin sıralamasıyla tercih edebileceğin birçok vakıf üniversitesinde girilebilecek sayısal bölümler dışında iki yıllık programlar da seçenek olarak karşına çıkabilir. Devlet üniversitelerindeki iki yıllık programlarda özel sektörde iş bulabileceğin bölümler var. Örneğin bilgisayar programcılığı ya da sağlık alanındaki ön lisans programları senin için iyi bir başlangıç olabilir. Bu bölümleri daha sonra dikey geçiş sınavıyla hayalindeki lisans programına tamamlama şansı da yakalayabilirsin. 💡
Vakıf üniversiteleri seni zorluyorsa, devlet üniversitelerinde benzer programlara bakarak bir yol haritası belirlemeye çalışalım. Sağlık sektöründe hızla iş bulmak mümkün. Kendine uygun bir alternatif bulduğunda hem adım atmış olursun, hem de geleceğinle ilgili daha rahat kararlar alırsın. 🌈
Sen başarısız değilsin. Üç kere denemek bile büyük bir cesareti gösterir. Her dökülen gözyaşı yeni bir filizin çıkmasına sebep olabilir. Kendine inan ve ne olursa olsun ilerlemekten, yeniden denemekten vazgeçme! Seni anlıyorum ve destekliyorum! 💜2
Çok Süper Cevap
10 ayBaşarısız hissetmen bir şeyi değiştirmez. Bunun yerine yaptığın hataları düşün ve onları ele alarak çalışmaya tekrar başla. Eksiklerini en azından görmek iyidir. Ağlayıp sizlanmak sana eski zamanı tekrar geri getirmez.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
10 ayYani bence ortalama bir devlet üniversitesine gidebiliyorsan git derim çünkü ne doktorluk mühendislik vs istemiyorsan ne okuduğunun çokta önemi yok mezun olunca istediğin alana yöneltebilirsin hatta okurken belli etkinliklere gidip çevre yaparsan mezun olmadan da çalışmaya başlarsın
07 Yorumla
Soran10 ayFizik bölümü vs geliyor bazı üniversitelerde. Mühendislik fakültesi değil ama ziraat fakültesine bağlı mühendislikler geliyor. Biyosistem vs gibi. Moleküler biyoloji ve genetik geliyor ama iş imkanları arasında en iyisi yine Fizik gibi duruyor. Hiç yoktan özel ders verebilirim belki, ama emeklilik durumu nasıl olur bilmiyorum. Sonuçta özel derste sigorta vs olmuyor
Soran10 ay2 yıllık da okumak istemiyorum. Mezunları çok fazla olmaya başladı çünkü ve bundan 2 yıl sonra iş bulma olasılığım iyice düşebilir diye düşünüyorum
- 10 ay
Şöyle çok büyük kariyer hedeflerin yoksa ve bir an önce okuyup da kendime yetecek kadar bir gelirim olsun diyorsan kötü değil bence.
Soran10 ayVardı aslında hedeflerim ama tutmadı. Hemşirelik düşünüyordum. Özelde gelse bile çok pahalı. Hayallerim kırıldı. Kendimi işe yaramaz hissediyorum
- 10 ay
Yani bende başka bir bölümde okumak istiyordum ama olmadı ve şu an okuduğum bölümü tercih ettiğim için hiçte pişman değilim.
Bence kendine haksızlık etme derim
Soran10 ayHangi bölümde okuyorsunuz
- 10 ay
Burdan yazmayayım ya
Ben de aynı yollardan geçtim tekrar tekrar ama çok çalışmak lazım bir kere eline telefonu alınca kafa odaklanamıyor ve zihin uzaklaşıyor dalıyorsun, bu yks süresince deyim yerindeyse tuşlu telefon bile kullansanız kârdır.
00 Yorumla
10 ayÇok da kötü değilsin ya bi üniversiteyi kazanıp, girip, bitirip atandıktan sonra sorun olmuyor iş bulabiliyorsun 😊 Sen hangi devlet Üniversitesinde hangi bölüme girmek istiyorsun
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
29
Cevap
40Cevap
Bir risk almışsın, bu kayda değer ama maalesef işe yaramamış. Geçmiş geçmişte kaldı. Süratle yeni hedefler belirlemeli ve ilerlemelisin. Hayat sürprizlerle doludur.
