Yalnız
Aileyle
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ben buradaki şıkı aile ile olarak işaretledim, eğer ki maddi durumunuz yerindeyse uygun bir yurt bulabiliyorsanız elbette yalnız okumak her zaman daha iyidir, ancak ne yazık ki günümüzde ekonomik koşulları ve maddi imkansızlıkları göz önüne aldığımızda ailenin olduğu bir şehirde okumak En azından masrafların biraz daha az olması açısından faydalı olacağını düşünüyorum yani bu durum kişilerin tercihi ve imkanlarına göre değişen bir şey genelleme yapmak söz konusu olmaz.
Üniversite eğitimini yalnız ya da aileyle okuma tercihi kişisel bir karardır ve herkesin durumuna ve ihtiyaçlarına göre değişebilir. Her iki seçenek de kendi avantajlarına ve dezavantajlarına sahiptir.
Yalnız okumak:
- Yalnız yaşamak, özgürlük ve bağımsızlık hissi verebilir.
- Kendi başınıza kararlar almak ve sorumluluk almak için fırsat sunar.
- Sosyal çevrenizi ve yeni arkadaşlar edinme fırsatını artırabilir.
Aileyle okumak:
- Aileyle birlikte yaşamak, maliyetleri azaltabilir ve ekonomik olarak daha rahat bir durum sağlayabilir.
- Destekleyici bir aile ortamında olmak, bazı öğrenciler için üniversite yaşamında rahatlamaya yardımcı olabilir.
- Aileyle birlikte yaşamak, yabancı bir yerde okuyan öğrenciler için uyum sürecini kolaylaştırabilir.
Hangi seçeneği tercih edeceğiniz tamamen sizin ihtiyaçlarınıza, aile durumunuza, ekonomik durumunuza ve kişisel tercihlerinize bağlıdır. Her iki seçenek de kendine özgü deneyimler sunar ve önemli olan, üniversite eğitiminizde mutlu ve başarılı olabileceğiniz bir ortamı seçmektir.
O kısımla değil iş imkanları ile ilgilenin.
Maddi imkanlar, üniversitenin yeterli gelip gelmeyeceği vs. önemli. Seçimi buna göre yapabilirsin. Üniversite okumayı aileden kaçış olarak görmeyin. Gerçekten hayatın ciddiyetinin farkına varmalısınız, sonuçlarını düşünerek hareket etmekte fayda var.
Bence yalnız. ama kişiye göre değişir Üniversite eğitimi, kişisel tercihlere, ihtiyaçlara ve yaşam koşullarına göre değişen bir süreçtir. Herkes için uygun olan tercih farklı olabilir. alnız okumak, bağımsızlık ve sorumluluk duygusunu geliştirir. Kendi başınıza kararlar almak ve yaşamınızı yönlendirmek için fırsat sunar. Yalnız yaşamak, kişisel gelişim ve özgüveninizi artırabilir. Kendinize olan güveninizin artması, yeteneklerinizi keşfetmenize yardımcı olabilir. Yalnız yaşamak, kendi rutinlerinizi oluşturmak ve planlarınızı yapmak için özgürlük ve esneklik sağlar. Yalnız yaşamak, yeni insanlarla tanışma ve farklı sosyal çevrelere katılma fırsatı sunar. Karar vermeden önce, kendi ihtiyaçlarınızı, hedeflerinizi ve önceliklerinizi değerlendirmek önemlidir. Üniversite hayatında aileyle yaşamak ya da yalnız yaşamak sizin için hangi avantajları sağlayacaksa, ona göre karar vermeniz önemlidir. Unutmayın ki, hangi seçeneği tercih ederseniz edin, üniversite yaşamı sizin için yeni deneyimler ve fırsatlarla dolu olacaktır.
Cevap
34Cevap
Son zamanlarda bu soru çok karşıma cikiyo bu aiel düşmanlığı nedir anlam veremedim yanlız olunca ne oluyo ya da aile olunca ne oluyo bu özgürlük deliliği nedir Allah aşkına ailesiyle aynı evde yaşayıp bı yerle gelmeyenler vardı da ailen da bizmi göremedik. Aile bizler huzur bulalım diye var kimin varki dört dörtlük hayatı kavgasız hayatı ama bu sorunlar bu sancı süreçler hep Bizim için sonsuza denk mutsuz yasamiycaz ya da mutlu bı sonsuz evrende değil burası eninde sonunda ayrilicaz ailelerimizden bu en başında belkide evlenerek yâda şu ayrı ev mevzusu gibi ama sonsuz bı ayrılık olucak ozamana denk herşeye rağmen sevile bilmeli aile değer verile bilmeli onlar sorun çıkarmak için değil kendilerin ce çözüm önermek için varlar
Aile her türlü kötülüğün iyi niyetle yapıldığı ortamdır
Çok yazık üzüldüm adınıza
Yalnız okumak çok istedim ama olmadı. Hoş şu an iyi ki olmamış dedim çünkü 4 yıllık üniversite hayatımın sadece 2 yılını yüz yüze eğitim ile okuyabildim. Yok covid yok deprem derken 4 yılı bitirdik... Şartlar böyle olmasaydı kesinlikle aileden uzak olmasını isterdim hâlâ da istiyorum. Niye dersen kendi ayaklarinin üzerinde durmayı ve bir birey olmayı ogreniyorsun. Karakterin güçleniyor yani bunlar gelecek hayatın için önemli şeyler... Bence fırsatın varsa değerlendir...
Ask valla eğer baskıcı değillerse aileyle oku daha rahat olur fakat baskicilarsa cehennem oluyor sana şu an 20 yasindayim ve zorla tercihlerimi kendileri yaptılar bölümü ve şehri. şehri de onlarla aynı yerde kalmam için olduğumuz şehri yazdılar şu an markete giderken bile izin alıyorum gezmek istesem yalvar yakar hayatımda erkek yok ama pclik yapıp bi rimel sürsem kime susleniyorsun orspu vs diye basliyorlar üni bitince de benim istedigimle evleneceksin diyorlar vsvs daha da var yani bunlar bazıları eğer baskıcıysa nolur uzağa git ne derlerse sakın kanma ikna etmek için derler sonra burnundan getirirler ben çok direttim farklı şehir için ama olmadı eğer öyleyse sen kurtul bari🥹
mumkun oldugunca oturdugunuz sehirde tercih yapmayin bakin asiri pisman olursunuz. farkli bir yerde yalniz yasama fikri gozunuzu korkutabilir ama inanilmaz bir deneyim. hayati daha iyi kavriyorsunuz. daha rahatsiniz her acidan.
Üniversite bir bakıma yuvadan uçuş demek ve kendi kendine yetebilmek adına önemli bir ilk adım. O yüzden mümkün olduğunca aileden uzak olunmalı bence o dönemde.
yalnız oku ki!!! Ekonomiyi, alışverişi, ev temizliği kişisel bakımları, ve hayata dair bir çok şeyi öğrenme şansın olur,3 evlat okuttum hepsi bu şekilde okudular
ben yalnız ve inşaatlarda çalışarak okudum. sürekl aile koruması ile yaşama hazırlanamazsınız. ya değilse sürekli koruma istersiniz böyle de bir yaşam olmaz yaşamı başaramazsınız
Aileyle okumak diye bir sey yok... liseye devam etmek diye bir sey var😂 ailenin yaninda anca lise olur universite degil
Yalnız okunur. Aile yanında liseye gidiyormuşsun gibi oluyor.😃Hiçbir rengi yok.
Yalnız veya aileyle ne fark eder ki? Amacın okumaksa.
Yalnız okudum. İlk 5 yıl ev arkadaşlarım vardı. Daha rahat oluyor bence. Birçok açıdan.
Farklı şehirde olması daha iyi. Hayatı ve sorumluluk sahibi olmayı öğrenmek için
Eğitimde konsantre olmak çok önemli bence hiçbir şey düşünmemelisin
İmkan varsa yalnız zaman içinde hayattan tecrübe etmeyide öğrenir insan
Ailenle okursan amacina hizmet edersin tabi amacın okulu hemen bitirmekse
Yalnız okunur ama aileyle de bence güzel olur öğrencilik sefalet
YALnız ama aileden çok uzak olmadan yakın şehirlerde
Yalnız okuyanlar net canım aile evinde kalsan sıfır masraf rahat kafa
Yalnız okuyanların niye aileden ayrı olmak istediğini biliyorum
Cunki özgür bi hayat sürmek isticekler
Bence haksizlar
Yalnız diyenler okumak için mi dedi seks için mi düşünmek lazım
Yanlız olarak başlayan kız sonra bitime dpgru okuyan kadın olarak bitiriyor
aslında imkanı olan ayrı okumalı farklı şehirde.
Hayatında ilk defa özgür oluyorsun ve o dönem sonra bir daha yaşanmayacak eşsiz bir dönem ve bunun tadının aileden uzakta çıkacağı apaçık değilmi?
Gerçek hayat aileden uzakta, bir başına ve zorluklarla mücadele ederek öğrenilir!
Yalnız okuyunca hayatın tadına varırsın ve olay orada biter yoksa hep aklında kalır ve saçmalarsın
yalnız oku oh oh oh dersin onun bunun koynunda , rahatlamak lazım
Hayatını yaşamak istiyorsan yalnız okumak mantıklı.
Ben olsam yalnız okumayı tercih ederdim..
Ne ailesi la yalnız tKılmak
Yalnız okunması daha güzel serbestsin
hayatı anlamak için yalnız okumak lazım
Aile ile çünkü bu devirde çok zor tek okumak.
Yanlız olsan daha iyi
İmkanın varsa yalnız okumak daha güzel olur
Hayatının hatasını yaparsın tek yap
Aileyle okumak muthis avantaj
Birçok kritere göre değişir bu
Ailenin yanından ayrılma
Aileyle daha iyi olur amacın okumaksa
Yalnız, sen nasıl istiyorsun peki
bence yalnız ohh mis gibi
yalnız tabi
Aileyle okunmaz
Yalnız