Öncelikle gerçekten çok üzüldüm. Çünkü stresle başlayan mide ağrılarını hep çekiyorum. Üzüntüm stresim hep mideme vurur. Bu sene benimde 2. senemdi ve sınavdan 2 gün önce beni derinden etkileyen bir şey öğrendim. Dolayısıyla sınavım kötü geçti. Bu yaşadığın olayda senin bir suçun yok ama anneni de suçlama derim seni düşündüğünden bir şeyler yedirmek istemiş aynısını benim annemde yapar. Burada senin tavırların devreye girmeli. Annem ne kadar ısrar ederse etsin ben kendi bünyemi bildiğimden kendi kararımca hareket ederim. Hatta bazen yemiş gibi yaparım üzmemek için. Sınavına gelince gerçekten senin adına üzüldüm hem kendi hem önündeki çocuğun sınavına içerlemiş olmalısın ama kesinlikle emeklerin boşa gitmiş değil. Önünde kocaman bir zaman dilimi olacak çalışmak için ki bir sene boyunca hazırlanmışsın çok daha iyisini yapabilirsin önümüzdeki sınavda ve şunu da söylemeden geçmeyeyim kusmak istemli yapılan bir şey değildir o yüzden kendini suçlama annenide aynı şekilde, sadece iyiliğini istediğinden seni zorlamıştır eminim.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
öncelikle çok geçmiş olsun, vardır bunda da bir hayır düşüncesiyle başlayalım. olan olduğu için olayın üstüne farkındalıksız düşünmek bir şey değiştirmeyecektir maalesef. bir aksiliktir, normaldir. çok yaygın olmasa da herkesin başına böyle şeyler gelebiliyor. bir arkadaşımın sınıfında biri bayılmış ve ambulans gelmiş örneğin, kimsenin elinde olan bir şey değil. bir arkadaşım ilk yıl sınav sabahı stresten bayılıp elini kırdı, bir sonraki sene de bayılıp serum yedi ve iki sene sınava bile giremedi. kimse istemez sonuçta böyle bir şeyi ama olmak zorundaymış demek ki. ailenin verdiği tepkileri de anlamak lazım, onlar da senin iyiliğini istedikleri için oluyor bunlar. aileni de kendini de rahatlatmak bir yere kadar senin elinde. boşa giden bir emek yok bence ortada, konuları biliyorsun, çalışmanı da yaptın. önünde kocaman bir vakit olacak çalışmak için bu harika bir fırsat bence. tabi önce tatil vs ver ki kendine çalışma motivasyonun olsun ilerisi için. sonrasında bildiğin şeyleri tekrarlı, genelden çok detaya inebileceğin, bu sene çözmediğin çok daha zor kitapları, farklı tarz soruları halletmek için bir sınav senesi olucak senin için. iyi tarafından bakmaya çalış elinden geldiğince hepiniz için. akademik anlamda rahat ve bence fırsatlarla dolu bir sene olsa da psikolojik olarak stresi azaltman lazım. psikolog, online psikolog, kitaplar veya çeşitli videolar sayesinde onu ben bilemem tabi ama en önemlisi stresini dengede tutmayı öğrenmelisin.(zaten bunun için de bir senen var çok keyifli bir yolculuk olabilir senin adına)
diğer çocuk için de kötü hissetmen, vicdan yapman evet çok normal. ben olsam ben de yapardım, ama senin bile isteye yaptığın bir şey değil ki, kaza adı üstünde. kazada suçlanacak biri yoktur maalesef, iki taraf da mağdur sonuçta. her şeyin çok daha iyiye ulaşacağına inan bence, lafta kalmasın gerçekten inan. kim bilir belki önündeki kişiyle şans tesadüf vs sayesinde ilerde yakın arkadaş bile olabilirsiniz ki bundan daha ilgi çekici bir tanışma hikayesi duymadım ben aslında :D ben o çocuğu ilerde bulmaya bile çalışırdım sanırım sosyal medyadan vs. :D
bu arada son olarak değinmediğim bir yer var, bahsi geçse de açık olarak bahsetmemişim. anneni suçlama lütfen. bu hayatta eş dost kim varsa gidebilir, bizi bırakabilir ama aile sonuna kadar bizim iyiliğimizi düşünür. senin için tüm emekleri, okutmaları, üzülmeleri, sinirlenmeleri. sen oku da güzel bir meslek sahibi ol ve hayatın çok güzel geçsin diye uğraşıyorlar, annen de senin iyiliğin için söylemiş. aç karna gitme bak kan şekerin düşer bayılırsın vs gibi ihtimaller yaşanmasın diye yapmış. evet bi aksilik oldu. bu annenin suçu değil, önündekinin suçu ve senin de suçun olmadığı gibi. annen kendini çok suçluyordur içten içe dışarı yansıtmıyorsa bile. ona daha fazla yük bindirme olan oldu. aile en kıymetli varlığımız. sınav, zaman, insan, mekan her şey değişiyor ama ailemizin bize çok değer vermesi ve her an yanımızda olmaları değişmiyor. :)62 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİlk olarak demekki sabahlari ve de stres yaptığın anlarsa miden hassaslasiyor bunu öğrenmiş oldun en azından, yani annen de sen de bunu bilerek olabildiğince hafif şeylerle bir sonraki sınava girmelisin ve de kusma merkezini ketleyen ilaclari falan doktora danismalisin. 2. Olarak hic üzülme, önünde bolca yıllar var istedigin kadar girebilirsin sınava eninde sonunda bir meslegin olacak ve yıllarca ölene kadar o mesleği yapıyor olacaksin zaten düşünsene. Ayrica bu sene daha çok çalış ve bu sene gireceginden daha iyi puan yap. Hatta iyi ki geçen sene bunu yaşamışım puanim suankinden ne kadar düşükmüş meğerse, de kendi kendine. Yenilgiyi avantaja cevir yani yaşaminda. Çok tranvatik olduğunu biliyoum ama o anı düşünmemeye çalış sadece şimdiki ana odaklanmaya çalış yapacaklarına ve daha da iyi olacağına, hedeflerine. Ayrica annenin seni zorlamasi konusuna da gelirsem o kötü olmus ama bunu annenle de konuş, kararlarını kendin vermen gerektiğini ona anlat. Hatalar hep olur, ama bazende bu hatalar bizi hedefimizde daha da aydınlatır, farkında olmadan hedeflerimizi netlestirir.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHerkes burada seni suçlamış ama kimse isteyerek kusmaz. Kusmak istemdışı olan bir şeydir. Kim üniversite sınavında kusmayı ister ki? Bu sitedekilerin zeka seviyesi yine şaşırtmadı. Ayrica sinavdan cikartmiyorlar kimseyi. Soruna gelince bak tatlım nasipten öte hicbir şey yok bu hayatta. Ne kadar kosarsan koş yetistigin sadece nasibindir. Ben de mesela ilk sınava girişimde çok koyu olmuştum ama mezun senemde istediğim yeri kazandım. İnşallah sen de istediğin yeri kazanirsin. Kendini bu kadar üzme. Önündeki çocuk da bunu anlayışla karsilamali. Hiçbir şey sağlıktan daha önemli değil.
50 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
64Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürk anneleri faşist, zorbacı ve cahildir dediğimde bana abartıyorsun, kadın düşmanısın diyen dan ga lak lar var. İnanın Türk kadınları Türk babalarından bile daha sıkıntılı olabiliyor. Ben annemden çok eziyet görmüş biri olarak söylüyorum Türk kadınları tuhaflar. Mesela sadece gördüğüm yemek yedirme baskıları yüzünden kafayı yemiş durumdayım. Sürekli yemek baskısı yapardı bana. Bu sebepten iştahım olmazdı. Bir çocuğa yemek baskısı yaparsan iştahı kesilir. Çocuk yetiştirmekten zerre çakmayan, baskıcı , zulümcü cahil Türk anneleri maalesef. Ha babaların da onlardan aşağı kalır yanı yok, orası da ayrı. Genel olarak Türk aile yapısını hiç beğenmiyorum. Keşke yere kussaydın da önündekine kusmasaydın.
101 Yorumla
Soran+1 yılBirden geldi kendimi tutamadım
Öncelikle çok geçmiş olsun her ikinize de. Evet tatsız bir olay ve bu olayların her ikiside senin ne kadar kontrolündeydi. Psikolojide suçluluk duygusu bunu sorgular. Neden suçluluk çekiyorum. Bir olaydan dolayı suçluluk duyuyorsanız kendinize şu soruyu sorun. Olay benim kontrolümde miydi, yoksa kontrol dışı mı? Senin kusman senin kontrolünde miydi, olayın ne kadarlık kısmı sana bağlı? Kendine bunu sor. Olan oldu. Belki annen suçlu biraz seni zorlamamalıydı, ama oda böyle olacağını bilse yapar mıydı. Bu yüzden sıralı bir şekilde istenmeyen talihsiz olay yaşanmış. kimseyi suçlamamalıyız. Olan oldu. Olmuşla olmuş çare yoktur. Bizim şer diye gördüğümüz durumda belki hayır vardır. O yüzden canını sıkma. Senin annenin ya da o arkadaşın hiç bir kasıtlı suçu yok... Kendine iyi bak güzel insan 😉
32 Yorumla- +1 yıl
Öyle bir yorumlamışsınız ki. Yorumlamadan terkediyorum sayfayı siz her şeyi dökmüşsünüz en güzel şekilde :D
- +1 yıl
@gizli_uye97 teşekkür ederim 🙏
+1 yılBöyle anne baba direkt idam edilip mal varlıkları çocuklarına geçirilmeli diyorum. Bu yasanın gerçekten çıkması gerekiyor. Adamlar çocuk yapıyor tüm kazandığımız parayı kendilerine verip kendilerine bakalım diye yapıyorlar resmen. Harcadığımız üç beş kuruşa laf edip kendileri istediği kadar harcıyorlar. Yasa çıksın kardeşim, herkes kendi kazandığını harcayabilsin. Elden ayaktan düşersin iyi bir annelik babalık yapmışsındır çocuğun da kendi rızasıyla sana bakar ama gidipte yan gelip yatıp çocuğumu bana baksın diye yarattım diyorsan idam edilmelisin.
