Küçük bir şehirde yaşıyorum. Tercih listesinde hemen ilk sıraya yaşadığımız şehri yazmak istiyorlar yazarsak zaten hemen ilk o gelir ben öyle tercih yapılmaz daha yüksek puanlı yerleri yazalım diyorum ama anlamıyorlar ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Maddi durumun iyi ise büyük şehir yaz mutlaka, farklı hayatlar gör ve yaşa. İstanbul aşırı pahalı ama İzmir bir öğrenci için iyi bence, pahalılık İzmir'de de var ama İstanbul kadar olacağını sanmıyorum, bir de Eskişehir iyi diye biliyorum.
Eğer maddi durumun iyi değilse ama hem çalışır hem okurum diyorsan yine büyük şehir yazabilirsin.
Yok maddi durumum kötü ve çalışamam diyorsan yaşadığın yerde oku bence, ama ben olsam kaçar büyük bir şehirde hem daha iyi bir bölümde okur hem de hayatı yaşayarak öğrenirdim. Sonuçta küçük bir yerde yaşayarak öğreneceğin şeyler sınırlıdır ama büyük şehir sana hem hayatın tuzaklarını öğretir hem de ufkunu genişletir.
13 Yorumla- +1 yıl
Selaam bende senin dediğin gibi yapmak istiyorum ama bi yandan korkuyorum ya sen yaşadın mı? Bu devirde büyük şehirde sadece kendim çalışarak geçinebilir miyim?
- +1 yıl
Ev arkadaşın hatta arkadaşların olmasan çok zor en kötü ev 2500'den başlıyor, faturalar ıvır zıvır en az 4 bin tek başına. Part time çalışman gerekecek okul olduğu için o parayı çıkarman çok zor ama 3 4 kişi aynı evde olabilir ortalama yurt olabilir ama başarılı bir şekilde atlatırsan bu süreci kendi ayakların üstünde harika bir insan oluyorsun.
- 10 ay
@KırılmışBiKızım Selam, yoruma cevabı şimdi gördüm, aradan 1 sene geçmiş kusura bakma :)) Bildirim falan gelmedi hiç, şimdi biri yorumumu beğenince fark ettim senin cevabını.
Büyük şehir çoğu zaman avantajlıdır özellikle özgür olman açısından, özellikle İstanbul ve İzmir ama yüksek maaşın olması lazım.
Ben yıllarca yaşadım ama iyi kazandıran bir işim var, büyük şehrin masrafını karşlıyor, eğer iyi kazanmıyorsan büyük şehir işkence olur, belki bir kaç ev arkadaşıyla birlikte yaşarsan rahat edebilirsin ama kesinlikle iyi tanıdığın, kafa dengi insanlar olmalı.
Yani maddiyatın yeterliyse kesinlikle büyük şehir ama değilse uzak dur, ailenle kal eğer baskıcı bir ailen yoksa tabi.
En İyi Cevaplar
+1 yılİstanbul Ankara 'daki ünlü universiteler ise (İTÜ Hacettepe vb) yazacagin ozaman o üniversiteleri yaz. Yok onlari yazmayacaksan, en mantıklı olan yaşadığın şehir ya da komşu şehirleri seçmektir. Mesela Çanakkale'de olan biri Balıkesir İzmir gibi komşu şehirleri yazar mantıklı ama yok konya yazarsa bana göre çok saçma bir tercih. Kendimden örnek vereyim İstanbuldayım tekirdaga gitmiştim. Kafama estimj 1.5 saatte İstanbul'a gelirdim kardeşimin biri Manisa seçmiş biri Kütahya yüzünü 6 ayda zor görüyorduk. Birde sllk gibi eve çıkmışlar Hasta oldular bakan olmadı perişan oldular. Babam abin gibi kafayı niye kullanmasının diye baya kızmıştı Ben ise devlet yurdunda inanılmaz cok rahattım. Okul 50 metre aşağıda dibimdeydi zaten canım istedimi kantinde canım istedimi dışarda yer gelir yurdumda ders çalışır ya da top falan oynardık. 100 kere gitsem yine aynı şeyi tekrar ederdim.
06 Yorumla- +1 yıl
Millet yazmış yok sonradan değiştir falan. Arkadaş oyun değil eğlence değil gelecek bu. Erişkin oldum istediğimi yaparım diyorsunuz çocuk gibi davranışlarda bulunuyorsunuz. Erişkin kişiler mantıklı tercih yapar ergen tavırlar ancak kaybettirir. Aile eğer burayı yaz derken açıklama yapıyorsa senin için en akıllıca tercih ailenin dediği yerdir.
- +1 yıl
Eve çıkıyorlar neymiş gezeceklermis. La çamaşır yemek bulaşık diye diye dersi zor calisacaksin ne gezmesi. Yurtta yer varken bir öğrencinin ayrı eve çıkması sllkca bir şey bana göre. E tabi baban milyonerse villa ve uşak tutabiliyorsa ona bir şey diyemem ozaman ayrı eve çok tabii 😅😅
- +1 yıl
Off boş yapma aile yanında yaşınır mıymış ya üniversite hayatı bir kez yaşanıyo birde küçük bir şehirde ailesinin yanında mı kalacak sen bile gitmişsin sen istediğinde İstanbul'a dönebiliyormuşsun kocaman şehir bu kız gitmek istediğinde ne yapsın belki hakkaride falan yaşıyo ne bk yesin bu kız aklını bulandırma sus bence
- +1 yıl
@cennetkushu ben yakın yerde gittiğim için hem rahattim hem gezebiliyordum hem okuyabiliyordum. Bende zaten çevre illere git dedim. Önce yazılan yorumu düzgün okumalısın
- +1 yıl
Belki ığdırda yaşıyo ağrıya falan mı gitsin
- +1 yıl
@cennetkushu senin niyetin okumak değil gezmekse istediğin yere git benim yorumum okumaya ve eğitim almaya gidenler için.
+1 yılSen nereyi istiyorsan orayı yaz hiç düşünme hiç, bak bu zamanlar bir daha gelmeyecek o yüzden kariyer konusunda ne yapmak istiyorsan senin için ne daha iyiyse onu yap, cidden zaman geçtikten sonra bi bakmışsın tam istediğin gibi değil ben 25 yaşında bunu anladım kimseyi dinleyeceksin bu hayatta heleki okul kariyer konusunda, bak sen istediğin yeri yaz bitir işini eline al paranı kazan bak o zaman onlarda anlayacak senin doğru bir karar verdiğini, ailen şimdi ileri görüşlü değil göremiyorlar o yüzden durma mücadele et ve istediğini yap….
10 Yorumla
Kendi yakın çevresinden insan belli yaşlarda uzaklaşmalı, insanlarımızın anlayamadığı şey bu, sürekli korumacı yaklaşıyor, risk almıyor tabi kendince haklı sebepleri var, deneyimler önyargı oluşturuyor, tecavüz, alkol, uyuşturucu, maddi kayıp gibi sebepler sayılabilir. Güzellikle anlatmalısın, iyi bir üniversite+ kariyer+ çevre = iyi para kazandırır deyip tane tane anlatacaksın, anlamadı mı, yine anlat, yine mi anlamadı, yine anlatmaya devam. Bizim insanımız çok konuşur, az dinler, seni dinlemekten sıkılacaklar ve işte başarı.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
90
Cevap
80Cevap
- YKS2026 konusunda 370 cevap paylaştı.
+1 yılTercihler böyle de yapılabilir illa yüksek yer yazmak gibi bir zorunluluğunuz yok, yüksek yer dediğiniz şehirlerin çok büyük avantajları yoksa bence aile yanınında okumak daha doğru çünkü şehir dışında okumak çok masraflı oluyor.
Öğretmenlik olsun, hemşirelik olsun bunları zaten iyi bir üniversitede okumanın bir avantajı olmuyor. Mühendislik, işletme, hukuk gibi bölümlerde üniversite önemli ama onda da en iyiler gelmiyorsa ( Ankara hukuk, Galatasaray hukuk...) ha Sivas'ta okumuşsunuz ha Afyon'da okumuşsunuz bir şey değişmez.40 Yorumla
+1 yılBenim şu an bir çocuğum olsa ve üniversiteye gitmek istese, dikkat edeceğim bazı durumlar var.
