AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
84Cevap
Ben başka bir şehirde yaşadım erkek olarak o kadar zorlandım ki. Para da vardı gezdim ettim ama yine de bir rahatlık hep eksikti. Bence de ailenin olduğu yerde oku. Çok istersen gizli saklı ev kiralarsin
Yüksek puanlı yerleri gizlice yazarsın sorun değil de ailenin maddi imkanları ayda en az bin tl 1500 tl sadece barınma +300 500 gıda vb ihtiyaçları karşılıyor mu?
Sen nereyi yazmak istiyorsun peki ilk sıraya
Birden fazla etkeni bir arada düşün ve karar ver hang şehirdesin bu arada
İlk önce yeni açılan yerler yazılır sıralaması belli olmayan sonra sıralaması seninle aynı olan sonra sıralaması senden azıcık yüksek olanlar yazılır
Sıralama hatası yaptım de ben öyle yapmıştım zamanında ve işe yaradı gittim okudum bitirdim
Gitmek istediğin yeri yaz ama aile yanında okumak daha iyi bence
belki sen başka şehirde okuyunca sana maddi destek sağlıcak güçleri yok
Kesinlikle
Sen hangi üniversiteyi istiyorsan orayı yazmalısın bence
Maddi durum ile ilgili birşeyse
Anlayışlı olmak lazım
Nerede yaşıyorsun? Ne okumak istiyorsun? Sıralaman kaç?
Durumlari yoktur belki olabilir anlayisli davran
Sen nasıl istiyorsan öyle yap. Çok zorlarlarsa ilk sıraya yazdım de ve en son sıraya yaz.
Tercihini dışarıda yap, dershaneye uğradım orada hocalar ücretsiz yardım etti, tercihimi yaptım de. İlk sıralara tabii ki de daha iyi olan üniversiteleri yaz. Bizim burayı da yazdım ama burası gelmiş dersin.
Doğru söylemiş bence uzağa gitme aile herseydir ayrıca bu devirde okumak çok zor
Maddiyattan ötürü mü? Gelebilecek bölümlerin neler?
Bölüm cok onemli
Eğer seni baska sehirden cok daha yukarı taşıyacaksa 4 sene cefa çek ama sıradan bir bölüm ise gitme
tercihleri kendin yap yazdim de ama yazma aciklaninca da cikmadi dersin
şehir kırsal bir şehir ise ne yap ne et ikna et daha büyük bir şehre geç. bu İstanbul olmak zorunda değil. eskişehir, bursa vb olabilir. eğitim hayatını riske atma. onlara üniversitede geçireceğin 4 seneyi değil eğer oradan mezun olursan yaşayacağın zorlukları anlat.
haklılar. ekonomi kötü. senin şehir dışında okuman onlara yük getirecek
Tıp, mühendislik vb. kazanmıyorsan pek de önemli değil şehir
Mühendislik tamamen fiyasko. Hangi üniversite de mezun olursan ol işsiz kalma ihtimalin yüksek. Tanıdığım çok mühendislik mezunu var. Çoğu asgari ücretle özel sektörde çalışıyor ya da işsiz
@Lssah evet şu an Türkiyede öyle. Ama iyi bi üniversitede kendini geliştirirsen Yurt dışı şansın var
Başka şehirde yaşamak ayrı bir masraf yaratıyor.
Ailenin durumu iyi değilse zorlama derim.
Polemiğe girme yaz ancak tercihin son günü çaktırmadan değiştir
yaşadıgın şehir her zaman en iyisi ya da otdu itü bilkent çıkarsa yaz. yoksa para derdin olcak ondan bundan isticen ev yemek yuırt okuldaki aç abazalar
Maddi durumunu bilemem ama puanın o en iyi parmakla gösterilen ünileri tutmuyorsa boş ver hiç maceraya atılmana gerek yok bence sürünürsün illaki
Maddi olarak ülkenin durumu bu halde olmasaydı kesinlikle şehir değiştir derdim çünkü başka yerde üniversite ortamı vs çok farklı güzel ama maalesef maddi açıdan sıkıntı yaşarsan pekte anlamı olmuyo :/
En iyi üniversiteyi yazacaksın her yer iyi eğitim vermiyor bu kadar basit tabiki diplomayı kaldirio duvara asmayacaksan
Yok ya kendi şehrin daha iyi her açıdan. Özgür olursun diyenlere bakma. Kuzenim ağlayarak geri geldi
Farklı şehirdeyim ve daha özgürüm.
Ekonomik özgürlüğünüz varsa kimseyi dinlememenizi tavsiye ediyorum. Ancak bu özgürlüğünüz yoksa ne yazık ki dinlemek durumundasınız. Böyle bir durumda mutlaka aileniz ile konuşma ve uzlaşma yoluna gidin. Bir uzman ile görüşebilirsiniz.
Bence haklılar eğer ailen iyilerse iyi geçiniyorsan yakın seç eğer ailenin sana zararı dokunuyorsada uzaklaş uzaklaßbildiğin kadar
Ailene yük olucaksan ailenin dediğini yap. Yok ben çıkartırım paramı diyosan başka şehri yaz... Ailene yük olma ama başka şehir yazıp.
Ben yurtta kaldım. Aptal gibiler. Yöneticiler de öyleydi. Aç kalırsın. Ardından gecenin köründe sen ders çalışırsın yan odandakiler veya üst kattakiler eşşek gibi tepinirler. Haberin olsun
bence ilk sıraya en yüksek yeri yazmalısın sonuçta bu da önemli bir şey
ama şu da varki ev kiraları ya da yurt masrafları var bunlarıda göz önünde bulundurmalısın bunlarda önemli şeyler
Başka şehir özgürlüktür. Ve harikadır. Yaşadığım şehir de okumadığım için şükrediyorum
Evet çok sıkıntılı bir durum nir tarafta ailen bir taraftan kendi hayatın orta yol bulmak zor değil aslında yakın illerde yuksek puanlı bir okul varsa tercih edebilir aileni ikna edebilirsin
Türkiye de 20 tane teknoloji üniversitesi var. Kazanabiliyorsan bunlardan birini yaz. Eğer bu 20 üniversite gelmiyorsa aileni dinle yasadigin şehir de kal. Hangi şehirdesin.
Eğer ailenin maddi durumu seni şehir dışında okutmaya yetiyorsa tabiki gönlünden geçen şehirde oku ama yetmiyorsa aileni hiç zora sokma devir gerçekten şehir dışında çocuk okutmak için çok zor
aynı şehirde kalman daha iyi tabide sen hangi bölümü nerde okımak istiyorsan buda senin tercihin
Birlikte onların dediği gibi liste hazırla onaylama. Akşam kendi listeni hazırla kesinleştir.
şehir dışında okumak çok zor resmen sürünüyorum. keşke zamanı geri alsamda sadece kendi şehrimi yazsam
cidden mi ya
@YalvarBarışalımp evet en azından ekonomi sıkıntısı olmasaydı diye düşünüyorum. en ucuz yurt bile aylık 2.000 TL istiyor. üniversite desen zaten kurtlar sofrası dost edinmekte zor. yatay geçişle uğraşıyoruz işte.
burdaki yorumlar gozumu korkutuyo djdkdj umarim gecis yapabilirsin
@YalvarBarışalımp gözünü korkutmasın şansına kyk yurdu çıkarsa çok uygun olur internetten bakabilirsin fiyatlarına , yemek konusunda da üniversiteler uyguna yemek veriyorlar ramazan da bedavaya falan da veriyorlar , gezme tozma işlerine pek girmediğin sürece çok fazla masrafın olmaz.
@srwhiskey zaten tam korkularima bastin kyk cikmamasi ve hapishane gibi yurda takili kalma. tesekkur ederim yine de motivasyon icin
@YalvarBarışalımp Türkiye şartları maalesef. d Rica ederim
Kızlar genelde aile baskısından kurtulmak çıplak giyinmek için Başka sehire yazıyolar okulu istedikleri gibi erkekle sevişmek için
Erkekler namaz kılmak bol bol dua etmek için gitmek istiyorlar herhalde
hiç alakası yok bi saatten sonra evet aile çekilmez oluyor
bunu kendi basiniza dusunmek icin kendinize 6 saniye verdiginizi varsayiyorum
@mayhoşkedi Allah iyiliğini versin krize girdim
Çok doğru üstat. Bunların derdi okumak değil
herkes annen değil ama
Sakın yapmaa sakın asla ama asla bu hataya düşme lise 5 okuyo gibi olcaksin
Yurtlar varos eger iyi bi yerde kalamicaksan kendi evinde yasa sehrinde oku
çok haklı ailen. ailenin sözünden çıkıpda macareya atılma hiç
ailen bencede doğrusunu söylemiş. ilk önce yaşadığın şehri yaz. yurt ve ev sıkıntın olmaz.
4 yıl tekrar yadayanacagin bir seçim olacak istediğini yaz
Bana kalırsa öğrenci hayatını kesinlikle aileden ayrı yaşamak lazım
İlk beraber tercih yapın son gün girer değiştirirsin
Şehir dışında maddi sıkıntılar çekeceksin yaşadığın şehri yas
Bende aynı sorunu yaşıyorum ama ilk sıraya istediğim yeri yazacam
babanın cebinden okuyacaksın durumlar çok kötü adama esktradan yurt ev vs masrafı çıkartma sandıgın gibi ucuz değil o işler. Ne olursan ol hayırsız evlat olma
Öylesi daha iyi sonraki slralara yaz işte başka şehirleri
Kendi istedigin yeri tercih yap o zmn ailenede yasadigin yeride yaptigini soyle
Bence nereyi istiyosan başa orayı yaz kendi şehrini de yaz hayırlısı olsun de
Kalbin nereyeyi istiyorsa orayı yaz aileni dinleme. Sonra pişmanlık yaşama
hangi bölüm atıyorum ilköğretim mat öğretmenliği bitirince hedef devlet ise farketmez
aklin varsa yazma zaten ailen cahil anladigim kadariyla sen yazdim de ilk siraya baska sehir cikti hayirlisi dersin
Dedikleri gibi yap sadece kendi şehrini yaz bütün sıralamaya ilerde pişman olursun söylüyüm sana tavsiye vereyim
Ne konuda pişmanlık?
Yaz bakmadiklari bi an sil. Nerden anlayacaklar.
Son gün tercihini değiştirmelisin:)
Cahilliğin bir lisanı yok anlatamazsın..