2. kez mezuna kalmak mı mantıklı yoksa bölüm mü yazayım?

lisede hiç çalışmadım 12. sınıfta da çalışmadım ve ilk senemde 350k yaptım buna üzülmedim çünkü zaten kitap yüzü açmadım sınavda bile ciddiyetle çözmedim neden böyle yaptım bilmiyorum. ve olacak sonuç mezuna bıraktım bu yıl gerçekten köpek gibi çalıştım belki bazen daha fazla çalışabilr miydim diye düşünüyorum ama psikolojim kalmazdı neyse yani kazanacağıma koçum ailem ve ben o kadar inanıyorduk ki fakat benim alerjik astımım var ve tyt sınavında matematiğe geçtiğimde maalesef fenalaştım ama sınav salonunu terk etmedim bi hayli vaktim de gitti ve belki de 95 100 net yapacağım kolaylıktaydı türkçe sosyal kısmı zor matematik çok basit diyordu herkes ama benim türkçe 35 sosyal 14 mat 19 fen 12 matematik netim beni mahvetti. sınav salonundan çıktıktan sonra kendime gelemedim o gün uyutmadı beni ve ayt ye 0 uykuyla girdim ve gerçekten vasatın vasatı yaptım şu an sorulara bakıp hepsini çözebilecek durumdayken 45 netim var bu netlerle 70k gibi bi şey geliyor yaklaşık. ben tıp istiyorum ama sınav sonrası tamamen mahvoldum kaç gündür ağlıyorum sadece ve ailem de destek olmuyor ve daha çok çalışabilirdin molalarında bile soru çözseydin kitap okusaydın demeye başladılar gerçekten çok çaresiz hissediyorum tekrar mezuna kalmaya korkuyorum psikolojik olarak artı birine bu yaşadıklarımı anlatsam bana bahane der ister istemez elalem ne der diyorum çünkü kuzenim benimle girdiği ilk yılda 7k yaptı ve aynı okul hatta aynı dershaneye gittik o yüzden de korkuyorum ve ailem de desteklemiyor mezunu. sizce kalmalı mıyım hem çevrenin hem de kendi baskıma dayanabilir myim? yoksa yazmalı myım ve yaz diyorsanız hangi şehir hangi bölüm?
2. kez mezuna kalmak mı mantıklı yoksa bölüm mü yazayım?