Mesela gittiği yerde kendini koruyabilecek kapasitesi var mı, bir sıkıntı olduğunda başının çaresine bakabilir mi, insanları yeterince tanıyor mu, gideceği okulla ilgili mezunlardan ve halihazırda okuyanlardan gerekli bilgileri edindi mi, diğer alternatif ünicersitelerden +/- olarak sağlayacağı faydalar aldığı riske değer mi gibi çok fazla soru var. Bu soruları cevapladıktan sonra tercihi kendisine bırakırım. Hayatı boyunca benimle yaşamayacak, artık bir birey. Keşfetmek ve gelişmek onun hakkı. Yani söylemek istediğim tüm faktörleri göz önüne alarak mantıksal bir karar vermeye çalışın. Bu arada aileniz size duygusal sömürü yapabilir, genelde giderseniz alışınca rahatlarlar. Kendi annemden biliyorum :) Seçiminizde bol şans, umarım ilerisi sizin için güzel günler getirir.10 Yorumla
+1 yılBen yaşadığım şehri yazdım. İki sene İstanbul Üniversitesi bankacılık ve sigortacılık ikinci öğretim çıkmıştı. Akabinde Anadolu Üniversitesi'nden maliye bölümünden mezun oldum. Şimdi ücretli öğretmenlik yapıyorum. Sen mezun olduğum zaman işsiz kalmayacağın, o işi yapmaktan mutluluk duyacağın bir mesleği seçmelisin. Yoksa benim gibi ya işsiz kalırsın ya ücretli öğretmenlik yaparsın ya da sanayide, restoranda veya markette çalışmak zorunda kalırsın. Bu işi bilen biriyle sevdiğin bölümü analiz edip o bölümlerin tercihini yapabilirsin.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBak çok haklısın böyle düşünmekte çoğu öğrencinin hayali dir farkli bir şehirde üniversite okumak ve puanın yüksek ise o puanı değerlendir ve istediğin yeri yaz ancak ailenin düşünceleri şu yönde
"Hastalanır ise kendine bir tas çorba yapabilecek mi? Hiç bilmediği bir şehirde düzen kurup ayak uydurabilecek mi?
Kalacağı yerde (yurt/ev) bir sorun cikarmi? verdiğimiz para yetmez zor durumda kalır ise ne yapacak?"
Çünkü sen onların çatısının altında büyüdün bu yasa kadar ve büyük şehirde yaşamak sandığın gibi kolay değil yazdım ancak yine yazıyorum puanın çok yüksek ise o puanı değerlendir ve istediğin yeri yaz ancak 2 senelik bir bölüm için asla yapma10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilen haklı canım , eğer sıralamalarda en iyi olarak gösterilen üniversiteleri kazanabilecek puanın yok ise kendi şehrinde okumak ile en iyiler arasında olmayıp da şehrindeki üniversiteden daha yüksek puanlı olan üniversitede okumanın bir farkı olmaz üstelik farklı şehirde okumak çok masraflı olur , yurt yemek vs. ayda en az 4 bin gider, üstelik mezuniyet sonrası birde kyk borcu derken normalde kendi şehrinde okusan bu kadar masraf yapmayacakken sırf farklı şehirde okumak için bu parayı çöpe atmış olcaksın ailene yük olcak gereksiz yere , dediğim gibi en iyiler olarak gösterilen üniversitelerden birine gidebilceksen o zaman durum ayrı tabi , birde bölüm de çok önemli , atıyorum tıp okumayı hedefliyorsundur ama şehrindeki üniversitede tıp yoktur o zaman tabiki tıp için gidilir , şu an mezuniyet sonrası iş sıkıntısı olmayan tek bölüm tıp çünkü ve çok güzel kutsal ve bir o kadar da kariyerli bir meslek !
