İşte stres ve kaygı yaşayanlar nasıl baş ediyor?

öğretmenlik yapıyordum ilk derse gitmeden önce çok kaygılıydım sonra neyse ki güzel bir şekilde atlattım ama sonra mesela iki ay da geçse arada bir okula gitmeden önce acayip bunalma yaşıyordum. hani ilk defa başlıyorum diye ilk haftalardaki sıkıntımı normal buluyordum ama sonraları da arada bir kendini gösterdi kaygı. aslında biraz bazı şeyleri eksik yaptığımı bilmekten kaynaklı oluyordu. kafamda şunu yapmam gerek diyip yapamadıysam böyle hissediyorum. iyi de her zaman dört dörtlük olamayız bazı eksiklerimizin farkında olsak bile bu kaygıyı yaşamamak gerekir değil mi hayır kalbime yazık ömrümü kısaltıyor gibime geliyor. şimdi de bıraktım öğretmenliği ama bir meseleden dolayı okula gitmem lazım yine aynı kaygıyı yaşıyorum. bu zamanla azalır mı sizce yoksa çok düşünen mükemmeliyetçi kişilerde bu hep olacak mı.

bir de benim sosyal fobim de var onla da karışık bir kaygı mı anlayamıyorum. ben halen yaşıtlarımla bir şey konuşmak istediğimde erkekse mesela geriliyorum. ( çok nadiren bazı kişilerle çok rahat oluyorum ama o kadar nadiren oluyor ki bu ) kpss hocamız var yaş olarak çok fark yok bir şey sormak istediğimde ilk anda çok sıkıntı çekiyorum bazen heyecanlanıyorum. hiç aşamayacağm sanırım bunu.

İşte stres ve kaygı yaşayanlar nasıl baş ediyor?