35 Yorumla- +1 yıl
@cansuu66 Ya kız durumunun kötü olduğunu söylemiş. Buna rağmen benim dediğim olsun diye veya da kendi bildiğine gidip zorla yedirmiş. Hayır, madem kızın hayatını mahvettin 1 yıl geciktirdin, kızda hata olmamasına ve zorla tecavüz edercesine kıza bal yedirmene rağmen niye kıza kızıyorsun. Gerek ki bu anne baba kızdan özür dileyip 1 yıl boyunca eğitim masrafını tekrar karşılamalı. Kızda suç yok.
- +1 yıl
- +1 yıl
@CutieJat annesine kızması normal ama kızına kızamaz
+1 yılÇok geçmiş olsun öncelikle her ikinizinde hakkinda hayırlısı olsun. Ama burada annen hatali degil senin miden zaten kötüydü yine bulanicakti yaptigin kahvaltıyı yine cikarticaktin balla ilgisi yok. Keşke biraz daha geriye dogru kusabilseydin diğer cocugu da etkilemeseydi ama ugrasmissin olmamiş anlaşilan. şu an bunalrin hepsini duşunmeyi gecip bu yilki sinava odaklanman lazim sürekli vicdan azabi cekemnin bir yarari yok artik oldu bitti. Çocukta sende bu yil gideceğiniz yerin cok dah iyisine gidersiniz inşallah diger yil.
00 Yorumla
u +1 yılMerhaba arkadaşım öncelikle geçmiş olsun. Ben bir öğretmenim. Seni anlayabiliyorum. Bu konuda kendini suçlamamalısın. Nasipten öteye gidemezmiş insan.. Belki de şer gibi görünen bir kazada vardır bir hayır aska üzülmemelisin.. Biz ne olursa olsun gidelim diyip kaza yapan öldürülen çok arkadaş gördük okuduk maalesef... Hayra yorman gerektiğini düşünüyorum senin de o arkadaşın da aynı şekilde. Elinden geleni yaptığına inanıyorum ben sonuçta kaza istenilerek olunan bir eylem olsa adı kaza diye geçmez literatürde.. Annenin de baskı yapmayacağını düşünüyorum artık. Gelecek yılların güzel olsun esenlikler dilerim ✨🌸
13 Yorumla- +1 yıl
@AsabiÖküz teşekkür ediyorum ✨
+1 yılYaşadığın durum üzücü ama senin elinde olab bir şey değil milyonda bir insanın başına gelebilecek bir şey oda sen ve o çocuğa denk gelmiş bir de iyi yanından düşün bir daha ki sınava daha çok vaktin var ve daha çok çalışıp daha çok geliştirebileceksin kendini belki bu sınavda alamayacağın puanları bir sonra ki sınavda alacaksın o yüzden pozitif yönünden bakmayı dene çocuk içinde kadermiş de çünkü demek ki kaderde o sınava girememek varmış ikiniz içinde o yüzden canını sıkma ve güzel düşün güzel öpsün bu arada çok geçmiş olsun.
00 Yorumla
+1 yılBence anneni suçlama. O senin kötülüğünü istememiş. Sadece sana sağlıklı bir şey yedirmek istemiş. Senin midenin bu kadar kötü olduğunu bilemezdi. Belki onun yerinde sen olsaydın sende aynısını yapıcaktın. Bütün hıncını ondan çıkarma. Ne kadar annen olsa da aynı zamanda kalbi olan bir insan. burada kimsenin suçu yok. Olucağı varmış, nasip değilmiş. Beterin beteri var sonuçta. Benim sınava girdiğim okulda bir kız sınava arkadaşıyla birlikte geliyormuş ama farklı okullarda giriyorlarmış. Eşyaları ortak bir yere koymuşlar. Yanlışlıkla arkadaşının kimliğini almış. Binaya almadılar. Tytye giremedi. Kız kahrolmuş hatta bayılmış. Zaten geldiğinde sınava 5 dk varmış. Yani insanın başına her şey gelebilir. Olacakla öleceğe çare yok. Bu kadar yıpratma kendini. Seneye bu yıl yapabileceğinden daha iyi bir net yaparsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTalihsiz bir olay tabikide ama her şerde bir hayır gizlidir biz bilemiyoruz sadece buna inanmak mesele. Senin kesinlikle bir suçun yok mide bulantısı durdurulabilir bir şey olmayabiliyor ayrica sinav sitresi sorulari yetiştiriyim derken yere yönelmek aklina gelmemis olabilir paniklemis olabilirsin kendini yipratma sınav önemli ama hicbir şey icin geç değil dünyanin sonu mu sanki seneye daha güzel hazirlanirsin sinav hicbir seyin kararı değil. Hayatin üni sinavina bağli değil daha genceciksin. Kendimden örnek vereyim 22 yaşindayim lise 2. Sinif okuyorum açiktan bazi sebeplerden dolayi lise okumadım şu an üni bitirme yaşindayim ama yapacaj bir sey yok kendimi paralamıyorum. Üzülme 😌💕
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖncelikle çok geçmiş olsun. Aslımda sorun kimsede değil ve vicdan azabı çekmen gerekmiyor. Sonuçta kimse bu kazaların olmasını istemedi. Elinde olmayan sebeplerden ötürü gerçekleşmiş. Ya bizim malesefki sınav ve eğitim sistemimiz çok kötü. Böyle kazalar olabilir, insanlık hali ve sınav sürecince sınavda kalınmasına hak tanınması lazım. Zaten herkes stresli. O stres varya o kadar kötü bir şey ki😔 Ama bunun için kendini , anneni suçlamamanı öneririm çünkü hiçbiriniz bunun olması için uğraşmadınız, istemesinin. Vardır bir hayır diyelim. Olacağın önünden geçilmiyor.
00 Yorumla
+1 yılYa ben sana kıyamam :( bence psikologa gitmelisin yapabiliyorsan. Çünkü kolay atlatilacak bir durum değil kendin başa çıkamazsın. Annene de ne desem boş birilerinin aklına uyup kulaktan dolma bir şeyler yapmaktan vazgeçmiyorlar. Diğer çocuk için de şok edici bir şey aslında bu gibi durumlar için ÖSYM önlem almalı. Şimdi o çocukla alakası olmayan bir şey ama sınavdan çıkarılıyor ilginç bir olay keşke duyurulsa bir şekilde bir şeyler değişmeli artık bu sistemde
20 Yorumla
+1 yıl😂😂😂😂😂😂😂😂 o çocuğun ettiği küfürleri hayal edemiyorum. Sınavı fazla büyütme gözünde. Alt tarafı sınav bu açıdan bakman lazım. Hayatın anlamı değil yks. Sıradan bir sınav verirsen verirsin veremzssen tekrar denersin hayatta daha başka çok şey var. yks bunlardan sadece ufak bir ayrıntı.
20 Yorumla
+1 yılAlt tarafı bir yemek yiyeceksin zehir değil zemberek değil ne var bunda bukadar abarticak? Yeni nesile ne oluyor yahu. Dünyanın bir tarafında insanlar çocuklar açlıktan ölüyor öbür tarafı yemek beğenmiyor. Neymiş efendim bal yedirmiş. Bal bu ye git neyin abartısı bu
211 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar mal adamsın
- +1 yıl
@pinkpantherr16 dagdanmi indin arkadaşım? Az medeni ol bu kadar görgüsüz olmayın. İki kelime çünkü kuramiyormusun düzgünce? Hicmi okula gitmedin.
- +1 yıl
Seninle konuşurken medeni olsam nolur olmasam nolur? Dağdan inen sensin. Magandasın. Sana bi şeyler anlatmakla vakit harcamak istemedim. Sadece bazen düşüncelerini bi yere aktarırken ne kadar mal bi adam olduğunu hatırlat kendine.
- +1 yıl
@Mrtol1453 terbiyeli ol ln mahluk. Tipinden zaten seninde anne sütünden ve yeterli gıdadan mahrum olduğun belli. Once insan gibi yorum yaz. Şekerli gıda insan beyninin daha iyi çalışmasını sağlar. Bunu ogrenemediysen kitap falan oku boş gelip boş gitme. Millet Mars'a arac indiriyor sizler iki kelime yorumu düzgün yazmayı beceremiyorsunuz.
- +1 yıl
@pinkpantherr16 kes önce inşa ol insan gibi yorum yazmayı öğren dağ ayisi
- +1 yıl
Tamam 👍
- +1 yıl
valla abicim beğenmediğin tipime kurban ol sen ki zâten insanları seçemediği dış görünüşe yargılayacak kadar akılsız olan birini takacak değilim ayrıca kitap okumadığımı nerden çıkardın senin saçma sapan aptalca düşüncelerine katılmadığım için kitap okumuyor mu oldum gerçekten komedisin :D
- +1 yıl
ayrıca söylemeden edemeyeceğim hakaret etmeyi sevmem ama gerçekten aptalsın millet marsa araç indiriyorsa gelip 18 19 yaşındaki gençleri bununlamı yargılıyorsun sen bu yaşına geldin de ne başardın daha eğitim gören bizle uzay çalışmaları yapan yetişkin insanları mı kıyaslıyorsun edepten terbiyeden bahsediyorsun ama dilinden zehir saçılıyor sana aptal demek hakaret olmaz hakaret etmek gibi bi niyetim zâten yok ben sâdece ne olduğunu söylüyorum bu senin sıfatın abicim alışsan iyi edersin bu kafayla devam edersen bunu ve benzer sözleri samimi olarak sana pek çok kişi söyleyecek bundan emin olabiliyşin
- +1 yıl
@Mrtol1453 sen millete akıl vermeden önce insan gibi kendini ifade etmeyi öğren dağ kackini gibi yorum yazıyorsun. İki cümle yanyana düzgün kur sonra gel buraya yorum yaz cahil
- +1 yıl
@Mrtol1453 kitap okuyan biri kendini ifade etmeyi bilir hiç insan içine çıkamamış gibi yorum yazan biri hiç kitap okumamış cahil demektir. Buda zaten açık seçik ortada. Biraz kültürünü gelistir
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖncelikle geçmiş olsun kardeşim, bir daha başınıza böyle talihsiz bir olay gelmez inşallah. Burada hiç kimse suçlu değildir. Annen de sınava aç gitmeni istememiştir doğal olarak. Şiddetli bulantılarda kusmuk öyle aniden geliyor ki kalkıp müsait bir yere kusamıyorsun bile. Bu nedenle sende de suç yok. Önemli olan diğer çocuğun ne diyeceğiydi, anlayışla karşıladıysa hiçbir problem yok. Bilerek yapmadın sonuçta. Bunun günahı bile olmaz. Olacağı varmış diyerek durumu kabullenin ve yavaş yavaş unutma aşamasına geçin.
00 Yorumla
+1 yılo salondakilerin hepsinin sınavı olumsuz etkilenmiştir, kusmuk kokusu berbat bişey, öyle cam açmayla çıkmaz hemen, ister istemez baya kişiyi etkilemiş oldun, direk bal yedin diye kustun diye bişey yok, belki yine kusucaktın, 1 sene daha beklicekseniz artık yapıcak bişey yok
10 YorumlaKendini herkesten daha iyi tanıyorsun o yüzden annen veya baban olsun seni rahatsız edeceğini düşündüğün durumlarda kimseyi dinleme. Ben sınava gireli çok oldu ama sınav stresi bende de vardı o yüzden sınavlara boş mideyle girerdim çünkü tok olduğum zaman daha kötü oluyordum. Ama sana tavsiyem yardım alman çünkü stresini azaltman gerekiyor.
10 Yorumla
+1 yılMiden zaten kötüyken tedavi ve yatıştırıcı almayı düşünmemişsin. Annen tamamen annelik iç güdüsüyle davranmış, yemeseydin yine kusardın büyük ihtimalle. Hata annende değil yani. Koskoca bir yılını en küçük sağlık ocağında bile halledebileceğin bir sorun yüzünden heba etmişsin. Kadının üstüne gidip onu da hasta etmenin kimseye faydası yok. Kimse böyle olsun istemezdi.
10 Yorumla
+1 yılBir şey dicem önümde ki çocuk diyorsun yani onun sırtına kustun çocuğu niye çıkartıyorlar ona sormaları gerekir isterse çıkar isterse devam eder hatta sen bile istersen devam edebilirsin bu isteğe bağlı eskiden ne kusan s*çan olurdu yine devam edilirdi
10 YorumlaMadem miden kötü bir tane poşet yanına katabilirdin sınava girdigin binalarda ilk yardim çantası yer alır sinav sorumlusundan mide hapı istemen durumunda sana hap vereceklerdir
Annen doğru olanı yapmış kahvaltı mideni bastırırdı ama senin de kendini bile bile hazırlı olan gerekirdi11 Yorumla- +1 yıl
Evladına kulak verseydi durum buralara gelmezdi...
Gizli Üye(25-29)+1 yılOyy kuzum benim çok geçmiş olsun. Elinde olmayan bir sebepten ötürü ne kendini ne de anneni suçlama. Kadıncağız da senin iyiliğini düşünerek öyle yapmış bilse başına böyle bir kaza gelecek iki kişinin sınavını yakar mı? Kendini en kısa sürede toparlayıp sıkı bir şekilde çalış çalış ki iyi oldu geçen sene girip tercih yapmadım bak bu sene hayallerimin ötesinde bir üniversitede istediğim bölümü okuyorum diyebilesin
10 Yorumla
+1 yılBak sende diyosun ki midem kötüydü demekki stres yapmışsın o balı yemesende bişeler olurdu o stresle. Miden boş gitsen de tansiyon düşer bayılırdın. Hayırlısı de boş ver. Biz iki ünv bitirdik te ne oldu liseyi açıktan bitiren eşim benim iki katım kazanıyo. İlerde çocuğum olursa sadece kültürlü olsun diye okutacam.
13 Yorumla- +1 yıl
@AsabiÖküz şöför
Üzülürsün tabi ama hiç değmez be kader diye bir gerçek var o olasılığı düşünen olmamış 😁 öyle olmalıymış ve olmuş bu kadar önüne bakacaksın artık bir sene hiç bir şey değil insn ki kaybettim kaybettim diye kendini yeme ben üniden 9 yılda mezun oldum düşün 😂
00 Yorumla
+1 yılKader işte ne olup ne olamayacağını annende, sende, çocukta, çocuğun ailesinde bilmiyor hem belki daha iyidir sizin için belki çocuk 2. Girişinde daha kötü bir puan aldığı için kendine zarar verecekti ya da sen bu sene iyi bir üniversite kazanıp o üniversitede kötü bir çevre yapacaktın kim bilir ya da bak o çocukla tanış özür dile demiş herkes belki o çocukla arkadaş olup evleneceksiniz ileride anı olarak kalacak annende aç gitme diye demiş benimkide öyle ve bende stres olunca miğdem bulanır liseye geçiş sınavında benzer durum benimde başıma gelmişti. ben daha sınava girmedin hazırlanıyorum ama belki benimde başıma gelecek üzülme sen çocuğunda bul özür dile hatta belki bu yıl sınava birlikte hazırlanırsınız.
00 YorumlaHayatında üstesinden geldiğin bütün zorlukları düşün ve kendini motive et. Çocuk için üzülüyorsan çocuğa hislerini açıkça belirtip çok vicdan azabı çektiğini söyleyebilirsin, çocuk bunu sorun etmediyse ve seni affettiyse vicdan azabı çekmene gerek yok. Sınav için ise zamanında LGS sınavına da hazırlanıyordun ve başarılı ya da başarısız bunun da üstesinden geldin, sınava bunu düşünerek gir.
00 Yorumla
+1 yılÇok kötü bir durum. Bu olayda suçlu yok. Önce bunu kabullenmelisin. Annen kendi bildiği yol ile senin iyiliğini istemiş. Sana ve o çocuğa gelince... burada söylenecek bir şey kalmıyor. Çünkü hangi açıdan bakarsak bakalım suçlayacak kimse yok. Geçmişte kaldı. Bu olayı unutmak elbette mümkün değil ama seni aşırı derecede etkilemesine izin verme. Kontrolü elinde tutmalısın
00 YorumlaYa çok kafana takma sagligin yerindeyse gerisi geçer gider 1 sene tamam cok az degil ama olsun tekrar hazirlanirsin belki daha guzel yaparsin.. stresten hwr sey olabilir benim de midemden sesler geldi heyecan aninda direkt vuruyor mideye insaniz gayet normal herkesin basina gelebilirdi. Psikolojini bu kadar etkilemesine izin verme halledersin daha guzel hazirlanirsin. Karsinizdaki kisi icin de evet cok uzucu ama kasitli yapmadin sonucta elinden ne gelir
00 YorumlaBide şöyle düşün belki 1 daki sene daha iyi bir imkan daha iyi bir şansın olacak sonuçta her giren başarılı olucak diye birsey yok araba kullanmayı biriyor. olman senin kaza yapmican anlamına gelmez seninde sınav da böyle. bir yaşamış olman seni başarısız olarak göstermez daha da başarıları olabilirsin bidaki sene hiç yoktan o stres yaşamış oldun olaya böyle bir bak daha rahat olursun daha da kolay geçer
00 Yorumla
+1 yılSizin adınıza üzüldüm, neyin hayır neyin şer olduğunu neticesi belirler, Allah ömür verirse önünüzde uzun bir hayat var, mücadeleyi bırakmayın, eğer Allah tan başarılı biri olmayı diler ve istersen yaradan sana bunun için fırsat verir sen bu fırsatları en iyi şekilde kullanmaya bak.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇok geçmiş olsjn gervekren acı bir olay ama psikolojiyi bir şekilde aşmalisin ama anneyi suçlama bence kadın kendince iyilik yapmak istemiş her anne çocuğun karni doysun ister bence üzme anneyi psikoloji düzelir canını sıkma Allah karaktere zeval vermesin 😊
10 YorumlaOnu Annenin hatası olarak gormemeni dilerim.. Anneler. evlatlarını okadar çok severki.. gerçekten senin kusacagini bilseydi kesinlikle ustelemezdi buna inan... yani basedilemiyecek bir konu olduğunu düşünmüyorum. Düşünme.
20 Yorumla
+1 yılSeni suclamislarda anneler cidden çekilmez bu konularda. İstemiyor işte kız ne ısrar yalvarma. Sanki 10 saat aç duracak. 2 saat aç durup geri eve gelecek. Durmadan başına kakacaksın o olacak. Bir anne kendileri sanki.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHiç bir şey tesadüf değildir bana göre yani o gün o ballı şeyin buna sebep olması bile bir amaca hizmet eder. bunu bilemezsin sonradan anlarsın. ben önceden başıma gelen kötü şeylere çok ağlamıştım ama sonra iyi ki olmuş iyi ki başıma gelmiş dediklerim bile oldu çünkü geriye bakınca beni daha kötülerinden kurtardıklarını gördüm. Bunu belki sen de zamanla anlarsın. tek yapman gereken ileri bakmak suçlu suçsuz aramak değil. zamanla sebebini anlayacağını düşüyorum yani ileride...çünkü bunu çok kez tecrübe ettim.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKötü olmuş ama annen sana kötülük yapmak istemedi.
Sınava aç girmeni istemedi bu yandan haklı, aç olunca insan halsiz oluyor sınavda ve anlamakta zorlanıyor.
Hayatta her şey olabilir çok takılı kalmamak gerek.
Sonunda ölüm yok sonuçta, bir daha bu sınava girebilmek gibi bir şansın var.
Zaten konu eksiklerin yoktur bunun üstüne daha çalışır seneye güzel bir sırlama yaparsın İnşallah🌸00 YorumlaÇok saçma, çocuğun ne suçu vardı da sınavdan çıkardılar? Madem miden kötüydü sen de kalkıp gitseydin, olan çocuğun emeklerine oldu. Bu kadar bencilce yaşamayın hayatı.
30 Yorumla
+1 yılYaaa çok üzüldüm tatlım 😐 ama keşke zorlamasaydı mesela bende kahvaltı yapmam normalde o gün yaptırdı annem bana onun istediklerini yemedim çünkü midem alışkın değil kendimi de biliyorum Allah'tan zorlamamıştı beni bende böyle olurdum yoksa
10 Yorumla
+1 yılSuc annende bendede reflüden kalma kusma psikolojisi var sabahları kusarım ,, o yuzden sabah bir yere giderken kahvaltı yapmadan giderimki böyle oldugu halde bile kusuyorum... Annenin niyeti kotu degil ama suclu
10 Yorumla
+1 yılAyy çok üzüldüm geçmiş olsun. miden bulandığında ağzını kapatsaydın önündeki çocuğa nasıl bulaştı anlamış değilim arada çok fark var mantığım almadı açıkcası. Nasipte yokmuş kendini üzme gelecek seneye daha iyi hazırlanırsın
10 Yorumla
+1 yılBurada alamadığım bir şey var. Insan az çok kuracağını anlar kafanı yere eğmek neden aklına gelmedi?
42 Yorumla
Soran+1 yılBirden fışkırdı. Zamanım olsaydı yere eğilirdim
- +1 yıl
Hımm anladım. Öncelikle çok geçmiş olsun. Şimdi annen eminim ki kusacağını bilse o balı yedirmezdi, o sadece senin daha iyi olman için yapmış. Ayrıca senin kusmanın nedeni sadece bal olduğunu düşünmüyorum, fazla stres sonucu vücudun bir tepki geliştirmiş. Diğer çocuğa gelince de tepkisi haklı çünkü sonuçta bir sene hazırlanmış aynı senin gibi.
Ama bir de şu yönden düşün, belki de bu sınavı tamamlayamamanda iyi bir nedeni vardır. Bunu belki şu an sen ya da biz anlayamayız. Belki yıllar sonra iyi ki bu sınava girememişim dersin bilemeyiz. Kendini yıpratmak yerine daha yüksek motivasyonla yeniden çalışman daha iyi olacaktır. Miden için de doktora git lütfen. Stres altında midendeki şikayetin artmasını engelleyecek bir tedavi önerecektir muhakkak. Daha iyi bir sınav geçirmeni temenni ediyorum
Annen gercekten aptallik yapmis.. sana yapabilecegi en guzel o sabah sinava gitmeden acile gidip bir serum taktirmak olurdu. Uzuldum senin adina gercekten..
20 Yorumla
+1 yılKendini suçlama. Annenin üzerine git biraz sen yetişkin olacaksın. Bebek muamelesi yapmayı biraz kıssın. Her şeyin en iyisini büyükler bilmez bazen. Ağlayıp rahatla ama kendini üzme. Seneye girersin veya sonraki seneye ya da ondan sonraki seneye. Hiçbir şey senden veya gözyaşlarından değerli değil. O çocuk da problem yapmamışsa takma kafana.
21 Yorumla- +1 yıl
Bu arada ben de seneye giricem bu sene aksilik oldu ahhshshs
+1 yılAnneni de kendini de suçlama. Belki bir şey yemeseydin stresten yine kusacaktın. Bunu düşün. Annen de senin iyiliğini istemiş suçlama onu. Olabilir böyle şanssız durumlar. Umarım seneye senin için en güzeli olur.
00 Yorumla
+1 yılYorumlara bakıyorumda bir insanı yargılamak ne kadar kolaymış ya hiç kimse empati yapmayıp herkes saldıracak delik arıyor, özelliklede bu sitenin insanları bir agresif. Sanırım başka şeylere öfkelenip öfkelerini burdaki insanlardan çıkarmak için giriyorlar buraya, nede olsa burası sanal alem nede olsa anonimsin değil mi? boş ver sen aldırma onlara, senin hiç bir suçun yok, geçmiş olsun, sıkma canını.
11 Yorumla- +1 yıl
Yinede annenin çok üzerine gitme
Annene söyle
Kibirinde boğulsun
Tiksiniyorum şu
Her haltı ben bilirim edasındaki insandan
Yazık değil mi şimdi sana
Önündeki çocuğa
Kibrinde boğulsun...10 Yorumla
+1 yılBunda da bi hayır vardır diye düşüneceksin artık, kusmak istemdışı bi şey evet ama anneni de suçlama o da analık içgüdüsüyle davranmış. Dolayısıyla ortada suçlu ya da hatalı biri yok, kısmet değilmiş.
10 Yorumla
+1 yılAnneni suçlayıp bir kenara çekilemezsin. Madem kendini biliyorsun sınava girmeden 1 saat önce, içecektin kusma önleyici hapını. Bahane üretirsen kazanamazsın.
10 Yorumla
+1 yılBir de şöyle düşün her işte bir hayır vardır. Kusmanda tabiki senin bir suçun yok. Kusma istemsiz olan bir rahatsızlık. O önündeki oturan çocuk için de senin için de hayırlısı buymuş.Üzül ama vicdan azabı çekme. Allah istemeden hiçbir şey olmaz. Her işte bir hayır vardır. Belki kazanacağınız üniversitede çok kötü anılarınız olacaktı. Bu kusmandan da kötü bi anı olabilir. İçini ferah tut ve Allah'a dua et. Tekrar gir sınava.
00 YorumlaAnnen böylr olmasını asla istemezdi. Anneler çocukları için herzsman herşeyin en iyisini ister. Sende madem kusacan yana frlan kus ne diye önüne püskürtüyosun. Olmuşla ölmüşe çare yok
03 Yorumla- +1 yıl
@Mrtol1453 bilinçli olmasada yan tarafa bi yere kussaymıştı. Öndekinin ne günahı var.
+1 yılKimseyi suçlamaya gerek yok. Olur böyle şeyler. Olmasaydı daha iyiydi ama olan olmuş. Kusacağını hissettiğinde keşke yere eğilseydin en azından sınava devam ederdiniz 😬
Geçmiş olsun00 Yorumla
+1 yılOhaa ya üzüldüm bende. Herkes farklı bünyeye sahip bende yiyemem genelde. Ama sınavlarda iyi alırım. Kuzenim de yer. Hayırlısı demek lazım ama çocuğa üzüldüm
00 Yorumla
+1 yılZorla yediğin şey sana zehir olur bunu unutma biseyi yemek istemiyosan yeme kimse sana zorla bisi yaptirmasin
10 Yorumla
+1 yılSen yemeseydin annenin 1-2 gün morali bozulur sonra düzelirdi ama şimdi bu psikoloji uzun zaman geçmez senden
10 Yorumla
+1 yılAcaba yana doğru ya da boş sandalyeye falan kussan yine sınavın iptal oluyor muydu onu merak ettim doğrusu
11 Yorumla- +1 yıl
olmaz optik zarar görmezse
Birdaha gir sınava ne olacak annen bilememiş zihnin açılsın diye yedirmiş açıkcası ben sınavlara bir şey yemeden gidiyorum birdahakine sen de öyle yap
10 Yorumla
+1 yılGeçmiş olsun hayatın sonu değil olan olmuş seneye yine denersin. O öndeki çocuğa çok üzüldüm kızmamış birde ne güzel kalbi var.
10 Yorumla
+1 yılÇok geçmiş olsun. Bir daha hazırlan belki de daha iyi yerlere gelirsin. Sana da önündeki çocuğa da çok üzüldüm.
10 YorumlaAnnenin bi suçu olduğunu düşünmüyorum bu stresten kaynaklı bir şey ama keşke daha dikkatli olsaydın da önündeki çocuğu etkilemeseydi yazık olmuş
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇocuğu neden sınavdan çıkardılar buna bi çözüm getirilmeli insanların geleceği senede dakikalara sığdırılmamalı ya
40 YorumlaSuçlamak ya da suçlu aramak hiç bir şey çözemeyecektir. Olan olmuş yapacak bir şey yok. İnsanlara zorla bir şeyler yedirmek içirmek yanlış bir durum.
00 YorumlaÇok geçmiş olsun. Evet zor durum 2 niz içinde…. ama kesinlikle 2 niz içinde bir hayır vardır. O gözle bakmak lazım.
00 Yorumla
+1 yılboş ver üzülme. Belki kazansan okulda başına kötü şeyler gelecekti? Allah korudu sizi bence. Sınavdan önce de bulantı hapı al.
00 YorumlaÇocukların üzerine bu kadar yüklenmelerine anlam veremiyorum yks hayatınızın sonu değil kendinizi düşünün birazcık
00 Yorumla- Devamını Gör (105)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat