Niğde uygulamalı ingilizce çevirmenlik hakkında bilgisi olan var mı hazırlık zor mudur ve kitap vs ye çok mu para harcanır yazabilir misiniz ve önerir misiniz bu bölümü
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Okulu bitirdiğinde sana fazlasıyla katkı sağlayan bir bölüm olur. Kitap vb için bir tık fazla harcama yapılabilir. Tercihlerine yaz derim
Teşekkür ederim ama maddi durumum çok iyi değil sence kaç civarlarında bir harcama gerekir kitaplar için
Bir mimar öğrencisi kadar yüksek tutmaz ama az da tutacağını sanmıyorum gideceğin üni ve akademisyenlere göre değişir
Niğde de okumayı düşünüyorum da bilemedim şimdi ya ne karar vereceğimi
Çok fazla tutacağını düşünmüyorum ben ilk yılımda 6 kitaba 200 TL vermişimdir ama işletme okuyorum, değişir yani
1 yılda sadece 6 kitaba 200 tl mı verdin ya da 1 yıl boyunca başka kitaplar da aldın mı peki
Yanı 1 yıl boyunca 200 300 tl gibi bir parayı verebilirim aslında ama 1000 tl yi falan bulursa o kadar vermeyebilirim
Hayır almadım yılın başında birkaç kitap aldım çoğu akademisyen kendi notlarından anlatıyordu, bu yüzden gittiğin üniversiteye göre çok değişir, hatta çoğunu almama gerek bile yokmuş sadece 1 tanesini kullandım kitapların
Haa tamam tamam şimdi anladım o zaman maddi açıdan çok zorlanmam değil mi
Biraz araştırma yapmanı önerim ama 1000 TL civarı tutacağını sanmıyorum
Sanmıyorum ama üniversite başlı başına ücret gerektiriyor yurt, yaz okulu, yemek vs gibi bunları düzene oturtmalısın
Evet haklısın ama araştırma yaptığımda bu bölümle ilgili pek bir şey bulamadım
Niğde üniversitesi bölüm ders programını indir ve derse göre kitap ücretlerine bak (iktisat dersi için iktisata giriş kitabı kullanıyordum ben bunun gibi)
Tamamdır çok teşekkür ederim sağolun
İngilizce düzeyin ne?
A1 ama hazırlıkta da a1 den başlatıyorlarmış
Aa pardon sen okul tecihi için mi sordun ben meslek için sordun sandım da paratik için özel ders isteyecektim 😂
Yaa o zaman bekle bu bölümü okursam bir 3 yıl sonra vereyim özel ders 😂
Bana 1 ay içinde lazım ielts’e gireceğim de 😂
Ama bak bölüme başlamadan önce sorun olursa ingilizce hakkında yardımcı olurum 😂
Bu bölüm hakkında bilgin var mı
Bölüm hakkında yok ama ingilizce hakkında az biraz var 😂
Zor mu öğrenmek
Öğreniş tarzına bağlı. Lisedeki gibi ya da trdeki özel kurslardaki mantıkla öğrenirsen konuşman oldukça zor olur (misal ben. Teorik B2/C1 ama konuşma daha yeni B1 oldu)
Anladim ilgim olduğu için yapabileceğimi düşünüyorum
Şu kadarını söyleyim yabancı dilini native yapabileceğin bir bölüm ve bu tarz şeyler ülkemizde inan bana alınabilecek en iyi eğitimdir. Mühendislik falan cart curt hani. Dil öğrenmek hepsini sollar. Hee bu dil ingilizce franzsızca gibi yabancı dil olsa da aynı yazılım programlama dili olsa da aynı. O yüzden tıp fırsatın dahi olsa ben yine bu bölümü tavsiye ederim
Yaa bu çok ikna edici oldu benim sıralamamla bu bölüm arasında 100 bin fark var benim sıralamam daha iyi yazarsam gelme ihtimali çok yüksek ama gözümü çok korkuttular çok zorlanırsın hazırlıkta diye ama yazmazsam da çok içimde kalacak bu bölüm
Eğer sen de istiyorsan kesin yaz. Bak 28 yaşındayım bana seçenek sunsalar 20 yaşına geri dön ama ingilizce bölümü okuyacaksın deseler düşünmem. O kadar diyeyim. Ayrıca dil öğrenmek kadar zevkli bölüm yok. Uğraştırıcı mı uğraştırıcı ama zevkli de.
Bir de bölüm dilide ingilizce sence hazırlıkta bölüm için yeterli şekilde öğrenebilir miyim dediğin gibi dil öğrenmek çok zevkli ben de gayret göstereceğimi düşünüyorum başka bir bölüm yazsam onlarında zor dersleri olacak en azından dil de severek çalışabilirim
Sadece hazırlık eğitimi ile güzel öğrenemezsin. Ama dil öğrenmenin güzel yanı öyle sıkıcı şekilde ders çalışmana gerek yok. Film/dizi izlemek, yabancılarla konuşmak, kitaplar okumak, Podcast’ler dinlemek. Yapacağın şey bu. Ben de şu an Ielts’e çalışıyorum dediğim gibi istersen ben de yardımcı olabilirim.
Tabi en önemlisi sen ne istiyorsun? Yoksa şimdi ikna edip sonradan bedduanı almak istemem 😂
Yaa ben bilmiyorum kafam o kadar karışık ki aslında dil seviyorum ama çevrenin dedikleri sanırım çok aklımda kalmış
40 yaşın üstünü fazla dinleme (annenle baban hariç)
Ya sadece abim hazırlık zordur yapamazsın dedi abimin görüşü de benim için çok önemli o kafamı çok karıştırdı
Hazırlık her yer için aynıdır. Sonuçta o hazırlık sınıfında tek senin bölümünden insanlar olmayacak. Dolayısı ile ne seçersen seç ing olan bir bölüm seçtin mi o hazırlığı okuyacaksın.
Peki hazırlıkta da burs yurt falan çıkma ihtimali var değil mi
Tabi var. Gerçi burs zengisen ya da yandaşsan çıkıyor ama yine de az da olsa var. Yurt da çıkar.
Ya ikna olmak üzereyim şu an 😀
Aman iyi düşün sonra bana patlama 😂
Eğer iyi olursa bu sefer de dua ederim ama 😂
Tamam anlaştık 👍
O zaman sence ilk sıraya mı yazayım bu bölümü
Eğer en çok bu bölümü istiyorsan okullara göre sıralama yap.
Tamamdır Çok sağol
My pleasure 😊
Soracak bir şeyim olursa sorarım tekrar ara sıra uğra buralara
Kullanıcı adımı biliyorsun mesaj da atabilirsin.
Tamamdırr
heey ben yazdım bu bölümü tercihlerime
Hadi bakalım hayırlısı olsun
ya bir şey soracağım sana şimdi benim ingilizcem yok ya hazırlıkta a1 sınıfında temelden öğretirler değil mi
En baştan başlarlar. Ama biraz temelin varsa pratik yapabiliriz
aslinda kelimelere hâkimim biraz ama cümle kuramıyorum
Hmm. İnternetten bakabilirsin. Sorun olursa da bana sor ben yardım ederim.
herhangi bir sosyal medya hesabını verebilir misin sorum olursa oradan yazayım
Özelden bana mesaj atarsan oradan paylaşayım
Şimdi durduk yere afişe olmayalım 😂
haklısın ama mesaj gönderemiyorum
Takip et beni