Bu kadınlar neden hep ikram olmak zorunda onu anlamadım.
Sizce bekar olmayan kadınlar neden ikram edilmiyor?
1. Ya önce bir susup - bu adam bunu nerden okudu gördüde söylüyo demek lazım: bitarafından uyduruyo işte şimdi sakin olun.
2. resmi olarak genel ev çalıştıran ruhsat veren ve açan faiz yiyen ve devletin dini islam olmyan bir ülkede ha birde kıran hükümleriyle hüküm vermiyen bir ülkede nasıl "şehit" oluyosun... İlginç ama kuranda Allah adına savaşanlar şehit oluyor... Örneğin natoya girmek için korede ölen 500 kişi şehitmi oldu veya dün elsıkışıp halay çekilen barzani veya hapisenede krallar gibi yaşıyan apo veya.. Her neyse ben şu insanları anlayamadım namazları arapça kıldırıyolarki kimse ayıkmasın çeviride onşarın ellerinde tam bir ikiyüzlülük ve...
3.(kuranda ne yazıyor peki-okuduğum çeviriden anladığım ve hatırladığım kadarıyla) cennete girmeye hak kazanan herkezin insan veya cin tarafından el değmemiş güzel, yeşil giyen, iri ve siyah gözlü, çadırlara kapanan kızlar ile evlendirileceği ve bu kızların başkalarına yumurta gibi kapalı olacağı ve gözlerinin senden başkasına bakmayacağı yazıyor... tabi akrabalarından ve eşlerin iyi olanlarıyla komşu olacaksın...
Bekar olup ölen erkeklerin durumu ne olacak o zaman. Hocaların konuşurken üsluplarına dikkat etmeleri gerekir. Kendilerini sadece dini konular da değil her konuda geliştirmeleri lazım. Kendi düşüncelerini değil , islam alimlerinin sözlerini nakletmeliler. Bu yüzden insanların en iyisi de en kötüsü de islam alimleridir. İyisi doğruları söyler , insanları cennete götürür , kötüsü de kendi kafasına göre ya da bildiği halde yalan söyler cehenneme götürür.
Benim sevdiğim var başkasıyla olmam ya benim tercihim sorulmayacak mı? Böyle birşey olsaydı kadınlara haksızlık olurdu kadınlar mal değil sonuçta.. Şehit erkekler mukafatlandırılsın diye kadınlara ceza kesilemez.. Neyse ki bu saçmalıklara inanmıyorum yoksa ölmez dünyaya kazık çakardım 😀
İslamın kaynağı kurandır hala neyi tartışıyosun "böyle olsa haksızlık olurdu" falan kendi yorumlarınlarınla hüküm vermektense aç oku ne olduğunu kendi gözünle gör 1-2 farklı çevirisini oku.. Hem şehit erkekler çok meraklı değil kendinden hoşlanmayan kadınlara... ödül olarak kendilerini sevmeyen başkasını seven değersiz kadınlar değil sadece onlara bakan eşler verilecek onlar ile tamamen uyumlu vs. Ha birde 😊her nefs ölümü tadacaktır, gözünü kırpmamaktan acizsin kaldı ki...
Ve sadece Allah adına savaşanların şehit olduğunu düşünüyorum... Ölenlere şehit denilmesi sadece hükümet politikası...
Soruda kayıtsız şartsız ikram edilir der gibi bir ifade var "şehitler birbiriyle uygun görüldükleri kızlarla eş edilir" diye yazılsaydı birşey demezdim zaten. Cumlemin sonuna gelince şaka olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Ölüm Allah'ın emri tabiki ölmemekten aciziz hepimiz.. Benim anlamadigim neden başkasını seven değersiz kadinlar ifadesi kullandın kuranda aynen böyle mi yazıyor birini sevmek insanı değersizleştirir mi?
Sorudaki saten yanlış birşey adam bir tarafından uydurmuş sadece insanlar din adamlarından önce kuran okusunlar... Ve bir erkek için sadece kendini seven kadın daha değerlidir başkasını seven kıza kim değer verebilir ki.. Sevilen erkek için değerlidir sevilmiyen erkek için değersizdir... Aslında demek istediğini anladım; ben o anlamda kullanmadım yani karakter olarak değerinden değil o erkek için değerinden, kıymetinden bahsettim..
Esprili yorumlari var... dine zarar verip , dinden sogutmaktan baska bir ise yaramayan , dini kullanip insanlari somuren kisilerin soylemlerini ciddiye almamak gerek...
Cevap
21Cevap
cübbeli sonuçta bunları uydurmuyor, hepsinin kaynağı var. ikram kelimesi size garip gelebilir, sonuçta o kaynaklara bakarsak cennette kadın sayısı erkeklerden fazla olmayacak, bu durumda evli olarak ölenler tekrar eşleri ile beraber olacaklar, bekar olanlarda önce şehitlere uygun görülür diyor. adamın suçu eski eserleri fazla okuması, şimdi bize garip gelen bu sözler 1000 yıl önce gayet normalmiş.
Ya vay arkadaş neden cennet hareme çevriliyor bunu anlamadım. Yok bekar olarak ölen kadın şehitlere ikram edilecek yok cennete giren erkeklere huriler verilecek. Dünyada karşılayamadıkları cinsel açlıkları cennete mi saklıyor bu millet?
Ne kadar aptal bir soru kadinlar bir arac bir esyami yoksa yenecek bir yemek mi ne pazarliyosunuz siz boyle bir sry sorduguna gore sizde de bir sikinti var
bir ikram kelimesinden herkez bu adamı şarlatan ilan etmiş ne kompleksli insanlarımız var yahu. bekar olarak ölen kızlar ile şehitler birliktelik kuruyor işte bunun nesi şarlatanlık nesi hurafe?
İffetli manen takva sahibi bekar bayanlar manevi mertebeleri yüksekse ve cennete kavuşmuşsa şehitlik mertebesindeki insanları seçip seçilebilir babında diyor, fakat üslubu biraz farklı cubbelinin buda doğal olarak yanlış anlaşılmaya açık ne yazık ki.
Bu adamın din bilgisi hiç bilmeyen adamdan da asagidir. Şehitleri kadınları nasıl alet ediyor böyle konulara anlamıyorum.
Ya bu hacılar hocalar ne kadar boş konuşuyorya 1000 hoacadan 1 tanesi belki gerçek hoca çıkıyor.
Tiksindirici muhabbetler.
Beyni yok, fikri var... Hocayım diye dolanıyor bir de.
@Seyma122 kanka naber ya özlettin kendini ☺☺
Ben de kadinlar neden ikram her zaman anlayamadim. Bu adam neden bilip bilmeden konusuyor onu da.
Böyle bir sey varsa bile sayet bekar kizlar sehitlere ikram edilirle bekar kizlara sehitler ikram edilir ayni anlama gelir. Bekar olmak hüner değil ancak şehit olmak son derece onemlidir. Bekar kizlara sehitler ikram ediliyor olarak da alginmasi cok guzel bir seydir. Cunku ikram etmek deger vermek güzel seyde bulunmak anlamlari tasir. Yani bu konuda sacmalik ve kötülük yoktur. İnsan insana guzellikle ikram olunabilir. Çünkü Rabbimiz Allahtir. Bizim için birini sevdiren de Allahtir.
Tovbe yarabbi goren de bunlari cennet cehennem de iki tur atmis gelmis sanar
Başına cübbeyi takan hoca olsa benden alâsı olur. Hemde doğru bilgi verirdim.
Cübbeliyi gülmek için arada izlerim adamı ciddiye bile almam.
Birşey anladiysam arap olayim biri daha iyi anlatabilir mi
tamam git suriyeye arap olacam diyon :))
@geceninsessizliği63 ne alaka?
Bilmediğiniz şeyleri bildiğiniz şeylerle kiyaslayarak yorum yapmayın
İkram edilmek nasil bir tabir ya soytarılıkları hiç bitmiyor bunun.
Afedersiniz ama ne ikram ediyor meyve mi yemek mi?
Bu adam dan midem bulanıyor
#mutlubirkız
Cubbeli de iyice sacmalamaya basladi..
Ben seviyorum o adami dogru olabilir
der yani normal degilki bu adam
👏👏👏 beyni şeyinde😌
Hurafeci cübbeli yine döktürmüş
İlk defa duydum beynimi yaktın lan 😂
Onun ben... neye ağzımızı bozmayalım
Hoca görünümlü şarlatan bu :)
Hoca mı şartlatan mı belli degil.
Oladabilir olmayada bilir