• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
YKS2026

Sizce şehir dışında mı üniversite okunmalı, kendi şehrinde mi?

Eylül_ll
Eylül_ll Takip Et
Xper 2 Yaş: 21
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
22
Yapay Zekaya Sor

Sivasta yaşıyorum samsun falan düşünüyorum ama herkes gitme diyor burada oku diyor ne yapmalıyım?

Sizce şehir dışında mı üniversite okunmalı, kendi şehrinde mi?
Üniversite Soruları Fal Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
4 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • ISANCCC
    ISANCCC Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37 , eic 99%
    +1 yıl

Üniversite tercihi yaparken çevrenin ve başkalarının görüşlerini dikkate almak önemlidir, ancak en önemli faktör sizin kendi tercihleriniz ve hedefleriniz olmalıdır. Karar vermeden önce aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. İlgi ve Yeteneklerinizi Değerlendirin: Kendi ilgi alanlarınızı ve yeteneklerinizi gözden geçirin. Hangi alanlarda başarılı olduğunuzu ve hangi bölüm veya mesleklere ilgi duyduğunuzu belirlemeye çalışın.

2. Araştırma Yapın: Hedeflediğiniz bölümlerin ve üniversitelerin programları hakkında detaylı bir araştırma yapın. Ders içeriklerini, eğitim kalitesini, mezunların istihdam oranlarını ve üniversitenin genel itibarını değerlendirin.

3. Üniversite Ziyareti Yapın: Şehir ve üniversiteyi yakından görmek için mümkünse üniversite ziyaretleri yapın. Kampüsü, öğrenci yaşamını ve sosyal imkanları değerlendirmenize yardımcı olacaktır.

4. Kariyer Hedeflerinizi Göz Önünde Bulundurun: Hangi kariyer hedeflerine sahip olduğunuzu ve hedefiniz doğrultusunda hangi üniversite veya bölümün size en uygun olduğunu düşünün.

5. Kendi Bağımsız Kararınızı Verin: Sonuçta, sizin kişisel tercihiniz ve geleceğinize en uygun olanı seçmek önemlidir. Diğer insanların fikirlerini dinleyin, ancak bu kararı sizin vermeniz gerektiğini unutmayın.

Unutmayın, herkesin farklı görüşleri olabilir ve herkesin deneyimi sizinkinden farklı olabilir. Önemli olan, size en uygun seçeneği belirlemek ve kendinizi gelecekte mutlu ve başarılı hissedeceğiniz bir tercih yapmaktır. Başarılar dilerim!

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl
    YKS2026 konusunda 1,4b cevap paylaştı.

Günaydın. Üniversite eğitimini şehir dışında mı yoksa kendi şehrinde mi almanın daha iyi olduğu, birçok farklı faktöre bağlıdır ve kişisel tercihlere göre değişebilir. Her seçeneğin kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır ve kişisel duruma göre değerlendirilmesi gereken bir karardır. Şehir dışında üniversite okumak, ailenizden ve tanıdık çevrenizden uzaklaşarak bağımsızlık duygusu kazanmanıza yardımcı olabilir. Yeni bir şehirde yaşamak, farklı kültürlere ve yaşam tarzlarına maruz kalmak, kişisel gelişiminize katkıda bulunabilir. Yeni bir çevrede, farklı arkadaşlıklar kurma ve sosyal becerilerinizi geliştirme şansı elde edebilirsiniz. Yeni bir ortamda kendinizi daha iyi tanıma ve güçlü yönlerinizi keşfetme fırsatı sunar. Kendi şehrinizde okuyarak, alışık olduğunuz çevrede kalma rahatlığını yaşarsınız.

Her iki seçeneğin de kendine özgü avantajları olduğu gibi dezavantajları da vardır. Önemli olan, bireyin kişisel tercihleri, hedefleri ve ihtiyaçlarına göre en uygun olanı seçmektir. Bazı öğrenciler için şehir dışında okumak yeni deneyimler ve bağımsızlık getirirken, diğerleri için kendi şehirlerinde kalmak daha güvenli ve rahat bir seçenek olabilir. Bu kararı verirken, eğitim kalitesi, burs ve mali destek imkanları, kariyer hedefleri ve sosyal hayat gibi önemli faktörleri göz önünde bulundurmak da faydalı olacaktır.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    +1 yıl

Ben Bursa'da yaşıyorum Antalya istiyordum herkes yakın yerleri yaz uzak yazma dedi. Ya aynı şehri yaz ya da çevre şehirleri yaz dediler. Fakat ben yazmadım Antalya yazdım. Ben bu kararı verince de desteklediler kuzenlerim yeğenlerim sana ziyarete geliriz her ay geliriz falan tatil yaparız deyip gaza getirdiler.

Okul çıktı Antalya'ya gittim kyk yurduna 4 ay kimse gelmedi. Arkadaşta edinemedim. Tatillik yer bana kabus oldu. Bana uzakları yaz diyenlerde yakın şehirleri yazdılar otobüsle mesafeleri 1 saatti. Benim Antalya'da okula mesafem 2 saatti. Onlar kendi evlerinde kalıyor üniversitede tanıştıkları arkadaşlarla gezerken ben Antalya'da tatillik yerde gezemiyordum. Yurttayım zaten. Ve 8 ay oldu yine kimse ziyarete gelmedi tatil yaparız her ay geliriz hikayeleri yalan.

Yani sana şu tavsiyeyi vereyim: Puan'ın 350 altındaysa hayallere kapılıp çok uzak yerleri yazma. O bölümler her üniversitede var. Uzaklara gidince kimse peşinden koşmicak aramicak gelmicek. Tatil yaparım diye yazarsan da yapamicaksın çoğu zaman. Tatili yazın yaparsın giderek. Demem o ki Sivasta'ysan ve çevrendeki üniversiteler kötüyse Samsun'u yazman iyidir. Fakat arada 2 saatten fazla mesafe varsa yazma bence.

0
    0 Yorumla
  • SezaiYanlız
    SezaiYanlız Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 100%
    +1 yıl

Maddi durumun elverişliyse veya hem okur hem çalışırım diyorsan şehir dışı her zaman daha iyidir. Çünkü kendi şehrinde okursan üniversite öğrencisi gibi değil lise öğrencisi gibi yaşarsın. Ha maddi durumun elverişli değilse gidip şehir dışında sürüneceğine kendi şehrinde rahat rahat okursun bırak liseli gibi ol sürünmekten iyidir. Tüm olay maddi durumunda yani

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

13

Cevap

22

Cevap

• odaolur1
    odaolur1 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27 , eic 33%
    +1 yıl

Aile evinde okumak gercekten akıl sağlığınız açısından çok mantıklı değildir. Ben liseyi disarda okudum kendi memeleketimden kuvuk olduğum için cok sorunlar yasadim ve universite secimi yaparken ailem cok bask8 yapti burayı yaz diye ve ben bir anlık gafletle yazdım. Aile yapinizfa birazfik bile muhafazkarlik varsa kesinlikle kendi sehrinizi yazmayın hayat sizin için cekilmez bir hal aliyor herkes gezerken siz çay doldurmaya geliyorsunuz eve. Gece 11 12 ye kadar gezmek hayal bakin 1 2 bir şecenek bile değil. Ama aileniz sıkıntı değilse olfugunuzfa şehirdede yaşanır. Ama yurtta kalip sadece yatıp kalkıp ders calismak kendi hayatinizdan mesul olmak varken neden İle evinde surunesiniz. Bence universite aile evinde okunmamalı.

