+1 yılKendi şehrinde olmak daha güvenli, pratiktir. Kimi macera ister, genç yaşlarda, bir ekmeğe sana yağ sürüp kırmak ister. Bu rezilliği yaşamayı, özgürlük olarak niteler. Delikanlı yaşlar. Ama bu durum başkaca sorunlara kapı açıyor. Çok genç arkadaşımız ne yazik ki, girdiği sosyal çevre ve başıboşluk nedeniyle kendi disiplinini sağlayamıyor. Acısı ise çok sonra çıkıyor...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Evet mantıklı kesinlikle değerlendirirdim bunu.
Hem maddi hemde manevi açıdan bir kolaylık olacaktır senin için. Ailenin yanında kal..Evden ayrılmanın da insana getirisi oluyor. Sorumluluk almayı öğreniyorsun. Hayatı bir parça öğrenmeye başlıyorsun.
Ama çok zor şu zamanda kimseye tavsiye etmiyorum. Kendini korumak konusunda çok zorlanıyor gençlerimiz şu zamanda.00 Yorumla
+1 yılAile yanında ünv okudum. Çok rahat, yemeğin hazır, düsen var, odan var ama şimdi düşününce keşke zorluk yaşasaydım diyorum. Serbestmi yetiştin mesela? Mesela bir yere cafeye, arkadaşına gidecek olsan sürekli ararlar, nerede kaldın diye. O yüzden çok gezemedim de eğlenemedim de. Dersaneye gider gibi ünv bitti.
00 Yorumla
+1 yılEvet yanlış düşünüyorsun. Üni sadece eğitim alınan değil, kişinin hayatın sıkıntılarını da öğrendiği yerdir. üniversitede bile yemeğini evini kiranı faturanı hastaneni salka canım ev sahibi sıkıntılarını olmadan ailenin gölgesinde kalacaksan ne anladım aldığın eğitimden.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu devirde disarda okumak zor. Disarda okumak cok sey ogretir, daha cok kendi ayaklari uzerinde durmayı öğretir ama aile evinde daha kafan berrak olur. Yani bende aile evinde okudum. Yemek derdim, para derdim yoktu. Yurda, kiraya, faturalara harcayacagim parayi kitaplara, cafelerde arkadaslarla kahve içmeye vs harcadim. Tek yaptığım sey okula git gel, sinavlara calis ve sinavlara gir seklindeydi. Yok param bitti, faturalar geldi, yurdun cikardigi yemek kotuydu iyiydi, hastalandim kimse yanimda yok dertlerim olmadi. Hastalandigimda annem yanimdaydi. Universiteyi kazanmadan önce ehliyetimi almistim. Araba boşken babamin işi yokken arabayla gidip geldigim oldu rahat rahat. Yani ailen iyiyse yanlarinda okumak bence daha avantajli bile oluyor. Bana karisan sinirlayan ailem yok. Aile evinde olmama ragmen dolu dolu yasadim universiteyi, rahat ettim. Bazen dusunuyorum da disarda okumaninda faydasi olurdu da yine olsa yine aile evinde okurdum.
10 YorumlaAilen rahat veriyorsa olur. Vermiyorsa run run.. Keşke benimkilerde seninkişer gibi olsa. Zıt bölgeyi yazıcam sırf bu yüzden. Gönlünce olsun Umarım rahat edersin. Bölüm zor olduğu için diyemiyorum farklı bir şehir yaz tanı diye. Evinde mis.
21 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence kendini yetiştirmen açısından ayrı yaşaman da önemli ama bu aile yapına bağlı. Ailen çok sıkıysa üniversite hayatını yaşayamazsın bile doğru dürüst ama onun dışında rahatsa karışmıyorlarsa ve sende rahat olacağını düşünüyorsan kal. yine de tercihim farklı bir şehir olurdu.
00 YorumlaBen üni hayatımın ilk iki senesini ailemle sonra geçiş yaparak başka şehire gittim. Akılsız başın keşke en başta başka şehirde okusaydım dedim.. bu arada hukuk okudum :)
12 Yorumla
Soran+1 yılAileden aileye ya da kişiden kişiye değişkenlik gösterir bence. Nasıl mutluysanız o en doğrusu bence 😄
+1 yılAnkara veya Galatasaray Hukuk kazanmis olsaydiniz oraya gidin derdim ancak su anda bulundugunuz sehirde olmaniz daha makul gorunuyor. Hayirli olsun simdiden.
01 Yorumla
Soran+1 yılHenüz değil seneye ama sıra bana geldi 😇
Aile bütçesi açısından bakarsak mantıklı. Onun dışında tam anlamıyla üniversite hayatı yaşayabileceğin söylenemez. Lisenin farklı bir versiyonu gibi hissedersin. Üniversiteyi üniversite yapan detaylardan biri de şehir dışında okumaktır.
00 Yorumla
+1 yıl2 üniversite okuyan uzakta ve evde yasayan birisi olarak söylüyorum bugun ki aklım olsa eve en yakın okulu yazarım asla ayrı eve cıkmam yurda çıkarım ama eve cıkmam... En güzel okul eve en yakın olandır
00 YorumlaBence yanlış düşünmüyorsun, aile yanında ekonomik vs kaygılardan uzak kafan rahat okursun, tecrübe kazanmak istiyorum dersen de imkanın ölçüsünde bir ara yurtdışına çık hem dil eğitimi de alırsın.
07 Yorumla
Soran+1 yılDogru söylüyorsunuz mezun olduktan sonra düşünebilirim ama insanlar bu fikrime pek sıcak bakmıyor bende çelişkiye düştüm
Soran+1 yılAçıkçası üniversiteden beklentim macera değil kaliteli bir eğitim o yüzden pek gözüm dışarlarda değil ama dil öğrenmeyi isterim açıkçası özellikle fransizca ve Rusça bu diller çok hoş geliyor bana
Soran+1 yılBencede sanırım en doğru kararı ben vereceğim başkalarını dinlemeye gerek yok
Soran+1 yılEvet öyle maalesef. Çok teşekkür ederim. ☺🙏🏻
Sonuç odaklı düşünceniz var, mantıklı nedenler iyi bir seçim sunuyor. Çok kaliteli üniversite kazanamazsanız aynı şehirde ve aile de okumak sizin için ideal duruyor. Kolaylıklar
00 Yorumla
+1 yılHakkında hayırlısı olsun, bende konyadayım. Evet yazdıklarınla beraber, maddi sıkıntınız da yoksa KTO Karatay üniveristesi tercih edilebilir. Başarılar.
#Universal00 Yorumla
+1 yılÜniversiteye özgür hayat gözü ile bakılıyor ama yurtta kalmak çok büyük eziyet, ayrı eve çıksan geçinmek bambaşka eziyet o yüzden aile ve memeleket çok mantıklı
00 YorumlaTabiki avantaj ve dezavantajları var. Ama insanın kendini geliştirmesi için konfor alanının dışı daha etkili bence
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama mesela Ankara İstanbul gibi yerlerde kendimi geliştirmem zor olabilir bence. Nüfus fazlalığı, tek başına olmam, tanimadigim kişiler vs. ama burada öyle bir sorun yaşamam diye düşünüyorum
gayet doğru karar bence, ben üniversitede iken tatillerin gelmesini dört gözle beklerdim, nereye gidersen git evin rahatlığında olmaz.
07 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum aileme çok düşkünüm arada kavgamız oluyor elbet ama onlarsız bir şey yapamam bir de başka şehirde tek başına yaşama cüretini henüz kendimde bulamadım burası en azından bildiğim yer insanını biliyorum sokaklarını biliyorum düzenim var arkadaşlarım var ve kendimi buradan başka bir şehre ait hissedemiyorum
- +1 yıl
Başka şehirde okurken gidecek olan paraya araba alırsın, hem evde derse çalışmak ayrı bir keyifli, üniversite-yurt ortamı insanı çok bozuyor derslere çalışamıyorsun kendini tam veremiyorsun yurtta vs kaldığında oraya uymak zorunda kalıyorsun ama ailenle kalırsan tek işin derslerin olacak ve sen okurken de ailenin desteğini almak daha kaliteli bir eğitim almanı sağlayacaktır bundan emin olabilirsin. Gittiğim şehirde evine gidip gelen bir kız vardı, biz ulaşımla-yemekle-kıyafetle-yurtla uğraşırken kız sadece dersleri ile uğraşıyordu.
Soran+1 yılEvet bir yandan da kendi rahatımı düşünüyorum. Odam var her seyimin düzeni yeri var git gel ile uğraşamam ben. Konyada yaşıyorum konyada çok güzel üniversiteler var bence. İnsanlar burada okuyunca başarısız gözüyle bakıyor ama çok saçma değil mi? Önemli olan benim kendimi alanımda ne kadar geliştirmem. Yoksa istersen Galatasaray mezunu olayım kendimi gelistirmedikten sonra ne yazar? Haksız mıyım
- +1 yıl
"İnsanlar burada okuyunca başarısız gözüyle bakıyor" demişsin ama sen onları şaşırtacaksın. Konya gibi cennette ben de olsam başka şehre gitmem evimde okurum yazı-kışı ayrı sorun başka şehirde, evinde kafan rahat en azından. Ülkenin nerdeyse hepsini gezdim ama konya kaldı resimlerde güzel görünüyor sen de gitme bir yere, orada oku.
Soran+1 yılBencede. Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. ☺☺
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Mantıklı Cünkü ben ailemi bırakmadım Ailemi bir şey olmasın Aynı şehirde okudum Boşa masrafa gerek yok
00 Yorumlamaddi imkanın varsa şehırdışı, yoksa aynı şehirde oku. Ailen dırdır yapmayan, baskıcı değillerse yanlarında oku tabi.
00 Yorumla
+1 yılİkisini de tecrübe ettim özgürlükçü bir ruha sahipsen şehir dışı ailene düşkün isen ekonomik durumlar sınırlı ise şehrinde oku seçim senin
00 YorumlaGerçekten istediğin bir bölümse aile yanında kalman daha iyi olur , ortam faktörlerinden uzaklaşırsın bu sayede
00 YorumlaBen şehir dışında okumak için can attım sonra çoook pişman oldum en güzel ve güvenilir olanı aile yandan olmakmış iş işten geçtikten SONRA anladım
00 Yorumla
+1 yılKazanabiliyorsan oku.. Konya hukukun puanı çok yüksek olmalı..
05 Yorumla
Soran+1 yılAşırı değil 360 küsur falan ama yükselirse bilmem
- +1 yıl
Hmm düşükmüş. Adana Çukurova, daha kalitesiz * 420 lerde puan istiyor.. İlginç...
- +1 yıl
Konya'da dört hafta içinde ; suriylei ve Afganlar beş Türk gencinden, ikisini komalık hale sokmuş. Birini döverek telefonunu çalmış ve ikisini sakat bırakmış. Siz kızlar, rahatsız ediliyor musunuz? Tacizler, oluyor mu?
Soran+1 yılHiç öyle bir olay duymadım rastlamadım da çok şükür
- +1 yıl
Allah korusun, suriyeli veya Afgan taciz ederse ; DİREK Zafer partisinden Avukat iste. Çünkü, üstünü örtüyor polis ve yanına kar kalıyor. Çünkü, gelen emir böyle.. Ama Zafer partisi, olayın üstüne yıkılınca ; sınır dışı ediyorlar. Böylece bir çok kızın, tacize uğramasını engellemiş olursun.
+1 yılBende seneye tutturursam ailemin yanında ya da yakınında istiyorum
01 Yorumla
Soran+1 yılİnşallah her şey gönlünce olur 🤲🏻💕
+1 yılHakkınd ahayırlısı olsn hersey gonlunce olsn prenses
00 Yorumla
+1 yılAilenden uzak kalma sevgili yapmak icin de universiteye gitme okumak icin git
00 YorumlaDoğru düşünüyorsun. Böyle daha rahatsan şehrinde kal.
00 Yorumla
+1 yılbu ailenize bağlı bir şey
eğer ailenizi seviyorsanız sorun yok bence
00 YorumlaEmin ol mantıklı olan o maddi açıdanda çok rahat olacaksın.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEn iyisi aile evinde okumak, şehir dışında okumak resmen soygun ben şehir dışında okudum aklım olsa yine devlet üniversitesinde ailemin yanında okurdum.
00 Yorumlaevet mantıklı kalacak yer aramak zorunda kalmazsın
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDediklerin mantıklı hem iyi hem kötü yönleri var. İyileri saymışsın. Kötü yönleri de sadece bir yerde kalmak. Yani nüfusu daha kalabalık bir yere gidip kalacağın yerde daha Fazla sorumluluğun olacak. Ayrı olacaksın mesela çamaşır iş falan bir sürü şey. Sorumluluğu çalışınca değil daha erken almış olacaksın bu yönden düşün.
00 Yorumla
+1 yılEn mantıklısı ben hukuk okuyorum ve İstanbul'da ailemin yaninda okuyorum böylesi daha güzel birşeye ihtiyacin olunca yaninda ailen olur yoksa yalnız hissedersin
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen ben mesela her sorunumu anneme ve kız kardeşime anlatırım dert ortaklarım. Baba biraz daha mesafeli olur her şeyimi anlatamıyorum ama onun da varlığına ihtiyacım var onlardan ayrı olabileceğimi sanmıyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence en iyisi olur aile yanında okumak artı 10 dur
00 Yorumla
+1 yılPuan kurtaiyorsa ve maddiyat varsa baska sehirde oku
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılValla çok despot dinci bı ailen yoksa ailenin yanında oku. Ztn ekonomik kriz her şey çok pahalı şehir dışında çok zorlanırsın
02 Yorumla
Soran+1 yılYani öyle bir ailem olsa ne olacak ki dinci aile neden kötü aile oluyor anlamıyorum
Cevap sahibi+1 yılGünah adı altında herşeyine karışırlar mesel:))
Üniversite şehriyse sorun olmaz sanırım. Anadolu konusunda aynı şey geçerli değil ama.
00 Yorumla
+1 yılCok mantıklı lise hayatı gibi kolay
00 Yorumla
+1 yılailenin yanında rahatsan baskı yoksa neden olmasın
00 Yorumla
+1 yılaile yanında okursan sevişemezsin
00 Yorumla
+1 yılhalinden memnunsan gitme
00 YorumlaHayatı öğrenmek için yanlış karar
00 Yorumla
+1 yılDoğru düşünüyorsunuz
00 Yorumla
+1 yılIyi olur bir kiz icin en uygunu bu
00 Yorumla
+1 yılTabi ki mantıklı. Dışarısı çok zor emin ol.
00 Yorumla
+1 yılBen ailemin yanındayım 10 numara 5 yıldız
00 Yorumla
+1 yılEve yakın olan daha caziptir
00 Yorumla
+1 yılmantıklı masrafları adaptasyonu da düşünmek gerek
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılekonomşn iyiys ayrı evde yaşa biraz tadını cıkar
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvet yanlış bence lisede. Farkı kalmayacak
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilene yakın olmak herzaman iyidir