00 Yorumla
+1 yılŞimdi şehirdışında hangi üniversite hangi bölüm tutuyor o önemli. Mesela bulunduğun ilden işletme yazacaksın diyelim. Ancak sana Boğaziçi İşletme de tutuyor. O zaman tabiiki Boğaziçi İşletme yazarsın. Ancak daha orta düzey iki üniversite varsa bölümde ayni ise o zaman bulunduğun ilden olani yazmak daha konforlu olur senin için. Ama hangi ildesin o fa önemli. Genellemeler doğru sonuç vermez. Yukardıka bilgiye göre en uygun yanıt bu bence
30 YorumlaYani kusura bakma ama cok iyi bir puan alamadiysan bogazici odtu gibi yerlere giremiyorsam ya da tıpa ailen sonuna kadar haklı
Seninki sımarıklık
Kolay mi saniyorsun baska sehirde olmayi
Onlari maddi anlamda inanilmaz zorlayacak her ay en az 10.000 lira paraya ihtiyacin olacak
Sonrasinda buyuk ihtimalle is bulamayacagin icin kyk borcunu da onlar odeyecek21 YorumlaEvinde okursan konaklama yeme içme giyinme çamaşır bulaşık ulaşım derdin olmaz. Cebinede günlük 50-100 harçlık oh miss.. büyük şehirde okursan 2 bin civarında kira 250-300 fatura kışın bu 1000 olur hergun enaz 100-150 beslenme ulaşım ve çamaşır bulaşık vs vs heray enaz 5 bin lira avantaj olur yılda 60 bin 4 yılda 240 bin. Yani memur olsan bugunki şartlarda 3 yıllık maaş kadar fazla giderin olur. İstediğin bölüm şehrinde varsa orada oku.
16 Yorumla- +1 yıl
Aşırı haklı bi yorum yapmışsınız
- +1 yıl
sanırım dalga geçtin kjxjxjd
- +1 yıl
aslında doğru yazımı "what is my name" de olabilir, sence?
Üniversitesi yeni bitmiş ve başka şehirde okumuş biri olarak sadece şunu söyleyebilirim aile evi gibisi yok konfor, rahatlik ders çalışma açısından aile en iyisidir hele ki iyi bir ailen varsa ben 4 yıl boyunca farklı şehirde okudum özel yurtta kalmama rağmen o kadar boş ve amacı çalışmak dışı her şey olan kendileri çalışmadığı gibi millete de ağız tadıyla ders çalıştırmayan odaya sürekli kendi gibi boş beleş arkadaslarinı getirip hasta olduğunda uykun oldugunda sana saygısı olmayan temizlik bilmeyen sadece ailesinden kaçan aptal ergenler ile uğraştım yani herşeye hazırlıklı ol tatlim.
10 YorumlaSırf öğrenci hayatı yaşayacağım, tek kalacağım vs gibi hayallerini iş hayatına atıldıktan sonra kendinde yaparsın günümüz koşulları özellikle babaların sırtına 10X yük bindirdi lütfen ailelerinizi de düşünerek hareket edin, puanın kaç nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama eğerki yetiyor ve istediğin bölüm varsa şehrinde kal ki daha önce birkaç uzmanda tercih yapacak öğrencilere aynı tavsiyeleri vermişti.
10 Yorumla
+1 yılTercih sonradan değiştirilebiliyor. Önce ailesinin dediğini yap. Sonda kendi başına değiştir. Diyelim ilk 1 2 yaşadığın yer olsun, sonra değiştir sen oraya tutma ihtimali olmayan şeyleri yaz1 2'ye, 3 4 5 orta gelme ihtimali %50 60 olanları, 6 7 8 9 vs gelmesi kesin olanları yaz. 4 5. Gelir büyük ihtimal ailen söylersin onlar gelmemiş 5. Sıradaki gelmiş dersin ailen yutar mı bilmiyorum ama dene şansını. Şehir dışı o kadar kolay değil ama yapabilirsen hayatı öğrendin demektir.
00 YorumlaYapabileceğin zararları düşün evet okicaksın ve sonrasında çıksrtırımo parayı diyebilirsin fakat hiç bir şeyi iyi yönüyle düşünmemeni tavsiye ederim bakalımda iş bulabilicrk misin bakalım da ailen ne kadar sıkıntısız katkıda bulunacak maddiyat maalesef ülkemizde babadan zengin değilsen zor inşallah güzel bölümler okursun ve inşaallah iyi yerlere gelirsin dilerim ki İnşallah yapıcağın zararlara kâr olarak bakmazsın
00 Yorumla
+1 yılHaklılar, ben de öyle isterdim. Kız çocuğu, uzağa gönderilmemeli. Zira verdiği rahatlık, kötü işlere yönelmesine neden olabilir. Kemalistim ama kızımın, geniş biri olmasını istemem.. Hat da uyuşturucuya bile, bulaşabiliyorlar. Kaldı ki yaşadığınız şehirde okumak, oldukça ekonomik. Aksi halde aileye maliyetiniz, en az ; 4000 - 5000 tl olur.
02 Yorumla- +1 yıl
erkek çocuğu uyuşturucu kullanmıyor mu ya geçn bunları hayatın boyunca elinden tutamazsın sen onun büyümüş kocaman olmuş artık
- +1 yıl
Onlar da kullanıyor. Onlar da yakınımız da okumalı.. Her şeyden önce farklı şehir okumak, artık çok maliyetli.. Bu yüzden aynı şehir olmalı.
+1 yılAilenin düşüncesi birincisi senin aile evinde okulu okuman bi diğeri başka şehirde başına bişey gelir mi, aç mı kaldı korkuları ve ekonomik. Başka şehirde yurt veya ev kirası vb giderler de şu anki harçlık ve okul giderlerine ek olarak yüklenecek ailene. O yüzden yaşadığın yeri ilk sırada yazmanı istiyorlar.
00 Yorumla
+1 yılAilenle liste yap Sonra değiştir kafana göre ama onuda yazmayı unutmaki cakmasinlar birde bakmalarina izin verme Dikkatli ol kimseye söyleme haberleri falan olur burnundan getirirler sana şöyle anlatayım
Herkes çocuğunu bu maddi sikintilarda Şehir dışına gonderemeyecegi için şehrin puanları yükselecek yığılma olacak
00 Yorumlamerhaba. ailenin, cocuklarinin kendileriyle ayni sehirde okumasini istemeleri cok dogal fakat burada senin ne istedigin onemli. eger yasadigin sehirdeki uni gitmek istedigin sehirdeki unilerden kotu degilse aileni akademik basari odakli olarak ikna edebilirsin. benim ailem kesinlikle ikna olmaz deme bir sekilde sonuna kadar onlarin rizasiyla hareket etmeye calis baktin cok radikaller sen de sadece iyi olan universitede okumanin senin hakkin oldugu konusunda radikal ol ve davranislarini onlara karsi yapici tut. hatta mumkunse dusun ve cevrendeki bilgili 3. sahislardan yardim iste ve ikna surecine dahil olsunlar. yapici olmaya calis ve gercekten amacinin akademik basari olduguna onlari inandir (sehirdisina gidip deliler gibi eglenmek de planin bir parcasi olsa da onlara asla caktirma)
00 Yorumla
+1 yılLen boş ver ülke ekonomisi çok kötü, zenginler bile tırsıyor artık. Şehrinde yaz, çoğu bölümde iyi üniversite, isim üniversite farketmiyor zaten. O puan sıralamasına da çok aldanma millet tercih ettikçe yükseliyor falan, bazen hiç alakası olmuyor.
00 Yorumla
+1 yılAilenin maddi durumunu göz önüne almanı öneririm. Dört yıl önce şehir dışınında üniversite yazatken güya ailemin maddi durumu fena olmasa bile yine de oldukça zorlandık. Eğet ailen maddi durum sebebiyle bulundukları şehri yazmanı istiyorlarsa haklılar. Kyk falan kurtarmıyor bilesin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBurada yazılanlar gibi asla sonradan değiştir falan yapma. Ben yaptım ve tam iki yıl boyunca tekrardan bekledim sınava girebilmek için. Ailem göndermedi. İki yılıma mâl oldu. Ya geçim derdinden ailen böyle düşünüyordur ya da büyük bir şehre çocuklarını göndermek istemiyorlardır. Boğaziçi, İTÜ, sabancı, koç, ODTÜ, hacettepenin de bazı bölümleri gelmeyecekse başka bir şehirde okumanın inan ki bir faydası yok aksine şu ekonomik krizde sana ve ailene zararı dokunur.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Lssah orası ayrı zaten. Ama oralara girecek puan varsa çok iyi yapmıştır. Oralarda okunur. Fakat diğer kısımlarda asla.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşka şehirde üniversite okumak insana sorumluluk sahibi olmayı öğretiyor, imkanı olan herkes yapmalı ama şehirdışında çocuk okutmak gerçekten çok zor olmaya başladı. Ailenizin maddi durumu müsait olmayabilir ve size belli etmek istemiyor olabilir. Daha yüksek puanlı yerler çok iyi üniversiteler değilse önemi yok. Bazı bölümlerde de hangi üniversite olduğu pek farketmiyor siz hangi bölümü yazacaksınız?
