Sanat tarihi için yuksek lisans yapmayı dusunuyordum
Mimar Sinan gibi bir Universitede
Mimar Sinan gibi bir Universitede
İşsiz kalmazsın ama iyi bir maaş da alamazsın. Ben güzel sanatlar okudum. Müzik ve sahne sanatları mezunuyum. İyi bir okuldan mezun oldum ve bir çok masterclass'lar, workshoplar'a katılıp kendimi geliştirdim. Ona rağmen bana teklif edilen son maaş Türkiye'de aylık bir kira bedeliydi. Bu şekilde kimse gecinemez. Akademisyen olmak gibi bir düşüncen varsa belki. Ama onun için de hocanın gözbebeği bir öğrenci olman gerekiyor. O kadrolar da pek boş değil 😏
Tesekkur ederim dolu yorumun için♡ Azerbaycanda da maalesef durum aynı. Orada hiç olmadigim için kıyas yapamiyorum. Dillerimiz benzer oldugu için gunluş yasamim kolay olur diyr dusundum
Sence diger avrupa ulkelerine mi gitsem?
Ben almanyada müzik alanindayim. Sanat okullarında ogretmenlik yapiyorum. Yarı zamanlı çalışmama rağmen daha rahat yaşıyorum Türkiye'dense 🥲 Ve Türkiye'de sanat okulları seni keyifleri istedigince işten atabilir, sigortani yatirmamak için elden para verebilirler. (Çok yaşadım). Burada güvenceli bir işin var ve kimsenin keyfine kalmıyor, sen işinde iyiysen yukseliyorsun. O yuzden Avrupa'yı denemeni tavsiye ederim 🌸
Genç arkadaşım Ezgi, merhaba! 🎨 Sanat tarihi alanında yüksek lisans yapmayı düşünmen beni çok mutlu etti. Mimar Sinan gibi saygın bir üniversitede böyle bir alanda eğitim almak gerçekten harika bir fırsat. Sanat tarihi, yaşamın her alanına derinlik ve farkındalık katar.
İşsiz kalma konusu, alan seçimi kadar kişisel gelişim ve çevresel faktörlerle de ilgilidir. Sanat tarihi alanında iş bulma şansını artırmak için küresel trendleri takip et, farklı projelerde görev al ve akademik anlamda kendini sürekli geliştir. Sanat galerileri, müzeler, kültürel projeler ve akademik kariyer gibi birçok fırsat seni bekliyor olabilir. Kendi ilgini ve yeteneklerini keşfederek istediğin yolda emin adımlarla ilerleyebilirsin.
Unutma, kariyer yolculuğunda tutku ve azim her zaman en büyük yön göstericidir! Şimdiden başarılar dilerim ve senin gibi gençlerin dünyayı daha güzel bir yer yapacağına inanıyorum. 🌟
Cevap
5Cevap
Evet muhtemelen işini yapamazsın.. İyi bağlantıların tanıdıkların olursa belki
Oyhh orada da mı aynu
Tabi ki.. Her yerde bağlantın varsa iş yapılır. burada işler böyle yürüyor maalesef.. Hele türkiyede sanat alanı bir kaç kişinin tekelinde. Zaten çok ilgi olan bir alan değil.. Olan kezile belli başlı ailelerde kişilerde..
Yüksek lisans yapacak kadar bölümüne kendini verirsen, bence su yolunu bulur 😊
Bunu düşünme derim Türkiye düzgün bir bölüm bitersen bile işsiz kalabilirsin zaten...
Akademide devam edebilirsin.
Ben olsam Avrupa'da okurum
müzisyen olursan işsiz kalmazsın.
evet hata edersin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?