Soru detayını okuyan arkadaşım Dondurma duyunca ağzın sulandı dimi hani limonlu vanilyalı çikolatalı kavunlu dondurmalar :)
Cevap ver bakalım en iyi dondurma ne sütünden olur :D

#Sümüksüdüşünceler #Keçisütlüdondurma #İneksütlüdondurma

Yöreye göre değişir camız sütünden yapanda var keçi sütünden yapanda inek sütünden yapanda camız sütü pek bulunmadığı için artık keçi kullanılıyor en iyisi bana göre keçi sütü maraş dondurması
Maraşlılar genelde keçiden yapıyor sanırım dondurmayı
Sanki hatırlar gibiyim. Alanyada yaşıyorum iki otobüsün arasına bağlardı dondurmayı çekerlerdi o kadar sertti erimiyordu. Camış sütü olabilir mi bu
Dediğiniz gibi maraş dondurması adı altında satılan dondurmalar bile eskisi kadar güzel değil demek ki süt ile alakası büyük
Elbette çok büyük. Süte karışan su miktarı bile bozar tadı. Ki aslında dondurma sütüne su konulmaz şimdi koyuluyor. Eskiden maraş dondurmacıları sütü özel alırdı dağda gezerek beslenmiş hayvanların sütünü tercih ederlerdi süt daha lezzetli olurdu. Ben golfun maraşım serisini çok seviyorum mesela eski lezzet gibi geliyor bana keçi sütünden ama 25 30 sene evvel çocukluğumda yediğim lezzetin yerini tutmaz tabii
Aynen öyle bu arada golfü deneyecem :)
ahahah aklımda bulunsun bakalım :D :D
A101 de vardı en son evet burada tüm marketlerde nerede ise var :)
Ben genelde içimi serinletsin diye dondurma alıyorum bakmak lazım tabi
Keçi sütünden yapılır. Maraşlı lar inat oluyor sebebi ise işte dondurma keçi ler de inat olur ya
İnek sütünü severim.
Keçiden olur deniyor inek sütü daha lezzetli bencede
Kullanıcı adına bayıldım bu arada :)
Keçi sütü
Keçi sütündeki dondurma lezzetli midir
Evet meşhurdur. Yöresel olarak daha çok tercih edilir. Daha kıymetlidir.
Maraşlılar dondurmanın bin bir türünü yapıyorlar ama sanırım keçisütlü dondurma çok satılıyor
Kıvamı , lezzeti çok güzel bence denemelisin.
Keçi sütü bana dokunmuştu içince acaba dondurması da dokur mu
Ben keçi peyniri de cok severim ama sevmeyenler cok sütünü içemem ama alerjim yok. Acaba alerjin mi var öyleyse dondurma da dokunur.
Bilmiyorum ki keçi eti yiyince dokunmuyor galiba olabilir ya da sütle alaka bir sıkıntı vardı
Olabilir.
Eig icin tesekkur ederim😊
Rica ederim
Cevap
3Cevap
En iyisi keçi ve manda sütü karışımından olur ama ülkede sığır çok olunca mecbur inek sütüyle karıştırıp yapıyolla 😂
Keçi sütünü içtim motorum bozuldu biraz ekşi olduğundan dondurması nasıl
Bilmiyorum artık biri hediye getirmişti sütü. Allah bilir ne zaman sağdı sütü
O fotoyu yerrrummm
Dondurma görünce bir anda heyecan yapmış orada adam :)
Onların heyacanını yerim ben ağzını yediklerimm😍
Kore hayranımısın :)
Evet 😊
Keçi sütünden
Keçi sütündeki dondurmanın tadı nasıl sütü midemi bozmuştu da
Keçi
Keçili dondurmanın tadı nasıl
keçi inek karışımı
Lezzetli olur mu
Keçi sütünden
lezzetli olur mu
herkes yiyebilir mi dokunur mu