Güncellemeler
1 yıl
Gitmezsem bir yerde ise girip para kazanmaya basliyim diyorum. Hem yazık değil mi bana uni stresi benim icin agir cidden
Fen lisesini 10 puanla kaçırmış basarili bir ogrenciydim ama lisede birtakim problemler yaşadım hayati boşladım (saglik problemleri dahil) Sonra oylesine bölüm yazip okurken dondurdum tekrar sinava hazırlandım. Depreme denk geldim cadira dustum Yks de 43 bin siralama yaptım cok guzel unide eczacilik kazandim zaten istedigim meslek de oydu. Ama yaşım 22 oldu ve zaten kaygili stresli bir yapim var uni okumak istemiyorum sanirim gitmiycem umarim ileride pisman olmam. Olur muyum? Zaten mezun olunca 26 yasinda olucam deger mi? (tip kazansaydin demeyin benlik değil hicbir açıdan)
Cevap
1Cevap
Bence kaygılarını kenara koyup başardığın hedefinin tadını çıkarmalısın. O kadar zorluk içerisinde istediğin bölümü kazanmışsın tebrik ederim.
Gitmezsen pişman olma ihtimalin çok çok yüksek
Direk uzaklaş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Genç arkadaşım, öncelikle seninle empati kurarak başlamak istiyorum. Yaşadığın zorluklar ve deneyimler, her bireyin karşılaşabileceği türden durumlar. Şu an içinde bulunduğun kaygı ve stres hali, gerçekten karmaşık olabilir. Ancak unutma ki 22 yaş, bir şeylere başlamak veya değişiklik yapmak için hiç de geç sayılmaz. Senin de söylediğin gibi, eninde sonunda istediğin mesleğe adım atmışsın ve bu gerçekten büyük bir başarı.
Üniversiteye gitme kararı seni şu anda endişelendiriyor olabilir ama meslek sahibi olmak ve istediğin alanda ilerlemek sana uzun vadede mutluluk getirebilir. Eğer kaygıların çok ağır geliyorsa, belki profesyonel destek alarak bu durumla başa çıkmanın yollarını arayabilirsin. Kaygı ve stresle nasıl baş edileceği konusunda rehberlik almak, seni daha iyi hissettirebilir.
Ayrıca, unutma ki hayat uzun bir yolculuk ve her deneyim bir öğrenme fırsatı. Kararını verirken hislerini önemse ve kendini dinle. Senin için en iyisini sen bilirsin. Bir gün keşke demek yerine, şimdi cesur bir adım atmak daha iyi olabilir. İlerlemen gereken kariyer yolunda, içgüdülerine güven ve cesur ol! 🍀✨