10 Yorumla
+1 yılSakın gitme mal mısın sen son ana kadar beklet sonra git değiştir kazanınca mecbur gönderecekler başka şehire git aile yanında çok pişman olursun ve türlü türlü orspppullıkk yapamazsın çok üzücü olur hayatımı mahvetme
212 Yorumla- +1 yıl
@elfidağ97 çok alaka gerrizekalı istediğimi de yaparım pislik
- +1 yıl
Sen de şehir dışında okumak isterdin ama içinde kaldı oturdun annenin dizinin dibinde demi 😂
- +1 yıl
Kime diyorsun
- +1 yıl
Sana
- +1 yıl
Yazık orsspu tutturamadın gayet samsundan kalkıp İstanbul'a itüde bilgisayar mühendisliği okumaya gittim şu an 3. sınıfa geçtim herkesi kendin gibi anne dizinin dibinde sanma
- +1 yıl
Ahahah nah gittin itüde bilgisayara sen. Bu arada şehir dışında okuyorum ahahs
- +1 yıl
Evet gittim ananın ^mından çıkta sen git
- +1 yıl
😂😂😂😂😂
- +1 yıl
@Mersinimm33 uğraşma kuzum biz bunun gibi alçalamayız Allah hidayet versin töbe töbe
- +1 yıl
Allahı yedim
- +1 yıl
@elfidağ97 aynen klasik ezik işte
Gizli Üye(18-24)+1 yılBenim ailem şehir dışına izin verdi. Ama 1 tane abim ağzıma sicti resmen gidersen artık abin değilim, düğünüme de gelme dedi, seni karşımda si*kseler yine dokunmicam dedi bende dedim tamam düğüne de gelmem evine de. 1 ay sonrada resim yetenek sınavım var çok çalışıyorum sınavı kazanmak için kazanırsam şehir dışına üniversiteye gidicem
07 Yorumla- +1 yıl
Seni karsimda s*kseler dokunmam ne demek ya k. b da ona abi bile denmez cok terbiyesiz
- +1 yıl
Gerçekten abin olduğununa eminmisin
- +1 yıl
İnşallah çıkarsın annen baban bi şey demezken ona ne oluyor kendini bi bk sayıp nimet yerine koyuyor.. Bu zamana kadar eminim sana hiçbir katkısı olmamıştır zararından başka. İnsanlar öz kardeşine bu lafı nasıl söyler utanmadan ya
Cevap sahibi+1 yıl@Prestige35 bide benimle konuşmuyor ve beni gördümü sinirleniyor böyle bilerek yapıyor korkayım diye
- +1 yıl
Korkma sakın başkalarına karşı tavuk gibidir sana yetiyordur anca gücü senin üstünde ego tatmin etmeye çalışıyor
Cevap sahibi+1 yıl@Prestige35 öyledir aman artık kimseyle uğraşacak kadar zamanım yok kendimi hayatımı değiştirmek için uğraşıyorum yorumlarınız için de teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim istediğin zaman
+1 yılArtık her şey inanılmaz derecede pahalandi. Hiçbir şeye güç yeteceği kalmamış. Bence ailenin sözünü dinle. Millet yurtta gürültü yapar, tepinir bir şey diyemezsin çalışamazsinda. En iyisi evinden gidip gelirsin mis gibi.
10 Yorumla
+1 yılGünümüz şartlarında ev olsun, yurt olsun fiyatlar az buçuk belli olduğu için ailen de bütçe olarak sıkıntı yaşayabilir. Durumu iyi değilse zorlama bence ama tabii siz bilirsiniz. Ekstradan okusan bile çalışman gerekebilir.
#Üniversal10 YorumlaParayı veren, düdüğü çalar..
Ayrıca ailen bilmiyor mu şehir dışında üniversite ortamındaki özel ilişkileri.. ?
Kız olunca bu konu aileleri extradan korkutur.
20 YorumlaAilenin dediğini yap. Ekonomik durumları iyi değilse zorlama. Başka şehire gitsen ne olacak amacınız aileden uzak her haltı yemek. Zaten tercih edeceğin bölüm tıp ya da sağlık değilse yüzde 90 istediğiniz işi bulamayacaksınız. Özel sektörde ise ne kadar diploman olsa bile asgari ücrete çalışırsın
20 YorumlaBeni dinle ilk sıraya yaşadığın şehri yaz. Ailen haklı hem yanlarında olursun hem ekonomik yönden rahat edersin. Ailene özlem duyma sınırın olmaz. Başka yeri yazma ilk sıraya yaşadığın şehri yaz.
00 Yorumla
+1 yılFarklı bir şehirde okumanın avantajı çok fazla sorunlarla tek başına mücadele etmeyi öğretiyor, olgunlaştırıyor. Ama şu dönemde maddi olarak zorlayabilir seni. Eğer maddiyat açısından bir sıkıntın yoksa kesinlikle şehir dışında okumayı tercih etmelisin. Ailenden gizli kesinlikle hareket etme ama seni dinlemiyorlarsa görüşlerine önem verdikleri bir aile dostundan, aile büyüğünden yardım alabilirsinn.
10 Yorumla
+1 yılBüz farklı sehirde okurken Kyk kredisi bize harclık olarak yetiyordu ama su an yurt veya ev çok uçtu, ailenin maddi olarak durumu iyi değil ise zorlama
10 Yorumla
+1 yılKızım siz okumaya değil, kendinizi deldirmeye gittiğiniz için aileniz izin vermiyor. Ve ailenizde bunun farkında. Az vikvik yapmamaya çalışanız, rahat dursanız aileleriniz size güvenecek birazda olsa.
06 Yorumla- +1 yıl
Allahın kanka sana neeee! Kişi kendinden bilir işi demek ki sen okurken öyle yaptın. Büyük şehirde yaşamak istemek suç mu?
- +1 yıl
B. a. r. z. o. s. u dedim kanka değil
- +1 yıl
Uln banane kime deldirseniz deldirin. Senin o. pu olduğun yüzünden belli zaten. Aileleriniz de ne b:ok olduğunuzu biliyor zaten.
- +1 yıl
Bu kanıya nerden vardın kendinden herhalde
- +1 yıl
Çok kaba ve iğrenç bir insansın umarım hayatın da kalbin gibi geçer.
- +1 yıl
Sizin gibilerin hak ettiği budur. Doğruları söylüyorum diye kaba olacaksam, evet en kaba benim. 🤷♂️ Azıcık beyninizi çalıştırın da okullarınızdan mezun olun. Karpuz gibi deldirip kic büyütmeyin.
+1 yılKariyer hedefliyorsan gidebileceğin en yüksek puanlı bölüme git tabi istediğin seveceğin bir bölüm olsun hayat sırf para ve mevki için sevmediğin işi yaparak geçmez mutsuz olursun.
00 Yorumla
+1 yılAilene yakın olmanın en büyük avantajı ekonomi , onları dinle uzaklara gideceksin yurt ev faturalar yol ücreti gezme ücreti sana kim vericek , yakın olursan hepsi cebine kalır
00 YorumlaMaddi destek varsa sen ailene bakma yaz nasılsa açıklanınca gidersin göndermemezlik yapamazlar çıkınca maddi destek yoksa da eğer ben yaparım diyosan part time iş bulursun
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle yasadigin sehri yazmalisin. Okulun bitince zaten istedigin sehre gidebilirsin. Ogrenciyken cok zor olur. Harcadigin paraya da mezun olduktan sonra deger mi muamma.
01 Yorumla- +1 yıl
Daha iyi bir bölüm başka şehirde ise gitmesi mantıklı.
Puan ve sıralama önemli ancak yaşadığın şehirde tercih yapmak da çok önemli, göz ardı etme. İstediğin aynı bölüm yaşadığın şehirde varsa ki büyük ihtimal vardır, mutlaka değerlendir.
00 Yorumla
+1 yılGeleceğinden emin olduğun farklı bir şehri yaz. Ardından kendi şehrini eklersin. Tercihler sonuçlandığında ilk sıra olmadı dersin. X. tercihim onaylanmış gibisinden.
00 YorumlaDeli misin? Mis gibi ailemin sıcaklığında yaşamayı dünyalara tercih etmem şahsen. Ama şu an ne yazık ki onlardan kmlerce uzakta olan bir şehire atandım.
00 Yorumla
+1 yılEkonomik durumunuz iyiyse baska sehir yaz. Ekonomik durumunuz kotuyse kendi sehrini yaz. Ama baskici bi ailen varsa tercihini onlarin gozu onunde yapmayiver gizli gizli yap
00 YorumlaSende haklısın ailende haklı günümüzde ekonomik şartlar gözönüne alındığında ailen haklı ancak tercih bölümünün iyi olması vs okulla alâka bir durum konuşarak ikna ederek yapmalısın başka yolu yok
00 Yorumla
+1 yılBirlikte onların istediği gibi yap ilk sizin sehri sonlara doğru başka şehirleri, akşamına sıralamayı düzenle ve başa istediğin şehirleri sizin sehride sonlara dogru yaz ve kadere bırak başka şehir çıkarsa asagidakiler tutmus burası tutmamış herkes burayı yazmış dersin onların istediği olursa da en azından içinde kalmaz istediğin yerler tutmadi diye düşünürsün
00 Yorumla
+1 yılilerde mutsuz olur aileni suçlarsın. tercihleri değiştirme imkanın vardı sanırım ona emin olduktan sonra kendi başına gir değiştir tercihlerini en kötü ihtimalle
00 Yorumla
+1 yılAyrı şehirde ev tutup okuduktan ev okul bittikten sonra ilk sözüm...
Keşke evime yakın bir okulda ailemin yanında okusaydıö10 Yorumla
+1 yılAilen ekonomik yükü kaldırabilecekse şehir dışında daha iyi yerler yazman kişisel gelişimin için daha iyi olur.
11 YorumlaYani bence olabilir ben farklı şehirde okuyorum ama artık pişmanım verilen paralara insan üzülüyor yurtlae oldu 800 😥😥
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAilenin yanında orayı yaz ama akşam onlar uyuyunca tercih listeni diğistir tercih listenden orayı çıkar sonuçlar açıklanıncada maalesef burası gelmemiş diyceksin sonra hooppp başka şehire gitcen mecburen
00 Yorumla
+1 yılÇok şükür bizimkiler bunu sorun etmiyor 😃
Onlara yazdım de ama yazma kontrol etmezler heralde.00 Yorumla
+1 yılÜniversite yi aileden uzak gezip tozmak eğlenmek amacıyla seçmeyin yaşadığın şehir olması farketmez ayrıca
04 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Ailemin yanında kalıp her haltı yiyorum yurt ücreti ödemeden
- +1 yıl
@EndlessNameless_ sana lafım yok edirne den karsa gidenler var
+1 yılHangi şehirde yaşıyorsun, hangi bölümü yazacaksın sen nereyi istiyorsun?
Ailen mi haklı sen mi haklısın belli olacak cevaptan.
00 Yorumla
+1 yılAilen mutlun olmanı istemiyor demek bu. Ne olursa olsun yazma şehrini puanının yettiği en iyi yeri yaz.
00 Yorumla
+1 yılŞehir dışında iyi bir üniversite ve bölüm ise tabii ki orayı yaz. Bakma kimsenin ne dediğine. Gittiğin yerde işe girersin.
00 Yorumla
+1 yılİlk sıraya yazmış gibi yap göster sonra yerlerini değiştir aileyle aynı şehirde okunur mu ay çok kötü
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Gizli Üye(36-45)+1 yılAilenin ekonomisi iyi değilse haklılar, önemli olan senin kariyer mi? üniversite uzak bir yerde olsun puanı iyi olsun hocaları da iyi olur düşüncesi mi?
Önemli olan üniversite bitirdiğim bölüm diyorsan aileni de göz ardı etme..
00 Yorumla
+1 yılMaddi imkanlar hayatın karmaşası gayet doğal bu istekleri. Kabul et çünkü bu hayatındaki en güzel konfor olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSen ailenden uzakda özgürce okul hayatımı düşünüyorsun. onlar için bunun zor olabileceğini düşünüyormusun, maddi olarak olmayacaksa bile seni özleyip merak ederler
10 Yorumla
+1 yılKendi şehrini yaz başka şehirde okumak kolay değil çok fazla zorluğu var
10 Yorumla
+1 yıltercihlerini gizli yap ailen görmesin aileden uzaklaş yoksa gelişemezsin
10 Yorumlamaddi imkânınız yeterliyse şehir dışı daha yi olur bence
10 Yorumla
+1 yılİlk önce onların dediğini yap öyle görsünler sonra tercih sırasını onların haberi olmadan değiştir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen olsam ailemi dinlerdim sonuçta yurtların hali çok kötü ve evler çok pahalı. Ha eğer ben çok zenginim falan diyosan bilemiyorum.
20 Yorumla- Devamını Gör (110)
Devamını Gör(155)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem