Hakkari de tıp okuyan biriyle boğaziçi veya hacettepe iktisat okuyan biri arasında bölüm ve üniversite bakımından alakasız farklılıklar olabilir, insanların algısı ile.
Sen ne düşünüyorsun bu konuda?
Hakkari de tıp okuyan biriyle boğaziçi veya hacettepe iktisat okuyan biri arasında bölüm ve üniversite bakımından alakasız farklılıklar olabilir, insanların algısı ile.
Sen ne düşünüyorsun bu konuda?
Sadece sorunu baz alırsak, Hedeflerinizde başvuruda bulunulan yer için üniversite önem teşkil eder, sonraki kriter ise o üniversitedeki puanınız,
Genel tabloda ise yapmak istediğiniz işle ilgili uzmanlığınızın bölümü ve okulun bu bölümdeki başarısı faktördür.
Tek bir cevabı olmayacağını düşünüyorum.
Aile üyelerimden birinin çocuğu teog sınavı ile kazandığı okulda okul birincisi seçildiğinde aile sevinmişti ben ise o çocuğu o okuldan alıp başka bir okula vermelerini istedim sebebini sorduklarında ise verdiğim cevap teog puanı okul diploma notu düşükken kazandığı okulda okul birincisi ise eğitim düzeyinin o okulda sizin çocuğunuzun çok altında olduğunun göstergesidir demiştim, aile bir müddet sonra başka bir okula kayıt yaptırdı, aynı çocuk şimdi sınıfındaki arkadaşlarının arasında ilk 10 a girmek için gayret gösteriyor. Bilmem anlatabildimmi?
Önemli olan kişi...
Okul ya da bölüm eğer siz çalışkan birisi ve öğrenme çalışma heveslisi değilseniz ise yaramıyor öncelik kişide.
Severek yaptığın iş ne olursa olsun başarılı olur ve mutlu eder. O yüzden severek başarılı olacağınız iş için eğitim almanızı öneriyorum. ODTÜ mezunu matematikçi beni matematikten soğutan adamdır ama Elazığ mezunu hocam kurtardı eğitim hayatımı
Cevap
17Cevap
Bölüm daha önemli bence
Devlette doktorluk yapacaksa üniversite önemsiz ama orada arkadaş çevresi sosyal yasam sıfır olur. Boun gibi yerlerde okuyanlar ise dünyaya açılıyor. Öyle bir network sagliyor
Tabii ki bölüm önemli. ODTÜ Hacettepe Boğaziçi değilse çok önemi yok artık üniversitenin ya pek kalmadı.
Üniversite tabiki önemli ama bölüm daha da önemli...
Tabiki de bölüm. Yani amacın diplama ise, meslek ise, kariyer ise...
Üniversite. Zaten bölümü seçeceksiniz her şartta.
Önlisans ise hiçbir değeri yok falar tıp ise fark eder kendim Paramedik ve anestezi mezunuyum önlisans direk alıyorlar üniversitenin önemi yok ama tıp da bakıyorlar
Yüksek bolumler düşük üniversiteye tercih edilir düşük bolumler yüksek uniye
Bölüm dizi gibi düşün
Bölüm daha önemli özellikle de KPSS atamaları için
Bölüm daha önemli
Hakkaride tıp mı var?
İkisi de
Ikiside
bölüm tabi ki
Bölüm önemli
Bölüm
İkiside önemli
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?