Sivasta yaşıyorum samsun falan düşünüyorum ama herkes gitme diyor burada oku diyor ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Üniversite tercihi yaparken çevrenin ve başkalarının görüşlerini dikkate almak önemlidir, ancak en önemli faktör sizin kendi tercihleriniz ve hedefleriniz olmalıdır. Karar vermeden önce aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. İlgi ve Yeteneklerinizi Değerlendirin: Kendi ilgi alanlarınızı ve yeteneklerinizi gözden geçirin. Hangi alanlarda başarılı olduğunuzu ve hangi bölüm veya mesleklere ilgi duyduğunuzu belirlemeye çalışın.
2. Araştırma Yapın: Hedeflediğiniz bölümlerin ve üniversitelerin programları hakkında detaylı bir araştırma yapın. Ders içeriklerini, eğitim kalitesini, mezunların istihdam oranlarını ve üniversitenin genel itibarını değerlendirin.
3. Üniversite Ziyareti Yapın: Şehir ve üniversiteyi yakından görmek için mümkünse üniversite ziyaretleri yapın. Kampüsü, öğrenci yaşamını ve sosyal imkanları değerlendirmenize yardımcı olacaktır.
4. Kariyer Hedeflerinizi Göz Önünde Bulundurun: Hangi kariyer hedeflerine sahip olduğunuzu ve hedefiniz doğrultusunda hangi üniversite veya bölümün size en uygun olduğunu düşünün.
5. Kendi Bağımsız Kararınızı Verin: Sonuçta, sizin kişisel tercihiniz ve geleceğinize en uygun olanı seçmek önemlidir. Diğer insanların fikirlerini dinleyin, ancak bu kararı sizin vermeniz gerektiğini unutmayın.
Unutmayın, herkesin farklı görüşleri olabilir ve herkesin deneyimi sizinkinden farklı olabilir. Önemli olan, size en uygun seçeneği belirlemek ve kendinizi gelecekte mutlu ve başarılı hissedeceğiniz bir tercih yapmaktır. Başarılar dilerim!00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Üniversite Tercih konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılGünaydın. Üniversite eğitimini şehir dışında mı yoksa kendi şehrinde mi almanın daha iyi olduğu, birçok farklı faktöre bağlıdır ve kişisel tercihlere göre değişebilir. Her seçeneğin kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır ve kişisel duruma göre değerlendirilmesi gereken bir karardır. Şehir dışında üniversite okumak, ailenizden ve tanıdık çevrenizden uzaklaşarak bağımsızlık duygusu kazanmanıza yardımcı olabilir. Yeni bir şehirde yaşamak, farklı kültürlere ve yaşam tarzlarına maruz kalmak, kişisel gelişiminize katkıda bulunabilir. Yeni bir çevrede, farklı arkadaşlıklar kurma ve sosyal becerilerinizi geliştirme şansı elde edebilirsiniz. Yeni bir ortamda kendinizi daha iyi tanıma ve güçlü yönlerinizi keşfetme fırsatı sunar. Kendi şehrinizde okuyarak, alışık olduğunuz çevrede kalma rahatlığını yaşarsınız.
Her iki seçeneğin de kendine özgü avantajları olduğu gibi dezavantajları da vardır. Önemli olan, bireyin kişisel tercihleri, hedefleri ve ihtiyaçlarına göre en uygun olanı seçmektir. Bazı öğrenciler için şehir dışında okumak yeni deneyimler ve bağımsızlık getirirken, diğerleri için kendi şehirlerinde kalmak daha güvenli ve rahat bir seçenek olabilir. Bu kararı verirken, eğitim kalitesi, burs ve mali destek imkanları, kariyer hedefleri ve sosyal hayat gibi önemli faktörleri göz önünde bulundurmak da faydalı olacaktır.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen Bursa'da yaşıyorum Antalya istiyordum herkes yakın yerleri yaz uzak yazma dedi. Ya aynı şehri yaz ya da çevre şehirleri yaz dediler. Fakat ben yazmadım Antalya yazdım. Ben bu kararı verince de desteklediler kuzenlerim yeğenlerim sana ziyarete geliriz her ay geliriz falan tatil yaparız deyip gaza getirdiler.
Okul çıktı Antalya'ya gittim kyk yurduna 4 ay kimse gelmedi. Arkadaşta edinemedim. Tatillik yer bana kabus oldu. Bana uzakları yaz diyenlerde yakın şehirleri yazdılar otobüsle mesafeleri 1 saatti. Benim Antalya'da okula mesafem 2 saatti. Onlar kendi evlerinde kalıyor üniversitede tanıştıkları arkadaşlarla gezerken ben Antalya'da tatillik yerde gezemiyordum. Yurttayım zaten. Ve 8 ay oldu yine kimse ziyarete gelmedi tatil yaparız her ay geliriz hikayeleri yalan.
Yani sana şu tavsiyeyi vereyim: Puan'ın 350 altındaysa hayallere kapılıp çok uzak yerleri yazma. O bölümler her üniversitede var. Uzaklara gidince kimse peşinden koşmicak aramicak gelmicek. Tatil yaparım diye yazarsan da yapamicaksın çoğu zaman. Tatili yazın yaparsın giderek. Demem o ki Sivasta'ysan ve çevrendeki üniversiteler kötüyse Samsun'u yazman iyidir. Fakat arada 2 saatten fazla mesafe varsa yazma bence.
00 Yorumla
+1 yılMaddi durumun elverişliyse veya hem okur hem çalışırım diyorsan şehir dışı her zaman daha iyidir. Çünkü kendi şehrinde okursan üniversite öğrencisi gibi değil lise öğrencisi gibi yaşarsın. Ha maddi durumun elverişli değilse gidip şehir dışında sürüneceğine kendi şehrinde rahat rahat okursun bırak liseli gibi ol sürünmekten iyidir. Tüm olay maddi durumunda yani
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
13
Cevap
22Cevap
Aile evinde okumak gercekten akıl sağlığınız açısından çok mantıklı değildir. Ben liseyi disarda okudum kendi memeleketimden kuvuk olduğum için cok sorunlar yasadim ve universite secimi yaparken ailem cok bask8 yapti burayı yaz diye ve ben bir anlık gafletle yazdım. Aile yapinizfa birazfik bile muhafazkarlik varsa kesinlikle kendi sehrinizi yazmayın hayat sizin için cekilmez bir hal aliyor herkes gezerken siz çay doldurmaya geliyorsunuz eve. Gece 11 12 ye kadar gezmek hayal bakin 1 2 bir şecenek bile değil. Ama aileniz sıkıntı değilse olfugunuzfa şehirdede yaşanır. Ama yurtta kalip sadece yatıp kalkıp ders calismak kendi hayatinizdan mesul olmak varken neden İle evinde surunesiniz. Bence universite aile evinde okunmamalı.
00 Yorumla
+1 yılBu durum tamamen maddiyatla ilgili bir şey yani olur ya da olmaz diyemem ama mesela sizin maddi durumunuz yerindeyse kalacak yerinizi ayarlayabiliyorsanız şehir içinde de şehir dışında da okuyabilirsiniz ama maddi durumunuz yoksa yani kalacak yurt olmak vesaire ailenizin yakınında olmak maddi açıdan size rahatlık sağlayacaksa bunu ailenizle konuşarak çözebilirsiniz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞehir dışında çok pahalı. Yurtlar ya da evler. İzmir de mesela 1+1 ev 7-8 bin lira. Yurtlar desen ateş pahası. Maddiyat açısından kötüyseniz şehir dışında okuma. Ben zamanında 1 sene şehir dışında okudum. Cidden surunuyorsun. Kyk parası yetmiyor. Ay sonu acaba karnım doyacak mi yol parasını idare etmeliyim acaba aileme yük mu oluyorum diye düşünüyorsun
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılLakin maddi durumunuz iyiyse rahat edebileceksin git
En pis ortamlardan biride üniversitelerdir, tehlikelerle doludur birde tek olursan iki kat daha tehlikeli; abi tavsiyesi ailene yakın yerde oku Şu an anlayamasanda o ortamlara girince çok iyi anlayacaksın
10 Yorumla
+1 yılAile yapısına göre değişir. Baskıcı bir aile ise başka şehir derim. Zaten Sivas gibi bir şehirde üni mi okunur? Öğrenci hayatını görürsün, yalnız kalırsın..
015 Yorumla- +1 yıl
Savaş gibi bir yer derken gidip gördün mü
- +1 yıl
Sivas*
- +1 yıl
@HokusPokusss Görmeme gerek mi var? Yobazın içi.
- +1 yıl
Cehaletin vücut bulmuş halisin. Yaşına veriyorum.
- +1 yıl
@HokusPokusss Bana neden saldırıyorsun sana demedim ki!
- +1 yıl
@ProfDrMiyav Haa iyiyiy😌
- +1 yıl
Bana cahil diyen sayın Sivaslılar, cahil diye ‘Alevi’ diyerek katliam yapanlara denir. Diktatör rejimine %73 oy çıkarana denir. Geçiniz.. Neyin ne halt olduğunu bilecek yaşta ve olgunluktayım. Sivasın iyi bir yer olduğunu düşünüyorsanız çıkıp bir iki yer görmenizi, ufkunuzu açmanızı isterim. Gerçi buna gerek yok, memleket savunmasından öte değil çünkü sizin yaptığınız şey.
- +1 yıl
İsteyen isteğine oy verebilir her zaman sivasın dediği olur çünkü sizin kurumuş köhnemiş zihniyetinizin üstüne toprak atacak olanda Sivastır. Ayrıca memleketim Erzurum senin için daha tehlikeli olmalı 🏃♀️💨💨
- +1 yıl
@HokusPokusss ‘Biz’ aydınlar için evet, tehlikeli bir kafa yapısın hakim olduğu bir bölge. İsteyen istediğine oy verir, aksini söylemedim. Ama oy verdiği şey onun düşüncesini yansıtır. ‘Bizim’ zihniyetimize laf eden de mezhep yüzünden insan yakan, oruç tutmadığı için insan döven vahşi topluluğu savunuyor. Olabileceğin en rezil toplumda doğduğun için adına çok üzüldüm. Umarım hayatının geri kalanında bu kadar şanssız olmazsın.:)
- +1 yıl
Aydın hahahah gözün aydın heralde 🤣🤣 Ben bütün Türkiye’yi gezdim gördüm merağını dindiriyorum şimdi kimden duyduğunu bilmediğin safsataları gelip burada satmaya çalışıp, geçmiş uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan Sivası karalayamazsınız o senin haddin değil bir kere. Ben kendimi çok şanslı hissediyorum en azından nereden ekildiğini bilmediğim nefret tohumları yok kalbimde, her insana kapımız açıktır o bunu yaptı bu onu yaptı diyerek toptan bir şehri yok sayan sen bu hikayede en şanssızı oluyorsun maalesef 😌
- +1 yıl
@HokusPokusss Toplum bireylerden oluşur. Sistematik yobazlık olayları duyuyorsam bunu topluma genelleyebilirim. Bu olayların Eskişehir’de yahut Muğla’da olmayıp Sivas’ta, Erzurum’da vs olmasının nedeni böyle bir toplum olmasından kaynaklanıyor zaten. Geçmiş uygarlıklara ev sahipliği yapması oranın medeni bir yer olduğunu göstermez, bu bağlamı nasıl kurduğunu anlamadım. Herhangi bir nefret de duymuyorum. Gerçekleri dile getirmem senin nezdinde nefret olarak değerlendiriliyorsa bu gerçeklerin problemli olmasından kaynaklanır.:)
- +1 yıl
@HokusPokusss Hande bak sana insan gibi söylüyorum ben sana dün yürümedim beni engelledikçe daha çok sinirleniyorum hani sinirlendikçede daha çok takıyorum bana adam gibi beni neden engelledin söyle sonra nereye gidiyorsan git sana meraklı değilim harbi delirtiyorsun beni engelledikçe o parmaklarını neyse
- +1 yıl
@HokusPokusss İnsan gibi söyle sonra s**** gideyim hayatından... Dün ben sana yürümedim seni arkadaşım sın diye kadın istediğimi belirttim seni istiyommu dedim canım ayrica sen benden büyüksün seni arkadaşim olarak gordüğüm içi. Dedim tabi senin içindeki o fesat kişilik okadar fazlay mışki sana dedigimi falan zannetmisin
- +1 yıl
@HokusPokusss canım senin gibisine değil yürümek aynı yolda görsem yol dediştiririm ben be
+1 yılMerhaba Samsun luyum bende burada okuyacağım. Sorun varsa ysnitlayabilirim
08 Yorumla- +1 yıl
Hayır ama ulaşım var her yerden
- +1 yıl
Ulaşım biraz sıkıntı ama toplu taşıt kullanırsın senin gibi bir sürü öğrenci olacak
- +1 yıl
Ulaşım çok rahat ve kolay her yerden otobüsler var. Tramvay da var
- +1 yıl
Hangi kampüsü düşünüyorsun?
- +1 yıl
Ulaşım Samsun'da çok rahat her yere her şey gidiyor sksks
- +1 yıl
Ooo sen güzel yere gidiyorsun Atakum'da. Samsun un en gelişmiş yeri genç nüfus çok fazla ve nezih bir yer diğer semtlere göre
+1 yılHayata atılmak, kendi başına yaşamayı öğrenmek ve sorumluluk alabilme yeteneğine sahip olmak için şehir dışında okuman daha iyi olur
00 Yorumla
+1 yılÜniversite eğitimi kaliteli ise kalman daha mantıklı. Türkiye'de İstanbul ve Ankara dışında üniversite okumak için şehir değiştirilmez.
00 Yorumla
+1 yılSana bağlı gönlünden geçeni yapmalısın. Sivas güzel şehir. Yine de sen bilirsin. Kaç sıralama yaptınız
00 YorumlaKendi şehirinde okumak aptallıktsn ibaret benim düşünceme göre
00 Yorumlaşehir dışında okumak isterdim ailemin yanında okudum
00 Yorumla
+1 yılGitme bencede Samsun küçük şehir her şey pahalı Sivas daha gelişmiş
013 Yorumla- +1 yıl
Neee? Sivas samsun dan daha mı gelişmiş? Pardon da burada 19 Mayıs üniversitesi var Sivas'ta hangi üniversite var? Hiçbir b. k bilmiyorsun sg
- +1 yıl
@ajalwowp kıyaslama bile yapılmaz Samsun köy gibi bir yer gelişse ne olur ki
- +1 yıl
@ajalwowp ben Samsun’u görmedim diyelim sen sivasın yanından bile geçmemişsin o yüzden konuşmasan daha iyi olur
- +1 yıl
@ajalwowp tamam köy olmadığını ispatla o zaman iki şehrin verilerini sun bana
- +1 yıl
Hadi bklm cahil kimmiş görek lim
- +1 yıl
@ajalwowp Divriği ulu camii yaz bak bi medeniyet gör azcık hinterlandın geniş olabilir ama kapasite bit kadar be gülüm
- +1 yıl
@ajalwowp bandırma vapuru na laka medeniyetten bir habersin şehir ne demek onu bile bilmiyorsun üst üste betonarmeler daha çok olunca olmuyor bu maalesef
- +1 yıl
Divriği ulu cami ne alaka o zaman? Ahahah kendinle celisiyorsun. Medeniyet gelismektir sporda sanatta müzikte eğitimde turizm falan . Eee canım Samsun'da bunların hepsi var? Divriği ulu camiisinden başka ne var Sivas'ta? Medeniyet ayrıca kıyı şehirlerinde daha gelişmiştir bizim denizimiz var :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılKişinin şartlarına göre değişir bence şehir dışında üniversite okunmalı her zaman ailene bağlı kalamazsın kendi ayaklarının üstünde durman gerekli
00 Yorumla
+1 yılPara sorun olmayacaksa şehir dışı, insan farklı yer farklı ortam görür. Tabi barınma ve yemek parası var. Para yoksa da kendi şehrin mecburen
00 Yorumla
+1 yılşehir dışında çünkü insan kabuğundan çıkıp sınırlarınj genişletmeli başka yaşam tarzları bakış açıları kazanmalı
00 Yorumla
+1 yılşehre bağlı. Ankara İstanbul için gidilir de samsun için gidilmez.
04 Yorumla- +1 yıl
Nesi var Samsun'un ? Gayette öğrenci şehri bu arada. Şehir dışından çok öğrenci geliyot
- +1 yıl
@sjsjsjssjahsjw Demek istediğim 19 Mayıs üniversitesi için şehir değiştirmeye ve masraf yapmaya değmez. akademik açıdan diyorum. Eğer bölüm tıp değilse.
- +1 yıl
Ozel sektör bazlı meslekelr seçilecek ise İstanbul Ankara üniversiteleti , ama diğer devlet işleri falan uniye bakmıyor. Ayrıca erasmusla da çok öğrenci geliyot Samsun'a. Herkesin hedefi farklı , senin için değmez ama bir başkası için değer. İstanbul Ankara 'ya gore samsun masrafı daha az
- +1 yıl
@sjsjsjssjahsjw devlet istiyorsan aöf oku o zaman, ben akademik yorum yaptım
Bence de Sivas üni oraya bin basar maddi durumlar da ortada Sivas'ta oku
00 Yorumla
+1 yılKim ne derse desin dinleme, kesinlikle ŞEHİR DIŞI.
10 Yorumla
+1 yılHangisi senin için iyi olacaksa
00 Yorumla
+1 yılMaddi durum iyiyse şehir dışı
00 Yorumla
+1 yılİyi yönleri de var kötü yönleri de
00 Yorumla
+1 yılBen olsaydım sivasta okurdum
00 Yorumla
+1 yılKendi şehrinde üni okunmaz
00 YorumlaKendi şehrim ama çok farketmez
00 YorumlaOkunacak bölüm ve ekonomik şartlara bağlı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaz İzmir'i Eskişehir hayatını yaşa ortam yaparsın ahshhshshs
00 Yorumla
+1 yılMaddi sıkınti yoksa git bence
00 YorumlaŞehir dışı daha iyi oluyor hayatı öğrenirsin
00 YorumlaParan varsa oku güzelim
00 Yorumla
+1 yılKendi sehrinde daha az masraf oluyoe
00 Yorumla
+1 yılŞehir dışına kaçmalı
00 Yorumla
+1 yılSehir disi
00 Yorumla
+1 yılSehir disi
00 Yorumla
+1 yılŞehir dışı daha iyi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKendi şehrinde
00 Yorumla
Devamını Gör(20)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Üniversite Tercih > Sorular > Sizce şehir dışında mı üniversite okunmalı, kendi şehrinde mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım