2018'de Yks'ye girdim ve ailemin baskısıyla, okumayı hiç istemediğim Optisyenlik bölümünü tercih ettim. Sonrasında ise azami süremi doldurduğum için okuldan atıldım. Bu sene ise tekrardan Yks'ye girdim ve aldığım sonuç resimdeki gibi. Sayısal derslerden nefret ediyorum, ayrıca Türkçe, Sosyal gibi dersleri de seviyorum; özellikle Türkçe dersini çok seviyorum.
Sizce Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik nasıl bir bölüm? Bana uyacak başka bölüm tavsiyesi de verebilirsiniz?
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
0
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Tıbbi sekreterlik tavsiye ederdim ben bu bölümde okuyorum son sınıfım fakat bu bölümde inanılmaz yığılma var 2 sene sonra bu bölümde iş imkanı olmaz. Sana tavsiyem tıbbi görüntüleme oku.
Ama detaylarda da belirttiğim gibi sayısal derslerden nefret ediyorum. Zaten daha önce de ailemin zoruyla Optisyenlik programını tercih etmiştim ve bölümümdeki azami süremi doldurduğum için okuldan atılmıştım.
Anlıyorum ama bitirdikten sonra boşta kalırsın benden demesi, senin için dedim ben. Tıbbi sekreterlik artık canım kardeşim bir bölüm oldu herkes o bölümü okuyor, tüm ülke bildiğin saldırıyor. Bitti şimdiden bu bölüm yani.
Diş protez mezunu benim abim. şu an da bir protez firmasında çalışıyor özelde. Mezun olunca asgari ücretle başladı, şimdi kendi yerini açacak. Şiddetle tavsiye ederim
Derslerle ilgili bilgim yok. Ama zorda olsa yapmak zorundasın geleceğin için. Tıbbi sekreterliğe bütün ülke şu an saldırıyor. Geleceği olmayan bir bölüm. Daha önce okuyup bırakmışsın. Emeğine zamanına yazık o yüzden tercihini iyi yap
Tıbbi sekreterlik de stres seviyesi yüksek, çok üst düzey tahammül gerektiren bir iş. Çok stresli bir iş. Bu bölümü okusan, hadi kpss den atansan nasıl çalışacaksın.
O seviyeye kadar gelebilirsem her türlü sıkıntıya göğüs gerebilirim, ama bir an önce bir iş sahibi olup maddi anlamda kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum.
Evet ilk üniversitem aslında lise mezunu bile değildim liseyi bitirdim açıktan sonra sınava girdim tyt de 356 aldım ben yerleştirme puanı Dicle üniversitesine yerleştim eğitimi çok iyi buranin diye. Bu sene son işte mezun olucam
Zor değil ama kolayda değil yani oturup çalışmak gerekiyor öyle yatarak geçilecek bölüm değil ingilizce var ezber vs istiyor kendini tıp okuyor gibi hissedebilirsin 😂 tıbbi terimler vs
Ben zaten İngilizce ve Tıbbi Terminoloji derslerinden geçmiştim, Optisyenlik programında da o dersler vardı. Yani büyük ihtimalle o derslerden muaf sayılırım diye düşünüyorum.
Ayrıca Optisyenlik programında derslerin büyük çoğunluğu Fizik, Kimya, Anatomi gibi derslerden oluşuyordu. Ben de sözelci olduğum için Tıbbi Terminoloji dersine canla başla çalışıyordum. Hatta 12. sınıfa kadar İngilizce'den nefret ederken Fizik, Kimya, Anatomi gibi dersleri görünce aynı şekilde İngilizce'ye de deli gibi çalışmaya başlamıştım. O dersler sayesinde bayağı bir İngilizce öğrenmiştim. 😂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Tıbbi sekreterlik tavsiye ederdim ben bu bölümde okuyorum son sınıfım fakat bu bölümde inanılmaz yığılma var 2 sene sonra bu bölümde iş imkanı olmaz. Sana tavsiyem tıbbi görüntüleme oku.
Ama detaylarda da belirttiğim gibi sayısal derslerden nefret ediyorum. Zaten daha önce de ailemin zoruyla Optisyenlik programını tercih etmiştim ve bölümümdeki azami süremi doldurduğum için okuldan atılmıştım.
Anlıyorum ama bitirdikten sonra boşta kalırsın benden demesi, senin için dedim ben. Tıbbi sekreterlik artık canım kardeşim bir bölüm oldu herkes o bölümü okuyor, tüm ülke bildiğin saldırıyor. Bitti şimdiden bu bölüm yani.
Peki belirttiğim kriterlere uyan başka bir bölüm önerisi verebilir misin? Mümkünse 2 yıllık olsun.
Diş protez mezunu benim abim. şu an da bir protez firmasında çalışıyor özelde. Mezun olunca asgari ücretle başladı, şimdi kendi yerini açacak. Şiddetle tavsiye ederim
Peki bölüm dersleri nasıl?
Sayısal derslerden nefret ediyorum.
Derslerle ilgili bilgim yok. Ama zorda olsa yapmak zorundasın geleceğin için. Tıbbi sekreterliğe bütün ülke şu an saldırıyor. Geleceği olmayan bir bölüm. Daha önce okuyup bırakmışsın. Emeğine zamanına yazık o yüzden tercihini iyi yap
Ama maalesef ben hiç zora gelemeyen, birazcık zorlandığım zaman deliye dönen biriyim.
O zaman işin zor kardeşim ne diyim valla
Yani öyle ki; şu ana kadar soruları zor geldiği, çözmekte zorlandığım için kaç tane soru bankası parçaladım. 😁
İşte ben de o yüzden kendimi fazla zorlamadan başarılı olup mezun olabileceğim bir bölüm arayışı içindeyim.
Tıbbi sekreterlik de stres seviyesi yüksek, çok üst düzey tahammül gerektiren bir iş. Çok stresli bir iş. Bu bölümü okusan, hadi kpss den atansan nasıl çalışacaksın.
O seviyeye kadar gelebilirsem her türlü sıkıntıya göğüs gerebilirim, ama bir an önce bir iş sahibi olup maddi anlamda kendi ayaklarımın üstünde durmak istiyorum.
Kaç yaşındasın
23 yaşındayım, Eylül ayında 24 yaşına gireceğim.
Ama babam artık " Bir an önce bir iş sahibi olup kendi ayaklarının üstünde dur " diyor.
Daha çok gençsin bende 29 yaşındayım 2. Sınıfa geçtim tıbbi sekreterlik Dicle üniversitesinde okuyorum.
İlk üniversiten mi?
Yoksa daha önceden mezun olduğun bir bölüm var mı?
Evet ilk üniversitem aslında lise mezunu bile değildim liseyi bitirdim açıktan sonra sınava girdim tyt de 356 aldım ben yerleştirme puanı Dicle üniversitesine yerleştim eğitimi çok iyi buranin diye. Bu sene son işte mezun olucam
Anladım.
Inşallah gönlüne göre olur.
Peki bölüm derslerinin zorluk derecesi nasıl?
Zor değil ama kolayda değil yani oturup çalışmak gerekiyor öyle yatarak geçilecek bölüm değil ingilizce var ezber vs istiyor kendini tıp okuyor gibi hissedebilirsin 😂 tıbbi terimler vs
Ben zaten İngilizce ve Tıbbi Terminoloji derslerinden geçmiştim, Optisyenlik programında da o dersler vardı. Yani büyük ihtimalle o derslerden muaf sayılırım diye düşünüyorum.
Ayrıca Optisyenlik programında derslerin büyük çoğunluğu Fizik, Kimya, Anatomi gibi derslerden oluşuyordu. Ben de sözelci olduğum için Tıbbi Terminoloji dersine canla başla çalışıyordum. Hatta 12. sınıfa kadar İngilizce'den nefret ederken Fizik, Kimya, Anatomi gibi dersleri görünce aynı şekilde İngilizce'ye de deli gibi çalışmaya başlamıştım. O dersler sayesinde bayağı bir İngilizce öğrenmiştim. 😂
İstiyorsan yaz. İki yıllık gelir
Ben daha çok iş imkanları ve bölüm dersleri hakkında bilgi almak istiyordum.
Okuldan neden atıldın
Bölümümdeki azami süremi doldurduğum için okuldan atıldım.