Tercübeli insanlar aranıyor?
üniversiteyi şehir içinde mi okumalı şehir dışında mı? neden?
üniversiteyi şehir içinde mi okumalı şehir dışında mı? neden?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer kendine sorman gereken sorular var?
1)puanın buyuk sehıre yetermı?
2) kucuk sehırde hıc arkadasın kalmasada, yapabılırmısın tek basına?
3)aılenın maddı durumu senı sehır dısında okutabılırmı?
4) okulu bıtırebılırmıyım, tum curcunaya ragmen?
eger şehir içinde okursan, senın ıcın yuksek lıse gıbı olur, sehır dısında okumak, hele kı aıleden para ıstemeden aylar donemler gecırebılmek, tokatcılıgı ogrenmek, ev sahıbıne son kırayı takıp nasıl kacacagına daır planlar kurmak, senı hayata oz guvenle hazırlar. yalnız okul uzayabılır, arkdaaslarının durumuna gore, bu da hayata gec atılmana sebebıyet verır... yanlıs anlama gec atılmak demek, bır senede 1,5 lıra maasla yılda 18 bınl lıra para yapar, kı senın harcıyacagın cabası... bunların dısında daha merakın varsa sor anlatıyım... ben sehır dısı derım =) kendını tartmıs oluyorsun
şehir dışında okuyacaksın evlat
aç kalaaksın
parasız kalacaksın
aileni özleyeceksin
evde arkadaşlarınla kalaaksın hertürlü çapkınlık yapacaksın
temizlik, yemek, çamaşır gibi işlerle ugraşacaksın
sonucundada o liseli ezikligin gidecek kendine güvenin gelecek,kendi ayakların üzerinde duracaksın. kendi memleketinde üni. okumanın lisede okumaktan farkı olmaz
kesinlikle sehır ıcınde ben ozelde okuyorum ouanım dısarıd yetıyordu sartlar zor olur aynı masratf olur dıye burda okuyorum sehır dısında yasamak cok zor yurt aıleden ayrı kalmak ozlem sonra ordn ıs bulmak zor bır suru zrlugu var sen sehrnı yaz;)
imkanin varsa sehir disi da olabilir sehir ici de olabilir. Ailenden uzak kalamiyorsan sehir ici , kalabilcem uzak, istedigim bolum sehir disinda diyorsan sehir disina gitmeni oneririm .
Cevap
6Cevap
Eğer köklü bir üniversitede okuyacağım diyorsan şehir dışı(tabi ankara, istanbul da yaşamıyorsan)
Ama elimde diploma olsun yeter diyorsan ailenin yanı(zaten öyle düşünüyorsan şehir dışında okuyup kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğrenmene gerek yok)
şehir içinde okumak istiyosan eğer ayrı eve çıkmayı unutttt.. derlerki ev parasını sana veririz harcarsın evinde kal başka şehirlere gitme palavra hep öyle dediler sonuç para vermediler unutuldu gitti osözz
Şehir dışı kardeşim sakın aynı şerirde olma gece haytın berbat olur eğlence azalır sıkıcı ders ortamı haline gelir . Mümkünse özel ev tut ama kalabalık diiil max 3 kişi olsun sakın aynı şehirde okuyayım deme ..
şehir dışı...yalnız kalmak, parayı idareyi öğrenmek,yaşanılan zorluklara tek başına göğüs germek ilerleyen zamanda çok şey katıyor insana..
paran varsa şehir dışında oku. para derken ayda 750-800 falan harcayabileceksen. yoksa hiiiç bulaşma.
şehir dışında oku derim yoksa bir yanın eksik kalır
ben istanbul dışına edirne'de okudum. bence daha iyi oldu. kendimi keşfettim.
ben kimim? hayattan ne istiyorum? zorlukla nasıl başa çıkıyorum gibi
ikisinin de ayrı ayrı güzellikleri ve zorlukları var.
Konuyu hortlatmak gibi olmasında acaba konu sahibi nerde okudu ne gibi tecrübe kazandı 😊
Şehir içinde okuyarak hayatımın yanlışını yaptım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar