Merhaba arkadaşlar elektrik elektronik, PC, yazılım muhendisliklerimi yoksa tıp mi okumalıyım tavsiyeniz nedir kazanç durumu hangisinin daha iyi hangisini her yönüyle soylermisiniz ve tıp siralamalari düşerken mühendislikler yükseliyor lütfen bir yol soylermisiniz
Sayısal 16k sıralamam var lütfen yorumunuzu soylermisiniz
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Keşke senin yerinde olsaydım hiç düşünmem iyi üniversitelerde bilgisayar ya da uçak mühendisliği yazardım. şu an çok fazla insan sağlık alanında çalışıyor kanaatimce bir 6-7 yıla doktorluğun da eskisi kadar değeri kalmayacak. Yalnız özellikle bilgisayar mühendisliği her geçen gün yapay zekanın da önem kazanması ile beraber önem kazanıyor. Tabiki tercih senin hangi alanda mutlu olacaksan orayı seç. Şimdiden hayırlı olsun başarılarının devamını dilerim. 🙂
Hangisi daha kazançlı peki lütfen soylermisiniz
O tıpda da mühendislikte de alanına bağlı olarak değişir eğer alanında iyi bir cerrahsan ortalama bir mühendise göre daha iyi kazanırsın ama bu tabiki senin alanındaki başlarına bağlı. Ayrıca çok para odaklısın bu kafayla paranın yüzünü göremezsin.
Analdim çok teşekkür ederim tavsiyelerin için
Senin mesleğin nedir
Evet şu an fakir olunca durum böyle oluyor
Rica ederim, anlıyorum benim de durumum çok iyi değil ama hayata her şeyde para değil zaten doktorluk seçersen rahat içinde yaşarsın. Paranın değil bilginin fazlasında gözün olsun. Bu yıl bende yeni girdim yksye öğretmenlik tercih vereceğim ben. Aklım olsa sayısal seçerdim 😔
Öğretmen atanamassan ne yapacaksın sayisalda girseydin ya
Yurtdışına giderim Türkiye de kalmayı düşünmüyorum. Aklım olsa lisede sayısalı seçerdim dedim ya dostum. Geçti artık bolu pazarı yapalım bir şey yok.
Anladım çok teşekkür ederim saol Allah razı olsun
Sağol kardeşim senden de.
Başka onerebilecegin bir şey var mı bu arada
Ne önereyim ki başka kardeşim Allah yolunu açık etsin : )
Teşekkür ederim saol seninde Allah yolunu açık etsin hayallerine ulasman dilegiyoe
16K yaptığına göre tıp tercih etmen daha doğru olur. Çünkü en fazla 5 K gibi iyi sıralamalara mühendislik okunmalıdır. Mühendislik için iyi üniversitelerin olması şart ve senin sıralaman sadece doğu yerlerini tutar. Tıpın bir değeri kalmadı açıkçası baksana artık 30K'dan alıyor. O yüzden tıp okumani tavsiye ediyorum. Çok yoğun bir meslek ama sen mezun olana kadar ülke batmazsa eğer iyi kazanabilirsin🙂
Evet bende öyle bakıyorum tıp tercih etmeye daha yakınım ama ayak işçisi diyor herkes
Bende tıp okuyorum bu arada ve evet tam olarak öyle 🙂 çünkü bitirdiğin zaman pratisyen hekim olarak çalışıp sadece basit işlere bakıyorsun. Cerrah olmak istesen bir 6_7 yıl kadar yine okuman gerek. Yani emeğinin karşılığını asla alamayan bir bölüm. Ama sıralaman iyi mühendislikler için kötü. Boun ODTÜ Hacettepe gibi yerler tutsaydi eğer direk mühendislik yaz diyecektim sana.
Tamam sen kaçıncı sınıfsin birde pratisyenler yeni başlayanlar ne akdar ücret alıyorlar zamlı lütfen bilgilendirirmisin
Cevap yazdığın içinde ayrıca teşekkür ederim saol
Dönem 2'ye geçtim 🙂 doktorların maaşı 40_50 K diye biliyorum ama 30 K alanda var kısacası hastaneye ve çalışma saatlerine göre değişiyor
Tamam çok teşekkür ederim saol
Birde ortalamam kaç acaba
Birde nerede okuduğun önemi yok değil mi tıp ta
Tıpta inan nerede okuduğunun hiçbir önemi yok ama mühendislik için kesinlikle fark ediyor. Ortalama 40K diyelim
Evet bende farkettim tıp tutulmuyor ve çok geriliyor az maaşlar dayak vs ama bende tıp yazacağım el mahkum
Hakkında hayırlısını diliyorum 🙂 lütfen doğu yerlerinde ki mühendisliklere gitme tıp yazman bu sıralamaya göre daha hayırlı 🙃
Evet öyle maalesef ki öyle çok mu zor peki tıp
Evet haddinden fazla zor ve yoğun açıkçası ben sevmiyorum ama gidecek başka alternatifim yok
Sen neden mühendislik tercih etmedin acaba
Mühendislik hiç ilgi alanım değildi. Ben pilotaj çok isterdim ama boyum kısa ve miyopum dhfjgk o yüzden tıp
Umarım iyi yerlere gelirsin geçmiş olsun jxjdndj
Bana ne onerirsin
Ben bilgisayar mühendisiyim,
buradaki olay şu - sen insanlar ile mi uğraşmak istiyorsun yoksa bilgisayarla mı?
Hangisi daha kazançlı ise o:(
Pardon :(
Lütfen tercih döneminde yım ve çok kararsızım cevremdede kimse yok
ikisinde de para derdin olmaz ama para için yapılacak işler değil, okulda çalıştığından daha fazla çalışacsksım. Örnek bir dükkanın var akşam dükkanı kapattın artık işin senin için bitti ama bizde ve doktorda öyle değil, sürekli işini takip etmelisin bu nedenle sevmek lazım disiplinli olmak lazım, ikisi de güzel.
Tamam abim Allah razı olsun senden şimdi daha iyi anladım ama iki mesleği de seviyorum ama sen hangi üni bitirdin birde lütfen soylermisin ne kadar maas alıyorsun ve bana ne tavsiye ediyorsun