Nedeniyle birlikte açıklar mısınız?
Bir kız arkadaş bana diyordu ama artık demiyor..
Bir kız arkadaş bana diyordu ama artık demiyor..
kusura bakarım ve önemsemem o saatten sonra.
Ama sen onu onemsiyorsun, pat diye silemiyorsun ki. Bak ben mesela merak ediyorum sebebini.
?
Hem sormaz misin?
sorarsın ama bunu genelde kendi kendine sorarsın. çünkü karşı taraf bunada muhtemelen geçiştirerek cevap verecektir. yaa özür dilerim şöyle oldu böyle oldu yan yattı çamura battı. ve sonra insanmasanda işine geldiği için ikna olursun. sonra yine dön başa. sıkıntı verir yani. önemsediğin insan bu durumu haketmiyorsa onu hayatında koyduğun yerden indirmenin bir yolunu bulmalısın. zordur evet kolay diyemem ama daha büyük zorluklara neden olacak bir duygusal gerilime girmemek için en başta kendini korumaya alman gerekir.
Var ol be ustam :)
Haklisin kendine gore illa ki bir sebebi olacaktir..
Peki, biraz aciklayarak sormalimiyim sence. Misal soguk geldigini, ve kusura bakma diyen insanken dememesini hatta cevapsiz birakmasini..
Ikinci bir sorumda, ben aslinda kendimi insanlara kapatmayi dusunuyordum, elimde olsa birinin kafama girmesine izin vermem.
Simdi bu girdi kafama.
Gorustuk mu? Hayir. Yazisip tanisma evrelerimiz de olmadi.
Ortak whatsap grubundayiz. Ordan beni merak ettigini, tanismak istedigini soylemisti. (O zamanlar da Nisanliydi, Şu an ayrilmis durumdalar)
Bende istemiyordum ondan bir kac ay erteledim.
Insallah ileriki gunler de diye.
Şu an da da bir kac gundur bu kafama girdi.
Kendini çektiği için aklında yer etmeyi başarmış aslında. Kendini çekmese her istediğinde cevap verse gözünde bu kadar büyümeyecekti. Soru sorma bence yazmaman en doğrusu önemsiyorsa merak eder yazar baktın tık yok yoluna devam et. ya da diğer bir ihtimal bunca şeyden sonra böyle davranman bana samimi gelmiyor ve bu şekilde konuşmayı sürdürmek istemiyorum de. Tavrını net koy ki oda sana geçiştirecek bir cevap veremesin.
Hayir aslinda ben daha onceden buna yurume veya sohbet amacli mesajlar atmadim. Sadece yuzu hosuma gitmisti.
Bende yalnizim, istemsizce birileri hemen hosuma gidebiliyor veya dikkatimi cekebiliyor.
Iste bir de benimle tanismak istemesi vs kafamda hoslanabilme ihtimalini buyuttu sanirim.
https://i.hizliresim.com/A1og47.jpg
Olay bu aslinda.
Ozur dilerim olay bu aslinda derken, bana sicak yakin ve davrandigi zamanlari tarif ettigim aslinda bu.
Şu an bu kadar samimi ve istekli gibi gelmiyor.
Grupta da oyle gibi.
Bu yazisma da benim aklimda kalmasina bir sebep gormen icin attim.
Ozelden de konusmuyoruz, konusmuyordukda..
Hocam rica etsem biraz daha acar misin?
Ana sorumu da dikkate alarak, Şu an ne onerirsin?
Sen uzun uzun yazabilirsin benim icin problem yok. :)
Allah tuttugunuzu altin etsin.
rica ederim kardeşim ne demek. bence açıkca yaz nasılsın nasıl gidiyor diye gir konuya. benim aklımı kurcalayan ve anlayamadığım böyle böyle durumlar var. Seninle eskisi gibi iletişim kuramıyoruz ve kusura bakma demen bile artık tatmin etmiyor beni. Bana açık açık aklından geçen nedir ne düşünüyorsun bunları söylersen içim çok rahatlayacak. Yanlış anlama ama elimde olmadan bu durumu sorguluyorum ve sorularımın tek cevabı sende de. Açık şekilde sansürlemeden aklından geçen tüm soruları sor ama suçlamadan adaıyla. Kimse kalkıp böyle efendi şekilde yaklaşan insana abuk sabuk cevaplar vermez diye düşünüyorum.