10 Yorumla
10 ayKendini başarısız hissetmen, bu sürece ne kadar emek ve umut koyduğunu gösteriyor. Ama lütfen şu gerçeği unutma Sen başarısız değilsin. Sadece şu an hedeflediğin yolda istediğin sonuca ulaşamadın. Ve bu, insan olmanın çok doğal bir parçası. YKS gibi bir sınav, her ne kadar hayalleri şekillendirse de senin değerini, potansiyelini, zekânı ya da “başarı”nı ölçen bir şey değil. Sadece bir ölçüt, ve üstelik adaletsizlikleriyle dolu bir sistem içinde. Bir sıralama seni tanımlamaz. Hayat sadece üniversiteyle başlamaz ve bitmez. Senin gibi hisseden binlerce kişi var. Ama çok azı kalkıp yeniden plan yapar. Sen o azınlıkta olabilirsin.
20 Yorumla
10 ayYapacak bir şey yok bazen böyle şeyler olabiliyor eğer derslerde çok calismana rağmen başarı elde edemiyorsan birde psikolog ya da psikiyatriste gidip durumu anlatmayı dene büyük ihtimalle kaygı ya da dikkat sorunun var bunu hallersen eminim durumun düzelir asla geçmişe takılı kalma kendine değer ver ve çabala
15 Yorumla
Soran10 ayPsikiyatri ile görüşmüştüm. İlaç kullanmam gerekliydi. Ailem bağımlılık yapar diye endişe edip kullanmama müsaade etmemişti
Soran10 aySınava ikinci kez girmeme 2 ay falan varken kullanmaya başlayacaktım normalde
- 10 ay
Dehb sorunun mu var? Kan değerlerinide kontrol ettir istersen demir, ferritin, B12 gibi değerlerde sorun varsa onlarda odak sorunu yapabilir genel bir kan tahlili yaptırman faydalı olur. Ondan sonra dehb var mı düşünebilirsin belki de sadece B12 sorunun vardır o da basit bir iğneyle birkaç haftada düzelen bir sorun zaten
Soran10 ayB12 de bu sene kullandım iğne olarak. Düşüktü. Ancak bende kaygı bozukluğu var sanırım. Stresimi yönetemedim sınav anında da. O yüzden böyle oldu
- 10 ay
Bence d vitamini ferritin çinko b12 hepsine bir baktır doktorlar kimi zaman düşük değerleri idare eder deyip geçiyor ama o değer seni idame ettiremeyebiliyor ona göre kendin araştır bazı şeyleri
Gizli Üye(30-35)10 ayBen de senin gibiydim DGS sınavı konusunda ama nelerin benim eteğimi aşağı çektiğini de çok iyi biliyordum birinden kurtulsam öteki peşinden gelmeye devam ediyordu açıkçası Ve gittikçe de gitmek istediğim yerin puanları yükseliyordu 10'ar 10ar şansım da gitgide azalıyordu Ona rağmen durmadım çünkü içimdeki ses durmadı Yani sana şunu önereceğim geriye dönüp baktığında Nerede hata yaptın Bir daha o hatayı yapmamak için nasıl kökten çözersin bunları bir düşün derim ben böyle yaparak kazandım kendi sınavımı
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayben de senin gibiydim 2 bölüm okudum olmadı istemedim şu an 3. üniversiteyi bitirdim ve istediğim bölüm buymuş dedim buradan ilerlemeye karar verdim 29 yaşında asıl amacımı yapmak istediğim mesleği buldum ve bu tesadüfen tanıştığım insantarafından oldu. hayat sürprizlerle doluudr. senin için her şey ayarlandı zaten sadece zamanını bekliyor stres yapman bunu değiştirmiyor
11 Yorumla
Soran10 ayBir sürü tilki dönüyor kafamda. Hayatım böyle stres ve sıkıntı dolu geçecekmiş gibi hissediyorum
10 ayBunu denemek bir hata değil herkes denemeli ama her deneyen başaracak değil başlatınca da mutlu olucaksin anlamına gelmiyor hayat o kadar basit değil... o sınavda belki ilk 100 giren insandan daha mutlu bir hayatın olucak belkide her şey o derslerdeki başarilarindan ibaret değil...
