Orucu fakirlerin halinden anlamak için tutuyorsak, fakirler neden hala oruç tutuyor?
Daha fakirleri anlamak için mi?
Daha fakirleri anlamak için mi?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer çoğu sadece oruç tutmak için oruç tutuyor, herkes sahurda gömüyor her şeyi sonra bir uyuyor iftara iki saat önce kala uyanıyor adam. Sonra ''Gerçekten Allah, yardım ediyor'' diyorlar. Böyle fakirlerin halinden anlanmaz sayın müminler. Neyse kaptırdım gidiyorum, oruç tutmanın amaçları ; nefsi korumak, fakirleri anlamak için-miş. Geri kalan 11 ayda ne b*k yersen yiyebilirsin tabi.
Bir iki Müslüman yüzünden bütün Müslümanlara böyle demen çok yanlış, orada hem çalışıp hem oruç tutan insanları neden yazmadın? Ramazanda hırsızlık oranlarının da azaldığını neden yazmadın? Zaten gerçek Mümin'in nefsi terbiyeli olur, Ramazan terbiyeli olmayan nefsin terbiye edilmesine yardımcı olur, edemediysen ne fayda? Gerçekten sizin gibilere acıyorum, Allah ıslah etsin'den de başka diyecek bir şeyim yok.
Bu dünyada savaşları başlatanlar, bombalayanlar, katliam yaratanlar hep başka dinlerdendi.. Hadi bana katliam yapan, öldüren, savaş başlatan "Müslüman" topluluğu söyle? Şimdi İşid deme kahkaha atarım, onların inancının İslam'dan farklı bir inanç olduğunu biliyoruz, onların inancında putların ve heykellerin hepsini yıkın, Müslüman olmayanları zorla Müslüman yapın yazıyor.
@Guvenilmezadam
Osmanlı İmparatorluğu, Emeviler, Abbasiler, Ak koyunlular, Selçuklular, İran, Irak, Suriye, Mısır vs.
@Guvenilmezadam frekans farklılığı var aramızda, anlatmak istediğim a ise sen z yi anlıyorsun. En kötüsü de hala ne dediğimi bile anlayamıyor olman her neyse bir düşüncen varsa yazarsın kardeşim, benim yorumuma b*k atmak için yorduğun ellere yazık.
Tabii, verecek cevap bulamayınca sıyrılmaya çalış, aferin çok güzel sizin gibi "tesadüf"cülere de böylesi yakışır. @kezotoles
@Guveilmezadam tamam şöyle yapalım, çok dindarsın ya. Orucunu tutuyorsun her şeyini hakkıyla yapıyorsun peki cinselliğin bu kadar belirgin olduğu milletin memesini orasını gösterdiği sitede ne işin var diye sormazlar mı adama? Tamam onu geçtim. Xper 5 olacağına kadar salavat çekseydin de ruhun temizlenseydi ya? Bak ezan da okunuyor hadi kalk da namazını kıl madem. Böyle boş boş laf yapacağınıza icraat yapın icraat oturduğun yerden bana müslümanlığı öğretme.
1. Si, şu an Cinsel ve Cinsel sağlık bölümüm engelli. 2. si ise Ben "çok iyi Müslümanım hahahaha" felan demedim. 3. sü ise, Herkes gibi canım sıkılıyor, bu yüzden takılıyorum. 4. sü, burada daha Ezana bir yarım saat daha var, sen beni merak etme önce kendine bak. Müslümanlığı öğretme demişsin, bilmiyorsun çalışıyoruz, zaten sana öğretmeye de çalışmadım, senin gerizekalı'ca şeylerine cevap verdim, ve sen karşı cevap bulamadığın için konuyu değiştirip sıvazladın, milletçe alkışlıyoruz.
@Guvenilmezadam tamam kardeşim akşam akşam yorgunum kafa patlama bana yazdıkların şeyimde mi sanıyosun? ne bokuma yazıyosun? bir faydası olduğu için mi prim yapmak için mi? amaç neydi?
başta da dediğim gibi ben dünyanın en mantıklı şeyini de söylesem söylediklerim ancak senin anladıklarınla sınırlı kalacak.
Son olarak da Türkçede felan diye bir kelime yok, gerizekalı özel bir isim olmadığı için ca ekini kesme işaretiyle ayıramazsın. Bunu da bilgilenmen için söyledim, art niyet aramazsan sevinirim.
Nereden prim yapabilirim bu konuda söylesene bir sen? Bende ne kadar açıklarsam açıklayayım senin o "korkuyla" dolu kafan bunları almayacak. Yediremeyeceksin. şu an bunları değil de savunduğun şeyleri neden açıklamıyorsun? Çünkü açıklayacak şeyin kalmadı değil mi?
Aferin, Türk dilini çok iyi öğrenmişsin, bari bir konuda bir işe yarıyormuşsun bravo.
@Guvenilmezadam ulan müslümanlıktan çıkaracaksın adamı şaka mısın sen ya bir defol git dışarıda yanımdan geçemicek adam bana burada laga luga yapıyor engellisin.
Her zaman daha fakiri vardır 😂 misal ben😂. Söyle bugün bu fakir için ne yaptın 😴
Zengin olsam seni anangilden isterdim jxndnd
Yalan jokerimi kullanmak istiyorum
Sen iste sana tapayım 😂😂😂
Bu bakışı biliyorum ben 😂😂
"Filtre" denilen bir şey var, fakirlere verilen hiç duydun mu? Biz veriyoruz, onların evine de bir şeyler, karınlarına bir şeyler giriyor. Onlar Allah için tutuyor, Allah'da bunu görüp onları karşılıksız bırakmayıp Varlıklı kişilerden *yani orta dereceli durumlulardan* fakirlere filtre verilmesini istiyor.
Kalan 11 ay aç mı dolaşacaklar?
Hayır, hali vakti yerinde olan -yani zengin olan- insanların onlara bakması gerekiyor. Yardım etmesi, iş vermesi gerekiyor. İşte bu da bizim ayıbımız. Ama ramazanda sokaktaki insanlar zaten aç kalamaz çünkü her yerde çadır kurulup yemek dağıtılıyor iftar ve sahur vakitleri. Ama geri kalan 11 ayda da bu olması gerek.
Türk insanını bir kenara bırakırsak, birleşik arap emirliklerindeki ve katardaki insanlar ingiltere premier liginden kulüp satın almak yerine afrikadaki veya ortadoğudaki insanlara neden yardımda bulunmuyor?
Şu dini arabı, türkü, farsı, mısırlısı, suriyelisi, kürdü, çerkesi, sünnisi, alevisi, şiisi ve benzeri toplulukların hepsi yanlış mı anlıyor?
Hep kötü örneklerden neden gidiyorsun? Hiç mi iyi yok? Buraya gelen Araplar ne yapıyor sanıyorsun? Kızılay, Yeşilay, Türk kanser vakfı, kimsesizler yurduna bağışlar yapıyorlar, oralarda da bir şeyler yapıyorlardır herhalde? Tüm Müslümanlar iyi olsaydı, dünyada Müslüman olmayan kalmazdı, insanlar bozuldu, artık Gerçek Müminler ve Rol yapan Müminler olarak 2 ye ayrılıyoruz. Ama siz hep kötü yandan bakıyorsunuz, çünkü "Korkuyorsunuz." Din'in koyduğu kurallardan, zorluklardan, cehennemden. Ve korkunuza yenik düşüyorsunuz.. Kuran'da şuna benzer bir sure vardır; "Kafirler inanmıyorlar mı? Allah onların dillerini, kalplerini mühürlemiştir.." Yani size ne anlatsak da inanmayacaksınız, o yüzden bu konuları boşver ve asıl sorduğun soruya geri dön, cevabını verdim başka yerlere saptama konuyu.
İyiyle kötüyü tart. Hangisi daha ağır basar?
"Müslümanlar" arasında iyi Müslüman kötü Müslüman olarak ayırmak.. Vallaha açıkça baya zor soru da, kötüler daha çok diyebilirim. Ama bu inanmamak için bir bahane değil, sonuçta Allah bize en iyi şekilde vermiş bu inancı, bizim insanoğlu arasında o inanca uyanlar, uymayıp da inananlar gibi bir durum olmuş.
Ya bu gerçek müslüman tabirini ben çok duyuyorum. Herkes birbirine gerçek müslüman değil gibisinden şeyler söylüyor. Yani biz diğerlerine, diğerleri bizim ülkemizdeki müslümanlara söylüyor.
Peki bu insanlar nerede? Mesela sen gerçek veya iyi müslüman derken kendinden mi bahsediyorsun?
Benim de kafama takılan bir şey fakirlerin halini anlamak için bu var ama zenginlerin halini anlamak için bişi yok neden?
ahahahahha iyiydi.
