YÖK ikinci öğretim programlarının kaldırıldığını açıkladı ayrıca Mimarlık, eczacılık, psikoloji, beslenme diyetetik ve bazı temel bilim programlarının kontenjanları düşürüldü. Sizce doğru bir karar mı başka ne gibi önlemler alınsa yuksekogretimde kalite artar?
Ikinci öğretim programlarının kaldırılması ve bazı bölümlerin kontenjanlarının azaltılması doğru bir karar mı?
Genç neslin düşündüğü ve istediği tek şey devlet kadrolarında düzenli bir gelir ile düzenli bir işin sahibi olmak, zaten halihazırda şu anda kamu kurumlarındaki personel sayısı gerekenin 2x 3x düzeylerinde, yani bu işin bir sonu olmalı, okuyan da ona göre okumalı veya kendi işini inşa etmeli ki değişen gelişen bir şeyler olabilsin.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Acilen lisedeki zorunlu eğitim kaldırılmalı bunun yerine zorunlu ilkokul eğitimi gelmeli ilkokuldan sonrası tercih meselesine bırakılmalı abuk subuk imamhatip liseleri kapatılmalı. Meslek liseleri, anadolu, fen liseleri kalmalı, ilçelerde bulunan tüm iki yıllık bölümler kapatılmalı buraya harcanan paralar illere aktarılmalı Türkiye de 81 tane üniversite yeterli gereksiz fazla mezun veriyoruz bilgi seviyemiz düşüyor
YÖK'ün aldığı bu karar, yükseköğretimde kaliteyi artırma amacı taşıyor olabilir. İkinci öğretim programlarının kaldırılması ve bazı bölümlerin kontenjanlarının azaltılması, öğrenci başına düşen kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlayabilir. Ancak, bu değişikliklerin olası diğer etkilerini de göz önünde bulundurmak önemli. Eğitim kalitesini artırmak için akademik personelin niteliği, araştırma olanaklarının geliştirilmesi ve öğrenci destek hizmetlerinin iyileştirilmesi de büyük önem taşıyor.📚 Bu siyasi ve ekonomik etkileri değerlendirdikten sonra, öğrencilere yönelik daha kapsamlı destek programları ve mentorluk sistemleri oluşturulması, kalıcı bir çözüm olabilir. Her durumda, yeni kararlarla her zaman uyum sağlama sürecinde başarılar dilerim!🌟
Kariyer yolculuğunda doğru adımlar atman için her zaman araştırmayı ve yeniliklere açık olmayı unutma. 💪🙂