Bu insanı bir eş, bir dost belki de bir sevgili olarak düşünebilirsiniz. Her insanın bir vazgeçme eşiği vardır. Peki siz, bir insandan ne olursa vazgeçersiniz? Sizin vazgeçiş eşiğiniz nedir? “Bunu affedersem kendime saygım kalmaz” vazgeçişi diye bir şey var, değer verdiğiniz insanları o noktaya getirmeyin.
Soru gerçekten çok güzel Müslüm. Sevgilimden vazgeçme sebebim; bana saygısının kalmaması ve umursamaz yaklaşması olur. Çünkü bu gururumu çok kırar ve zayıf noktam budur. Arkadaşlarımdan kolay kolay vazgeçemem ama beni hayalkırıklığına uğratırlarsa, hani sandığımdan farklı yüzlerini görürsem yıkılıyorum ve uzaklaşıyorum.
Değer verdiğim birinin bunu görmeyeşi, umursamaz tavırları, beni küçük görmesi vs. Bunun gibi bir çok şey var değer veriyorsam, değer verilsin isterim çünkü kimseye kolay kolay değer vermem. Bunu görmeyen biri benim için bitmiştir bu sevgilide olabilir arkadaşta.
Sevgili/eş olarak bakarsam, sevgimden vazgeçemem ama çok büyük bir yanlış yaparsa sevdiğimden vazgeçebilirim. Dost olarak bakarsam, verdiğim değeri karşıdan göremiyorsam vazgeçerim.
Bana zaman ve enerji kaybından başka bir şey katmıyorsa, her geçen gün kendimden uzaklaştırıyorsa o benden vazgeçmiştir zaten başta.. Ben de benden vazgeçen birinde duramam zaten..
En ufak bir şeyde kendini üstün görüp bana acıdığını anlarsam, bir çok kez bir hatasında uyarmama rağmen aynı hatayı yapmaya devam ederse, verdiğim değer boşa gidiyorsa o insandan vazgeçerim.
Sevgi dediğimiz şey temel olarak hoşlantıya dayanmaz. Tamamen fedakarlığa dayanır bence yapılan fedakarlıkların görmezden gelinmesi ve yaptığına pişman ettirilmesi temel vazgeçme sebebidir..
Yanımda bana veya başkasına hakaret ettiği an artık o kişi gözümde hiçtir, ne yaparsa yapsın istersem çok seveyim , hiçbir şey eski değerini geri getirmez
En İyi Cevaplar