Babamdan muhatap olmak istemiyorum ve ondan nefret ediyorum napmalıyım?

Merhabalar
Ben biraz takıntılı bir insanımdır ve ergenlikteyim
Annem ve babam beni tam anlamıyorla (bana sen ergenliktesin yanlış düşünüyorsun demeyin gerçekten beni anlamıyorlar) annem de beni anlamıyor ama o sadece beni anlamıyor başka bir sıkıntımız da olmadığı için pek nefret etmiyorum açıkçası...
Ama babamın bir düşüncesi var :)
Babalar çocuklarını döver düşüncesi vardı ve döverdi beni ama sonra psikoloka falan gidince bu düşünce kalktı (sanırsam)
Babamla muhatap dahi olmuyorum ama o benle oluyor bazen bana inat yapıyor ve haksız olduğu konuları kabullenemeyip yarıda kesiyor
Ve ben eskiden asosyel değildim erkek çocuğuydum ve yani abilerim siz bilirsiniz erkek olarak kavga edeceğim illaki olacak eskiden sosyaldim ve cesaretliydim ama dayak yiye yiye asosyal ve cesaretliğim, özgüvenim tamamen bitti :(

şu an bile bizim odada uyuyor o kadar rahatsızım ki anlatamam
Eskiden annemi de üzüyordu ben onla muhatap olmak istemedikçe benim adımı seslendiğinde bile çok rahatsız oluyorum

Doğrudur o benim babam ne olursa olsun babamın ve o ölürse ben ne ağlarım ne de sevinçten havalara uçarım

İnsanın hataları olabilir ben buna kızmıyorum benim tek kızdığım şey bana hayla kaç sene oldu inat yapıyor... ve haksız olduğunda kabullenemiyor kendisi beni asosyal yaptı ama diyorki git oğlum dışarıda biraz gez dolaş...

Sıkıntılı bir babam var artık depresyondayım ve tam 4 veya 5 aydır depresyondayım uyku düzeni falan filan 0 arkadaş böyle yatıp gidiyom...
Hayatım kaydı...
Affedemiyorum bazen ayetler dinliyorum baba seni affettim diyorum sonra yine vazgeçiyorum...

Ben napacağımı artık bilmiyorum ama tek bildiğim mutlu değilim... kendi mezuniyetime bile özgüven eksikliğinden gidemedim

Bana yardım eder misin?
Güncellemeler
+1 yıl
Ve ben tehdit edilmekten hoşlanmam ama o beni hayla tehdit ediyor :(
Güncellemeler
+1 yıl
Herkese teşekkür ederim
Kimi bana kaç dedi
Kimi bana berbat evlat dedi
Kimi ergenler salak dedi
Kimi ergenliktesin normal dedi
Bir tek adam gibi yorum yapan var ona ayrıyetten teşekkür ederim :)

Ben anladım ki tek çözüm sabretmek...
Babamdan muhatap olmak istemiyorum ve ondan nefret ediyorum napmalıyım?