İletişim bölümü hangi üniversitede okunur?

İletişim Fakültesi istediğim konusunda fikrim net ama yurt dışı eğitim hayalim de var. Erasmus tarzı projeler ya da yüksek lisans eğitimi için de olabilir. Buna kolaylık sağlayabilecek bağlantıları olan bir okul istiyorum. Ama mesela yüksek lisans için o tarz üniversiteler bildiğiniz gibi sadece ders odaklı değil de okul dışı etkinliklere de dikkat ediyor. Bunun için sosyal, belki öğrenci kulüpleri, aynı zamanda staj olanakları yüksek tarzda bir okul arıyorum. Ben biraz araştırdım ve karşıma çıkan okullar, "Marmara, İstanbul, Ege, Anadolu, Ankara , Mimar Sinan, Akdeniz ve Galatasaray Üniversitesi." Tabi Galatasaray istediğim her şeyin cevabı aslında ama kontenjanı çok az ve puanı da bir o kadar yüksek bu yüzden şu anlık onu dışarıda bırakarak düşünüyorum. Bu sektöre yakın olabilmek için İstanbul öneriyorlar genelde. Birde güzel, zevkli bir öğrencilik hayatı da geçirmek istiyorum. Açıkçası çok çalıştım ve iyi bir puan hedefliyorum, lisenin devamı gibi olsun da istemiyorum. Hepsini bir arada bulmam zor sanırım ama fikrinizi almak isterim. "İşsiz kalırsın, gereksiz bir bölüm, torpil olmadan olmaz..." tarzında yorumlardansa sorularıma cevap olabilecek bilgisi olanlar yazsın lütfen.
İletişim bölümü hangi üniversitede okunur?