Hocam kusura bakma biraz gec oldu,
Metinim bu. Bir kac yorum dusunceni paylasip beni aydinlatirsan memnun olurum. Insallak kafani da agritmam 😅
#Artik sende pek konusmuyorsun, soguksun gibi geliyor.
Grubu bilmem de bana karsi da oyle oldun gibi, ego tatmini olarak lutfen dusunme ama gec cevap verdiginde kusura bakma diyen bir insansanken, artik kusura bakma demiyorsun veya demek istemiyorsun.. -yapmacik olarak zaten hayatta bir seyler yapilmamali, bu sekilde dedigini de dusunmuyorum da :) -
Hatta ben ozelden yazdiginda cevap vermemezlik ettim mi hatirlamiyorum ama bir kac kere mesajlarimin cevapsiz kaldigini gordum.
Bence Olumsuz sonuclar bile bilinmemezlikten iyidir.
:)
Tanisma sozum var, bunu hala yerine getirmemis olmamdan mi kaynakli diye de dusunmeden edemedim..
Bu durum bende merak uyandirdi, tabiri yerinde ise neden sogudugunu merak ettim ve ogrenmek isterim :)
Estagfurullah 😊 Sey ya, metin paylastigim gibi hazir ama yazmak icin bir heves, bir ilham yok gibi.
Nasil yani :)
Dun o kadar aklima geliyodu, soyle yazsam felan. Şu an hic hevesim yok nedense.
Ne yapsam ne etsem diye sorarken düşüncelerin hevesin hep diri kaldı. Taki düne kadar. Çünkü iyi kötü seni çözüme götürecek bir fikir, bir metin oluştu elinde. Odak noktan olan ve diri olan çaresizlik duygusu minimuma indi. Bu sefer bakış açısı ve odak değişince, çaresizlik duygusunun kamufle ettiği bıkkınlık duygusunu hissettin. Bu yüzdende şu an yazmayı çok gerekli görmüyorsun. Biraz karmaşık oldu ama benim analizim bu :D
Evet, yine guzel bir yorum :) Ben kendim dusunmedim ancak bu yaziya bakarak yorumladigimda dogru gibi.
Ne yazsam, ne yapsam derken yazi isi tamamlandi bosaldim sanirim.
Bikkinlikla ilgili bir yorum yapamiyacagim. Bikmadim ama Neden boyle bilmiyorum :)
Dun duygusaldim sanirim.
Mesela az once evlenmek istemedigim aklima geldi, seversem mecbur evlenmeli.
Bunla konusup ya iletisimim ilerlerse diye soru geldi aklima.
Baska bir ornek vereyim, cocukluk arkadasimi gordum. Iki sene once beni silmissti. Soguk davrandim..
Aksam da gideyim de yasadigimiz iyi gunlere helallik alayim diyordum. bir sonra ki gun hevesim gitti.
Evlilikle ilgili dusuncem yanlis anlasilmasin, genel anlamda hic bir kizla aslinda evlenmek istemem :)
Evlilik konusunda benimde kafa aynı çalışıyor :D Anlık duygu yoğunluğu ya da coşku ile kafamız başka çalışıyor. O yüzden hep derim duygulara kapılıp fevri davranmamak ve mantığın biraz olsun devreye girmesini beklemek lazım harekete geçmek için. Ama sen yinede yaz, çünkü bir iki gün sonra kendini yine bu konuyu düşünürken bulursan en azından ben harekete geçtim üstüme düşeni yaptım dersin. Ama gerisi ile ilgili bir hevesin yoksa sessizliğini korumak en iyisi.
Supersin ya 😃Burcumuz ayni olabilir 😛
Valla dun beni dikkate alip ilgilenmen bile cok mutlu etmisti.
Sorunu cozmeden cozuldu gibiydi :) Bugunde tabi ki ayni sekilde cok tesekkur ederim..
Nasil girsem bilmiyorum, girdim diyelim metine erkek arkadasin veya hoslandigin felan varv ondsn mi sessizsin diye yoklama eklesrm mi ki :)
Dimi simdi diyosun ki sunu yazayim, sonra sunu der. Sonra girerim derken bir bakmisiz yine cevapsiz sorular 😅 Cok oldun Sllah razi olsun.
Bu sekilde nasil yorumlayabiliyorsun, bende uzun uzun dusuncelerimi, onumdekini yorumlarim ama bu sekilde aciklayamazdim sanirim.
Yıllardır okurum ve bununla beraber yazarım da bazen. Ama en büyük etkisi derdimi kimseye açamaz ve şu an seninle muhabbet ettiğim gibi kendime sorar kendim cevaplardım bu çok kolay bir şey değil aslında, yani sormak kolaydı ama cevaplamak biraz zamanımı aldı başlarda, benimde uzun vadede çaresizlikten geliştirdiğim bir iletişim türü oldu. Zaman içinde sormaya korktuğum sorulara bile kendi içimde cevaplar bulunca, ve bir çoğu cevap zaman içinde beni tatmin edince daha çok sormaya sorgulamaya başladım. ve bu şekilde aldı yürüdü sanırım :)
Vay be, bir yandan iyi bir sey gibi. Gecte olsa bir sey katmis.
Peki Şu an bir derdin oluyor mu, oluyorsa nasil cozum buluyorsun :)
Mesela ben bunu da sorucaktim, yeri gelmisken sorayim.
Ben ince dusunen bir insanim, Şu an oldugu gibi aklima sorular geliyor. Allahtan ks ve senin gibi iyi insanlar var. Ancak cogu zaman cevap veren olmuyor, olsa da en son kendimizle bas basa kaliyoruz.
Uzun lafin kisasi, ben aklima takilsin istemiyorum. Soracak adam aramak, bulunca da kafasini agritmak istemiyorum. Bunu nasil cozecegim?
Hala sorunlarım oluyor tabi ki ama çözüm dediğin şey her zaman elle tutulur net bir durum değildir. Çözümü çok mümkün görünmeyen durumlara zaman veriyorum bunu başarmak için sabırda önemli tabiki. Çünkü denizde bile çırpınınca aslında dibe batıyorsun, tam o cevap, çözüm bulamadığın anda çırpınmayı bırakmalı dengeyi iyi kurmalı. Çırpınmayı bırakınca çaresizliğe odaklanan ve zorlanan beyin tekrar nefes almaya ve yeni yollar bulmaya başlıyor sakinlikten faydalanarak. Kendine şunu sormalısın birde sana çekici gelen sorunla savaşmak mı? çözmek mi? çünkü bazen savaşmayı bırakmak asıl çözüm olabiliyor. Baya karmaşık biliyorum ama, konuyu çok iyi analiz etmek kilit nokta burada. Çünkü varmayı düşündüğümüz nokta aslında her zaman tatmin olma duygusunu bulacağımız nokta olmuyor.
Simdi soyle, yine kendimden dusunup yorumlayayim.
Bu kiza yazip yazmama konusu bir ornek, ben sakin kafayla dusunsem ya boyle hevesim gider. Ya da yine dusunurdum herhalde. Cunku sakinlik secim yaptirmaz gibi.
Ve dedigim gibi, ben evlenmeyi dusunmuyorum. Evli gibi yasamayi zaten dusunmuyorum da.
Neden dersen, Şu an oldugu gibi benim beynim yorulsun istemiyorum vs.
Bu durum icinde insanlardan tamamen uzak kalmak gerekiyor?
Neye gore secim yapacagimi bilemiyoru..
