Mezuna kalıp kalmama konusunda kararsız kaldım, sizin düşüncenizi almak isterim?

Arkadaşlar Merhabalar ben İstanbul'da yaşıyorum. YKS tercihi için dayımın evine gittik. Gitmemizdeki sebep dayımın bu konuyla ilgili olmasıydı. YKS de 1.900.000 oldum ve Makine Bölümünü okumak istiyorum sadece özel üniversiteler ve yurt dışı bölümler tutuyor çok kötü biliyorum çalışamadım çünkü babamın ameliyatından ötürü babamla ilgilenmez zorundaydım. Dayım bana dedi ki yurt dışında yalnız başına okuduğunda ailenin sana 5.000 tl yi ihtiyacını gidermek için gönderecekse bulunduğun yerden özel okullarda okuyup taksitli bir şekilde o fiyatı öde daha iyi dedi. Özel okullardan Haliç üniversitesine gittim Annemle kabul ederler ise okuyacağım bunun için aileme yük olacağım maddi imkanlar biraz sıkıntılı eğer sınıfta kalır isem %10 bursu daha fazla ödeyeceğim bu konuda güvensizim bide mezuna kalmalı mıyım bilemiyorum mezuna kalırsam babam beni makine işine göndericek sadece hafta sonu çalışabileceğim bu durumdan ötürü siz benim yerimde olsaydınız nasıl bir strateji uygulardınız?
Mezuna kalıp kalmama konusunda kararsız kaldım, sizin düşüncenizi almak isterim?