Merhaba gazi elektrik elektronik mühendisliği mi yoksa afyon gibi bir yerde tıp mi ve gazi üniversitesi iyi midir ne önerirsiniz bana tesekkurlerrr
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Merhaba eem hakkında bir bilgim yok ama tıp sevmeden okunulacak bir bölüm değil asla çünkü dersleri çok çok zor ve çalışma saatleri çok yoğun. Bu arada tıp fakültesi öğrencisiyim bırakıcam :)
Çok teşekkür ederim değerli yirumun icin bırakıp nereye geciceksin peki ama eem daha zordur dersleri sen ne dusunuyorsun
Hiçbir mühendislik hakkımda bilgim yok gerçekten o yüzden yanlış yönlendirmek istemem ben lisede dil cikisliydim yeniden dil sınavına girip Çevribilim okumak istiyorum:)
Hayırlısını dilerim senin adına ama tıp kazançlı bir bölüm pratisyen hekimler yeni başlayınca ise 30 bin ile başlıyor iyi değil mi sence
Gazi eem mezunuyum. Kendini geliştirebilirsen okulun adı sana yeterince fayda sağlar.
Allah gönderdi Allah razı olsun sağol peki teknoloji fakültesi ve mühendislik fakültesi fark eder mi ederse hangisini onerirsin
Farkeder. Mf kampüsün dışında bir binada yer alırken teknoloji fakültesi kampüsün içindedir. Kampüs hayatı yaşarsın birinde diğerinde hayat zor. Ama mf deki profesörlerim baya iyiydi. Hoca yönünde mf
Yok ben hayat yaşamak istemiyorum sadece ders çalışacağım başka hiç bir şey yapmiyacagim abi hayat yok sadece yurt okul okul yurt
Bir de abi annem babam mühendis okursan işsiz kalırsın dedi abi ama tıp öyle değil kesin iş dedi sen ne dersin ama kararı bana bıraktılar
Bir de abi YTÜ elektrik mühendisliği mi yoksa gazi eem mi
Dedikleri hem doğru hem yanlış. Tıp sana direk iş verse de çalışma saatleri çok yoğun sevmeden yapılacak iş değil. Diğer yandan bizim alanın ucu açık kendini geliştirmene göre çok uçuk paralar kazanabilirsin.
Ama mezun olur olmaz da kimse kollarını açıp sana gel iş verelim demiyor. İş arama süreci gerçekten sancılı
Peki abi YTÜ elektrik mühendisliği mi yoksa gazi eem mi
Birde ben ortalamami 3 üstü bile tutsam yine de kolay bir şekilde iş bulamammi bana ne onerirsin derslerim çok iyi olsa felan nasıl olur çok saol bu arada Allah razı olsun senden
İş bulamazsın demedim hiçbir zaman. Bizim 2022 mezunlarının çoğu TUSAŞ da işe başladı ve gayet iyi maaş alıyorlar. Sadece iş bulma kısmı sancılı 3 4 ay uğraştırır bazen büyük yerler olmaz küçük yerlerde başlarsın ama ortalaman 3.5 üstü olursa bu işleri senin için çok daha kolay kılar.
YTÜ hakkında pek bilgim yok o yüzden karşılaştırma yapamam ama EM yerine EEM her zaman daha çok rağbet görür.
Anladım çok teşekkür ederim saolasin abi birde çap düşünüyorum ben sen ne onerirsin acaba PC muh çap yapmayı düşünüyorum birde ben o zaman teknoloji fakültesine mi geciyim sadece ders çalışacağım başka bir aktivitem olmayacak
Prof lar gerçekten Mf de daha iyi. Çap yapmana gerek yok bu arada bizim bölüm de yazılımla çok yakından ilgileniyor. Ama çap ın kariyerine büyük faydası olur.
Tamam abi senin dediklerini dinleyeceğim çok saol bizim cevremizde okuyan insan yok valla Allah razı olsun iyi ki sen çıktın karsima
Peki bana söylenilen abi sen yeni baslasan mezun olunca 30 bin para ile başlarsın diyorlar ama mühendislik öyle değil diyorlar
Birde bölümü ingilizce mi okuyayim Türkçe mi yani kısmı ingilizce yüzde otuz olanı ben ingilizce seven biri deilim ingilizce de de sıkıntı çekerim o yüzden soruyorum
Pratisyenlerin 30dan başladığını sanmam. Ama geçen zamlar dan önce tusaş 21 civarında maaşla başlattı yeni mezunları. %30 İngilizce de okusan hazırlık okumak zorundasın. Ama gazinin hazırlığı o kadar zor değil sıkıntı yaşamazsın. Yerinde olsam %100 İngilizce seçerdim iş hayatın için 1 adım öne atar seni.
Bizim alanda dil çok önemli İngilizce bile yetmiyor bazen MAN gibi şirketler Almanca arıyor yanında
Anladım abi bende ingilizce sıfır ben sınavdan sonra hazırlık için ingilizce calisiyim o zaman yapacak bir şey yok peki ingilizce muaf için hangi seviye ingilizce lazım veya nasıl çalışmak lazım ne onerirsin anca bende lise de felan kalan ingilizce kelimeler var temel
Bence hazırlığı oku çok güzel arkadaşlıklar edinirsin hayat sadece kariyerden ibaret değil. Ama geçmek için Inter seviyesi olsan yeter sanırım
Tamam abi ama ben arkadaş edinmeyi düşünmüyorum sadece ders Inter seviyeye çalışılacak o zaman çok teşekkür ederim aklıma gelen soru olursa sana sorabilirmiyim acaba abi saol yeniden
Tabii. Umarım kazanırsın.
Amin inşallah abim benim çok saol dediklerini elimden geldikçe hatta fazlasıyla uygulayacağım inşallah saol teşekkürler 😁🖐️🥰
Rica ederim 🙋♂️
Tekrardan merhabalar iyi günler
Abim bu arada senin ortalaman kacti