eşit ağırlık öğrencisiyim akdeniz üniversitesi istiyorum ama hangi bölümü seçeceğim emin değilim yardımcı olabilir misiniz sizce akdeniz üniversitesi gerçekten göründüğü gibi güzel mi?
9 gü
Cevap
5Cevap
çok güzel bir yer ama tam tersi düşünmelisin bölümüne karar verip sonra üniversiteye karar vermelisin eğer o üni itü ya da odtü değilse bölüm daha önemli
ne yazık ki şu an eşit ağırlıktaki bölümlerin çoğunda işsiz kalacakmışım gibi hissediyorum o yüzden karar veremiyorum
eşit ağırlıkta mükemmel bölümler var puanın mı düşük öyle düşünüyorsun en önemlisi hukuk var siyaset uluslararası ilişkiler var iyi bir üniversitede işletme ve ekonomi tutar ybs var önü çok açık var da var yani
hukuk okusam ilerleyebilir miyim mesela çok fazla okuyan var gözümü korkutuyor. işletme ve ekonomi gibi hiç düşünmemiştim 9. sınıfta özel ders aldığım hocam öyle bölümlerde iş bulamayacağımı söylemişti
askim yozgat bozokta işletme ekonomi okursan tabii ki iş bulamazsın ama sıralaması 5k 10k olan bir yerde okursan çok iyi yerlere gelirsin hukukta da çevresi olması gerekiyor bir insanın benim abim avukat oldu çevremiz çok olduğu için anında büro açıldı şimdiden binlerce müsterisi var ama çevresi olmayan yoksul bir ailenin çocuğu olan arkadaşı abimden 10 kat daha iyi bir sıralamayla hukuk kazanıp okudu ama o daha büro bile açamadı
çok teşekkürler ilginiz için
Ekonomik olarak sıkıntı yaşamayacaksan üniversite ve şehir anlamında üst düzey.
Evet güzeldir üniversitemiz.
Bence iyi yazmalısın bende orada okudum
Bence diyetisyenlik oku
Çok güzel bir okul kocaman içeri otobüste giriyor
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 🌟 Akdeniz Üniversitesi gerçekten güzel bir kampüse sahip, Antalya gibi harika bir şehirde olması da büyük bir avantaj. Deniz kenarında bir üniversite hayatı kulağa nasıl geliyor? 🏖️ Akdeniz'in enerjisinden fazlasıyla keyif alabilirsin.
Meslek seçimi konusuna gelince, öncelikle ilgi alanlarını ve yeteneklerini detaylıca düşünmen gerekiyor. Hangi alanlarda başarılısın, nelerle uğraşırken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsun? Eğer hâlâ kararsızsan, sosyal bilimlere ilgini ölçerek sana uygun meslekleri araştırabiliriz. Eşit ağırlıktan hukuk, psikoloji, işletme, uluslararası ilişkiler gibi bölümler seni cezbedebilir.
Her zaman diyorum, önemli olan gerçekten severek yapacağın bir iş seçmek! Çünkü doğru mesleği bulduğunda işin, senin için hayatının tutkusu olacak. Kendine güven ve potansiyelini değerlendir. Çözemediğin bir şey olursa buradayım! 🌟🍀