Evlenmek istememen mükemmel bir şey. Neden diye soracak olursan evlenmek istemek aslında çok sahte ve içi boş bir istek. Çünkü evlenme isteği ancak bir kişinin içinde bir şeyleri uyandırmasıyla oluşabilecek bir şey bana göre. Önce isteyip sonra birini bulma sıralaması çok sahtekarca geliyor. Ama istememe kısmını da çok ciddiye alma bu yüzden. Belkide istememenin nedeni bu isteği sende uyandırmayan biri olmadığı içindir. Yani diyeceğim oki seni yormak yerine mevcut moral ve motivasyonunu daha üste taşıyacak, seni daha yukarı taşıyacak insanlarda mutlaka vardır. O yüzden evlenmek istemiyorum diye böyle bir insan bulursan uzak durma. Çünkü en az yalnızlık kadar içine sinecektir öyle bir insan.
Ya yine mi supersin usta 😊
Istegi Şu an icin uyandirmayan birisi olmadigindan, ve mantiken evlilik bana yorucu geldigi icin istemiyorum.
Ama istemsizce adina ne denir bilmem ama heveslendigim/hosuma giden birisi oluyor.
Onunla iletisimim biraz olsun ilerlediginde illa ki evlilik her insan gibi benim de aklima yaticak, mecbur kalacagimdir.
Bu durum da da kimse hosuma gitmemesi icin, uzak kalmam gerekiyor. Yanlis miyim
Buda erdemli bir davranış. Kimsenin zamanını çalıp duygularını yormamak güzel bir şey. Ama kendine haksızlık ediyor da olabilirsin. Neden diye soracak olursan. Hayatının bir döneminde mutlaka yalnızlıktan korkmuşsundur az ya da çok. Ve anladığım kadarıyla şu an yalnızsın. Korktuğun kadar varmıymış yalnızlık denen şey?
Baskasindan ziya de de kendi beynim de yoruldugu icin mantikli dusundugumde istemem..
Immm, valla gecmisde yalnizliga dair ne dusundugumu bilemiyorum ama Şu an icin yalnizliktan korkmuyorum.
Zaten istedigim kadar anlatayim karsidakinin anladigi kadarim. Artik arkadas dedigim insanlara bile ufak problemlere cozum icin soru sormamaya calisiyorum.
Bence pek korkulacak bir sey degil, bazen renklensin diye birileri olabilir.
Onun harici yemek olayi sikinti 😃
Baska turlu suanlik kimseye ihtiyac duymuyorum, korkmuyorum
😄Bence yazalim, cunku yazmamiz ona sirilsiklam asik oldugumuz anlamina gekmiyorm
Merak ettigimiz icin yazalim 😃
Ahah 😃😃
Peki metinime erkek arkadasin var da ondan mi geri plandasin vs diye yoklama ceksem mi?
Ayrica senin ezber ne durumda, bozucak kisi var mi 😃
Masallah masallahh E sen de gapiyi acik birakmissin herhal 😃 Ikimiz icin de degerlendirme asamasi derken, boyle bir karar mi aldiniz?
😃😃Hava onemli sanirim, hic bir sekilde tanimazken mi tanisma firsatiniz oldu, uzerine bir kere de gorustunuz. Bahsetmek istersen :)
Aynen hiç bir şekilde tanışmıyorduk. Bisiklet turuna çıktım 2 hafta önce trafik vardı sarıyer tarafında. buda camını açmış müzik dinliyor arabada, yanından geçerken ses versene biraz dedim :D istek parçan da var mı diye sorup gülünce bir muhabbete tutuştuk kısa süreli. Derken ileride bir kafede mola vereceğimi söyledim ve bir kahvelik zamanı olup olmadığını sordum. Bakarız dedi güldü yine. Sonra bastım gittim 20 dakika sonra geldi :D şimdi whatsapptan devam ediyoruz :D
Yuh yaa hocam yavas cigerimi soktun 😄 Gulumsettin beni ya.
Cok hizlisin ya sende, az degilmissin 😃Kapiyi acik birakmamissin ki, direk gecmek istersen demissin.
Peki neler konustunuz?
Laf atarken aklinda tavlamak varmiydi?
Ya bakma yalnızlığı sevdiğime ben biraz rahat durmayı sevmeyen bir adamımdır :D Aklımda inan hiç bir şey yoktu. Kızın tepkisindeki samimiyet zor yakalanan bir şey başkası olsa ''ne diyosun gerizekaaalıı '' derdi muhtemelen. O an etkilendim ve kahve içmek istedim hoş bir muhabbet döneceğini hissettim. Valla bir çok şey konuştuk 2 3 saat oturduk bu arada. Müzik zevklerimiz ve takılmaktan keyif aldığımız yerler derken ortak bir sürü şey çıktı. :D bakalım gerisi nasıl gelecek şu an baya goygoy şeklinde muhabbet :D
Aynen oyle derdi, sende ki de iyi cesaret hemen ses ver frlan 😃
Ayrica beyin cok hizli karar vermis, hemen davet etmissin.
Goy goydan da insan cikarken zorlaniyor gibi, bir duraganlik geliyor sanki
Ben yalnizliga alismaya baslamaktan olsa gerek, bu kizla bulussam ne konusacagim ki diye icimden geciyorum 😅
Keske bende sizin gibi olabilsem ya 😃
Hic zararini gordun mu?
Iyisin iyiii 😃 Ha birde simdi bunla konustun muhabbet ettin, hic aklina evlilik geldimi?
Yok canım onun aklıma gelmesi biraz zaman alır :D neyi gözünde büyütürsen onda zorlanırsın aslında her zaman böyle çalışır beyin :) Kadınlarla nasıl konuştuğuda önemli bir insanın. Ben orada biraz ses versene derken davetkar ya da normalde sergilemediğim bir tavırla seslenmeseydim belkide tavrı başka olurdu. Ama ben gayet gülerek ve çok sıradan bir şeymiş gibi yaptım bunu. Oda benm gibi samimiyeti hissetti ki tepkisi güzel oldu sanırım :)
Aklina gelmis olmamasi, daha tanimamis olmandan mi yoksa evliymis gibi bekar hayati yasamandan mi kaynakli :D
Burda tipte devreye giriyor dimi, mesela senin gulusun hisuna gitmistir? :D
Boy ve fizik, imm 😃 Evet ozguven cok onemli,
Yani oyleymis 😃
Sen ikisini birden harmanlayinca yeterli kivama ulasmissin demek ki, dedigin gibi karsida ki de biraz oyle olunca.
Ozguveni saglayan da aslinda insanin tipi, kiyafeti galbia.
Cunku ozguvende bir yere kadar.
:) Bu sefer Ne desem bilemedim 😃
Sizin işler ne alemde 😃
Bittimi tamamen :)
😃Tezcanlilik yok, gitse de az da olsa uzulmezsin herhalde 😃
Dun aksam bu saatlerde mesaji direk gonderdim ustad :)
Mehmet Aliiiiii
Ben yazdığını gec gördüm ki yazdıklarının üzerine cevap vermemek olmamış ama uzun bir mesaj görünce bana şahsen bisey yazdığını anlamamış olmalıyım
Asla soğumadım ama ben işe başlayınca hiç imkan bulamaz oldum biseylere ve cok da sıkıntılarım var
😔
Tanışalım artık lütfennnnn
Benim yapmacık olduğumu da asla düşünme ki en samimi tarafımla seninle konuşuyorum senin ne kadar olgun ve farklı baktığını da biliyorum hayata (bunu yazmis :f
Bugun bir kac saat once yazdi, ilk bastan olmaliyima kadar olan kismi net anlayamadim acikcasi 😃
Seninde bilgin olsun diye yazdigini paylasmak istedim.
Cevap
3Cevap
demekkı artık geç yazmıyorsun
O bana gec yazdiginda diyordu.
Her seferinde saçma geliyodur
Bes dakika once gruptaki mesajimi okumus, ya yogun ya da bilerek es gecti bilmiyorum.
Yani biraz da soguk gibi, bunlari sormam sacma mi acaba?
Sacma
Neden ki :/
Gec cevap ver
Hep oyle yapiyordum zaten.
sormam yazmamda
Neden
Sormam.
Nedeen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar