Gizli Üye(30-35)11 ayBu sorunun cevabı aslında oldukça kişisel ve duruma göre değişir, ama genel olarak her ikisi de birbirini tamamlayan unsurlar. İkisini de değerlendirecek olursak:
1. Üniversite'nin Önemi:
İtibar ve Ağı: Bazı mesleklerde, özellikle köklü ve tanınmış üniversitelerden mezun olmak önemli bir avantaj sağlayabiliyor. Örneğin, iş dünyası, hukuk, tıp gibi alanlarda prestijli bir üniversite, iş bulmada, staj fırsatlarında ve kariyer basamaklarında daha hızlı ilerlemenize yardımcı olabilir.
İletişim Ağı (Networking): İyi bir üniversite, size daha geniş bir profesyonel ağ kurma fırsatı sunar. Bu, gelecekte iş ararken, projelerde yer alırken ya da iş dünyasında tanınırken önemli olabilir.
Kaliteli Eğitim: İyi bir üniversite genellikle daha kaliteli eğitim, modern altyapılar, araştırma olanakları ve güçlü akademik kadro anlamına gelir. Bu da sizi daha donanımlı hale getirebilir.
2. Bölümün Önemi:
Kariyer Hedeflerinize Uygunluk: Eğer belirli bir meslek hedefiniz varsa, o alandaki bölümün önemi büyük. Örneğin, bir mühendislik bölümü veya tıp gibi bir bölümü seçiyorsanız, bu alandaki dersler, uygulamalı eğitimler ve staj fırsatları kariyeriniz için çok daha kritik olacaktır.
İlgi ve Tutku: Gerçekten ilgilendiğiniz bir bölümü seçmek, hem akademik başarınızı hem de ileride işinizdeki tatmini artırabilir. İlginizi çeken bir alanda daha kolay motive olabilir ve bu da kariyerinizin ilerleyen yıllarında size avantaj sağlar.
Alanın Geleceği: Bir bölümü seçerken o alandaki gelişmeleri, iş olanaklarını ve gelecek perspektiflerini de göz önünde bulundurmak önemli. Örneğin, yazılım mühendisliği, veri bilimi, yapay zeka gibi bölümler geleceği parlak alanlar arasında yer alıyor ve bu alanlarda iyi bir kariyer yapma şansı daha yüksek.
3. Birlikte Değerlendirme:
İdeal Durum: Hem iyi bir üniversite hem de ilgi alanınıza uygun bir bölüm bir arada olursa, bu hem kaliteli bir eğitim hem de güçlü bir kariyer altyapısı anlamına gelir. Ancak bu her zaman mümkün olmayabilir, bu durumda önceliklerinizi belirlemek önemli.
Bölüm + Yetenek: Eğer üniversitenin çok tanınmış olmadığını düşünüyorsanız ama bölümünüz gerçekten ilginizi çekiyor ve gelecekte iyi fırsatlar sunuyorsa, o bölüme odaklanmanız mantıklı olabilir. Hangi üniversiteden mezun olursanız olun, başardığınız iş ve kazandığınız deneyimler daha uzun vadede çok daha önemli olabilir.
Kişisel Hedefler: Eğer daha fazla akademik başarı ve prestij arıyorsanız, üniversitenin kalitesi çok önemli olabilir. Ama daha özgün, yaratıcı bir kariyer hedefliyorsanız ve özel bir alanda çalışmak istiyorsanız, bölümünüzün sunduğu olanaklar daha fazla ön planda olabilir.
Sonuç:
Her ikisi de önemli, ama aslında ne yapacağınız ve hangi alanda çalışmak istediğiniz sorusunu önceden netleştirmeniz size yol gösterici olacaktır. Eğer belirli bir meslek hedefiniz varsa, o mesleği yapabilmek için gerekli olan bölüm ve alan üzerine yoğunlaşmak daha mantıklı olabilir. Ama kariyerinizin ilk yıllarında sağlam bir temel, geniş bir ağ ve saygınlık arıyorsanız, iyi bir üniversite de büyük avantaj sağlar.Siz nasıl düşünüyorsunuz? Üniversite ve bölüm arasındaki dengeyi kendi hayatınıza nasıl uygulamak istersiniz?
11 Yorumla- 11 ay
Yapay Z de olmasa napacaktiniz acaba
En İyi Cevaplar
11 ayÖnemli olan senin olanaklarını nasıl kullandığındır. Okul çevren, öğrenimin, gelişimin adına hayata geçişindeki olanakları nasıl doğru kullandığın... Herkese takılır partilersen okul bitmez. Ama akademik araştırmalar vs gibi durumları kovalarsan üst makamlardaki insanlarla tanışır kendine yer edinir işini en iyi şekilde öğrenirsin gibi örnekleyebilirim.
00 Yorumla
İkisi de önemli değil günümüz Türkiye şartlarında. Önemli olan okunan üniversitenin eğitim sürecinde öğrencilere katabileceği değerler ve mezuniyet sonrası okunan bölümün icra edildiği bir meslek yani gelecek sunması.
00 Yorumla
11 ayşimdi iş imkanı için diyorsanız bölümden çok üniversite önemli hangi bölümde okursanız okuyun iyi bir üniversite veya isim yapmış bir üniversite olmak zorunda çünkü şimdi Türkiye'nin neredeyse her yerinde bir şekilde üniversite var zaten o yüzden sınavda bir yere yerleşmek zor değil hani sıfır da çekseniz saçma canım bir yer de olsa bir üniversiteye yerleşebiliyorsunuz haliyle nerede okuyor olduğunuz önem arz ediyor artık o yüzden hangi bölümü okursanız okuyun zart zort bir üniversite yazmayın yeter
Ha ama istediğiniz bölümü okuyor olmak da çok önemli bölüm de o açıdan önemli çünkü istemediğiniz bir bölümde okumaya çalışmak çekilmiyor hayatınız mahvolur psikolojiniz altüst olur boşu boşuna yıllarınız heba oluyormuş gibi hissedersiniz gerek yok neyi seviyorsanız peşinden gidin bu hayata bir daha gelmeyeceğiz sonuçta00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba! 😊 Bu konuda gerçekten çok önemli bir noktaya temas ettin. Benim görüşüm, bölüm daha önemli. Çünkü sevdiğin ve ilgi duyduğun bir alanda eğitim almak, seni motive eder ve başarılı olmanı sağlar. Bu, kariyerin boyunca sana sürekli destek olacak bir tutku olabilir. Tabii ki, üniversitenin de eğitim kalitesi önemli ama öncelikle hangi bölümde okumak istediğini bilmen çok değerli. Sevdiğin bir bölümü seçerek başlaman, doğru bir kariyer planlaması için sağlam bir temel oluşturur. Başarı yolculuğunda seni mutlu ve hevesli kılacak bir seçim yapman dileğiyle! 🌟
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
56Cevap
Galatasaray üniversitesinde salatalık mühendisliği bile okusan okul seni dünya çapında tanınacak seviyede yetiştirir. Garip dediğin bölümden bir star yaratır. Yalnız Atatürk üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okursun diploma alır ama java yazamazsın.
Örnekler bilerek tutarsız ve absürt verilmiştir.11 Yorumla
11 ayBölüm diyenlere anlamam veremedim her zaman bölüm değil örmek sıradan bir üniversiteden işletme mezunu ol büyük olasılıkla işsiz kalırsın ama Boğaziçi işletme oku havada kaparlar 😁
142 Yorumla
Soran11 ayhayır ama öyle bakmayın, küçük bir şehirde devlette tıp oku, işsiz kalma olasılığın yok. ama Boğaziçinde solucan bakımı oku kim seni ne yapsın 😄
Soran11 ayörnek absürt olabilir anlatmaya çalıştığım şey, bölümün çok iyiyse tıp, hukuk vs. okunur işsiz kalmazsın. ha tabii iyi üniversiteler daha avantajlı fakat olmazsa olmaz değil.
- 11 ay
Bir iş veren olsan hukuk firması 1 kişi işe alacam Hacettepe hukuk mezunu mu alırsın yoksa Ankara yakın olduğu halde Kırıkkale hukuk mezunu mu alırsın
Soran11 ayüniversiteden önce kpss veya adli yargı sınavında hangisi daha başarılıysa o puanına bakarım 🙂 alımlar da böyle yapılıyor zaten, olması gereken
- 11 ay
Bir çoğu gibi atama beklersin anca özetle kaç sene olursa
Soran11 aysavcılık/hakimlikte mesela aldığı puan iyiyse mülakata çağırıyorlar direkt, iki yıllık staj daha sonra da kurayla atıyolar. zaten zor olduğu için yoğunluk yok. avukatlıkta büro acicaksan sorun yok, devlette çalışcaksan kpss'ne bağlı yine. 😄
- 11 ay
Bence yakın zamanda o yoldan geçiş birine sor derim araya hangi dayısını koymuş mülakat için
Soran11 ayArkadaşım Kayseri'de hukuk okudu. Avukatlık yaptı bir süre, sonra savcılık sınavına girdi. 1 yıldır falan savcı. baya da kazanıyor, bahane arama yani, önemli olan sen kendini nasıl geliştirdiğin. bölüm iyi zaten
Soran11 ayise alırken üniversiteye bakmazlar. İstanbul üniden mezun biri ve sıradan küçük bir şehirden mezun biri olsun. fark etmez, hangisinin adlı yargı veya kpss puanı daha yüksekse ona öncelik verilir. mülakatta elenirse o başka tabii.
- 11 ay
Alımlara bak derim kontenjan 3 katı kişiyi mülakat da çağıyorlar içlerinden seçiyorlar bence o arkadaşına sor dayın kim diye ya da savcı hakim bir akraba tanıdık var mı ya da başka makamda ben gereçleri söylüyorum zamanı gelince üzülme diye
Soran11 ayHayır ailesinde hiç hukuk okuyan yoktu. Sadece bazı şeyleri kabullen 🙂
- 11 ay
Gereçleri söylüyorum illa aileye gerek yok sözü geçen bir tanıdık yeter dediğim gibi atıyorum 1000 kişimi alınacak görüşmeye en az 3000 kişi çağırıyorlar ve o mülakat koyma sebepleri yüksek Puan alıp da istemedikleri kişileri atamamak zaten hani puana bakmıyorlar istersen KPSS birincisi ol elerler anladın mı kapiş
Soran11 aymülakatlar elbette bir filtreleme aracı ama KPSS puanı olmadan zaten mülakata bile çağrılmıyorsun. belgeyle konuşuyorsan eyvallah, yoksa varsayımlarla yargı dağıtma😄
- 11 ay
Ne zamandır beri ülkeden dönen torpil belge ile yapıyor 😂😂
Soran11 aySana zart zort bölümünde başarılar. 1 milyonuncu olup solucan bakımı okuduktan sonra işsiz kalıp herkese "ağbeee sen de diplomalı işsiz Olcan" muamelesi yapmak komik ve acınası😄
- 11 ay
Yüksek lisans yapan mühendislik öğrencisiyim ve bitince işim yurt dışında Hazır beni bekliyor
Soran11 ayayneen kanka kaldırım mühendisi mi 😂😂
- 11 ay
Elektrik elektronik mühendisliği yüksek lisansın sonuna gelmiş biri olarak ve Türkiye de adı çok iyi bilinen bir firmamın yurt dışı bölümünde işi hazır olup tahmini yaz sonunda orada olacam firma oturum ve çalışma izini başvurusu yaptı bile
- 11 ay
Sadece bir rüyanda yaşama Türkiye de yaşadığını fark et derim
Soran11 aySalla dinliyoruz😂 senin bölüm fişe takılı kalmış knk Zart zurt bölümü ben de hakkaten bı endüstri falan sandım
- 11 ay
2025 yılı itibari ile Türkiye de en çok işsiz kalan mühendisliklerden biri endüstri inanmıyorsan aç bak
Soran11 ayO yüzden mi derece yapan insanlar tercih ediyor, ben şahsen hiç kimsenin derece yapıp elektrik elektronik istediğini görmedim. mecburiyetten diğerlerine puan yetmediği için giriyolar😂 boş bölüm
Soran11 aysinirlencen belki haklısın boşa okumuşsun ama olsun çevre gördün en azından 😂 senin için yeterli
- 11 ay
Dolar ile maaş beni bekliyor ne boş okuma 😂
- 11 ay
Ayrıca aç bak işsiz kalan mühendisler de bölümümü görecen mi
- 11 ay
😂😂😂😂
Soran11 aykanka üzüldüm cidden, dolar molar yurt dışı diyon hala😂 beklentilerini minimize et, sonrasında hayal kırıklığı yaşamaman için diyorum
- 11 ay
Bence boş laf edeceğine elinin altındaki interneti burada gezmek dışında araştırmak içinde kullan sana aç bak araştır diyorum
Soran11 ayee müh= çöp. ağlama kanka😂 yol aaallll
- 11 ay
Bende hata ne demiş büyüklerimiz cahile cahil olduğunu anlatamazsın
Soran11 ay😂😂 hala konuşuyor ya işsiz ablam birkaç yıla a101mi şok mu diye düşünecen zaten
- 11 ay
Ben kendimi kedime ve aileme kanıtladım eğitimim bitmeden işe alındım evrakları mı bekliyorum yani sana hayal dünyanda başarılar
Soran11 aysana olmasın o😄
- 11 ay
Yazdıklarımı anlamayı dene önce bi çık bir daha ölü bakalım anlayabilecen mi
- 11 ay
Oku* olacak ölü değil
Soran11 aydostum bana yararın yok napayım, niye kendini onaylatma, kabul görme ihtiyacı duyuyosun. bana göre boş bölüm dedim. ağlama bu kadar:D
- 11 ay
Bana göre de sen baya baya boş birisin araştırma nedir bilmeyen yaşadığı ülkenin durumundan habersiz hayal dünyasında takılan biri
Soran11 ayad hominem yaparsın ancak zaten😂 kendini geliştir
- 11 ay
Klasik cahil kafası söylecek bir şey bulamayınca sataşmaya geç
Soran11 ayonu sen yapıyorsun hala farkında değilsin 😄. ben bölümün ile ilgili konuşuyorum, sen benim kişiliğime sataşmaya çalışıyorsun. buna argumentum ad hominem denir. 😄
- 11 ay
Ben gördüğümü dedim analiz ettim sonuç da o hayal dünyasında yaşasan biri en azından şu an çizdiğin imaj o bölüm etkinliği olduğunu savunacam diye 😂
- 11 ay
hakimlik savcılık sınavında torpil işlemez torpilin torpili işler yani torpiller yarışır öğretmenlikte kpss den 85 alıp elenen 70 alıp atanan bir çok kişi var bu arada üniversiteden üniversiteye çok farkeder çapa tıp fakültesi cerrahpaşa tıp fakültesi ile sivas tıp fakültesi aynı değil mesela hacettepe diş hekimliği ile sivas hekimliği aynı değil
Gizli Üye(25-29)11 ayBir an önce atanayım, işim olsun, paramı kazanayım diyorsan bölüm önemli. Kimileri sırf havalı bulduğu için istediği herhangi bir bölümü okuyup * sene atanamayanlarla dolu ülke , Burası gelişmiş bir ülke değil, bu yüzden toplumun beklentileri ve ihtiyaç talebini de göz önünde bulundurmak lazım. Baban zengin olur orası ayrı
10 Yorumla
11 ayOkuduğunuz bölümle ilgili meslek grupları çoksa ve talep yüksek ise bu şekilde daha hızlı iş bulmanız kolaylaşır. Diğer türlü sadece üniversite mezunu olursunuz Sadece bu kriterlerde işlerde çalışabilirsiniz.
00 Yorumla
11 ayÜniversitenin adı, ilk işe girdiğin kurum için bir referans, sonraki iş hayatında tecrübenle adım atıyorsun! Ama bölüm, iş hayatın boyunca seni tecrübeleştiren ve devamlı seninle varolan bir şey!
00 YorumlaÖnemli olan üniversite değil bölüm İstanbul teknik üniversitesi olabilir ama sen önemli bir bölüm okumadığın zaman üniversitenin önemi yok önemli olan dediğim gibi bölüm mesela benim kuzenim mekatronik okudu yani
00 YorumlaBölüm önemli ama bazı bölümler de bazı üniversitelerde çok daha önemli bazılarında nerdeyse boşuna okumuşsun gibi oluyor. Ama odtüye de gitsen bazı bölümlerin önemi yok belki sadece o ortamda bulunmak bir fikir verir beyin açar.
00 Yorumla
10 ayEğer kpps yoluna gireceksen üniversitenin önemi yok senin çalışman önemli ama yok özelde çalışcam ben diyorsan adı bilinen iyi bi üniversiteden mezun olmak daha avantajlı
00 Yorumla
11 ayHangi bölümü okuyacağını bağlı amacın memur olmaksa üniversitenin önemi yok fakat özel sektör de çalışabileceğin bir bölüm seçtiysen gidiceğin üniversite aşırı önemli olur
00 Yorumla
11 ayÜniversite bitirmek artık gereksiz nasıl olsa her türlü işsizsin bu yüzden ne bölüm ne üni önemli
00 Yorumla
11 ayÜnv her zaman ağır basar mesela sütçü imamda tıp okumak mı boğaziçinde işletme okumak mı? Tabikide Boğaziçi tıp
01 Yorumla- 11 ay
Boğaz içi işletme demek istedim pardon
11 ay
Bölüm.
00 Yorumla
u 11 ayAtaması iyi olan bölümü okumak 📖 en iyi bunu ben anlarım 12 senem kpss uğruna heba oldu çünkü. 🤔
02 Yorumla
Soran11 ayneydi bölüm
- 11 ay
Edebiyat📚
Artık önemli bi üniversite de önemli bir bölüm. Önemli
01 Yorumla
Soran11 ayöyle maalesef fakat yapamadım, normal netlerim gibi yapsaydım çok iyi gelirdi, iki sınavda da düştüm
Bölüm daha önemli. Sevmediğin bir bölümü iyi üniversitede okusan da zorlanırsın.
10 YorumlaArtık hepsi önemsiz. Kişinin Diplomalı işsiz olacağı aşikar
00 Yorumla
11 ayikiside önemli ya. biri prestik biri eğitim açısından önemli
00 Yorumla
11 ayüni değil ama seçeceğiniz bölüm hayatınıza yönvereceği için bölüm önemli
00 YorumlaAyni bölüm yüzlerce üniversite var bölüm daha önemli amo üniversite nasil oda önemi faktör
00 YorumlaBölüm daha önemli tabii ki ama üniversite de tamamen önemsiz değil
00 YorumlaHerkes üniversite okuyor ama herkes iş bulamıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 aySenin azmin hepsinden önemli, ne iş yaparsan yap, en iyisi ol
01 Yorumla
Soran11 ayhaklisin
Gizli Üye(18-24)11 ayÜniversite iyi olsa ne olur bölüm kötü olduktan sonra
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)11 ayBölüm %51 ise university %49 önemli.
Yani her ikiside önemli fakat bölüm bir tık önde.
00 Yorumla
11 ayÜniversite daha önemli etiket marka değeri her şey Boğaziçi Odtü Bilkent İtü ytü Hacettepe vb hariç Anadolu'da İstanbul Ankara ve İzmir'de tabela okullardan uzak durun.
00 Yorumla
11 ayBölüm önemli geleceği açık olan bölümler seçilmeli Üniversiteye gidip boş bölüm seçip boşuna okumakta var
00 Yorumlabölüm heryerde var kaliteli üniversite ve kendini geliştirmen önemli
00 Yorumla
11 ayömrün boyunca yapacağın mesleği seçiyorsun tabii ki bölüm daha önemli
00 Yorumla
11 ayİşe yaramayan bölümü okuyup asgari ücretle çalışanlar var
00 Yorumla
11 ayBen bodygardlık yapıyorum erken yaştan beri çalışıyorum? Öğrenciler cvp versin ben veremicem cvp
00 YorumlaAyrıca bölük ne askeriyemi burası bölümdür o
02 Yorumla
Soran11 ayyanlış yazmışım pardon
Bence bölümm 🤷🏿♀️🤷🏿♀️
10 Yorumla
9 saBölüm daha önemli
00 YorumlaOkuduğun bölüme göre değişir
00 Yorumla
11 ayBölüm daha önemli
00 YorumlaBölüm elbette
00 YorumlaSenin işinde ne kadar iyi olduğun
00 Yorumla
11 ayBölüm daha önemli tabi ki
00 Yorumla
11 ayOkuduğun bölüm çok önemli
00 Yorumla
11 ayBence ikisi de önemli ancak bölüm daha önemli
00 Yorumla
11 ayBölüm daha önemli
00 Yorumlabölüm bence. gerisi çalışmana bağlı...
00 Yorumla
11 ayBölüm daha önemli.
00 Yorumla
11 ayHiçbiri önemli değil.
00 YorumlaBölüm daha önemli
00 YorumlaBana göre her ikisi de önemli..
00 YorumlaBölüm daha önemli elbette
00 YorumlaKesinlikle bölüm daha önemli
00 YorumlaBence bölüm daha önemli
00 Yorumla
11 ayikisi de onemli
00 YorumlaBu devirde ikiside zor
00 Yorumla
11 ayKesinlikle okuduğun bölüm önemli 🍀
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayBölüm daha önemli bebeyim
04 Yorumla
Soran11 ayşimdi hukuk istiyodum ama öyle aşırı iyi üniversiteler gelmiyor, o yüzden Marmara psikoloji falan mı baksam dedim sence?
Cevap sahibi11 ayEA okunmaz sayısal dan gir güzellik
Soran11 aygirdik bir kere ea'dan ya dhdjf tüh
Cevap sahibi11 ayYok olmaz ea bölümleri çöp beş para etmez gelecek olmaz şuanda tek okunacak bölümler sayısal da
Bölüm daha önemlidir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)11 ayikiside önemli
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 ayBölüm tabi ki bölüm demeyen de zeka yoktur
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)11 ayBölüm tabii ki
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)11 ayAkpli olmak yok sıklarda 🫢
00 Yorumla
11 ayBölüm
04 Yorumla
Soran11 aypeki özel üniversitede tam burslu hukuk mu, yoksa devlette psikoloji mi?
- 11 ay
Bu tamamen senin kararın. bir şey söyliyemem.
Soran11 ayöyle tabii de sen olsan ne yapardın fikir almaya çalışmıştım
- 11 ay
Psikoloji seçrrdim sevdiğim icin
9 ayikisi de tabii
00 Yorumla- Devamını Gör (34)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası