Arkadaşım öncelikle sana şunu söyleyeyim sevgilinin lafına göre geleceğini ve okuyacağın üniversiteyi seçme. Kararlarını kendine göre vermelisin netice de bu hayat senin hayatın ve senin kriterlerin olacak ki kendine uygun olanı kendin karar vereceksin sevgilin istediği için değil.
Yorumlar da olan şu genelleme cahil insanlara da bir kaç kelam etmek istiyorum.
Konya yobaz, cahil diyenler ve kötüleyen tüm insanlara kısacası...
Siz adam olsaydınız adamına denk gelirdiniz. Yirmi sekiz yaşındayım bu yaşıma kadar Konya da memleketimde hiç bir kötü durum yaşamadım. Ayrıca eskiden Konya dindar bir şehirdi, insanları merhametli, saygılı ve sevgi doluydu hala öyleler ama bu kısımda olan insanlar azaldı. Sebebiyse sağdan soldan diğer illerden gelen öğrenciler yüzünden. Nedeni gene şu İstanbuldan bir kız/erkek geliyor orada seks hayatı çok aşırı rahatken buraya yayıyor birken iki oluyorlar böylelikle burayı da geldikleri yer ve kendileri gibi rahat yapmaya çalışıyorlar.
Ayrıca Konya da gece 12'den sonra İstanbul'a nazaran kadınlar daha özgür ve güvende hissediyor kendini. İstanbul gibi yer dururken falan demişler. Ulan İstanbul ne? İstanbul'un yarısını gece kondu mahalleleri, tacizciler, organ mafyaları, tecavüzcüler, uyuşturucu satıcıları oluşturuyor. Bir insanın memleketini genellemeye vurarak kötülemeden önce nerden çıktığınıza bakın önce.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Artıları eksileri hesapla ona göre karar ver.
Üniversitede sevgilisinden ayrılan da var ayrılmayan da
Sırf sevgilisi için geldiği üniversiteye sevgilisinden ayrıldığı için pişman olan arkadaşlarim vardı
Farklı şehirlerde ilişki yürütebilende var uzak mesafeden kaynakli ilişki bitirende
Bir çok arkadaşımın ilişkisi sırf farklı şehirlerdeler diye bitti
O nedenle her şeyi otur bir düşün
Hatta eline bir kağıt al
Eksiklerini bir tarafa artılarını bir tarafa yaz ve seçimini bu şekilde yap
Kimsenin seni manipüle etmesine izin verme00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYorumlarda ki arkadaşlar İstanbul üni hayatına senide karıştırmak istiyorlar. Sırf konya daki ortam İstanbul'dan daha iyi değil diye yorum yapmışlar. Halbuki üniversiteleri iyi. Zaten bu zamanda iyi üniversitede 1. de bitirsen bir işe yaramaz torpilliler iyi üniversite 1. lerinin yerini çok rahat alıyor. İkilemde kalmışsın ve sevgilinin yanına gitmeyi soruyorsun içten içe bu var sende. Bence konyayi seç
04 Yorumla- +1 yıl
Konya yobaz şehri kusura bakma
Cevap sahibi+1 yıl@xdenizx898 yobaz olması oraya okumaya gidenleri bağlamaz. Üniversiteye meslek sahibi olmaya gidilir başka amaç yok. Şehrin insanlarını sıkıntı yapmanın alemi de yok
- +1 yıl
Tam aksine insanın okuduğu şehir ulaşım olsun insanları olsun pahalılık olsun eğitim kalitesi olsun her şeyiyle çok önemli orada yıllarını geçirecek insanları tabiki önemli orada sadece ders mi çalışacak bu insan orada yaşayacak.
Bu nasıl bir mantık ya nasıl gerçek dışı bir bakış açısı insanları yanlış yönlendirmeyin
Cevap sahibi+1 yıl@xdenizx898 bende farklı şehirde üniversite okuyorum insanları bana da uymuyor ama sıkıntı yapmıyorum onların arasına karışmıyorum. Ben bir öğrenciyim şehrin insanlarıyla işim ne? Markete girince kimse yerli halk bu öğrenci hadi bunu linçleyelim demez, anlinda öğrenci yazmıyor. Ulaşımsa heryerde ulaşım var üniversiteye giden çok otobüs belediye var nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama bütün şehirlerde ulaşım önceliği üniversitelere verilir. Konya'nın üniversitesi de bilindik, adı olan bir üniversite. Bir öğrenci orada avmye gitse kapıdan cevirmezler emin ol. ya da içeride kimse üstüne atlamaz.
+1 yılHemde büyük hata. Sevgilini çok sevebilirsin, hatta ciddi bile düşünebilirsin ama böyle geleceğini etkileyecek önemli seçimleri lütfen bundan ayrı tut. Gidebileceğin en iyi üniversiteyi ve bölümü seçmelisin, sevgilinin isteklerini değil. Yarın bir gün ayrıldınız diyelim o zaman pişman olursun.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
140Cevap
Okulun vilayeti olmaz. Bende İÜ mezunuyum konya Selçuk olsaydı ne değişecekti. Ben İstanbulun bir özelliği olduğunu düşünmüyorum üstelik. Tam tersi İstanbul tam anlamı ile bir kafa karışıklığı cenneti. Sevgiliniz ile yaşanmışlığınız ne kadar kemikleşmiş sağlamlaşmış bilmiyorum. Ama orada diz dize kafalarınız dağılmadan aklınız birbirinizde kalmadan çok huzurlu bir okul hayatı yaşarsınız diye düşünüyorum. Ayrılsanız bile birbirinizden Konya çok daha düzgün sakin bir yer İstanbuldan. Kimse İstanbulu matah bir yer sanmasın.
10 YorumlaSevgili senin tercih sıralamanda ait sırada olsun..
Başta okumak istediğin bölüm ve bunu hangi üniversitenin daha iyi sunduğu?
İTÜ, İÜ, Marmara geliyorsa İstanbul daha ağır geliyor fakat Selçuk Üniversitesi de gerçekten iyi bir üniversite.
Şehir olarak ele al? İstanbul'da yaşamak kabul edelim zordur, okula gitmek için 2-3 vasıta değiştirirsin. Fakat Konya öyle değil, duruma göre kaldığın yere göre kampüsün içine giren tramvaya binersin. Ha bu arada kampüs demişken, Selçuk Üniversitesi kampüsü Türkiyede ortalama bir ilçeden daha büyüktür. Kampüsün hemen yanında Bosna Hersek mahallesinde yaşarsın, mesafe kısalır. Yalnız kışın hayatında yemediğin ayazı yersin.
Araştır, incele, aklına yatan yeri işaretle. Sevgiline gelince, 2 sene sonra olmazsa mezun olunca ayrılacaksın nasılsa. Fakat diploman seni asla terketmez.
10 Yorumla
+1 yılHayatının en güzel yıllarını zehir et aferin kızım seni göreyim. Sonra sevgilinden olurda ayrılırsan işte o zaman anlayacaksın nasıl büyük bi hata yaptıgını ama iş işten geçmiş olacak oranın çevresini insanını bilmiyorsun en güzel yıllarını bi insan için mahvetme mahvetme umarım etmezsin.
10 Yorumla
+1 yılOkuduğun bölüm açısından üniversite ismi önemli ise İstanbul'u yaz. Ama değilse İstanbul gerçekten yaşanılacak bir şehir değil. Okurken ekonomik açıdan çok sıkıntı yaşarsın. İlla Konya da olsun demiyorum ama.
20 Yorumla
+1 yılAileniz istanbuldaysa bütçe ve rahatlık açısından İstanbul'da kalın, konyada sevgilinizle olduğunuzda kendinizi derslere veremezsiniz, sizin için ilk önce önemli olan eğitim olmalı, tatil günleri sevgilinizle buluşursunuz görüşürsünüz, ayrılıklar, özlemler sevgiyi ayakta tutar
00 Yorumla
+1 yılAhah gülesim geldi... konya mı? öğrencilere ne gözle bakıldığını dahi bilmediğin belli. orada uni okumak hic okumamaktan daha iyi. İstanbul tercihin olmali. millet burada okumak için siraya giriyor para veriyor. yani açıkçası sen okumak ile okumamak arasindasin. gelecek seni bir yere tasir ve seçimlerin şu an en büyük sinavin. sanirim sen bunda bile görüş alıyorsan okuma konya ya git orada yaşa 😂😂
00 YorumlaYorumlara baktim da herkes konya soyle konya boyle bir suru atip tutmus inan yazmak istiyosan yazabilirsin konya guzel sehir uniler de guzel ama tabi iyi dusun bir sevgilin icin bunu yapma sonucta herkes İstanbul da okumak ister bunu iyi dusunerek yap burdaki sacma sapan yorumlari da dikkate alma cogu yazmak icin yazmis
00 Yorumla- YKS2026 konusunda 370 cevap paylaştı.
+1 yılKonya yazmayın ama Ankara yazabilirsiniz orada da güzel üniversiteler var hem de Konya'ya yakın.
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBak şimdi konya güzel sesiz bir şehir. Üniversite olarak kaliteli Selçuk üni., Necmettin Erbakan , Karatay üni. Var yani ben Konya'da öğrenciyim eğitim ve kültür olarak güzel bir yer tabi ben övmek için söylemiyorum sadece sana belki yardımcı olur yorumlar. Tabi sen nereyi istiyorsan hangisi sana daha iyise orada oku. Hane orayı seçtin orası olmadı gene istediğin şehre gidebilirsin dikey ve yatay geçişle.:) Başarılar sna
00 YorumlaO sevgili dediğin bugün var yarın yok, puanın en iyi nereyi tutuyorsa orayı yaz. Kendi oturduğun şehri yaz hatta. Sevgilin senin yazdığın yeri yazıp gelsin madem
30 YorumlaSevgilin, sadece kendisini düşünen bencil bir parazit. Sakın ona uyup öyle bir hata yapma. İşveren olarak Konya'dan mezun birisini, İstanbul'dan mezun birisine asla tercih etmezdim. Ve fiili realite de zaten bu şekilde oluyor.
10 Yorumla
+1 yıl40 yıllık karı koca bile ayrılıyorken sizin sevgiliniz için böyle bir fedakarlık yapmanız aptallıktır. Öncelik sizin kariyeriniz olmalıdır mademki okuyorsunuz.
20 Yorumlaİstanbul’u yaz… Konya’daki üniversiteyi bitirsen bir İstanbul’daki üniversiteyle aynı olan saygınlığı erişemeyebilirsin… Kariyerini düşünmen en iyisi sevgilin seni seviyorsa saygı duyar durumuna.
00 Yorumla
+1 yılSakin öyle bir şey yapma. 2 gün sonra ayrilirsaniz nolucak? 4 yıl orada yaşayacak olan sensin. İş başka aşk başka okul başka. Karıştırdığında zarar görürsün
10 Yorumla
+1 yıl"Kanka sakın yazma" diyemem eğer istediğin bir yerse yaz ama yazarsan da sonradan pişman olma durumun var sonuçta, hep onunla beraber olacağını nereden biliyorsun?
10 Yorumlakimse için hayatını etkileme gönlünden geçen neyse onu yaz nerde daha başarılı bir eğitim görüceksin ona karar ver
23 Yorumla- +1 yıl
Bu fake doğruyu söylüyor
- +1 yıl
@bağlaçolandee niye güldüm lan ben bu yorumuna slkjldgkjslkgj
- +1 yıl
Çünkü komik
+1 yılSakın öyle bir hata yapma. Konya güzel bir şehir değil, öğrenci şehri hiç değil. Okulların kalitesi de kötü. 2 gün sonra ayrılırsınız kazıklandığınla kalırsın
00 Yorumla
+1 yılKendi istedigin yeri yaz boş ver sevgilini en nihayetinde sevgilin bugun var yarin yok olbilr hayatini kimsenin soylemleri isteklwri uzerine kurm bence tabiki yinde sen bilirsin
00 YorumlaKariyerin için en iyisi hangisi ise onu seç. Sevgilinle yine görüşürsünüz artık İstanbul-Konya hızlı treni var nasıl olsa, atlasa trene hafta sonu yanına gelir.
00 Yorumla
+1 yılGeleceğin söz konusu bence İstanbulu yaz internette tanıştığın tam olarak huyunu suyunu bilmediğin biri için geleceğini risk altına atmaya değmez ilerde pişman olursun
00 YorumlaKendince kıyaslama yap ona göre karar ver bana kalsa İstanbul derim aileni maddi açıdan da zor duruma sokabilirsin sağlık bir şekilde düşünüp karar vermelisiniz
00 YorumlaKonya neresi awkkk. İstanbul varken ortası seçmen saçmalığın daniskası olur. Yarın bir gün ayrılmayacağınız ne malum
10 Yorumla1- asla evlenmeden once hayatini dogrudan etkileyecek kararlari karsindakine gore alma.
2- ozellikle konya asla ama asla yazma.12 Yorumla- +1 yıl
Bu arkadaşı dinle
+1 yılKanka aman diyin konyalılardan uzak dur konyadan adammı çıkar bak iki sefer tecrübe ettim kendini seviyorsan uzak dur djdjjs
10 Yorumlahayir yazma bir kere sevgilinse seni seviyorsa senin iyiligini dusunmesi lazim senin icin daha kotu olani niye istiyor dusun biraz
10 Yorumla
+1 yılHata olur. Hayat senin de hayatın ilişkiler uzaktan da yürüyebiliyo. Yürüyemiyosa da olmuyo demekki. Ama istanbulu elinin tersiyle itme.
10 Yorumlaİstanbul'u yaz bir gün ayrılacaksınız konyada tek başına öyle kalacaksın ne yapacaksın İstanbul'da çevre edindin mi bir de senden iyisi yok
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHata olur tabiki. Sevgilinin isteğine göre değil kendi isteklerine göre hareket etmelisin. Hem asla güven olmaz. Benim çok arkadaşım var sevgilisi istedi diye onun yaşadığı şehri yazıp 2 ay içinde kavga edip, birbirlerini görmezden gelmeler...
10 Yorumlaİstanbul yaz kimseye gore tercih yapma bugun var ama yarin yok belkide sevgilin Niye tum hayatini etkilesin
10 YorumlaPuanın ve daha iyi bölümler İstanbul’da ise, İstanbul yaz. Bu sizin geleceğiniz. Seven insan mesafelere katlanır
00 Yorumla
+1 yılBence İstanbul yaz derim. Hangi bölümde mutlu olacaksan, hangi bölümde iş olanağı genişse onu seç derim. Genel olarak sevgil bugün olur yarın olmaz.
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle İstanbul yaz geleceğin senin her an terk edebilecek birisine bırakma. Mutlaka İstanbul yaz. Geleceğimi garantiye al
00 Yorumla
+1 yılKonya Selçuk Üniversitesi güzel üniversitedir ama hayatını yani geleceğini sevgiline göre şekillendirme tabi, büyük hata olur.
00 YorumlaHayatının en büyük aptallığını yaparsın ki kadınlar genelde aptaldır zaten. Sen kesin Konya tercih edersin. 😃
00 Yorumla
+1 yılBugün sevgilin ama yarın sevgilin olacağının bi garantisi yok.
Üstelik kariyerin içinde önemli nerden mezun olduğun.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYobaz şehrine okumaya ne diye gidiyorsun ya sevgilin iki güne tekmeyi basar sen okulunu dusun sevgili ne diye dusunuyorsun sevgili geçici abi saf olmayin erkekler olsa asla dusunmez gider İstanbul yazar erkeklere değmez anlayin artik
00 Yorumla
+1 yılKonyada güzel universite yok İstanbul 'daki üniler daha iyi
Gerçi sıralamani bilmiyorum
Sırf sevgilin istedi diye istemiyorsan yazma bence00 Yorumlaİstanbul varken Konya mı gerçekten dinleme sevgilini geleceğin daha önemli herkes gelip geçicidir önemli olan sensin
00 YorumlaSaçmalama içinden nere geçiyorsa yaz onada çıkmadı dersin ya hadi ayrıldın bpşver değmez büyük pişmanlık yaşama sonra..
00 Yorumla
+1 yılÖmceliğin kaliteli okul ne Konya’sı sen Konya’yı tut ki kazmadın bitirdin Konya girişim için bin pişman olucaksın, iş mi bulacaksın hayır
00 YorumlaHata tabikide zaten konyada okumak hata madem öyle onistanbul yazsın yazamiyorsa birdaha sınava girip çok çalışsın.
00 Yorumla
+1 yılİlk olarak kendi şehrini yaz su an sonra da istediğin yerleri yaz ama unutma su zamanda en yakın yerde okumak daha iyidir
00 Yorumla
+1 yılmanyak mısın sen İstanbul yaz tabiki sevgilin gelsin İstanbul'a
İstanbul üniversiteleriyle allahın yobaz konyası bir mi00 Yorumla
+1 yılSevgili için eğitim hayatını değiştirme yapicagin en büyük hata olur gerçekten seven bi insan seni düşünür kendini değil
00 Yorumla
+1 yılÇok büyük bir hata olur. Böyle sevgilisi için üniversite tercihi yapıp da sonradan ayrılan arkadaşlarım oldu.
00 Yorumla
+1 yılHayatında başka bir hata yapman gerekmez o kardeşim kendini düşünüyor seni düşündüğünden değil Konya nere İstanbul nere :)
00 Yorumla
+1 yıl2 gün sonra seni bırakınca mevlana gider durursun beddua etmeye
13 Yorumla- +1 yıl
Kcdkdjskjsjs
- +1 yıl
Öyle ama 😀😀
Hayatını mahvedersin konyayada gitsen o ilişki bitebilir ki üniversitede ilk aşklar hep biter.
10 Yorumla
+1 yılHayatininen boktan senelerini deneyimlemek icin guzel bi sehir
10 Yorumla
+1 yılSevgilin için değil vatanın millettin ve kendin için okuyacaksın
10 Yorumla
+1 yılEvet hata olur. Onunla ayrılmayacağız ne malum? O gelsin İstanbul'a öyle söyle
10 Yorumla
+1 yılKonyaliyim ama İstanbul icin durumun iyiyse orayi yazardim ama konyada ucuz degil Bence
10 Yorumla
+1 yılHayatının hatasını yaparsın.. Yapma. İstediğin yer neresi ise orayı yaz..
10 YorumlaKonya üniversiteleri de iyidir ama İstanbul'un iyi üniversiteleri tutuyorsa İstanbul yaz derim.
10 Yorumla
+1 yılkonya da ne isin var allaskina ya bi sacmalamayin 3 5 ay birbiriniz gormezseniz olmezsiniz
11 Yorumla- +1 yıl
Öyle söylemeyin hanımefendi bir gün gelin olarak gelebilirsiniz 🙂
+1 yılİstanbul yaz bence. Sevgili için değmez Konya yazmaya
10 Yorumla
+1 yılHata olur, kendin okuyacaksın ve gitmek istediğin şehri tercih et
10 Yorumla
+1 yılYa İstanbul varken Konya ne alaka hayatini mi karartmak istiyosun egitim bu baska bisey degil
17 Yorumla- +1 yıl
Madem öyle kıza bir 5000 TL yardım et akıl vermesi kolay
- +1 yıl
@Konya_Beyefendisi42 muhtarmisiniz beyefendi
- +1 yıl
Akıl herkeste var hanımefendi önemli olan para 💵
- +1 yıl
kiz para istememis akil istemis
- +1 yıl
Ben olsam para isterdim akıl Ben de var hanımefendi gerçi parada var bende ama 🙂
- +1 yıl
ama siz degilsiniz, iyi gunler.
- +1 yıl
İyi günler dilerim
+1 yılİstanbul dururken Konya yazılır mı? Niye onun dediği olsun. Ne saçma
10 Yorumla
+1 yılkonya çok kötü bir şehir, sevgiliyegöre tercih yapılmaz.
11 Yorumla- +1 yıl
Neden?
Nerden biliyorsun
Gittin mi konyaya
Komiksiniz cidden
- Devamını Gör (194)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem