Twitter'da okuduğum bir sözde şöyle diyordu: "Çok sevmenin bile bir sınırı var. Gün geliyor beş bin adım attığın yolda bir adım daha atmayı kendine yediremeyip dönüyorsun. Her şey bir yere kadar, sevgi bile." Sizce sevginin sınırı, süresi, şekli... olabilir mi? Ve sevgi dediğimiz şey, sonsuz mudur yoksa bir ömür biçilmeli mi? Biçilebilir mi?
Allah Gayyur'dur. Kendisinden gayrısına duyulan her türlü aşırı muhabbet bitmeye mahkumdur. Bu basit bir insani kıskançlık gibi algılanmamalıdır. Ama Yüce Allah kulunun kalbinde tek olmak ister. Aslında ondan gayrı her türlü sevgi yalan... Ama insan olarak ihtiyacımız var işte...
Şu fani dünyada suyun bile fazlası zarar, oksijeninde öyle. En sevdiğin yiyeceğin tadı dahi ağzında 5 dk kalıyor. Sevginin sınırsız ve sonsuz olacağına hiç inanmıyorum Müslüm. Ama dozunda sevgi daha sağlıklı yaşatır insanı.
Yok ama olmalı. Bu idrak edilmesi zor bir mesele baya uzun tartışmak lazım. Bir insanın en sevdiğine bile bir tık boşluk bırakması gereklidir. Herkesin herkese bir haddi olmalıdır aksi taktirde sevgi renk ve yön değiştirir bide bakmışsın cılkı çıkmış. .
Dedem 4 ay önce vefat etti ve o yoğumbakiminda da babaannemin eli avuclarindaydi, yillardir tukenmemis bir sevgiden bahsediyoruz.. Sevginin siniri, suresi yok gercekse..
Çok sevmenin bile bir sınırı var. Gün geliyor beş bin adım attığın yolda bir adım daha atmayı kendine yediremeyip dönüyorsun. Her şey bir yere kadar, sevgi bile."
Çok güzel ve doğru bir söz. her şeyin olduğu gibi sevginin de bir sınırı var.
Hak etmeyen bir insana sevgini ömür boyu vermek aptallık. Anladığında zaten vazgeçiyorsun bu durumdan💫 ve inan vazgeçtiğinde bu, kişinin ruh sağlığını olumlu etkiliyor.
Tabii ki var. Ahiret günü sevap günahlarımız tartırılken bide amel defterimiz verilirken aklımızda hiçbir şey olmayacağına dair bir şeyler okumuştum yani o an sadece kendimizin derdine düşeceğini... dini inancın varsa demekki olabiliyormuş
Ahahahah asıl sevdiklerini ahirette düşünmen gerekmez mi? O kadar derdin o kadar hesabın içinde düşünmek gerçek sevgi bence aklıma bu geldi bu yorumu paylaştım size göre alakasız olabilir ama bana göre çok mantıklı. Saygı duyarım
En İyi Cevaplar