Cevap
5Cevap
Peygamber efendimiz s. a. v. hadisi şerifinde bu vasıta emrin bizi ulaştırması gereken hedef emri şöyle belirtiyor.
“Orucunuz sizi emanete ihanet etmekten ve yalan söylemekten vazgeçirmediyse Allah Tealânın sizin sabahtan akşama kadar aç kalmanıza ihtiyaci yoktur.”
Biz fakirleri anlamak için oruç tutmuyoruz nefsimize agzimi hareketlerine herseyimize hakim olmak için oruç tutuyoruz en önemlisi tabikide Allah icin
Kalan 11 ayda nefsinize hakim olabiliyor musunuz peki?
Olamiyoruz belki de ama işte bu bir ay içinde gazi şeyleri anlayabiliyoruz en azindan
O zaman neden 12 ay tutmuyorsunuz?
Allah öyle emrettiği için olabilirmi? Biz kafâmiza gore birşey yapmiyoruz
Ama 12 ay tutsan daha iyi değil mi? Nefsine hakim olur belki de alim olurdun?
Sen neden dalga geciyorsunki hayirdir bu özgüven nerden geliyor tutmuyosan orucu saygi duyacaksin neden 12ay tutmuyosunuz falan nedir ya millet iyice şey olmus
Hayır dalga geçmiyorum ciddi ciddi söylüyorum. Dediklerimde mantıksızlık mı var?
Yani şu 1 ayda kendini iyi hissediyorsan bunu 12 ay yap. Daha iyi olur. Bayramlar dışında oruç tutmayın diye bir emir de yok.
İste ben burada sana sunu anlatmak istiyorum bu boyle emredilmiş eğer 12ay oruç tutun denilseydi öyle olurdu ama denildiği gibi 11ayin sultani hani burada bir ay oruç tutmamiz emredilmiş tutan da olur tutmayan da saygi meselesi
Oruç sadece fakirleri anlamak için değil ruhu temizlemek içinde
Temizlendi mi sendeki mesela?
onlar zenginlerin halini anlamak için neden 1 ay zengin geçirmiyorlar?
Ramazan ayinin da en cok israf edilen zaman olmasi ayri bir ironi.
Nefs terbiyesi için..
Bir çok nedeni var
Midenin dinlenmesi için organın kendini yenilemesi içn.
Açları anlamak icin onlarla aç kalmak yerine açlara yardım ederek onlarla tok kalmak daha mantıklı.
Filtre denilen bir şeyi duymadın sanırım sen.. Ne kadar da yazık.
O yuzden halen insanlar açlıktan ölüyo evet haklisin. Herkes dört dörtlük para vermiyo bir fakire ama orucunu tutuyo. Ac kalicagina baskasini doyur. Amaan ne tartisiyosam bunlarla sanki
Ramazan çadırlarını hiç görmedin mi be? Siz ateistler felan ne yapıyorsunuz fakirlere de konuşuyorsunuz? En azından biz 1 ay bile olsa aç, açıkta bırakmıyoruz? Sizin gibi atesitler umursamıyor bile! Hadi onların halini anlamak için oruç tut, iman için değil, hadi tutabilir misin? Hayır! Sus o zaman, Kafire ne anlatsan boş.
Ne diyo bu ya? Kendi kendine konustu gitti bak uzuldum simdi. Benim fakirlere ne yardim yaptigimi bilemezsin. Sizin gibi yardim cadiri kurup göze sokmuyorum al sana yardim diye okey? Bos konusma hadi.
Nefsi köreltmek için tutuyoruz. O söylediğin artı yanlarından bir tanesi.
Böyle pasta yapmayı nereden öğrendin 👀
Kremayı özenle döküyorum 😂😂😂
Kremanı yerdim ama mübarek ay mübarek...
ahahhdjsjdkd
Hayir.. oruc tutmak yararlidir bunu butun professorlerde soyler ayrica iyi bisey bakalim isyam edecekmisin acligi anlamali insan hep karnin tok olursa hayat anlamsiz
Sus bakalim münafık 😂
Ben mürted'im, münafık değil :D :D
sahuru sen hazırlarsan olabilir. fdkgjdk
ahahahah nasıl da ateyiz yaptım seni dkfjghdkfg
Emir gelmiş yap işte. Ben yapmıyorum.
sorma böyle sorular sonra ataizt oluyoz :D
onları anlamak icin ama etkisi olmuyor kimseye
oruç fakirleri anlamak için mi?
Orucu fakirler için değil Allah için tutuyoruz
"Fakirlerin halini anlamak" için de tutuyoruz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar