Ailem, böyle söylemek istemiyorum ama, çok geri kafalı. Giydiğime, gittiğime, konuştuğuma... kısacası her şeye karışıyorlar. Fikirlerimizin ortak olduğu tek konu yok. Kafayı yiyeceğim artık. Bana bir çözüm yolu gösterin.
Cevabın nedir?
+1 yılAyak uydurmanı tavsiye ederim. bunun geri kafalıkla alakası yok ülkemize bakın giydiğine karışılmayan kızlara bakın. zamanla bunu abarttıkları ve bunun sonucuda kötü yollara çıkması gibi sonuçlar çıkıyo. hadi onuda geçelim. bakma sen bizim erkeklerin o açık saçık kızlara yaptıkları iltifatlara. 1 tane erkek o arkasından konuşup aynı zamanda yanında gezdirdiği kızı bide nikahına alıp öyle gezdirsin bide bakalım. yani sayın gizli üye bence ailenize karşı biraz daha saygılı ve sevgili olun. onlar bizim geçmişimiz ve bizlerde bigün yeni nesil geçmişi olucaz. bugun geçmişine geri kafalı dersek yarın yeni neslimiz bize bacım ya da şerefsiz olarak anılmasın.
08 Yorumla
Soran+1 yılYanlış anlıyorsunuz. Açık saçık, dikkat çekecek şekilde giyinme eğilimim, isteğim zaten yok. Bunlar kendi ahlak kurallarıma da ters. Ama attığım her adıma karışıldığında, hele bir de "O bu ne der?" fikriyle kısıtlandığımda ağırıma gidiyor. Diğer bir noktaysa her kıyafeti, eylemi bir şekilde cinsellikle bağdaştırmaları. Size soruyorum. Bisiklet süren birine bir erkek neden baksın? Ben sanmıyorum ki bu birinin dikkatini çeker. Bu yüzden davranışlarının temelinde koruma içgüdüsü değil bağnazlık olduğunu düşünüyorum.
- +1 yıl
Şimdi şöyle anlatıyım size. günümüz de genelde kim ne dicek gibi bir algı olarak insanlar rahat giyim rahat davranmak gibi bir çok davranış biçimlerine yöneliyor fakat kişinin özellikle bayanların bu durumda dikkat etmesi gerekir. bisiklet konusuna deyinirsek. hanfendi yolda yürürken bile erkeklerimiz bayanların kalçalarına bakıp laf atmaları var hatta ve hatta taciz olayı bile varken. bide bisikletteki kıza nasıl bakışacağını düşünürsek.. vücüt hatları bisiklet üzerindeyken daha belirginleşir ve bizim erkeklerimizin 80i yoksun olduğu için. yolunda yürüyen bayana taciz eden bisiklet sürene daha çok yapabilir. tabi 80 inimiz bu yaptığının yanlış olduğunu bilmez ve üstüne üstlük bayana suç atılır... tabi yaşadığınız bölge de bu konuda çok etki sağlar.
Soran+1 yılBen bunu bir düşüneyim.
- +1 yıl
Ooo medeniyetten yoksun bir dişi hayvan türemiş.. işte bahsettiğim insana benzer türlerden biri bu yarası olup gocunan şahıs. senin boyun kadar benim çocuğum var. sn. dişi müsvettesi.. galiba arkadaşa kısa gt giydi diye tecavüz etmişler. her kalkana oturuyo o yüzden.
- +1 yıl
Ben senin gibi bir hiç olan kadınla konuşmam. ben içi olan beyni olan saygısı haysiyeti olan bir bayanla konuşurum.
- +1 yıl
Bu arada mesleğinizide bu kadar açık belirtmenizde yararlı olmuş. siz size söylenenlere almış olabilirsiniz fakat alışkın olmayanlara alışmasın diye engel olmak gerek ki. senin gibi hiç bir bayanın sayısı yükselmesin
- +1 yıl
Bu arada sayın soran. kusura bakmayın yani ben bana nasıl davranılırsa öyle tepki veririm.. şahsıma yapılan bir söz hak etmedim ben. fakat böyle insanların da dersini vere vere çözdüm insanları. tekrar kusura bakmayın. soran.
En İyi Cevaplar
Şimdi ona da bakmak lazım neye gore geri kafaĺilar acaba senin istediklerin olmuyor diye geri kafali olmuyorlar hrle şu dediklerinde hiç olmuyor bu geri kafalilik degil benim de kızım oldun oğlum farketmez karışırım
01 Yorumla
Soran+1 yılBenim bireyselliğime saygı duymayıp onlar gibi olmaya zorlamakla geri kafalı oluyorlar. Giydiğim tişörtün koluna bile karışıyorlar. Siz buna karışır mısınız?
Fazla baskı fazla kısıtlama zaten insana yapmayacağı şeyleri bile yaptırır koruma iç güdüsü bir yere kadar olmalı ki herzaman yanında olmayacaklar zaten sen şehir dışı okul kazanmaya bak ama özgürüm diye abartma
12 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum.
Zaten ben de, kusura bakmayın bu şekilde konuştuğum için, oramı buramı açıp barda pavyonda gezme meraklısı değilim. Tişörtümün koluna, sürdüğüm bisiklete de karışmasınlar artık.
+1 yılaileler çocuklarını korumaya çalışıyor sadece biz buna geri kafalı diyoruz zaman gerçekten kötü çocuk yetiştirmek zor
17 Yorumla
Soran+1 yılBir insanı inanmadığı dinin kurallarına göre yaşatmaya çalışmak nasıl onu korumak oluyor?
- +1 yıl
çünkü onlar buna inanıyor onlara böyle öğretildi toplumun çoğu böyle sana özel birşey degilki saygı gösterirsin içinde yine kendi düşüncen olur
Soran+1 yılSaygı gösteriyorum zaten ama onlar gibi yaşamak zorunda değilim ki. Saygı göstermek karşındaki gibi yaşamaksa annemin başörtüsünü çekip çıkarayım. Sizin dediğinize göre onu kullanması bana saygısızlık.
- +1 yıl
onlar senin ailen düşmanın degil dediğini yap demiyorum sadece sakinles neden bu sinir
- +1 yıl
saygı göstermek karşındakini kırmadan kendi görüşünü yaşamaktır onlar gibi yaşamak degil
Soran+1 yılKatılıyorum. Olduğum gibi yaşamama izin verseler zaten hiçbir sorunumuz kalmayacak. Ama onlar ne derse o
- +1 yıl
çünkü onların aileleri onlara oyle öğretti bir zaman sonra senin çocuklarına ne öğretmek istedini düşün o şekilde yaşa ve söylediklerini yapmasana sessiz kal tartisma
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
24
Cevap
14Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim ailem bana üvey evlat gibi baktı öldüler özlemiyorum. Herneyse sen sularına git herşeyi gizli gizli yap onların değişeceği yok kısacık ömrünü kendine dar etme. arkadaşlarına bile sırlarını verme ailen çok iyiymiş sen de çok iyiymişsin gibi yao okulunu bitir iyi birini bul evlen ama asla sıkıntılarını kimseye anlatma düşenin dostu olmaz unutma
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 543 cevap paylaştı.
+1 yılonların amacı senı dıs dunyanın tehlikelerinden korumak onların dogrusu bu, sana gore de senın yanlısın. he de geç yoksa ıkı kabın bırbırıne bosalması gıbı hep didişirsiniz.
20 Yorumla çözüm yolu yok her zaman düşüncelerinin arkasından gitcekler ve sende tamma diyip geçcceksin yoksa çok kavga edersiniz
12 Yorumla
Soran+1 yılEdiyoruz zaten. Böyle çekilmiyor, "Tamam" deyip onlar gibi olsam hiç çekilmez.
Bende de oyle çözümü yok pek ayrı eve cıkmayı düşünüyorum üni de
11 Yorumla
Soran+1 yılOkumaya başka şehre gitmezsem onu da yaptırmazlar. Şehir dışında okurum inşallah.
+1 yılAynı sorun bendede var kabul etmezlerse ben onları reddedicem az kaldı
04 Yorumla
Soran+1 yılReddedince peşini bırakacaklar mı?
- +1 yıl
Bırakmaları gerek biraz zor olucak ama bırakırlar
Soran+1 yılUmarım bunlara gerek kalmadan çözüme kavuşur sorunlarınız
- +1 yıl
Insallah sizinde
+1 yılÜniversiteyi farklı bir şehirde okumadan birey olduğunun sen bile farkına varamazsın. Baba evinde ekonomik özgürlüğünü kazansan bile ı ıh
00 Yorumla
+1 yılBirey olduğunu hiçbir zaman kabul etmeyecekler :) sadece büyüdükçe üzerindeki baskı biraz daha gider. ama tamamen gitmez
00 YorumlaSeni o kadar iyi anlıyorum ki. Ben de babamla öyleyim ve dün birbirimizi reddettik. Senin sonun da benimki gibi olmaz umarım
03 Yorumla
SoranŞimdi ne yapacaksınız?
SoranYolunuz açık olsun. Umarım her şey gönlünüzce olur.
Benimde ailem geri kafalı yapacak hiçbirşey yok bişey yapmak istiyorsan haberleri olmuycak bu sen ayrı eve çıkıncaya kadar ve kendi paranı kazanıncaya kadar sürer sonra ev tutarsın bir tane çalışırsın ve artık karışmazlar
010 Yorumla
SoranHaberleri olmadan yapınca da kısıtlanmış hissediyorum. Telefonuma kilit bile koymuyorum mesela bu yüzden. Sürekli bir şeyleri saklamanın yarattığı psikolojik ağırlığı yaşamak istemiyorum.
Soran+1 yılYatmadı kafama
Soran+1 yılErkekleri ne diye kısıtlıyorlar ki yahu
Soran+1 yılBenimkiler namaz kıldırmıyor ama oruç tutmayayım deyince bana da "Dinsiz, kafir" diye tepki verdiler. Tutuyor gibi davrandım ramazan boyunca
Soran+1 yılUmarım ilerde her şey gönlünce olur
+1 yılaileler öyle kuzm ben iki senedir görüşmüyorum o yüzden.
seni çok iyi anlıyorum.00 YorumlaKoruma iç güdüsü ile yaklaşıyorlar sen hala onların küçük kızlarısın
02 Yorumla
Soran+1 yılBaşkalarının da çocuğu var, başkaları da anne baba. Oysa çocuklarını bu şekilde kısıtlayan bir avuç insan var.
Onlar geri kafalı değil geri kafalı birisi varsa oda sensin ailen herzaman sensen bir adım ötesine düşünür bu kafayla gidersen çok pişmanlıklar yaşarsın ona göre biraz haber oku
01 Yorumla
Soran+1 yılPişman edecek davranışlar yapacak kadar ileri gidecek biri değilim. Saygı duyulmayı beklemek ne zamandan beri yanlış oldu?
Çözüm sana değil onlara lazım kafa yapılarını değiştirmeleri lazımki bu saatten sonra biraz zor.
00 YorumlaBendede öyle, takma kafana iyi bir insanla tanış evlen. ama dediğim gibi sadece iyi insanla
36 Yorumla
Soran+1 yılBiraz büyüyeyim de :(
Soran+1 yıl18 yağ
Soran+1 yılYaşındayım*
Soran+1 yılUmarım öyle olur 🙏 teşekkürler
Geçip karşılarına "bunu bu şekilde yaparsam mutlu olucam ama sizin istediğiniz gibi yaparsam mutsuz olucam mutsuz olmamı istermisiniz?" Diye anlatman gerek durumu
00 Yorumla
+1 yılOf sorma bana ünide bile sevgili edinmeme izin vermediler derslerini etkileyecek die
00 Yorumla
+1 yılTek sorun sende yok o yüzden rahat ol
01 Yorumla
SoranBu kadar çok insanda benzer sorunları görmek şaşırttı doğrusu
Tahminimce yaşın 20 nin altında bu yaşlarda normal
02 Yorumla
Soran+1 yıl18 yaşındayım
her ailede olan şeyler
00 Yorumla
+1 yılMaddi anlamda tam bağımsız olduğunda
00 Yorumla
+1 yılÇözüm ortak yolu bulmak.
03 Yorumla
Soran+1 yılDeniyorum
- +1 yıl
Kararların hem sana hem de ailene ayak uydurmalı. Bende çok sorun yaşadığımda ortak yolu ararım. Onların çok inadına gitmeden kensi isteğimi yaparım. Aile her ne kadar sıksasa çocuklarının iyiliğini düşünür. Çok sıkma kendini.
Soran+1 yılHaklısınız, önceden inat ediyordum ama baktım fayda getirmiyor bıraktım.
+1 yılKim ailesiydi mükkemel ki
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 307 cevap paylaştı.
+1 yılkeske aılem olsaydıda karıssaydı banada
16 Yorumla
Soran+1 yılBen de "Keşke olmasalardı da karışmasalardı." diyorum.
- +1 yıl
ıste olmadıgı zaman anlıyorsun herseyın degerını
Soran+1 yılDoğru. Siz de özgürlüğün değerini sahip olmasaydınız anlardınız sanırım.
- +1 yıl
sen annenı kaybet hayatta olmasın gözunun onunde olsun annen sonra de bunları bana tamam mı?
Soran+1 yılAnnemle pek bir sorunum yok ama babam hayatta olmayınca yazabilirim diye düşünüyorum.
- +1 yıl
babanda senı korumak ıcın yaptıgını anlamalısın erkeklerın ne kadar cınsellıge duskun oldugunu bılıyorsundur o yuzden sahıplenme koruma duygusunuz bız kız cocuklarına karsı daha yakın oldukları ıcın sana karısıyor
+1 yılGüzelcene konus bu konuları
01 Yorumla
Soran+1 yılYıllardır konuşuyoruz, en azından kavgaya dönene kadar. Toplasan bir arpa boyu yol aldık.
Kabul etmeyecekler sen kabul ettireceksin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Kendi evine cikana kadar he de gec
00 Yorumla
+1 yılÜni de farklı şehir👍🏻
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen orrospu olma diye seni korumaya çalışıyorlar
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOrrospular da yorumumu beğenmemiş. Başka bir ihtimali yok
Al karsina knusss :))₩
00 YorumlaYasin kac ki?
05 Yorumla
Soran+1 yıl18 yaşındayım
Soran+1 yılÜniversite sınavlarına hazırlanıyorum. Tek ümidim şehir dışında bir yer kazanmak
Soran+1 yılÇok sağ olun
Herkesin derdi
00 Yorumla
+1 yılyaş kaç
06 Yorumla
Soran+1 yıl18 yaşındayım
- +1 yıl
tam asi zamanların birde ne giyiyo olabilirsinki onları kızdıracak şekilde ya da konuşman sokak ağzımı
Soran+1 yılAçık giymeye teşebbüs bile etmiyorum, kendi ilkelerime de ters. Pantolona bile "Üstüne kalçanı kapatacak bir şey giymeden giyemezsin." diyorlar. İnsanların bu kadar sapık olduğuna inanmıyorum ben. Ve hayır sokak ağzıyla konuşmuyorum, hiç de konuşmadım.
- +1 yıl
insanlar o kadar sapık arkadaşım bir sityede bugün gördüm türbanlı bir kızın sadece az görünen ayak bileklerini paylaşmış ve ifşa adı altında neler neler yazmıs
memleket farklılaştı ama tarz görüş beğeni senin bizimki fikir karışmak değil yanlış anlama
Soran+1 yılAnlamam abi, sağ ol düşündüklerini paylaştığın için.
- +1 yıl
yani bu uzun konuşulacak bir konu ben o yaşlarda neler yaptım neler
istersen ulaş özelden konuşuruz benim babam tam askeriyede gibi yetiştirdi bizi
tipik aile sorunu
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılOku il dışına cık
00 Yorumla
+1 yılEtmezler
00 Yorumlaİspatlaman gerek.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlen
05 Yorumla
Soran+1 yılKeşke gökten zembille inse
Cevap sahibi+1 yılNeden evde mi kaldın :)
Soran+1 yıl18 yaşındayım daha 😂
Cevap sahibi+1 yılDaha çok gençsin otur evinde :)
Soran+1 yılTamam abla 😂
+1 yılHe de geç
00 Yorumla
Devamını Gör(23)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Ailemle çok sorun yaşıyorum, birey olduğumu ne zaman kabul edecekler?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne