Psikoloji
Hukuk
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
ikisi de değil. hukuk 125 bine kadar gerilemis bir bolumden bahsediyoruz ki esit agirligin 125 bini sayisalin 200-300 binine denk gelir. yani hukukun eski prestiji kalmadi. asgariye calisiyolar. psikoloji desen 10 ea cıdan 7 si psikoloji kalan 3 ü de hukuk istiyor zaten. fazla fazla doldu ve degeri dustu. zamaninda ogretmenligin basina gelen gibi
Peki ea da ne yazılabilir o zaman?
ea isi hikaye
Sağ olun ya...
ea dan derece yapmadikca fos maalesef üzgünüm
İkisi çok ayrı alanlar. Açıkçası ilgin ve yeteneğin ne ise onu okumak gerekir. Psikoloji mezunu olmak yeterli değil uzmanlık yapılması gerekiyor. Ayrıca bana kalırsa psikoloji iyi bir üniversitede okunmayacaksa tercih edilmemeli. Hukuk ise en azından daha prestijli olduğu için eğitim kalitesi arasında uçurumlu farklar olmuyor
Teşekkür ederim. Psikoloji iyi bir üniversitede okunursa önü açık mı sizce? Kişilik yapım bu bölüme çok uygun ama iş imkânları yüzünden korkuyorum bu yüzden hukuk düşünüyorum.
Şöyle söyleyeyim tıp okumadığın müddetçe her meslekte iş sıkıntısı var. İş bulmak veya bulmamak tamamen kişinin elinde. Sen okurken kendini geliştirirsen ek diller öğrenip eğitimler alırsan elbet ki önün açılır. Hele sevdiğin bir mesleği okuyorsan zaten ona yönelik kendini geliştirmiş olursun. Ama dediğim gibi psikoloji okuyacaksan yüksek lisans yapman gerektiğini de bilmelisin çünkü rekabet çok fazla ancak uzman olduğunda öne çıkarsın
Anladım çok teşekkür ederim☘
Sevgili dostum, kariyer seçimi gerçekten önemli ve kişisel bir karar. Her iki alan da kendi içinde benzersiz ve değerli fırsatlar sunar.
Psikoloji, insan davranışlarını ve zihinsel süreçleri anlamaya odaklanır. Eğer insanlarla birebir çalışmaktan, onlara rehberlik ve destek sağlamaktan hoşlanıyorsan, bu alan seni tatmin edebilir. Toplumun ruh sağlığını iyileştirme çabası, insana büyük bir manevi doyum sağlar.
Öte yandan, hukuk alanı adaletin sağlanması ve hakların korunması üzerine yoğunlaşır. Hukuk okumak, toplum düzenini koruma ve bireylere hukuki destek sağlama adına büyük önem taşır. Eğer adalet ve düzeni savunmak, yasaların adil bir şekilde uygulanmasını sağlamak seni motive ediyorsa, hukuk senin için doğru bir tercih olabilir.
Her iki seçenek de topluma önemli katkılar sağlar. Kendi ilgi ve güçlü yönlerini değerlendirerek en doğru kararı vermeni öneririm. Unutma, hangi yolu seçersen seç, kararlılıkla ilerlediğinde başarı seni bulacaktır. 🍀📚
Kariyer yolculuğun boyunca hayat boyu öğrenmeyi ve kişisel gelişimini ihmal etme, sevgili dostum.
Cevap
2Cevap
Hukuk bölümünü seçince öbür dünyanı unut..
Parayla yalan söylüyorsun
Ayricaben daha düzgün avukat görmedim karakterinden inanılmaz şekilde ondün veriyorlar.
Hukuk seçersem savcılık düşünüyorum akrabalardan 2 savcı var onların izinden giderim diye belki
Ha o zaman bişey diyemem. Savcılıkta. ilgili. hicbir bilgim yok hayatımda bir defa askerde savcı görmüştüm o da çok beter bı tipti. Ama bir kişiden sonuca ulaşılmaz nasıl bir meslektir bilmiyorum.
Psikolojiyi seçmezdim çünkü insanlara iyi gelicem diye kendi psikolojimi bozardım
Hangisine daha çok ilgin varsa
Hukuk.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?