Her hangi bir mühendislik fakültesinde sadece askeri makinelerin işleyişi ve üretimi hakkında eğitim almak istiyorum neyapmalıyım?

Kariyer danışmanlığı konusunda yardımınıza ihtiyacım var çünkü 2 aya yakındır bu konu hakkında araştırma yapıyorum ama istediğim bilgiye ulaşamıyorum google kaynakları yetersiz kalıyor bana yardımcı olabileceğinize inanıyorum

Şimdi diyelim ki ben savunma sanayide de örnek veriyorum sadece örnek veriyorum

makine mühendisi olarak çalışmak istiyorum Bunun için üniversitelerdeki Mühendislik fakültesine girip oradan makine mühendisliği bölümünü seçip 4 yıllık bir lisans eğitimi almam gerektiğinin farkındayım asıl kafama takılan şey burada ben günlük hayatta kullanılan makinelerin üretimi tasarımı hakkında eğitim almak istemiyorum makinelerin işleyişine dair derinlemesine bir eğitim aldıktan sonra sadece askeri makinelerin tasarımı üretimi hakkında eğitim almak istiyorum ileride savunma saniyede çalışacağım için sadece askeri makinelerin işleyişi hakkında uzmanlaşmak istiyorum benim gibi insanlara bu nayönelik eğitim fırsatları sunuluyormu sunuluyorrsa nasıl faydalana bilirim

Yoksa böyle bir şey Mümkün değilmi

Bir sonraki soru;

savunma sanayi mühendisi olmak için yapmam gerekenler nedir?

örnek veriyorum sadece elektrik-elektronik mühendisliği bölümünü okuyup mevzun olduktan sonra bide üzerine savunma sanayide çalışınca savunma sanayi mühendisi olmuyormuşum

Peki yapmam gereken şey nedir?

(yardımınız için şimdiden teşekkür ederim❤️)

Her hangi bir mühendislik fakültesinde sadece askeri makinelerin işleyişi ve üretimi hakkında eğitim almak istiyorum neyapmalıyım?