Çoğumuz onlarca manken, sporcu falan sayabilirken Halil İnalcık gibi değerli bilimadamlarımızı ezberden söyleyebilen çok az insan var. Çalışmalarını ve söylemlerini yüzeysel dikkate alan kısmın miktarından bahsetmiyorum bile.. Bu gidişle sonumuz uğraştığımız boş beleş popüler şeylerden olacak..
"Hedefim, Türklerin tarihini bir yabancı değil, bir Türk gözüyle yazmak, ömrümü bu amaca hasrettim." -Halil İnalcık
“Köprülü ve Barkan zamanın büyük âlimiydiler, Halil İnalcık tüm zamanların büyük âlimi..” -Bernard Lewis
“Tarihçilerin Kutbu” Halil İnalcık’ı ölüm yıl dönümünde saygıyla anıyorum. (25 Temmuz 2016)
Tanımıyorum bunu kendi eksiğim olarak görmüyorum çok araştıran merakeden okuyan izleyen dinleywn bir insanım hiç bir yerde rast gelmedim hiç görmediğim tanımadığım bilmediğim bir adamı araştırıp öğrenemem bu onun neslinin ayıbı dönemlerinin önemli insanlarını tanıyıp torunlarına aktaracak çalışmalar yapmamışlar
Adamı yeni kaybettik, çocuğuna anlatacak olan nesli sensin. Onun için bilmelisin. Yoksa ileride senin deyiminle paralel torunun sana çok kötü şeyler söyleyebilir. 👍
Avşar kızı bu ülkede mabadını sallayarak meşhur oldu. Sanatçılıktan eser yok ama sanatçı deniliyor. Böyle bir toplumda Halil hoca gibileri değer bulamaz.
Kesinlikle özellikle Osmanlıyı siyasi, kültürel, askeri gibi bir çok yönden ele alarak tarafsız bir biçimde anlatan çok nadir yazarlardan biridir. Allah rahmet eylesin.
En İyi Cevaplar