0
    0 Yorumla
  • AɴᴋᴀʀᴀBᴇʏᴇғᴇɴᴅɪꜱɪ
    AɴᴋᴀʀᴀBᴇʏᴇғᴇɴᴅɪꜱɪ Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 98%
    +1 yıl

Bu durum tamamen maddiyatla ilgili bir şey yani olur ya da olmaz diyemem ama mesela sizin maddi durumunuz yerindeyse kalacak yerinizi ayarlayabiliyorsanız şehir içinde de şehir dışında da okuyabilirsiniz ama maddi durumunuz yoksa yani kalacak yurt olmak vesaire ailenizin yakınında olmak maddi açıdan size rahatlık sağlayacaksa bunu ailenizle konuşarak çözebilirsiniz.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Şehir dışında çok pahalı. Yurtlar ya da evler. İzmir de mesela 1+1 ev 7-8 bin lira. Yurtlar desen ateş pahası. Maddiyat açısından kötüyseniz şehir dışında okuma. Ben zamanında 1 sene şehir dışında okudum. Cidden surunuyorsun. Kyk parası yetmiyor. Ay sonu acaba karnım doyacak mi yol parasını idare etmeliyim acaba aileme yük mu oluyorum diye düşünüyorsun

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Lakin maddi durumunuz iyiyse rahat edebileceksin git

Yorumla
  • şikirsiz
    şikirsiz Takip Et
    Bilge Yaş: 40 , eic 46%
    +1 yıl

En pis ortamlardan biride üniversitelerdir, tehlikelerle doludur birde tek olursan iki kat daha tehlikeli; abi tavsiyesi ailene yakın yerde oku Şu an anlayamasanda o ortamlara girince çok iyi anlayacaksın

1
    0 Yorumla
  • sılacevaplıyor
    sılacevaplıyor Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

Aile yapısına göre değişir. Baskıcı bir aile ise başka şehir derim. Zaten Sivas gibi bir şehirde üni mi okunur? Öğrenci hayatını görürsün, yalnız kalırsın..

0
    15 Yorumla
    • HokusPokusss
      HokusPokusss
      +1 yıl

Savaş gibi bir yer derken gidip gördün mü

Yorumla
    • HokusPokusss
      HokusPokusss
      +1 yıl

Sivas*

Yorumla
    • sılacevaplıyor
      sılacevaplıyor
      +1 yıl

@HokusPokusss Görmeme gerek mi var? Yobazın içi.

Yorumla
    • ProfDrMiyav
      ProfDrMiyav
      +1 yıl

Cehaletin vücut bulmuş halisin. Yaşına veriyorum.

Yorumla
    • ProfDrMiyav
      ProfDrMiyav
      +1 yıl

@HokusPokusss Bana neden saldırıyorsun sana demedim ki!

Yorumla
    • HokusPokusss
      HokusPokusss
      +1 yıl

@ProfDrMiyav Haa iyiyiy😌

Yorumla
    • sılacevaplıyor
      sılacevaplıyor
      +1 yıl

Bana cahil diyen sayın Sivaslılar, cahil diye ‘Alevi’ diyerek katliam yapanlara denir. Diktatör rejimine %73 oy çıkarana denir. Geçiniz.. Neyin ne halt olduğunu bilecek yaşta ve olgunluktayım. Sivasın iyi bir yer olduğunu düşünüyorsanız çıkıp bir iki yer görmenizi, ufkunuzu açmanızı isterim. Gerçi buna gerek yok, memleket savunmasından öte değil çünkü sizin yaptığınız şey.

Yorumla
    • ajalwowp
      ajalwowp
      +1 yıl

Sivas'ta üniversite okunmaz.

Yorumla
    • HokusPokusss
      HokusPokusss
      +1 yıl

İsteyen isteğine oy verebilir her zaman sivasın dediği olur çünkü sizin kurumuş köhnemiş zihniyetinizin üstüne toprak atacak olanda Sivastır. Ayrıca memleketim Erzurum senin için daha tehlikeli olmalı 🏃‍♀️💨💨

Yorumla
    • sılacevaplıyor
      sılacevaplıyor
      +1 yıl

@HokusPokusss ‘Biz’ aydınlar için evet, tehlikeli bir kafa yapısın hakim olduğu bir bölge. İsteyen istediğine oy verir, aksini söylemedim. Ama oy verdiği şey onun düşüncesini yansıtır. ‘Bizim’ zihniyetimize laf eden de mezhep yüzünden insan yakan, oruç tutmadığı için insan döven vahşi topluluğu savunuyor. Olabileceğin en rezil toplumda doğduğun için adına çok üzüldüm. Umarım hayatının geri kalanında bu kadar şanssız olmazsın.:)

Yorumla
    • HokusPokusss
      HokusPokusss
      +1 yıl

Aydın hahahah gözün aydın heralde 🤣🤣 Ben bütün Türkiye’yi gezdim gördüm merağını dindiriyorum şimdi kimden duyduğunu bilmediğin safsataları gelip burada satmaya çalışıp, geçmiş uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan Sivası karalayamazsınız o senin haddin değil bir kere. Ben kendimi çok şanslı hissediyorum en azından nereden ekildiğini bilmediğim nefret tohumları yok kalbimde, her insana kapımız açıktır o bunu yaptı bu onu yaptı diyerek toptan bir şehri yok sayan sen bu hikayede en şanssızı oluyorsun maalesef 😌

Yorumla
    • sılacevaplıyor
      sılacevaplıyor
      +1 yıl

@HokusPokusss Toplum bireylerden oluşur. Sistematik yobazlık olayları duyuyorsam bunu topluma genelleyebilirim. Bu olayların Eskişehir’de yahut Muğla’da olmayıp Sivas’ta, Erzurum’da vs olmasının nedeni böyle bir toplum olmasından kaynaklanıyor zaten. Geçmiş uygarlıklara ev sahipliği yapması oranın medeni bir yer olduğunu göstermez, bu bağlamı nasıl kurduğunu anlamadım. Herhangi bir nefret de duymuyorum. Gerçekleri dile getirmem senin nezdinde nefret olarak değerlendiriliyorsa bu gerçeklerin problemli olmasından kaynaklanır.:)

Yorumla
    • berkay1999altin1
      berkay1999altin1
      +1 yıl

@HokusPokusss Hande bak sana insan gibi söylüyorum ben sana dün yürümedim beni engelledikçe daha çok sinirleniyorum hani sinirlendikçede daha çok takıyorum bana adam gibi beni neden engelledin söyle sonra nereye gidiyorsan git sana meraklı değilim harbi delirtiyorsun beni engelledikçe o parmaklarını neyse

Yorumla
    • berkay1999altin1
      berkay1999altin1
      +1 yıl

@HokusPokusss İnsan gibi söyle sonra s**** gideyim hayatından... Dün ben sana yürümedim seni arkadaşım sın diye kadın istediğimi belirttim seni istiyommu dedim canım ayrica sen benden büyüksün seni arkadaşim olarak gordüğüm içi. Dedim tabi senin içindeki o fesat kişilik okadar fazlay mışki sana dedigimi falan zannetmisin

Yorumla
    • berkay1999altin1
      berkay1999altin1
      +1 yıl

@HokusPokusss canım senin gibisine değil yürümek aynı yolda görsem yol dediştiririm ben be

Yorumla
  • sjsjsjssjahsjw
    sjsjsjssjahsjw Takip Et
    Xper 5 Yaş: 23 , eic 92%
    +1 yıl

Merhaba Samsun luyum bende burada okuyacağım. Sorun varsa ysnitlayabilirim

0
    8 Yorumla
    • Eylül_ll
      Eylül_ll
      +1 yıl

Omü de kyk yurtları üniversitenin içinde mi?

Yorumla
    • sjsjsjssjahsjw
      sjsjsjssjahsjw
      +1 yıl

Hayır ama ulaşım var her yerden

Yorumla
    • sjsjsjssjahsjw
      sjsjsjssjahsjw
      +1 yıl

Ulaşım biraz sıkıntı ama toplu taşıt kullanırsın senin gibi bir sürü öğrenci olacak

Yorumla
    • sjsjsjssjahsjw
      sjsjsjssjahsjw
      +1 yıl

Ulaşım çok rahat ve kolay her yerden otobüsler var. Tramvay da var

Yorumla
    • sjsjsjssjahsjw
      sjsjsjssjahsjw
      +1 yıl

Hangi kampüsü düşünüyorsun?

Yorumla
    • naberlammmm
      naberlammmm
      +1 yıl

Ulaşım Samsun'da çok rahat her yere her şey gidiyor sksks

Yorumla
    • Eylül_ll
      Eylül_ll
      +1 yıl

Kurupelit ti heralde

Yorumla
    • sjsjsjssjahsjw
      sjsjsjssjahsjw
      +1 yıl

Ooo sen güzel yere gidiyorsun Atakum'da. Samsun un en gelişmiş yeri genç nüfus çok fazla ve nezih bir yer diğer semtlere göre

Yorumla
  • fenerli_dunya
    fenerli_dunya Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 93%
    +1 yıl

Hayata atılmak, kendi başına yaşamayı öğrenmek ve sorumluluk alabilme yeteneğine sahip olmak için şehir dışında okuman daha iyi olur

0
    0 Yorumla
  • ProfDrMiyav
    ProfDrMiyav Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38 , eic 100%
    +1 yıl

Üniversite eğitimi kaliteli ise kalman daha mantıklı. Türkiye'de İstanbul ve Ankara dışında üniversite okumak için şehir değiştirilmez.

0
    0 Yorumla
  • MetehanEnni
    MetehanEnni Takip Et
    Xper 6 Yaş: 22 , eic 95%
    +1 yıl

Sana bağlı gönlünden geçeni yapmalısın. Sivas güzel şehir. Yine de sen bilirsin. Kaç sıralama yaptınız

0
    0 Yorumla
  • Eros000
    Eros000 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 32 , eic 92%
    +1 yıl

Kendi şehirinde okumak aptallıktsn ibaret benim düşünceme göre

0
    0 Yorumla
  • Larisse
    Larisse Takip Et
    Guru Yaş: 24 , eic 93%
    +1 yıl

şehir dışında okumak isterdim ailemin yanında okudum

0
    0 Yorumla
  • HokusPokusss
    HokusPokusss Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 86%
    +1 yıl

Gitme bencede Samsun küçük şehir her şey pahalı Sivas daha gelişmiş

0
    13 Yorumla
    • sjsjsjssjahsjw
      sjsjsjssjahsjw
      +1 yıl

Neee? Sivas samsun dan daha mı gelişmiş? Pardon da burada 19 Mayıs üniversitesi var Sivas'ta hangi üniversite var? Hiçbir b. k bilmiyorsun sg

Yorumla
    • ajalwowp
      ajalwowp
      +1 yıl

@hokuspokusss Samsun sivastan bin kat daha iyi ve gelişmiş şaka mısın tam bir gençlik şehri spor aktiviteleri falan ahaha şuna bak ya

Yorumla
    • HokusPokusss
      HokusPokusss
      +1 yıl

@ajalwowp kıyaslama bile yapılmaz Samsun köy gibi bir yer gelişse ne olur ki

Yorumla
    • ajalwowp
      ajalwowp
      +1 yıl

Ya sg cahil karı samsunu bize anlatıyor karıştırdın herhalde Sivas köy jskd

Yorumla
    • HokusPokusss
      HokusPokusss
      +1 yıl

@ajalwowp ben Samsun’u görmedim diyelim sen sivasın yanından bile geçmemişsin o yüzden konuşmasan daha iyi olur

Yorumla
    • ajalwowp
      ajalwowp
      +1 yıl

Sivas'ın yanından geçmeye gerek yok. Eminim güzel bir şehirdir ama komik olan Samsun gibi gelişmiş bir sehiri Sivas karissinda köy demen ahahahahah karistirdin işte

Yorumla
    • HokusPokusss
      HokusPokusss
      +1 yıl

@ajalwowp tamam köy olmadığını ispatla o zaman iki şehrin verilerini sun bana

Yorumla
    • HokusPokusss
      HokusPokusss
      +1 yıl

Hadi bklm cahil kimmiş görek lim

Yorumla
    • ajalwowp
      ajalwowp
      +1 yıl

Mk dang@lwgi sjskwow sg ya ahaha

Yorumla
    • HokusPokusss
      HokusPokusss
      +1 yıl

@ajalwowp Divriği ulu camii yaz bak bi medeniyet gör azcık hinterlandın geniş olabilir ama kapasite bit kadar be gülüm

Yorumla
    • ajalwowp
      ajalwowp
      +1 yıl

Divriği ulu cami ve gelişmişlik ne alaka aciklasana bi? Ona bakarsan Samsun'da bandırma vapuru var kurtuluş Savaşı'nın başladığı şehir? Ayrıca Amisostan bir habersin sanırım. Karadeniz e sahili olan bir sthir ticaret falan knk? Spor alanında Samsun'un başarıları? Ağla

Yorumla
    • HokusPokusss
      HokusPokusss
      +1 yıl

@ajalwowp bandırma vapuru na laka medeniyetten bir habersin şehir ne demek onu bile bilmiyorsun üst üste betonarmeler daha çok olunca olmuyor bu maalesef

Yorumla
    • ajalwowp
      ajalwowp
      +1 yıl

Divriği ulu cami ne alaka o zaman? Ahahah kendinle celisiyorsun. Medeniyet gelismektir sporda sanatta müzikte eğitimde turizm falan . Eee canım Samsun'da bunların hepsi var? Divriği ulu camiisinden başka ne var Sivas'ta? Medeniyet ayrıca kıyı şehirlerinde daha gelişmiştir bizim denizimiz var :)

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Kişinin şartlarına göre değişir bence şehir dışında üniversite okunmalı her zaman ailene bağlı kalamazsın kendi ayaklarının üstünde durman gerekli

0
    0 Yorumla
  • Oksuzkirpi
    Oksuzkirpi Takip Et
    Xper 3 Yaş: 30
    +1 yıl

Para sorun olmayacaksa şehir dışı, insan farklı yer farklı ortam görür. Tabi barınma ve yemek parası var. Para yoksa da kendi şehrin mecburen

0
    0 Yorumla
  • çıılgınçifttt
    çıılgınçifttt Takip Et
    Xper 2 Yaş: 25
    +1 yıl

şehir dışında çünkü insan kabuğundan çıkıp sınırlarınj genişletmeli başka yaşam tarzları bakış açıları kazanmalı

0
    0 Yorumla
  • LightBlaze
    LightBlaze Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28
    +1 yıl

şehre bağlı. Ankara İstanbul için gidilir de samsun için gidilmez.

0
    4 Yorumla
    • sjsjsjssjahsjw
      sjsjsjssjahsjw
      +1 yıl

Nesi var Samsun'un ? Gayette öğrenci şehri bu arada. Şehir dışından çok öğrenci geliyot

Yorumla
    • LightBlaze
      LightBlaze
      +1 yıl

@sjsjsjssjahsjw Demek istediğim 19 Mayıs üniversitesi için şehir değiştirmeye ve masraf yapmaya değmez. akademik açıdan diyorum. Eğer bölüm tıp değilse.

Yorumla
    • sjsjsjssjahsjw
      sjsjsjssjahsjw
      +1 yıl

Ozel sektör bazlı meslekelr seçilecek ise İstanbul Ankara üniversiteleti , ama diğer devlet işleri falan uniye bakmıyor. Ayrıca erasmusla da çok öğrenci geliyot Samsun'a. Herkesin hedefi farklı , senin için değmez ama bir başkası için değer. İstanbul Ankara 'ya gore samsun masrafı daha az

Yorumla
    • LightBlaze
      LightBlaze
      +1 yıl

@sjsjsjssjahsjw devlet istiyorsan aöf oku o zaman, ben akademik yorum yaptım

Yorumla
  • Alicebeli
    Alicebeli Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28
    +1 yıl

Bence de Sivas üni oraya bin basar maddi durumlar da ortada Sivas'ta oku

0
    0 Yorumla
  • isimyazmasamolurmu
    isimyazmasamolurmu Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 98%
    +1 yıl

Kim ne derse desin dinleme, kesinlikle ŞEHİR DIŞI.

1
    0 Yorumla
  • Gamsızkedersiz46
    Gamsızkedersiz46 Takip Et
    Guru Yaş: 41 , eic 69%
    +1 yıl

Hangisi senin için iyi olacaksa

0
    0 Yorumla
  • agresifpanda69626
    agresifpanda69626 Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 97%
    +1 yıl

Maddi durum iyiyse şehir dışı

0
    0 Yorumla
  • openmindedcouplee
    openmindedcouplee Takip Et
    Xper 7 Yaş: 23 , eic 100%
    +1 yıl

İyi yönleri de var kötü yönleri de

0
    0 Yorumla
  • Merhametli_Adam
    Merhametli_Adam Takip Et
    Yoda Yaş: 44 , eic 97%
    +1 yıl

Ben olsaydım sivasta okurdum

0
    0 Yorumla
  • ShelbyThomes
    ShelbyThomes Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 100%
    +1 yıl

Kendi şehrinde üni okunmaz

0
    0 Yorumla
  • emrexxx38
    emrexxx38 Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 63%
    +1 yıl

Kendi şehrim ama çok farketmez

0
    0 Yorumla
  • BayyBilen
    BayyBilen Takip Et
    Bilge Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

Okunacak bölüm ve ekonomik şartlara bağlı

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Yaz İzmir'i Eskişehir hayatını yaşa ortam yaparsın ahshhshshs

0
    0 Yorumla
  • Yasinulastiii
    Yasinulastiii Takip Et
    Xper 7 Yaş: 25 , eic 99%
    +1 yıl

Maddi sıkınti yoksa git bence

0
    0 Yorumla
  • IXARESXI
    IXARESXI Takip Et
    Guru Yaş: 29 , eic 97%
    +1 yıl

Şehir dışı daha iyi oluyor hayatı öğrenirsin

0
    0 Yorumla
  • Hunterr_
    Hunterr_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29
    +1 yıl

Paran varsa oku güzelim

0
    0 Yorumla
  • respectemir
    respectemir Takip Et
    Master Yaş: 31
    +1 yıl

Kendi sehrinde daha az masraf oluyoe

0
    0 Yorumla
  • CoffeeAndCoffee
    CoffeeAndCoffee Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 98%
    +1 yıl

Şehir dışına kaçmalı

0
    0 Yorumla
  • senol67671
    senol67671 Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 98%
    +1 yıl

Sehir disi

0
    0 Yorumla
  • Isimsizx0000
    Isimsizx0000 Takip Et
    Yoda Yaş: 23 , eic 95%
    +1 yıl

Sehir disi

0
    0 Yorumla
  • AYŞEECEYILMAZ
    AYŞEECEYILMAZ Takip Et
    Xper 2 Yaş: 25
    +1 yıl

Şehir dışı daha iyi

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    +1 yıl

Kendi şehrinde

0
    0 Yorumla
Devamını Gör(20)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > YKS2026 > Sorular > Sizce şehir dışında mı üniversite okunmalı, kendi şehrinde mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Sizce üniversite kendi şehrinde mi yoksa başka şehirde mi okunmalı? 38 cevap verildi
Üniversiteyi şehir içinde mi okumalı şehir dışında mı? 14 cevap verildi
Sizce üniversite şehir dışında mı kendi şehriniz de mi okunmalı? 15 cevap verildi
Üniversite başka şehirde mi okunmalı? 7 cevap verildi
Üniversiteyi şehir dışında okumak mı yaşadığın şehirde okumak mı? 38 cevap verildi
Üniversiteyi kendi şehrinde okumak mı yoksa şehir dışında okumak mı? 57 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Müslüman biri kiliseye gidip Allah'a dua edebilir mi 💒 🤲?
  • En son kimin elini tuttun, en son kimin elini tutarken duygulandın?
  • Büstiyer ya da crop denilen şeyler sadece sevgiliye giyilmesi gerekmiyor mu 🤔🤔?
  • Sizin de tamamen gereksiz ama acayip iyi olduğunuz saçma bir yeteneğiniz var mı?
  • Duş jeli alırken vazgeçemediğiniz favori marka ve ürün hangisi?
  • Kadınlarda yaş ilerlese de güzelliğini kaybetmeyen bölge hangisidir?
  • Gerçekten kim daha çok aldatır, erkekler mi kadınlar mı ve psikiyatristler ne diyor?
  • Sizce günün en güzel yemek öğünü hangisi ve neden kahvaltı, öğle ya da akşam?
  • Dedikodu yapıyor musunuz?
  • Hafta sonu planınız var mı?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