Şirketlerin çalışanlarının psikolojik ve fiziksel sağlığıyla ilgilenmemeleri normal mi?

İlgilenmelerini normalleştirebilir miyiz?

Sağlık sigortası, ücretsiz psikolog ve diyetisyen görüşmeleri vb. var. Hatta spor salonu var. Bazı işyerlerinde ücretsiz spor salonu üyelikleri vb. var ama derinlerde bir yerde gerçekten ilgilendiklerini hissetmiyorum. Çünkü bizim direk olarak birinci dereceden bağlı olduğumuz yöneticimizin ilgilenmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Veya sen üzgünken yöneticin olmasa bile bir iş arkadaşının ilgilenmesi, onun umrunda olması bile işyeri için bir artıdir.

Tabi ki iş hedeflerimizi önceliklendireceğiz ama işi yapanın insan olduğunu unutmadan hareket edilmeli diye düşünüyorum. Eğer sağlıklı bir insan olmazsa işi kim etkili bir şekilde yapabilir ki?

Mesela çalışan geliyor ve özellikle çalışma şeklinden dolayı sağlığının veya hayat koşullarının olumsuz etkilendiğini söylüyorsa kendimi şanslı sayarım ve onun çalışma koşullarını hayatını nasıl iyileştirebilecegimi düşünürüm. Veya ne bileyim üzgün, uykusuz vb. çalışanım olursa durumuyla ilgilenirim, gerekirse izin veririm. Sadece iş hedefleri gündem olmamalı. Sonuçta bir insanın iş hedeflerini de başarabilmesi için sağlıklı olması gerekiyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Şirketlerin çalışanlarının psikolojik ve fiziksel sağlığıyla ilgilenmemeleri normal mi?