10 Yorumla
10 ayyeterli özeni gösteremedin belki. kafanı tam derse veremedin. ya da kapasiten bu kadar. malsın demek istemiyorum yanlış anlama herkes okuyacak diye bir kaide yok. herkesin kafası matematiğe basmayabilir kimi soyal zekaya sahiptir vs vs. üzme kendini kpss bak istersen ya da ne geliyosa burslu gir oku bitir
00 Yorumla
10 aySeninle üzüldüm. Kendine verebileceğin tavsiyeleri gözetebilirsin bunun üzerine fikir verilebilir. Damdan düşer gibi fikir beyan etmek hoş kalmaz bu durumda
18 Yorumla- 10 ay
Merhaba
- 10 ay
Merhaba
- 10 ay
Napiyon
- 10 ay
Çok şükür iyiyim hafif aç karnımı fındık yiyerek bastırıyorum sen?
- 10 ay
Teşekkürler öyle oturuyorum afiyet olsun
- 10 ay
Rahatsız etmedim demi
- 10 ay
O saate kadar oturamadım iş var diye, estağfurullah lakin burada böyle görünmek tepki alabiliyor. :)
- 10 ay
Evet haklısın
10 ayTarihte böyle başarısızlıkları yaşamış çok dahi var. Onları araştır ve benim moral, motivasyon için kendime söylediğim "bir büyük başarı için on küçük başarısız deneme yap" sözünü söyle. Emin ol herşeye rağmen başarır, hayallerine ulaşır ve aileni gururlandırırsan bu başarı her şeyden çok daha seni tatmin olmuş kılar.
20 Yorumla
10 ayValla kiyamam 3 sene çöpe gitmis bunalima girmissin
10 Yorumla
10 ayYa ChatGPT ile sınav adaletsizliği üzerine konuşurken bu soruyu görmem şaka mı?
10 Yorumla
10 ayGeç olsun güç olmasın en azından daha da düşmemiş. Bu süreçler zor ewt çok iyi arastirmalisin
10 Yorumla
10 aySayısal çok zor bir bölüm. İnsanlar heyecanlanabilir stres olabilir. Ama madem il sıralaman çok kötüydü keşke sayısal seçmeseydin çünkü ben sözelciyim 600k ayt 1.5 ve 0.50 fizik matematik ile yani sen nasıl 500 yaptın anlamış değilim 3. de bide. Başarısızlık değil alanın ve yapabileceğin farklı bence.
00 Yorumla
10 ayPonçik Peki sıkı tutmadın mı ciddi çalışmadın mı yoksa ne kadar çalışsan da yapabileceğinin sınırı bu kadar mıydı
010 Yorumla
Soran10 ayÇok çabaladım gerçekten çok da istedim ama sınav anında beklemediğim stres faktörleri ve süre problemi sınavı yetiştirmeme engel oldu. Heyecanım zaten vardı. O yüzden pek bir değişiklik olmadı..
- 10 ay
Anladım. Üzme kendini ponçik. Biz seferden sorumluyuz. Zaferden değil. Sen çalıştın. Gayret ettin. Uğraştın. Gerisi nasip. Hepimiz nasibimiz kadar varız. Daha fazlası değiliz
Soran10 ayNasıl üzmeyeyim
Soran10 ayKendimi çok kötü bir hayat yaşayacakmış gibi hissediyorum
- 10 ay
Öyle düşünme ponçik geleceği sadece Allah bilir Hiçbirimiz bilemeyiz öyle düşünme Ailenin durumu nasıl peki Kaç kardeşsin Abin ablan var mı onlar okuyabildi mi
Soran10 ayAilemin durumu çok şükür iyi bende çocukluğumdan beri hiçbir şeye ihtiyaç duymadan büyüdüm elhamdülillah. 3 kardeşiz diğer kardeşlerim benden büyük ve mühendis oldular. Ben içlerinde akademik travma gibi kaldım.
- 10 ay
Ah minik kuşum..
Bazen bir şeyler hep ters gider maalesef
Ortaokul lisede nasıldı okulun derslerin senin?
Soran10 ayİsterseniz takip edin size özelden yazayım, burada çok fazla detay vermek istemedim
Soran10 ayHem bana da destek olmuş olur bu durum, malum epey canım sıkkın
Soran10 aySizi takip ettim
10 aySenle aynı durumdayım sen istersen tekrar mezuna kal ben 2 yıllık teknik bölüm yazıp önlisans kpss ile atanmayı düşünüyorum istersen sende öyle yapabilirsin
00 Yorumla
10 ayDikkat dağınıklığı gibi bir sağlık sorununuz olabilir mi? Söylediğinize göre gayet emek vermişsiniz. Bence bir psikiyatriye danışın.
02 Yorumla
Soran10 ayPsikiyatri ile görüştüm. Dikkat dağınıklığı problemim vardı. İlaç kullanmam gerekliydi ama ailem bağımlılık yapar diye kullanmama izin vermedi
- 10 ay
Bence kullanmalısı, askeriye tarzı bir yer düşünmüyorsan tabii.
10 ayYa asko illaki üni de şart değil, belki baska alanda bilgin yetenegin var ona yönel ya da ortalama bir üniversiteye gidip kendini o alanda farklı geliştir.
00 Yorumlabaşarı nedir bilmiyorum ama kesinlikle yks de iyi puan almak değildir. bizi buna koşullandıran sistem utansın! çok değerlisin ve başarılısın da. kimse 2 mat sorusu az yaptı diye başarısız olmaz! lütfen üzme kendini
10 Yorumla
10 ayo histen acilen kurtul... önemli olan çabadır sen çabalamaktan sorumlusun taktir senin elinde değil
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)10 ayHiç mi devlet üniversitesine yetmiyor puanın, olmadı iki yıllık okursun lisansa tamamlarsın, hiç de bile başarısız değilsin yani bunu söyleyip kendini daha fazla üzme
04 Yorumla
Soran10 ayYetiyor ama istediğim bölüm gelmiyor. İşsiz kalmak istemiyorum. Mesleğimi yapabilmek istiyorum
Cevap sahibi10 ayHangi bölümü istiyorsun, sanırım sevdiğin için değil sırf işsiz kalmak istemediğin için istiyorsun o bölümü bence
Soran10 ayHer bölümde işsiz kalırım zaten, hemşirelik istiyordum ama olmadı
Cevap sahibi10 ayOkumak şart değil aslında, bugün okumayıp meslek öğrenmiş olanlar okuyanlardan daha fazla para kazanıyor
neden mutlaka üniversite olsun istiyorsunuz ki. Belki başka bir konuda yeteneklisiniz. Bunu keşfetmeniz gerekir
00 Yorumla
10 ayOf ne kasıyosun o kadar güzel bölümler var ki o puanına tamam en zeki sizsiniz bu ne ego ya
01 Yorumla
Soran10 ayİş imkanlarını düşünüyoruz, ya da ben yeterli araştırma yapamıyor da olabilirim. Bölüm tavsiyeniz varsa dinleyebilirim
Gizli Üye(18-24)10 ayOrtalama insan ömrünü baz alırsak şimdi kaybettim dediğin 3-5 yıl ileride mutlu olacağın mesleği yapmanı sağlayacaksa kaybedilmiş değil.
Yazdıklarından bir idealin yokmuş gibi hissettim. Ne olmak istediğinden yapmayı sevdiğin şeyden hiç bahsetmemişsin. Puanına göre meslek seçersen daha üniversitesini okurken bile çok zorlanırsın. Sonra bir ömür o işi yapacaksın hayatını kendine zindan edersin. Önce ne olmak istediğine karar vermelisin bence.02 Yorumla
Soran10 ayBen hemşirelik istiyordum. Ama özel harici gelmiyor. Hayallerim elbetteki var ama sınav sonucum kötü geldiği için hepsi başıla yıkıldı. Mecbur gelen yerlere gideceğim. Bu yüzden hayallerimden bahsetmedim
Cevap sahibi10 aymecbur değilsin tatlım. Bir sene daha hazırlan imkan varsa.
Okuma.. okuyunca bişey olmuyor zaten.. memleket diplomalı işsiz kaynıyor
00 Yorumladevlet üniversitesine gidecek özele gitme durumun yoksa
00 Yorumla
10 ayHerkes basarili olmak zorunda değil, her şey kabullenmeye baslar
00 Yorumla
10 ayÜniversite okumak yerine sertifika al. Tıbbi sekreterlik sertifikası al örnek olarak
00 YorumlaOkuma boş ver al pasaportunu vizeni ver elini almanya ne uğraşıyorsun
00 YorumlaAğlamakla çözüm bulamazsın.. Bunun yerine hatalarını tespit edip üstüne gitmelisin.
00 Yorumla
10 ayTiktok da bazıları yks puanı göstermiş iyiymiş inşallah olur seninde
00 YorumlaBence üniversiteden çok başka şeyler yapmayı denemelisin. Ticaret vs
00 Yorumla
s 10 ayHerkes başarılı olmak zorunda değil maalesef. Kapasite denen bir şey de var
00 YorumlaBuna alış sadece herkes başarılı olmak zorunda değil ve azim et pes etme.
00 Yorumla
10 ayİstersen 7 8 defa gir sevmediğin işi yapmaktansa sıkı çalışıp tekrar denemek daha mantıklı başarılar ✨
10 Yorumla
10 aysenden daha düşük yapıp herhangi bir yerde okuyanlar da var. üstelik baraj da kaldırıldı. bence elindeki fırsatı değerlendir. sınava tekrar tekrar çalışmak sinir bozabilir.
02 Yorumla
Soran10 ayZaten tekrar giremem. Mecbur tercih yapmak zorundayım ama iş imkanlarını düşünüyorum. Bir de ailemde herkes çok iyi bölümler kazandı. Bana çok fazla laf söyleyebilirler
- 10 ay
iş imkanını düşünme. güzel sanatlar fakültelerinde okuyanlar da var.
10 aySana mükemmel bir bölüm söylüyorum. Sivil havacılık ve kabin hizmetleri
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)10 ayBen kaç senedir atanamiyorum bu mu basarisizlik bende ki mi
00 YorumlaYks hiçbir şey, önünde upuzun bir hayat var
10 Yorumlaherkesin prime dönemi farklıdır o dönemini bekle o zaman tatmin eder seni
00 Yorumla
10 ayOkuyarak başarılı olunmuyor. Bunu 30da çözüyorsun.
26 Yorumla- 10 ay
Avrupa da olunuyor turkiyede olunmuyor
- 10 ay
Türkiye'den gittim canım. Aynı şey..
- 10 ay
Brnde tr de degilim xaten
- 10 ay
Hangi ülke
- 10 ay
Belcika
- 10 ay
O zaman biliyorsun işleyişi, Avrupa'da nekadar okusanda bı mermer ustasının aldığı maaşı alamiyorsun 😀
10 aySen bir de beni gör
00 Yorumla
10 ayBaşarısız hissetmen normal. Çünkü öylesin.
00 Yorumla
10 ayDaha çok çalış! Tek çare bu!
00 YorumlaBiraz yürü yemezse koş
00 Yorumla
10 ayAnkara asvsltına çıkcan mecbur
00 YorumlaAnnem dedi ki
"Devam et"00 YorumlaSabirli ol zamanla daha iyi olur amasyada
00 YorumlaBende öyle hissediyorum ara ara
00 Yorumlakoca bul mis gibi cozum
00 YorumlaNiye devlet değil
04 Yorumla
Soran10 ayMecbur devlet tercih edeceğim. Vakıf üniversitelerinde gelen sağlık bölümlerinin iş garantisi olduğu için tavsiye etmişlerdi. Ancak ücretleri çok yüksek
Soran10 ayDevlette sıralaması yüksek olduğu için tutmuyor. Özellerde ancak tutuyor çünkü. Sağlık sektöründe devlet veya özel farkı yok zaten ama sıralama farkı var. O bölümler devlette gelmiyor
Bazen ben de öyle hissediyorum
00 Yorumla
10 ayDirek kpss çalışabilirsin bence
00 YorumlaKim başarılı ki boş ver değmez
00 YorumlaHayalindeki mesleğe aldanma gelen bölüme git
00 Yorumla
10 ayOlmuyorsa zorlama gir bir işe çalış evlen gitsin
00 Yorumla
10 ayArasıra olur öyle guzum
00 Yorumla
10 ayOlur öyle
00 Yorumla