Kediler herhangi bir travma ya da sağlıksal sorundan dolayı kilo verebilir ve ideal kilosu altında olabilir. Burada önemli olan kedimizi sağlıklı bir şekilde ideal kilosuna döndürmektir. Kedimizin huzuru ve organlarının sağlığı için de doğru beslenme ile kilo almalıdır.
Kedime nasıl kilo aldırırım?
kediye nasıl kilo aldırılır?
Öncelikle ilk dikkat etmemiz gereken konulardan birisi de kedinizin ideal kilosudur. Kedinizin ideal kilosunu bilmeli ve ona göre hareket etmelisiniz. Sonuçta kedinizi aşırı besleyerek çok kilo almasına sebep olmak istemezsiniz. Kedilerde çok fazla kilo, sağlıkla ilgili birçok probleme yol açabiliyor. Kedinizin ideal kilosu hakkında ve kilosunu doğru orantıda arttırmak için veteriner ile görüşerek yardım alabilirsiniz.
Kediler nasıl kilo alır?
kedi nasıl kilo alır?
Kedimize kilo aldırırken dikkat etmemiz gereken birkaç şey var. Onları da hemen sıralamak istiyorum.
Öncelikle kilo alımı sırasında kesinlikle kedinizin sindirim sistemini yormamanız gerekiyor. Kedi sindirimi hassas olduğu için rahatsızlığa yol açabilir.
Vereceğiniz besinleri doğru bir dengede vermelisiniz. Eğer çok fazla yağlı yiyecek verirseniz, kilo alırken yardımı olsa dahi ishal gibi hastalıklara yol açabilir.
Sadece kendi mamasını vermek yerine ilave mama vermelisiniz. Gastrik mikroflorasını dengelemek ve sindirimini güçlendirmek için prebiyotik diyetler tercih edebilirsiniz.
Kedinizin iştahını yükseltmek için lezzetli, kaliteli ve yemesi kolay mamalar tercih edilmelidir.
Besinleri doğru porsiyonlar ile vermek dışında yumuşak mama da tercih etmelisiniz ki, yemesi kolay olduğundan teşvik olmalıdır.
Kediye kilo aldırmak için nasıl hareket etmelisiniz?
kediye kilo aldırmak nasıl olur?
Kediniz düzenli yemek yemesi ve kilo almak istemesi için stres yapmamalı ve kendini rahat hissetmeli. Bunlar için de aşağıdaki yollar tercih edilebilir.
Kaliteli mama tercih edilmesi halinde iştahı kabarabilir. Kedinizin sevdiği içeriğe (tavuk, et, balık vs.) göre mama tercihi yapılmalıdır.
Yemek yiyeceği ortamda tek bırakılmalıdır. Birisinin sizi yemek yerken izlediğini düşünün, rahatsız olmaz mısınız?
Veterinere kedinizin ilaçları ve beslenmesi için danışmak gereklidir çünkü kedilerin sevdiği yiyecekler ve yemekleri nasıl seveceği konusunda en iyi yardımı onlar yaparlar.
Küçük öğünler ve düzenli aralıklara beslemek gereklidir çünkü böylece hem aç hissetmez, hem de günlük yiyeceği öğünün tamamını yer.
Kilo aldıran kedi maması var mı?
Felix kedi maması
Kilo aldırmak için mama arıyorsanız, sizlere Felix'i tavsiye edebilirim. Ben uzun süredir kedim için Felix marka kedi mamalarını kullanıyorum. Ayrıca günümüzde dünya genelinde en çok tercih edilen mamalardan birisi.
Vitamin ve mineral yönünden fazlasıyla zengin olduğu gibi ayrıca besleyici. Kilo aldırmak ve besleyici mama isteyenler için birebir.
Mama içeriklerinde %15.4 gibi bir oranla protein değeri sağlıyor, bu da kedimiz için protein ihtiyacını karşılıyor.
Yağ, ham selüloz ve ham kül içerdiği için kedilerin damak zevklerine hizmet ediyor.
İçeriğinde A vitamini, demir, iyot, bakır, çinko, selenyum, manganez gibi bileşenler bulunduğu için fazlasıyla yararlı.
Felix tavuklu, balıklı ve etli olmak üzere farklı alternatiflere sahip. Kedinizin seveceği içeriğe göre seçebilirsiniz.
Anlatıyorum hayatım ben mamayı kestim birsüre zorda kalmadıkça vermedim. Tabi benim kedim küçük üç aylık ama insan yavrusu gibi davrandım beslenmesinde. Sabahları kahvaltı tabağı yaparım içersinde hafif kaynamış yarım çay bardak süte yarım bardak su eklerim. Ekmek içi yumurta sarısı lor peyniri ceviz (toz haline getirerek) sulu süt eklerdim tatlı zararlı ama ben birtane bebek bisküviside eklerim içine kedi onu afiyetle yer bu kahvaltı. Öğle yemeği için birgün tavuk gögüsünü küçük küçük keserim birkaç kemik parçası atarım içine çok çok Azda makarna (karbonhidrat alsın diye) iki yemek kaşığı sıvı yağ eklerim sonra kemikleri kırıp iliklerinide içine koyarım tavuk parçalarını ve makarnayı tabağa koyup (tavuk parçaları daha çok olacak ve iyi haşlanmış) üzerine üç kaşık tavuk suyu ekledikten sonra kediye veririm çok severek yiyor. Bağzi günler kırmızı et bagzı günler aparatif olsun diye salam kaynatırım asla çiğ et yok. Benim kedim böyle bir iki haftada toparladı. Bu şekilde ya da kendini göre besle toparlanır güzel kardeşim
Kediye kilo aldırmak ömründen verdirmek için iyi bir yöntem. Kedilerde insanlar gibi böbrek sorunları, kalp yetmezliği, damar tıkanıklığı gibi hastalıklara yakalanabiliyor. Evet bildiğinizin aksine onlar bir canlı. D&R'dan aldığınız peluş bir tüy yumağı değil.
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bende zaten yedirip yedirip çatlasın diye düşünüyordum. bilmeden sebebini sormadan kedimi görmeden ettiğiniz saçma yorumunuzu lütfen kendinize saklayın
Yoo kedinize değil kamu mesajı verdim yazdığınız görüş sayesinde. Kötü mü ettim siz değil de başkası okuyacak çekinecek yedirdiklerinden. Kediniz çok zayıfsa ona göre royal canin seçeneklerini deneyin. veya Proplan reklam olmasın. Ki çoktan oldu. Daha uygunları da mevcut
Paraya kıyarım derseniz şu toz sütler var, 1 haftalık kedi bulduğumda onunla beslemiştik. Annesi olmadan büyüyen kediler için besin takviyesidir. Onun kokusu cezbediyor. Deneyebilirsiniz. (50t gibi bir ücreti var.) ( büyükse biberonla fazla uğraştırmayın. 2 ayı geçince yanından geçmedi eşeoğlueşek)
Durduk yere mi kilo kaybı yaşadı? Dışarı çıkan bir kedi değilse, birden kilo kaybı yaşaması kediler de rastlanan şeker hastalığının sebebi oluyor. Veterinere götürmen de fayda var.
Öyle değilse, ıslak mama al. 3-4 günde bir kuru mamaya ilaveten öyle besle. Ciğer alman mümkünse bunlarla da beslersen daha çabuk alır.
1
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
Rahatsızlandı viral hastalık arama yapıldı ama çok az silik bir sekilde testte göründü ilaç falan kulladık şuanda nesesi çok iyi ama kilosu hala düşük
Benimde var öyle bir tane, sürekli oynamak istiyor sevdirmek istiyor ve çok zayıf yerinde durmuyor, onunla beraber yeme kabına gidiyoruz ye ye ye defalarca hafif yüksek sesli diyorum ve sonunda anliyor ve yiyor, be her defasinda kafasini kaldirip bana bakiyor acaba oynayacakmi benimle diye ama onun daha fazla yedigini görmeden tekrar ediyorum ye ye ye diye anlıyor yiyor filan, basında durmak gerek bence yani ama her kedi farklıdır
En İyi Cevaplar