Cevabın nedir?
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞunu açıkla kardeş Bakara 30- 30. Hatırla ki Rabbin meleklere: Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım, dedi. Onlar: Bizler hamdinle seni tesbih ve seni takdis edip dururken, yeryüzünde fesat çıkaracak, orada kan dökecek insanı mı halife kılıyorsun? dediler. Allah da onlara: Sizin bilemiyeceğinizi herhalde ben bilirim, dedi.
Soru 1. Allah meleklerle yapacaklarıyla ilgili niye konuşuyor? Melekler Allah’ın söylediğine ilk baştan niye karşı çıkıyorlar? Meleklerin böyle bir hakkı var mı?
Soru2. Atıyorum 3 tane ayrı dinden adam 12 katta çıktılar müslüman hıristiyan ve musevi bunlar 3 atladılar 3 de öldü neden bu dinlerin allahı kurtarmadı?028 Yorumla
Soran+1 yılsorduğum soruyla ilgisini çözemedim...
Cevap sahibi+1 yılKuran diyorsun ya işte hani var mı öyle bir şey bak sorulara cevap bulabiliyor musun?
Soran+1 yılYanlış yoldasın kardeşim...
https://www.youtube.com/watch?v=scmQ5b-cn_o
Cevap sahibi+1 yılkardeş bu sorulara cevap ver ben başka bir şey istemiyorum bunlar dogmatik bilgiler bu video da geçen şeyleri sen akıl süzgeçinden geçirebiliyor musun sorgulayabiliyor musun hayır neden izin yok sadece körü körüne inan diyor sana bana bu sorulara cevap ver başka bir şey istemiyorum
Soran+1 yılBu soruları cevaplamak beynin kapasitesinin ötesinde olamaz mı? Allah yerine beynine taptığının farkında mısın? Kıyamet gününü bekle Rab'bim o zaman her soruyu cevaplayacak...
Cevap sahibi+1 yılKardeş veremiyorsun cevap bağre konuşarak batma insan ömrü zaten 70 yıl sen kıyamet gününü görecek misin senin deden de diyordu bütün annenin annesi babanın babası bunlar diyordu yok kıyamet olacak falan eee gördüler mi sen mi göreceksin o yüzden kıyamet te yok hiç bir şey yok istersen adem ile havva ile ilgili sorularım da var onu da buraya yazacağım
1400 yaşında olmasına rağmen, bugünün ihtiyaçlarına da cevap verdiği ve bilim yanlısı olduğu iddia edilen Kuran''da şu sorularımın cevaplarını bulamadım..
1) Adem ve Havva hangi tarihte yaratıldılar?(en önemli soru da bu.)
Cennete hangi tarihte girdiler? Hangi tarihte cennetten kovuldular?
2) Önce Adem mi yaratıldı, Havva mı? Aralarında ne kadar yaş farkı vardı?
3) Doğmadıklarına göre Havva ve Adem''in göbekleri varmıydı? (Hani, çamurdan mı, yoksa pıhtıdan mı yaratıldığı tartışma konusu olan ilk insan..)
4) Ya da hayali cennetten kovulmadan önce, cinsel organlari varmiydi?
5) Vardı ise ne için vardı? (madem ki cinsellik yasaktı?)
Soran+1 yılsenin inancın sana benimki bana kardeşim...
Soran+1 yıl
Cevap sahibi+1 yıl6) Ya da Havva''nin göğüsleri varmıydı? (Çocuk emzirmeyecegine göre)? Yoksa bunlar cennetten kovulur kovulmaz mi olustular?
7) Ya da Adem ve Havva''nin hormonlari önceden var mıydı? Vardıysa, (testesteron, östrojen, prolaktin, oksitosin vs.) ne amaçla vardı?
8) Havva, adet görüyor muydu?
9) Adem ile Havva''nın kıyafetleri nasıldı? Havva, başörtülü müydü, çarşaflı mı? Yoksa?
10) Eğer bunlar yok idiyse, nasıl oldu da birbirlerine cinsel arzu duydular? Var idiyse, bu arzudan dolayı neden cezalandırıldılar?
Yani hem insanin beynine, ve bedenine cinsellikle ilgili her türlü mekanizmayi ve kimyasallığı koy, hem de cinselligi yasadiklarinda cezalandir. Adalet bu mudur?
10) Cennette yasak olduğu söylenen meyvenin adı neydi? Bu yasak meyve bugün dünyada yasak mı değil mi? Niye?
Cevap sahibi+1 yıl11) Ensest ilişki, günah mıdır, değil midir? (Adem ve Havva''nın çocukları ensest ilişki ile çoğalmış olmalı.. Yoksa, dünya belli bir nüfusa ulaşıncaya kadar ana ve babalar Allah''ın verdiği bir özel formülle seks yapmadan çocuklarını çamurdan mı yapmaya devam ettiler?
12) Adem ile Havva ne kadar yaşadılar? Kaç yılında öldüler?
Soran+1 yılbilmek için sormalı kardeş silmek için değil...
Soran+1 yılbazı derin bilgiler hepimizi siler...
Cevap sahibi+1 yılİşte kardeş sana körü körüne inan diyor ne sorgulatıyor sana ne de başka bir şey yaptırıyor ve kardeş şu da bir gerçek dünya da bir sürü din var hepsinin tanrısı tek mi?
Soran+1 yıldostum sınavda soru var soruda 4 şık var 1i doğru diğerleri yanlış bizim görevimiz doğruyu seçmek yanlış şık sayısını saymak değil...
Cevap sahibi+1 yılkardeş sana söylediler küçükken işte allah yıkar biçer diye sende korktun ve korktuğun için yani korkuyla bu dini seçtin sen bu dini kendi vicdanınla seçtin mi?
Soran+1 yılBenim günahım çok ama Allahın affediciliği daha çok ben Allahtan değil yanlış birşey yaparsam Allahın vereceği cezadan korkarım Allah'ın gücüne gidecek iş yapmaktan korkarım kimse kafama müslüman ol diye silah dayamadı ki...
Cevap sahibi+1 yılkardeş Allahı kimden öğrendin ailenden öğrenmedin mi doğduğunda allahı biliyormuydun?
Soran+1 yılEğer islamı hiç öğretmemiş olsalardı müslüman olmazdım ama Allah'ı red de etmezdim Hz. İbrahim gibi Allah'ını kendi çabasıyla bulmak da vardır elbet...
Cevap sahibi+1 yılkardeş sana dini öğretmeselerdi sen de allahı bilmeyecektin millet robot yapmaya başladı yani siz hayla diyorsunuz yok şu gün bu gün sonra ben de yukarıda yazdığım soruları size yöneltiyorum siz cevaplayamıyorsunuz mesela bakara suresi gibi allah neden orada meleklerle konuşuyor neden melekler allaha karşı geliyor madem allah yüce melekler allaha nasıl karşı geliyor veya bir müslüman camdan aşağı atlıyorsun ne olur ölür peki allah neden onu kurtarmaz neden yardım etmez müslümanlar o zaman neye namaz kılıyor yani hem kurtarmıyor hem de biz ona namaz kılıyoruz ilginç
Soran+1 yılben de sorguladım bunları çok yıprandım ama gerçekleri gördüm ben üzüldüm sen üzülme ben yandım sen yanma bizim dinimiz Yunus Emrelerin Mevlanaların Abdülkadir Geylanilerin dini robotları onların olsun istemem bana Kur'an İman lazım ha belki geçmişteki günahlarımdan ötürü cennete gidemem ama Allah'ın takdiridir başımın üstünde yeri vardır. Ben kendim için tövbe senin için de dua edeceğim. Dinimizin emirlerine dair güze bir ilahidir dinleyip izlersen islamın özünü görürsün...
https://www.youtube.com/watch?v=rKVibkBn9bY
Cevap sahibi+1 yıl
223. Kadınlarınız sizin için bir tarladır. Tarlanıza nasıl dilerseniz öyle varın. Kendiniz için önceden (uygun davranışlarla) hazırlık yapın. Allah'tan korkun, biliniz ki siz O'na kavuşacaksınız. (Yâ Muhammed!) müminleri müjdele!
Soru 9-) Kadınlarınıza istediğiniz gibi yaklaşın diyor Allah. Peki kadınlar için buna benzer ayetler var mı? Ben bir erkek olarak bile bu ayet garibime gitti. Kadının önemi yok siz istediğiniz gibi davranın deniliyor bu ayette. İslam’a inanan bayanlar bu ayet hakkında ne düşünüyor?
Cevap sahibi+1 yıl253. O peygamberlerin bir kısmını diğerlerinden üstün kıldık. Allah onlardan bir kısmı ile konuşmuş, bazılarını da derece derece yükseltmiştir. Meryem oğlu İsa'ya açık mucizeler verdik ve onu Rûhu'l-Kudüs ile güçlendirdik. Allah dileseydi o peygamberlerden sonra gelen milletler, kendilerine açık deliller geldikten sonra birbirleriyle savaşmazlardı. Fakat onlar ihtilafa düştüler de içlerinden kimi iman etti, kimi de inkâr etti. Allah dileseydi onlar savaşmazlardı; lâkin Allah dilediğini yapar.
Soru 10-) Allah dileseydi onlar savaşmazdı. Niye dilemedi?
Soran+1 yılDostum dilediğin gibi yaklaş demek ona işkence et demek değil ki, bundan çiçekle çikolata ile tatlı sözle, güleryüzle insani yolların her çeşidiyle yaklaş manası çıkar... Allah kuluna sapıklığı sadistliği zalimliği emretmez ki...
Cevap sahibi+1 yıl258. Allah kendisine mülk (hükümdarlık ve zenginlik) verdiği için şımararak Rabbi hakkında İbrahim ile tartışmaya gireni (Nemrut'u) görmedin mi! İşte o zaman İbrahim: Rabbim hayat veren ve öldürendir, demişti. O da: Hayat veren ve öldüren benim, demişti. İbrahim: Allah güneşi doğudan getirmektedir; haydi sen de onu batıdan getir, dedi. Bunun üzerine kâfir apışıp kaldı. Allah zalim kimseleri hidayete erdirmez.
Soru 11-) İbrahim’in karşısındaki adam, aynı soruyu İbrahim’e sorsa İbrahim ne cevap verebilirdi? O da apışıp kalmaz mıydı? Bu örnek hiç olmamış bence.
Cevap sahibi+1 yıl279. Şayet (faiz hakkında söylenenleri) yapmazsanız, Allah ve Resûlü tarafından (faizcilere karşı) açılan savaştan haberiniz olsun. Eğer tevbe edip vazgeçerseniz, sermayeniz sizindir; ne haksızlık etmiş ne de haksızlığa uğramış olursunuz.
Soru 13-) Allah burada faizi yasaklamış. Faiz, ekonominin temel göstergelerinden biridir. Paranın değerini gösterir. Bir ülkede faiz yüksekse o ülkenin parası değersiz demektir. Böyle bir aracı tamamen yok etmek iktisat bilimine ters düşmez mi? Faiz olmadan Merkez Bankaları nasıl çalışır?
Cevap sahibi+1 yıl260. İbrahim Rabbine: Ey Rabbim! Ölüyü nasıl dirilttiğini bana göster, demişti. Rabbi ona: Yoksa inanmadın mı? dedi. İbrahim: Hayır! İnandım, fakat kalbimin mutmain olması için (görmek istedim), dedi. Bunun üzerine Allah: Öyleyse dört tane kuş yakala, onları yanına al, sonra (kesip parçala), her dağın başına onlardan bir parça koy. Sonra da onları kendine çağır; koşarak sana gelirler. Bil ki Allah azîzdir, hakîmdir, buyurdu.
Soru 12-) Bu ayette büyük sıkıntı var bence. Koca İbrahim peygamber bile tam anlamıyla inanmak için, emin olmak için açık bir mucize istiyor. Bunu bizim de istememiz, beklememiz doğal değil mi? Kişiye özel niye muamele oluyor? Ayrıca bir peygamberin böyle b
Cevap sahibi+1 yılama emrediyor kadınlara yakınlaşın diyor
Cevap sahibi+1 yılbir şey istemesi ne kadar doğru? Cebrail aracılığıyla Allah’la konuşuyorsun, niye hala apaçık bir mucize bekliyorsun? Daha ne olsun?
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılElmalılı Hamdi Yazır'ın mealine göre bu laflar 'Ben hımbılın tekiyim, tek derdim benim hımbıllığımı kullanmayacak bir başka hımbıl bulmak' imiş. Öyle deyolar.
219 Yorumla
Soran+1 yılkişi kendinden bilir işi...
- +1 yıl
Bir başka hımbılca laf. Ben senin gibi gerçekle alakası olamyan saçma sapan masallara inanmıyorum bir kere baştan ofsayttasın.
Soran+1 yılAllahım birdir Hz. Muhammed Peygamberdir Şüphem yoktur Allah sana da İslamiyeti ve ihsaniyeti nasip eylesin...
- +1 yıl
Allah yoktur, haliyle peygamberi de yoktur, şüphe duymamak ve birşeye öylece iman etmek de ahmaklıktır.
Var olmayan şeyleri gerçekmiş gibi savunana şizofren denirken din adı altında normal karşılanması da komiktir.
Soran+1 yılAllah biliriz cisim değil ya nedir Allah? Cevap işte burada...
https://www.youtube.com/watch?v=pLCsEPiiyGY- +1 yıl
Cevap diye bunu mu koydun?
Mesela sizlerin Kuran ile falan alakalı olmadığınıza dair alevilerin ne deyişleri var, dinlersen aklın çıkar demek ki.
Soran+1 yılNurşani isyan eder Kaplani iman eder ikisi de bizim pirimiz ikisine de değmesin keder...
- +1 yıl
Mıy mıy da mıy mıy. Bari islam dışı geleneklerden kalma işleri alet etmeye çalışma zırvana.
Hayır yani mantıklı da değil, nurşani isyan edermiş, 'Erkek adam renkli takım tutmaz' diyen beşiktaşlılarla aynı kafada bir laf bu
Soran+1 yılSenin dünyanda bana yer yok ama benim dünyamda sen de dahil herkese yer var çünkü ben müslümanım...
- +1 yıl
Haziktirlen. Mürtedin öldürülmesini salık veren inancın mensupları gelmiş hümanizm pozları kesiyorlar.
İçiniz dışınız yalan dolan.
Soran+1 yılben onlar adına özür dilerim mürted de mümin de münafık da deist de ateist de agnostik de canımın içi istesek el birliğiyle birbirimize şu dünyayı cennet yaparız tırnağın taşa değmesin kardeşim...
- +1 yıl
Ama bunlar Fake diyorum...
Bu evanjelist hristiyan misyoner bozması kuruntulara şahsen karnım tok.
Soran+1 yılolduğun gibi kal dostum o zaman :) ama yine de kardeşimsin ben o dediklerini bilmesem de...
- +1 yıl
O dediklerim bu yeni nesil islamcıların tamamının amerikan misyonerlik prensiplerine göre dışarıya gözükmelerini kapsıyor. Tamamen aynı zihniyet, aynı sahte dostanelik, aynı tavırlar.
Tatlısu müslümanları sizi.
Soran+1 yılSen bana hakaret etsen de ben sana hakaret etmeyeceğim...
- +1 yıl
Sana hakaret ettiğim de yok ama mağduriyet yaratmaya uğraştığından saçmalıyorsun şu an.
Soran+1 yılkimse mağdur olmasın herkes her çeşit farklılığıyla mutlu mesut huzurlu olsun. Kimse kimseyi değiştirmeye çalışmasın. Kimse kimseyi yaftalamasın.
- +1 yıl
İnandığın kitap temelde kimin neyi nasıl yaşayacağı konusunda kesin hükümlerle millete karışıyor.
Üstelik uymayanlar konusunda çeşitli yaptırımları şusu busu da var.
Komple dinde reform olmadıkça günümüz insanı ile problem yaşanmaması imkansız.
O yüzden boş boş beylik lafları sıralamayınız. Kimse kimseyi yaftalamayacakmış.
Soran+1 yılher eleştirinin üstünde düşünülmeli dediklerin dikkate alınmalı bence de...
+1 yılBirincisi evlenmeden bir bayanin sana kurani kerim öğretmesi uygun olmaz, erkek birinden öğrenmeniz lazım. Ikincisi çokça tövbe istigfar edin ki Allah hayirli kullarindan size bir es nasip etsin.
12 Yorumla
Soran+1 yılyok ben evlenince eşim bana öğretsin isterim zaten... tövbelerimi ediyorum... belki kaderimde yalnız ölmek vardır ama ne gelirse Hak'tandır...
- +1 yıl
Umutsuzluga kapılmayın ve eşiniz olmadan kurani kerim ogrenmeye başlayın. Bu size Allahin emridir.
+1 yılDua etmeli ve olacağına inanmalısın. Ancak tam anlamıyla Allah a güvenirsen duan kabul olur
13 Yorumla
Soran+1 yılDaha da azimle dua edip inanacağım... Desteğin için teşekkürler...
- +1 yıl
Inşallah gönlünden geçen nasip olur :)
Soran+1 yılAmin cümlemizin inşallah...
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
3Cevap
+1 yılGel ben sana öğreteyim ama evlenmeyeceğiz. Evlenmeyi düşünmüyorum çünkü
116 Yorumla
SoranPeki. Nasıl yapacağız elif ba ile mi başlayacağız?
- +1 yıl
Harflerden başlamalısın ilk önce
- +1 yıl
Ufak cüzleri biliyorsun. Üstünde Elif Ba yazıyor. Onların bir de cd si var. Camiden istersen onlar sana verecektir.
- +1 yıl
Orada görüntülü olarak hocayı izlemelisin. Hocanın dilini, boğazını her şeyini pür dikkat ile izle.
Soran+1 yılşunun gibi mi? camimizcom.wordpress.com/2010/06/04/elif-ba-cuzu/
- +1 yıl
Sonra Tecvidli Kur'an-ı Kerim var. Benim hocam bana hediye etmişti benimkisinin sayfaları okumaktan yıprandığı için hafif yırtılmıştı.
- +1 yıl
Öyle değil benim dediğimin dışı mavi. Her yerde bulabilirsin
- +1 yıl
Birde Tecvidli Kur'an almalısın.
Soran+1 yılsağdan sola okumak çok zor geliyor bana onu nasıl halledeceğim?
- +1 yıl
Altta tecvid kurallarının isimleri yazılı ve renkli yapmışlar
- +1 yıl
Normal bir kitaba nereden başlıyoruz
Soran+1 yılyok cümlenin soldan sağa okunmasının tersi ya o beni allak bullak ediyor...
- +1 yıl
İlk zamanlar ben de zorlanıyordum ama alıştım
- +1 yıl
Alışırsın zamanla
Soran+1 yılben bir süre daha latin harfleri ile okuyayım sonra elife baya tekrar dönerim iyice kafam karıştı çünkü... ama umarım inşallah birgün Allah bana da nasip eder okumayı...
- +1 yıl
İnşallah
+1 yılOkumak güzel de keşke herkes okuduğunu anlayabilse
11 Yorumla
Soran+1 yılSiz de haklısınız...
- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
+1 yılFurkan 74. Ayeti okuyun.
10 Yorumla
+1 yılDua elimizden başka bir şey gelmez.
10 Yorumla
+1 yılSadece kuran okuması yetmiyo huyuda önemli
10 Yorumla
+1 yılOkumayı biliyorum ama olmaz 😀
12 Yorumla
Soran+1 yılzaten yaşın bana göre genç kardeşim... Allah gönlüne göre versin...
- +1 yıl
Şaka yapıyorum 😀Amin hepimizin 🙏
Gizli Üye(25-29)+1 yılAhlaksızlar cok olsa da ahlaklıklarda var şükür
12 Yorumla
Soran+1 yılişte ben kısmetsiz ve utangaç olduğum için bulamıyorum ama Allah ne yazdıysa kabulüm elbet...
Cevap sahibi+1 yılAma gayret etmeden utanarak bulamazsınız ki.. Umarım bulursunuz 🙏
+1 yılBu devirde zor alayı motor olmuş.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSadece dua edebilirim senin için
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Bana Kur'an okumayı öğretecek helal süt emmiş kızın beni boynuzlamadan aza kanaat ederek benimle yuva kurması için ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne