Fakir hiç kullanmadım ama Arzum markasının saç ürünleri çok iyi. Kalın maşası yakın bir arkadaşımda var ve o çok memnun. Dalgaları çok doğal yapıyor. Diğer maşalara göre daha uygun fiyatlı oluğunu biliyorum.
Aslında bunun net bir yanıtı yok. Kullanım alışkanlığına, üründen ne beklediğine göre değişen bir cevabı var. Tamamen kullanıcı deneyimine dayalı bir soru olduğu için ben sana iki markanın da artı ve eksi yanlarından bahsedeyim. Sen ona göre karar verirsin.
Arzum
Arzum AR5055 Belisa Xl Saç Maşası
Arzum, sektörde kalitesi ile biliniyor. Bir de tasarımındaki zerafet var ki aman aman. Ben çok seviyorum tasarımlarını. Ele oturan, maşa yaparken eli yormayan bir yapısı var. Yukarıdaki görseldeki modelin seramik plakaları saçı besleyen keratin ve argan yağı katkılı. Bu da saçları şekillendirirken aynı zamanda sağlıkla parlamasını sağlıyor. 120 derece ile 200 derece arasında ısı ayarına sahip. Bu da her saç tipine kolayca şekil verebilmeyi sağlıyor. Hızlı ısınma ve ısıyı sabit tutma özelliği sayesinde acil zamanlarda kullanım kolaylığı sağlıyor. 30 dakika sonra otomatik kapanma özelliği ile de muhtemel yaşanabilecek kazaları önlüyor. 2020 yılı itibariyle bu modelin fiyatı 310 Lira.
Fakir
Fakir Pixie Saç Şekillendirme Seti
Fakir ise benim gözümde tam fiyat / performans markası. Aletleri işini görür her türlü. Diğer markalara göre de ucuzdur. Görseldeki model aslında bir set ve her şeyi yapabileceğin bir set. Birden fazla başlığı sayesinde tek bir ürünle birden çok saç şekli elde edebiliyorsun. 200 dereceye kadar ısı vadediyor en başta. Saçın elektriklenmesini ve yıpranmasını önleyen seramik turmalin kaplı plaka ve maşalara sahip. Maşalara uygun 2 tarak aparatı sayesinde farklı saç şekilleri elde edebiliyorsun. Dalga formu veren oval maşası benim favorim oldu sette. Bu modelin fiyatı 2020 yılı itibariyle 415 Lira.
İki markanın da en iyi saç maşasını anlattım. Fakir mi arzum mu sorusu aklından çıkıp karar verebilmişsindir umarım. Benim tercihim Arzum'dan yana olurdu. Zerafeti beni benden alıyor. :) Dilersen burada da saç şekillendirirken yapılan hataları anlatan bir bence var. İlgini çekeceğini düşünüyorum. :)