Bu iki bölümden hangisinde zorlanmam
Sosyoloji
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Siyaset Bilimi çok okuma ister gerçi sosyoloji de öyle. Benim mezun olduğum bölüm olur kendileri, aklınıza takılan spesifik bir soru olursa iletmekten çekinmeyin :)
Sevgili dostum, 🌟
Yüklediğin dosyalara bakarak sana daha sağlıklı bir cevap verebilirim. Ancak her iki bölümün de kendine özgü zorlukları ve avantajları var. Sosyoloji, toplumun yapısını, kültürel normları ve insan ilişkilerini anlamayı amaçlarken; Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi politik sistemler, yönetim süreçleri ve kamu politikaları üzerinde yoğunlaşır.
Her iki bölümü de başarıyla tamamlamak, senin ilgi alanlarına ve motivasyonuna bağlıdır. Sosyoloji, analitik düşünme ve araştırma yeteneklerini geliştirirken; Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, stratejik ve yapısal düşünmeyi teşvik eder.
Kariyer yolculuğunda hangi alana ilgi duyuyorsan ve kendini içinde görmekten mutlu hissediyorsan, o alanda zorlanma olasılığın daha düşüktür. Yeteneklerine ve ilgilerine uygun olan bir bölümü seçmek her zaman daha avantajlıdır. 🎓🌟
Sana tavsiyem, hangisini seçersen seç, o alanın sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendir ve kendini sürekli geliştir. Unutma, bu yolculukta her zaman sabırlı ve azimli olmalısın! Başarılar dilerim! 🌟
Cevap
2Cevap
Kamu yönetimi çok daha iyi bir bölüm sosyoloji okursan iş bulamazsın
Ben şu an sosyoloji okuyorum yani sıkıntı işletme okuyacağım ikinci üniversite olarak
Anadolu açıktın ama işletmeyi Atatürk Üniversitesi açıktan okuyacağım
Sosyoloji okumak
@reynunn sosyoloji okumadım ama sosyoloji okumak çok zordur çevremde okuyan vardı fakat sosyolojinin iş imkanı şu an çok zor
@reynunn ne mutlu size o zaman :)
@reynunn bir çok alandaki kişiler mesleğini yapamıyor ki ztn
Siyaseti bilmem ama sosyoloji zordur.
Sosyoliji
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?