Annemle birlikte yaşıyorum hedefim tıp, annem herşeye karışmaz ama biraz baskıcıdır. Tüm okul hayatım boyunca annemin istediği gibi yaşadım diyor ki sen üniversiteye başlayınca ben sana asla karışmam sen istediğini yaparsın diyor. Sizce ne yapmalıyım aile evinde mi okumalıyım yoksa başka bir ilde mi? Bu arada babam yok bu yüzden annemle eğer başka ili tercih edersem okul işlerini yapmakta zorlanırım diye korkuyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Üniversite Tercih konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılÜniversiteyi aile evinde okumak veya yurt dışında ya da başka bir şehirde okumak gibi tercihler kişisel ihtiyaçlar, hedefler ve koşullar göz önünde bulundurularak değerlendirilmelidir. Her iki seçeneğin de kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır. Mantıklı olan tercih, kişisel ve ailevi durumlara bağlı olarak değişebilir. Aile evinde kalmak, kira ve diğer yaşam masraflarından tasarruf sağlar ve öğrencinin maddi yükünü azaltabilir. Aile evinde okuyan öğrenci, ailenin desteğine ve rehberliğine daha kolay erişebilir. Aile evinde olmak, öğrencilere daha huzurlu ve güvenli bir ortam sağlayabilir. Aile evinde yaşamak, öğrencinin bağımsızlık ve özgürlük duygusunu kısıtlayabilir. Üniversitenin, iş yerinin veya sosyal etkinliklerin aile evine uzak olması, zaman ve enerji kaybına neden olabilir. Öğrencinin kişisel ve eğitimsel hedefleri, maddi durumu ve ailesi ile olan ilişkisi, tercihini etkileyen önemli faktörlerdir. Bazı öğrenciler için aile evinde okumak daha uygun ve mantıklı olabilirken, bazıları için başka şehirde veya yurt dışında okumak daha uygun olabilir. Karar verirken, kendi ihtiyaçlarınızı ve hedeflerinizi dikkate alarak detaylı bir şekilde düşünmek ve karar vermek önemlidir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Peki neden şehir dışında okumak sana bu kadar cazip geliyor? Eve gelince yemeğin hazır olur mis gibi. Şehir dışında bir üniversite kazandığını düşünelim orada kalman için bir yurda yerleşmen gerek yurtta her şeyi kendin yapacaksın eğer bir yurt arkadaşın yoksa onu geç ailen okuduğun süre için hep sana para göndermek zorunda olacak. Babam yok diyorsun peki ailenin geçimini kim sağlıyor? Eğer tek annen çalışıyorsa para yetiştiremez. Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama sen Tıp istiyorsan yaşadığın yerde tıp oku.
00 Yorumla
+1 yılAile evinde okul okumuş biri olarak kabus olduğunu söylemek isterim. Akşam yemeği hazır sen nerde kaldınlar, bu saatte dışarıda ne işin var eve gel artıklar, x konserine ya da etkinliğine gitmek için izin almalar. Gece geç saatlere kadar dışarıda kalamamalar. Arkadaşında kalman bile sorun olacak. Gece kütüphanede kalmak isteyeceksin sorun olacak. Özelin de pek olmayacak. Sevgilinle rahatça telefonda konuşamayacaksın bile.
Yemek, barınak, temiz çamaşır gibi asgari ihtiyaçlarını karşılar ama ev.
00 Yorumla
Senin durumda olsam, aile evinde kalırdım. Ama normal durumlarda ayrı ilde okumak daha güzeldir. Aile kültüründen uzaklaşıp, bağımsız üniversiteye yakışan gençlik hayatı yaşarsın. Hem üniversite hemde aile kültürü çelişir. İkisi arasında yaşarsın. Farklı şehire giderekte kendi ayaklarının üzerinde durmayı geliştirip, yeni şehir özellikleri görürsün.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
67
Cevap
49Cevap
+1 yılAile ile yasamak iyidir ayri eve gecince ilk sene olmazsa bile ilerleyen yillarda deli gibi özluyorsun o sıcak yuvayı. Anan baban sıkıntılı insanlar degillerse sana rahat veriyorlarsa o evin çicegi olmak bence çok daha iyidir baska sehirde okumaktan ara sira yine gezersin edersin başka sehirde de okuyabilirdim sonucta koskaca kız oldum dersin ama bende stabil olarak okul bitene kadar kadar ailenle kal. Ama hayatini yasatmayacaklarsa bir cok seyden mahrum kalacaksan genclik geri gelmez bu karari iyice dusun derim boyle bir durumda.
Hatta onlarla da açık açık konuş burada okursam bana biraz alan verir misiniz bende gencligimi yasamak istiyorum falan gibisinden insallah anlayislilardir ve kabul ederler :)11 Yorumla- +1 yıl
Ama bence*
Gizli Üye(18-24)+1 yılÖncelikle şöyle söyleyeyim, ailen sana kendini bildin bileli karışıyorsa hayatının bundan sonraki zamanlarında da karışmaya devam edecektir. Ailen seni şehir dışına göndermek istemiyor ve bunu açık açık söylemek yerine burada kalırsan sana karışmayız diyerek şehir dışı fikrini kafandan çıkartmaya çalışıyor. Neden? Çünkü açık açık izin vermediklerini söylersen onlara kafa tutma ihtimalin var, psikolojik bir durum bu. Bak okuyacak olan sensin, gidecek ya da kalacak olan da sensin. Bu yüzden kendin gitmek istiyorsan al aileni karşına konuş. Hayat senin hayatın. Ayrıca tıp için her yere gitmeye değer bence. Hakkında hayırlısı olsun
10 YorumlaBaskı ve herşeye karışıcı ortam isteniyorsa ama maddi açıdan iyi olmak isteniyorsa evet. Ben şahsen baskı ortamına gelemesem de maddi açıdan mecburen aile evinde kendi odamdayım. Dövme ve saç boyasına karışılır. Bira sayısına da karışılır. Ayrıca bakkaldan bir şey alınıyorsa harçlığımda evdekilere de almak zorunlu. Bu ortama gelebiliyorsanız gelin
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhedefin tıp ise kazandığın takdir de zaten annenin baskısına gerek kalmayacak. o yüzden “ben sana karışmam” demiş. derslerin o kadar yoğun olacakki istesende bir şey yapamazsın. arkadaşım tıp okuyor hayatı bitti kızın resmen ve o da aile baskısı yüzünden tercihini tıptan yana yaptı ama sen gerçekten istiyorsan ve idealist olacaksan elbette sıkıntı olmaz. ancak zorlamayla baskıyla gerçekten çok zor.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMaddi imkanınız varsa şehir dışında okuyabilirsin. Hem kendi ayakların üzerinde duracaksın hem de kendi başına sorumluluk alabilmeyi öğreneceksin. Ama maddi imkanın yoksa aile evinde okumaya devam etmek daha mantıklı. Hele ki Tıp Fakültesi çok masraflı bir bölüm. Kitaplar, araç-gereçler baya pahalı. Aile evinde okuması güzel oluyor. İstediğin saatte ders çalışabiliyorsun, kahvaltı saatini sen belirliyorsun. Elektrik, su, yemek alışverişine vereceğin parayı kendin için harcıyorsun.
10 YorumlaEn mantıklısı o dur. Çünkü çok masraflı. Ayrıca gerçekten amacı okumak olan bir insan arkadaş ortamı vs aramaz o yüzden de başka şehre vs bakmaz. hem de pahalılık almış başını gitmiş, ülke de insanların selasını okudular ekstra masraf yapmaya gerek yok😊
10 Yorumla
+1 yılEğer yaşadığın şehirde iyi bir tıp fakültesi varsa oraya git. Aile yanında olmak gerçekten çok rahat. Başka şehirde masraflar bitmek bilmez. Hem artık 18 yaşını geçtin annen karışmaz belki de
20 Yorumla
+1 yılAnnen her sey karışmıyor ama baskıcı deyince maalesef karışıyor sonrasın da ama yapacak bir şey yok. Netice de hayatın boyunca annenle yaşamayacaksın. Günün birinde ayrılacaksın.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİlla karısıcak bu bir ikincisie tıp okuyacağın için biraz kendine zor zaman ayirabilirsin özellikle yemek konusunda pişir et falan ama okuldan geldikten sonra direkt yemeğin önünde hazır sonra gidip ders çalışabilirsin hemen buda iyi. Zaten tıp okuyacağın için wow bir sosyal hayatın pek olmaz belki 1 ve 2. Sınıfta olur ondan bilemedim çokta gecelere akmak istemiyorum dersen aile evi daha iyi
01 Yorumla
Soran+1 yılYani gece hayatını pek sevmiyorum ama annemin bana ilerleyen zamanlarda baskı kurmasından korkuyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılYalan sıralıyorlar yine karışacaklar.. Tüm böyle diyen çevrede gördüm bunu.
Ama tıp okuyacaksan kendi evinle ve temizliğinle ilgilenmen zor olabilir bir yandan aile evinde daha rahat ders çalışabilirsin.20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEğer kariyer egitim anlaminda gerçekten değecekse sehir dışına gidilebilir. Bir uni. aile evinde okudum digerine sehir disina gittim. İkisinde de meslek hayatinda getireceklerine baktım. şu an daha iyi bir universiteye geçis yapabilirim ama hocamı bırakmak istemiyorum bana cok şey katıyor, bu kadar zorlugun altindan baska hocayla kalkabilir miydim gerçekten bilmiyorum. Boyle şeyler düşün. Hepsi kariyerin egitimin olsun. Duygusal bakma.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvet tek başına şehir dışında yaşamak ne kadar zor biliyor musun? Hastalandiginda bakanin yok başına bir sey geldiğinde kimsen yok tek basinasin her seyde hadi yurtta kaldın diyelim orada seni uyutmyacaklar acil isin olacak hazirlanman gerekecek kimse seni unursamayacak nilletin keyfini beklemek zorunda kalacaksin 5 dakikada hazirlanman gerek sana ders calistirtmayacaklar belki ertesi gune onemli bir isin var onu halletmen gerekecek ama is yapacaksin itiraz edemezsin kavga edemezsin internet cok çekmeyecek vs...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜniversite okumak sadece okula gidip gelmek değildir. Kendini ve etrafı tanıma, farklı ortamlarda bulunma, kendine katmak istediğin yetenekleri kazanma, sorumlulukların hepsini üstlenmek için deneme yapabileceğin bir oyun bahçesi.. Parasal yönden problemin yoksa farklı bir yerde oku
00 Yorumla
+1 yılvalla bu devirde başka bir şehirde okumak çok pahalı aile evi en iyisidir
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşka ilde oku diyeceğim ama Tıp fakültesi okuyacaksan kafanı kitaba gömmmen lazım annenle yaşa ders çalışmaktan para kazanacak vaktin olmayacak
20 Yorumla
+1 yılBence kesinlikle annene yakin yerde okumalisin. Benim en buyuk pismanligim baba sozu dinlememek oldu bende zamaninda üniv. Okumak icin disariya gitmistim okumaya ve sonuc olarak üniv bitiremedim ve olmasada olurdu diyorum simdi keske..
00 Yorumlayani annenle olması guzel ama yiendesen bilirsin ayrida guzel olabilridi
10 YorumlaBende aile evinde okuyorum ve çok kotu yani bilmiyorum ama disard aokuyanlara özeniyorum çok rahatlar çünkü
14 Yorumla
Soran+1 yılTıp düşünüyorum ama
Soran+1 yılTek emekli maaşımız var annemle yaşıyorum yani ne çok iyi nede çok kötü
+1 yıleğer iyi bir üniversite için şehir dışına çıkacaksan çıkabilirsin ama bence en iyisi aile yanında okumak çünkü şehir dışına gittiğin zaman sürekli bir para sıkıntısı çekiyorsun
00 Yorumla
+1 yılEskiden hayır okuma derdim ama artık ekonomik olarak seni aşırı zorlar. Bu yüzden aile evi daha iyi. Ayrıca cok iyi bir üniversite değilse cok bir numarası yok üniversite ortamının.
00 Yorumla
+1 yılBenim ailem yanımızda kal diye diretiyor. Sırf aile evinde okumamak için tekrar sınava gireceğim. Git bence eskiden annen kendi istediğin gibi seni yetiştirdiyse bundan sonra da karışır.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSaçmalama farklı şehirde okumak zor gibi gelebilir ama çok daha zevkli.
Paranız da varsa şehir dışında oku derim.
Hayatı tecrübelersin. Aile evinde her şeyine karışırlar. En genç güzel yılların heba olur.
12 Yorumla- +1 yıl
😊👍
İşte en güzel gerçekçi yorum...
Cevap sahibi+1 yıl@Zevkli_Temas teşekkür ederim
+1 yılKarışmam der karışır anneler değişmez. Kendi hayatını yaşamak istiyorsan başka bir şehirde okumanı tavsiye ederim
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYalnızca ailenin maddi durumu sıkışık ise mantıklıdır. Onun dışında kesinlikle farklı ilde okumanı tavsiye ederim.
10 Yorumla
+1 yılDurumunuza göre aile evinde okumanın faydasını mutlaka göreceksiniz emin olun...
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİki durumunda avantaj ve dezavantaji var ailenin yanında kalınca muhtemelen baskı olacak en azından ev masrafın temizlik yemek derdin olmuycak yalnız kalincada baskı olmuycak onun harici tüm ev sorumluluğu üzerine olucak
00 Yorumla
+1 yılİmkanın varsa şehir dışında okumanı öneririm. Özgür olursun, kendi ayaklarının üzerinde durmayı da öğrenirsin hem
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAyrı il ve ev masraf vs bir sürü seni zorlar , annemle tekmişsiniz zaten evde daha mantikli kaldı ki arada bir yurtta da kalabilirsin zaten yoğun dönemde veya evde sıkılınca misafir olarak gidersin yurda
00 Yorumla
+1 yılTıp için evet mantıklı
Baya masraflı bölüm. Yurtta düzgün çalışamayabilirsin ev çok daha mantıklı maddi ve manevi olarak.00 Yorumla
+1 yılÇok mantıklı ben uzakta okudum kira öde fatura öde kaldırmıyordum artık ben okuduğum sene hayat bu kadar pahalı değildi
00 Yorumla
+1 yılAile evinde oku. Bir yıl sonra baktın olmuyor başka bir şehre yatay geçiş yaparsın kaybın olmaz. Tabi notlarını yüksek tutman lazım.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAile evi en iyisi. Yemek yapma derdi yok. Sınav zamanı temizlik yaparak zaman kaybı yok. Kira masrafı yok.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNeden mantıksız olsun ki hem maddi durumundan da haberim yok ama ben olsam annemle yaşardım
10 YorumlaAile ortamı olması, yemeğinin vs. hazır olması avantaj. Devamlı müdahale etmesi ise dezavantaj.
10 Yorumla
+1 yılİleride "üniversiteye gittim" diyebilmen için evden okula yapmaman gerek, bu kadar basit
10 Yorumla
+1 yılilerki zamanlarda baskı kurarsa sende susma canım sesini çıkar
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu zamanda en iyi karar masraf çok olur diğer türlü
10 Yorumla
+1 yılAmaç okumak mı başka bişey mi bi ona karar verin derim
10 Yorumla
+1 yılMantıksız asla olmaz diyenler herhalde okumaya değil de sağda solda sürtmek için karşı çıkarlar tabii, utanç verici. Okula "sadece eğitim" için gidenler bunu dert etmiyor zaten
00 Yorumlahayır hayır ve hayır ve hayır hayır hayır ha bir şey daha var hayırrrr
00 Yorumla
+1 yılBaskı değil sizi önemsiyor çok normal Anne sevgisi zamana göre çok mantıklı bir düşünce hepiniz için
00 Yorumlakendi ayakların üzerinde dur hayatı bir gör bence ve inanma ailenin bu laflarına
00 Yorumla
+1 yılBence aile evinde oku. Zaten birtek annen varmış. Diğer türlüsü çok masraflı olur.
00 Yorumlakızsan evinde oku dışarda paralıysan farketmez okuyabilirsen , özentini görür itelerler.
00 YorumlaBence değil en azından daha özgür olursun başka şehirde
00 YorumlaŞu zamanda aile mantıklı. her şey ateş pahası zorlar o yüzden
00 YorumlaŞehir dışındada çok rahat olmıcaksın ayrı dertler çıkıcakkarışmam diyorsa oku rahat edersin
00 Yorumla
+1 yılaile evinde olman daha doğru bende geçen sene kazandım üniversiteyi ve tecrübeme dayanarak söylüyorum :)
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle pişman olursun. Bizzat yaşadım. Aile evi en iyisidir. Kafan rahattır. Birde tıp okuyacağım diyorsun. Tıp okurken eziyet çekmek istiyorsan dışarıda okuyabilirsin.
20 Yorumla
+1 yılBu durumda bence annenle beraber kalabilirsin ama gençlik hayatımı yaşamak istiyorum gece gezmek istiyorum tek kalmayı denemek istiyorum diyorsan başka il seç tabi ama annende çok karışmıyormuş işte bence kalabilirsin
00 Yorumlaben olsam kendi şehrimde okurdum.. zaten ders yapacaksın tıp bir de aile desteği önemli
00 YorumlaBence türkiyenin dışına çıkın bu ülkenin bi cazibesi yokAVRUPA diyecemavrupada traş Afrika diyecemAslandan fiildenmi uğraşacan AMERİKA YANİ HARWARD diyorum hem kişisel gelişimin için hemde kaliteli bi gelecek için, eğitim hayatında başarılar KANKA
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıldemek ailenin bizimle kal karışmayız lafına de inandın...
01 Yorumla
Soran+1 yılTam olarak inanmıyorum ama maddi durumunuz da çok iyi değil bir emekli maaşıyla geçiniyoruz
+1 yılYani aşkım bazıları gibi "üniversite hayatını yaşamak istiyorsan" git. Gerçekten okula odaklanacaksan kal anne evinde maddi sıkıntı dert stress yok taşınmak ev bulmak cart curt
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılen yakın cami de selanı okusunlar... ünü hayatın bk gibi geçicek.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKişinin aile ilişkilerine göre değişir ama bence senin için aile evinde okumak daha mantıklı
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAfedersin ama gençliğinin içine edersin ailenin yanında kalırsan
00 Yorumla
+1 yılBence annenin yanında kalmanda fayda var hem senin için hemde annen için
20 YorumlaBiraz baskıcı olsa bile bu seni kötü etkileyebilir aynısını yaşadım bence en mantıklısı ayrı eve çıkmak
00 Yorumla
+1 yılBaban yokmuş. Annen senin tek ailen olmuş. Bırakıp gitme nasıl olsa yurtta kalır hafta sonu gelirsin yanına.
00 Yorumla- Devamını Gör (56)
Devamını Gör(101)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem