Arkadaşıma ayıp mı ettim?

Dün dondurma aldım odaya götürdüm beraber yemek için oturduk yiyoruz ona şakayla karışık artik yarısının parasını ödersin dedim. O da tabi knk öderim dedi normal bir şekilde ben tabi şakayla karışık söyledim o öyle cevap verdikten sonra hatta şaka yapıyorum knk bak yanlış anlama dedim yok knk dedi. Bugün sınavdan döndü yemeğe indik oturduk orada yüzü düşmüş gibiydi hayırdır canım ne oldu dedim çıkartıp parayı masaya koydu ve etrafımız da dolu insan vardı biraz sesini yükselterek dün yaptığın şey hiç hoş bir şey değil di biz kaç kere odaya bir şeyler alıyoruz senden hiç para istemiyoruz hepimizin durumu olmayabilir bu durumdan hiç hoşlanmadım bir daha böyle bir şey yapacaksan beni düşünmeden yap sana afiyet olsun diyerek yanımdan kalktı. ( Ki odada durumu kötü olan bir ben varım bir de o bana dediği herkesin durumu olmayabilir benimde onun gibi olduğu mu bilmiyormuş gibi davrandı) Odaya bir şey aldıklarında kendileri söylüyor hadi şu kadar tuttu ödeyelim diyorlar ben yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Onun yaptığı da bence çok rencide ediciydi herkesin içinde beni uyarması ve para vermesi hatalı olan benmiyim? (Geçen günde diğer arkadaşımla ayni şey yaşandı. arkadaşıma yanında bozuk yoktu dordurma aldım artik bir daha ki ne de sen alırsın dedim oda tabi ki dedi ve odaya gelince parasını verdi ben yok kalsın dedim ama yinede çıkartıp verdi ve bugün o diğer arkadaşım parayı verirken bunu bana söyledi 'geçen emine ye de bunu yaptın' diye belli ki arkamdan konuşmuşlar ben yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum)
Arkadaşıma ayıp mı ettim?