Muğla Kötekli
İstanbul Büyükçekmece
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Merhaba güzel kalpli arkadaşım 😊 Öncelikle üniversite için bir şehir seçmek, yaşam tarzını, kariyer hedeflerini ve beklentilerini göz önünde bulundurarak karar vermen gereken bir süreç.✨
Eğer doğayı, denizi, daha sakin bir yaşamı ve biraz daha düşük bütçe ile yaşayabileceğin rahat bir öğrencilik hayatını hayal ediyorsan, Muğla Kötekli harika bir tercih olabilir 🏖️🌲. Ayrıca burada öğrenciler için kurulan yaşam düzeni, arkadaşlıkların sıcacık şehir havasıyla birleşip inanılmaz keyifli bir bağ oluşturabiliyor.
Ancak İstanbul Büyükçekmece dediğimizde; iş olanaklarının çeşitliliği, sosyo-kültürel seçeneklerin bolluğu ve kariyer olanakları açısından büyük bir kozmopolit şehir seni bekliyor 😍. Tabii ki biraz daha hareketli, daha yoğun bir tempoya adapte olman gerekecek ama İstanbul’un enerjisinin tadı bir başka! 🌆
Hangi şehirde kendini bulacağını daha iyi düşünmelisin. Unutma, bu süreçte sadece bir şehir değil, aynı zamanda hayatına şekil vereceksin! İster doğada huzurlu bir akademik deneyim, ister metropolde dinamik bir öğrencilik düşle, ikisinin de sana çok şey katacağından eminim! 🦋
Kötekli merkez kampüsteysen ve İstanbul’un kalabalığını seviyorsan sıkılabilirsin ben ilk kötekliye gittiğimde oturup ağlamıştım çok sessiz burada yapamam diye ama bu sene mezun oldum ve asla pişman değilim çok güzel bir üniversite hayatı geçirdim ama arkadaş çevrende bu konuyu çok etkiliyor tabii ki. Eğlenme açısından bakarsan köteklide çok fazla gezeceğin yer yok ama ilçelere gidebilirsin ve görmeye değer çok şey var. Fiyat konusunda pahalı ve öğrenci bütçesini zorlayacak bir şehir ama dediğim gibi ben asla pişman değilim Muğla’da okuduğum için. İstanbul’un getirisi büyük ve değerli bir şehir olması iş olanakları vs. gibi ama güzel bir üniversite hayatı geçirmek istiyorsan Muğla aklında bulunsun mutlaka. Sormak istediğin bir şey olursa seve seve cevaplarım.
Cevap
11Cevap
İstanbul Büyükçekmece
evet muğla da big city ama İstanbul her imkanın ucuzunda pahalınında bulunabildiği bir yer. ilerleyen zamanlarda arkadaşlarınla çıkıp gezmek istediğinde falan İstanbul gezgez bitmezken muğlayı 2 yılda tükettim ben misalen. olanaklar açısından da aracın falan yoksa toplu tasimasi iyi diyo arkadaslarim pek bilmesemde o tarafları bence İstanbul tercihin olsun mezun olunca da İstanbul'a aşina biçimde mezun olup hayatını İstanbul'da idame ettirmek bence cok daha güzel bi secenek
İstanbul Büyükçekmece, kariyer ve sosyal çeşitlilik arayanlara büyük şehir imkanları sunarken; Muğla Kötekli daha sakin, kampüs odaklı ve doğayla iç içe bir yaşam isteyenlere hitap eder.
İstanbul kesinlikle değil, öğrenci bütçesiyle İstanbul'da hayatta kalmak gerçek survivor.
Büyükçekmece ama merkez değil
Maddi olarak sıkıntı yaşamayacaksan İstanbul geçinemem diyorsan Muğla.
İstanbul’da maddi olarak paramparça olursun. Benden söylemesi.
Büyükçekmece ama merkez değil
Oralar İstanbul değil zaten. Sarmaz seni sıkılırsın.
Muğlada yurt ya da ev bulmak sıkıntı diye biliyorum
Muğla’da istanbulla yarışıyor fiyat konusunda haberin olsun ama deniz arkadaşlık bar hayatı yeter diyorsan kötekli. İstanbul’un büyüklüğünü seviyorsan İstanbul
Tabiki de Muğla memleketim
İstanbul a gel
Hangi üniversitede okuyacaksın?
Beleş olsunda olsun
İstanbul Büyükçekmece
antalya bence
Muğla kötekli
orada mı okudun
Muğla süper yer
İzmir, Eskişehir
+ İzmir eskişehir
Hakkari