Bu iki bölüm arasında kaldım. Hangisini seçmeliyim?
Tarih
Türk dili ve edebiyatı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ben tarih okuyorum ikisi de kötü abi çok bırakan oluyor tarihe ve edebiyata büyük bir aşkın yoksa bulaşma devamı işkence gelir yoksa, zaten iş bulma durumu da yok gibi bir şey bende zevkine hobi olsun diye okuyorum mesleğim var zaten. Yine de illa okuyacağım dersen edebiyat oku bir tık daha fazla şansın olabilir iş konusunda.
Öncelikle cevabın için teşekkür ederim. Benim durumum biraz karışık. Aslında iki yıllık bir bölümde kaydım var ama çalıştığım için bıraktım. Tekrar sınava girdim ama ders çalışmadığım için sadece bu iki bölüm tutuyor. Zaten para kazanmam gerektiği için açıktan okuyacağım. Birini tercih edip kpssye hazırlanıp düz memur olmak istiyorum. Tarih bir tık daha katlanılabilir gibi geliyor.
Sence mantıksız mı?
Tarih edebiyattan çok daha zor o yanılgıya düşme o kadar çok konu var ki sonuçta koskoca genel tarihi öğreniyorsun ortak zorlukları osmanlıca bunun dışında kolaylık arıyorsan direkt edebiyat seç tarih pişman eder, katlanılabilirlik açısından tarih şu yönde daha iyi bir sürü farklı şeyler öğreniyorsun çok kültür geliştiren bir dal edebiyat gibi sürekli dille alakalı öğrenmiyorsun bütün dünya tarihini ülke tarihini felsefenin tarihini romasından tut daha eski yeni uygarlıklara kadar her şeyi gösteriyor bu da öğrenmeyi seven birine iyi geliyor bence.
Ders içeriklerine bakıp karar vereceğim. Tekrardan teşekkürler 🙏
Cevap
2Cevap
Türk dili ve edebiyatı
valla ikisi de iyi değil. ben zamanında tarihe çok ilgili olmama rağmen ataması sıkıntı diye okumadım. öğretmenlikte önü açık olan okul öncesi ve özel eğitim.
bence ikiside degil :/ cevremde ikisini de okuyan var ve ikiside kurtulmak icin care ariyor yks tekrar hzirlanmak veya farkli seyler ama sen bilirsin
ikisini de seçme bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?