Arkadşlr merhaba
ben elektrik elektronik müh. okuyorm ve staj yapacağım. staj yerime otomasyon ya da savunma sanayiye yönelmek istediğimi söyledim. onlar da bu alanlarda daha spesifik bişi söylememi istedi. elektrik elektronik müh. otomasyon ve savunma sanayide hangi alanlarda çalışabilio bilen vr mı
pazartesiye kadr zamanım var cevaplarsnz sevnrm
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Kodlama ve otomom sistemleri yani robotlar üzerinde çalışır makine mühendisliği öğrencisiyim bende ama robotik ve otonom sistemlerine de bakıyorum alanin geniş
çok teşekkürler yorumun için, açıkçası biraz kafam karışık. otomasyon çok istiyorum ve bunu belirttiğim zaman bana otomasyonda özellikle belli spesifik bir şey seç dediler ve internete baktığım zaman kafam çok karıştı... ama bir yandan da savunma sanayi de kafamı çelmiyor değil...
Kontrol ve otomasyon mühendisi yıldız teknik ve İTÜ de var ve çok az mezun verdiği için elektrik elektronikciler ve makineciler bakıyor bu alana ama yolun güzel fikir danışmak istersen buyur
burada ne kadar seviyeli iyi insanlar varmış böyle, sevindim.
her neyse, kafamın karışma sebeplerinden biri daha bölüm derslerine tam olarak geçmemiş olmamdan kaynaklanıyor.
tam olarak istediğim şeyi açıklayabilir mi bu diyeceklerim bilemiyorum ama, genelde saha çalışmanın iyi olabileceği ve kendimi böyle olursa daha çok geliştirebileceğim düşüncesindeyim. bu yüzden buna göre bir dalını seçmem gerekiyor dediğim alanlarda. sahada çalışıp işi tam yerinde öğrenmenin, bilgisayar başında vs. durup öğrenmekten daha iyi olabileceğini düşünüyorum.
Elektrik mühendisisin sen hayal gücün geniş olmali son sınıfta alan sececeksin yüksek gerilim mühendisi otonom vs gibi ama tavsiyem otonomu seç tabii ki ve şey solid AutoCAD catia ve Siemens x gibi alanlarda uzmanlaş savunma sanayii catia ve Siemens nx ile çalışır
zaten şu an ben 2. sınıfı bitiriyorum, ilk senemde solidworks üzerinden çizim yapmayı öğrendik, yaz tatilinde ise kendim autocad öğrenmeyi düşünüyorum. şu an hayal gücümü kullanamama sebebim ise, bu staj kabulümün final haftama denk gelmiş olması. o yüzden sizin gibi insanların aklına bir tık ihtiyacım var..
Siemens nx bakin derim çünkü autocad için vaktin olacak Siemens bak
tamamdır teşekkür ederim
Rica ederim iyi forumlar oldu mu :)
yani sizinle tanışmak ve kafamda bazı şeyleri oturtmak iyi oldu, tekrardan çok teşekkür ederim.
Yani tanışmadık aslında ayak üstü sohbet ettik :D
olsun, hiç önemli değil hahaha
enerji otomasyonu ve mekanik otomasyonu hakkında düşüncenizi merak ediyordum aslında
Makine mühendisliği ana bilimde dalında öğrenciyim ben o yüzden fikrimi beyan edeyim enerji otomasyon enerji sistemleri üzerine yoğunluklu biz daha mekanik otomasyon olarak mekanik enerjiye bakarız yani şöyle makine ve motorlar yenilenebilir enerji enerji depolama sistemleri, ama sizin olayınız şöyle yazılım öğrensen iyi olur otomasyoncu olucaksan eğer ki elektrikçisin vermeleri lazım bu dersi ki bizde makineci olarak yazılım eğitim aldık sizler akılı şebekler vs otomatik kontrol sistemleri üzerine ağırlıksınız yani aslında bu 2 alanda birbiriyle mutlaka kesişiyor imkanın varsa stajını europowerde yapabilirsin.
Robotik alanı
Bu alanla alakalı daha çok şey var. Özellikle girdiğin firmada belirli projeleri yaparsan kısa sürede aranan isim olursun. Çünkü savunma alanı şuanda yeni fikirlere çok aç
zaten belli bir proje verecekler seçeceğm alana göre
Çalıştığın firma tedarikçimi yoksa ana proje üstlenicimi?
start-up olyr ya öyle biyer
Anlıyorum umarım rahat bir süreç olur.