Dünya üzerinde milyonlarca aç ve fakir insan var, zengin insanlar ise dünya üstündeki kaynakların çoğunu kullanmakta. Sizce zengin ve tok olan insanlar aç, fakir insanların halinden anlıyor mu?
Tok ve zengin olan aç ve fakirin halinden anlar mı?
şeref ekmek bulamazken şerefsiz bulur götürdikçe ciğer ali içim yanıyor yanıyor be güzel anam yüreğim kanıyor şeref ekmek bulamazken şerefsiz bulur götürdükçe ciğer ali içim yanıyor yanıyorda ciğer ali yüreğim kanıyor buralarda dost bildiğin ısırgan otu elini ttuunmu bil ki elim yanıyor şeref ekmek bulamzken şerefsiz bulur götürdükçe ciğer ali içim yanıyor
Durumum iyi olmasına rağmen çocuk yapmak için daha iyi olmasını bekliyorum ama fakirlerin hiç böyle bir sorunu yok afrika'da içecek duyu yiyecek yemeği olmayan adamın 5-10 tane çocuğu var. Ve her çocuk biraz daha fakir olmak demek. Bence oraya gıda yardımı yerine kondom yardımı yapılmalı. Beyinlerini kullanmıyorlarsa benim problemim değil.
@birbennn Çocuk sahibi fakirler rahatsız olmuş gördüğüm kadarıyla. Gerçekler bunlar. Durdurak bilmeden yiyecek ekmeğin yokken çocuk yaparsan kimse seni önemsemez. Bu kadar basit.
Ramazanda oruç tutan müslüman arkadaşlarıma soruyorum orucun gayesi nedir diye "açın halinden anlamak" diyorlar. Ramazan boyunca kaç aç doyursun diyorum sessizlik.
Anlayan küçücük bir azınlık vardır herhalde. Ama çoğunluğun umrunda değil.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Her zengin fakire yardım etseydi aç kalan kimse olmazdı şu an babam kredisini yatırmak içn para ariiyo ve ablamin doğum günü var hediye alamiyorum neden çünkü para yokkk .
En İyi Cevaplar