Üniversite sınavına 2. kez gireceğim istediğim bölüm olmayacak başarısız olunca akrabalar aile vs. kötü konuşuyorlar ne yapmalıyım?

Bu sene ilk mezuna kalışım ve hedefim tıp idi. Geçen sene meslek konusunda hedefim net değildi fakat artık kafamda tıptan başka meslek düşünmüyorum. Maddi imkansızlıklardan dolayı bu sene dershaneye gidemedim evde hazırlanabilirim diye düşündüm ama ev ortamında olmuyor kardeşimin derslerine yardımcı olmak ev işine yardım bilmem ne derken evde çalışamıyormuş insan. Denemelere giremiyorsun falan aslında ilk başta iyi başlamıştım ama depremden dolayıda düzenim büsbütün bozuldu paranoyak oldum. Şimdiden bıraktım aklımda dershaneye gidip çok çalışıp 3. kez sınava girmek var bir de diploma notum yüksek ordan gelecek puanımında heba olmasını istemiyorum. Kendime de inanıyorum ben doktorluktan başka meslek düşünmüyorum. Bir kez seçim yapıcam ve hayatım boyunca o mesleği sürdürücem istemediğim bir bölüm seçmek veya herhangi bir bölüm seçip 4 yıl sonra işsiz kalmak istemiyorum. Akrabalar aile vs. yine kazanamadı buda abisi gibi bir baltaya sap olamaz gibisinden söylemeleri çok mutsuz ediyor çok canımı acıtıyor. Halbuki yeni mezun olmuş bir doktor tanıdığımız var ve bana 3. girişinde kazandığını söyledi küçüklükten beri doktor olmak istiyormuş oda 3. girişinde kazanmış. Bende kendime inanıyorum ama dershaneye gidecek parayı nereden bulucam ki ben bu sorunları düşünmekten artık ders çalışamaz hale geldim. Boş oturmaktan çalışmamaktan bir baltaya sap olamamaktan nefret eden biriyim mutlaka kazanmak zorundayım ben başka çarem yok ama şu etrafımdaki kişilerin düşünceleri kabaca konuşmaları beni bunaltıyor mutsuz ediyor. Onlara neden kazanamadığımın bahanesini ne uydursam düşüncesine bile girdim artık onlar yüzünden. Off çok çıkmazda hissediyorum ne yapayım ben şimdi ha?

Üniversite sınavına 2. kez gireceğim istediğim bölüm olmayacak başarısız olunca akrabalar aile vs. kötü konuşuyorlar ne yapmalıyım?
Cevapla