Konteyner ne , konteynerlerden yapılmış evler konusunda araştırmam sonucu bilgim var.
Benim fiyat ve nerde , nasıl satılır gibi konularda bilgiye ihtiyacım var?
Konteyner alicaksaniz 2. El olarak alabiliyormuşsunuz, mutfak, wc, banyo nasıl olucak ama kiralamak istiyorsunuz sonuçta bayağı pahalıya gelir bence araştırdım biraz en az 20.000 TL masraf olur gibime geliyor
http://xn--ahapevler-12b.blogspot.com.tr
Ahşap bir yapı yapmanızı tavsiye ederim. Bende böyle bir ev istediğim için zamanında çok araştırma yapmıştım. Maliyetini bilemem tabi ama ömrü uzun oluyor diye biliyorum
Sahibinden de bütçenize uygun bir sürü var. Bazıları illaki nakliyeyi ücretsiz yapar, bir bakın derim.
Çoğu kurumsal firma ilanı. Sahibinden sitesi isim olarak kaldı malesef
Bence en iyisi kendiniz yapmanız. Bulunduğunuz şehirlerde export sandwich panel satan yerleri bulup en uygun fiyata alıp kendiniz yapabilirsiniz. Zemine uygun şapı atın, 15 cm kalınlığındaki kilitlemeli panelleri kullanıp dört duvarınızı çekin, sonra üstüne kilitlemeli 5 cmlik çatı panelini kilitleyip vidalayın, gerisi oda bölmeleri. Onlarıda ytong dan rahatlıkla yapabilirsiniz. Cam kapı balkon kısımlarını uygun sprelle kesin hoop geçmiş olsun. Bana göre tahmini 5 bin tlye bitirirsiniz. Kapı pencere vs hariç.
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Tek katlı evimizin terasına yapmak istiyoruz. Kira geliri elde edebilmek için. Bende birçok yolu araştırıyorum. En ucuza nasıl hallederiz dersindeyim. Konteynerlar 5bin-8bin arası. Açıkçasi bende düşünüyorum kendimiz yapabilir miyiz diye. 2 el inşaat malzemeleri araştırıyorum obs gibi
20 m2 bir alan yeterli olur bize
Rica ederim. Osb için kaplama gerekecek, ayrıca çayıya osb kullanırsanız yağmur yağdığında oluşan uğultu çok rahatsız eder ve izolasyonu olmaz kışın buz gibi yazın ateş gibi olur ev. Madem evinizin üst katına yapıcaksınız ytog ile örme şeklinde yapsanız daha iyi olmaz mı? Üstüne de sandwich panel yaptırıp izolasyonuda elde etmiş olursunuz. Kapı pencere çerçevelerini de profil boru metalinden çekerseniz montajı da kolay olur. 1051 yapıştırıcısı ile ytongu örerseniz çok da dayanıklı olur. Hazır evinizin üst katı düz zemin bence bu şekilde yapın derim. Maliyet de düşündüğünüzden daha az olur. Konteyner evler zaman içerisinde paslanacak pas kalıntıları akıtıp sağlığı tehdit edecek, hem de izolasyon sıkıntısı yaşatacak. Araştırın isterseniz sağa sola sorun yine de en doğrusunu siz bilirsiniz.
Ytong örme nedir? Bu konuda bilgi sahibi değilim
Ben yorumunuz için tekrar teşekkür ederim o kadar gereksiz yorumdan sizi buldum şükür :) Gazbetonmuş sanırım ytong. Kendimiz yaptığımızı varsayarsak ne kadar maliyet çıkar tahmini. Prefabrik ev daha mı mantıklı olur?
Est rica ederim yardımımız olursa çok sevinirim. Prefabrik ya da konteynerin bir ömrü var, misal yağışlı ve nemli bir yerde yaşıyorsanız 3/5 sene sonra paslanıp çürümeye başlayacak. Sil baştan bir maliyet sizi bekleyebilir. Ama ytong şimdiki gökdelenlerde bile kullanılıyor, kilitlemeli, uzatmalı, üst üste geçmeli şeklinde bir sürü modelleri var. 20 mt kare bir yerden bahsediyorsunuz, banyo/wc bir bölme, mutfak oda aynı yerde şeklinde yapsanız inanın çok düşük bir maliyet içerir. 1 kapı, 2 pencere 1 wc penceresi çatı sandwich paneli yapıştırıcı sıva vs derken size 5 bini ya geçer ya geçmez. Çıkma pvc satan yerlerden kapıları pencereleri edinip yapıyı ona göre yaparsanız değmeyin keyfinize. En azından yaptığınız yapıyı 20 sene gözü kapalı kullanırsınız.
Aklıma takılan çatı kısmı? Bunu yapabilir miyiz? Ustasina yaptırsak cok mu maliyetli olur.
Sağ ve sol duvarın üstünü üçgen konumda yarım metre yükseltip uzunlamasına şu paneli bırakın, daha sonra omurga kısmına ek malzemesi var onu monte edip çatıdan zemine çelik halat ile gerdirip lodosta falan uçmasını engelleyebilirsiniz. İnanın yapılışı anlatmasından daha kolay. www.google.com.tr/search
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için :)
Gaz betonu araştırdim. Bims mi gaz beton mu?
Bims dediğiniz biriket oluyor, boşluklu. Genelde ses izolasyonu tercih edenler, doğuda tek kat yapı yapanlar vs. kullanır, ayrıca narindir kırılır. Ytong tek bloktur, kolay kırılmaz testere ile kolay kesersiniz kolay şekil verirsiniz. Ama biriket mala ile vurularak kırılır, iyi sıkıştırılmamışsa ha bire fire verirsiniz.
Cok teşekkür ederim yardımların için
İkinci ele bakın mutlaka vardır napcaksınız nerde kullanacaksınız konteyner evi.
Cevap
10Cevap
Tır parkı
Gümrük sahası gibi yerlere bakın boncuk. Oralarda bolca Konteynır oluyor çünkü.
Az kullanılmış çıkma alabilirsiniz, araştırın bulursunuz.
İşi çözmüşünz ya.. İstediğin yerde yerleş.. otel derdi yok
Deprem konteyner nerlari gibi onların çıkmaları oluyor sahibinden den falan bakabilirsin
Konteyner ev olmaz. En uygunu prefabrik ev olur. Google da her birçok firmanın metrekare başına fiyatları var.
Gayette güzel oluyor bende sana googledan bakmamı öneririm
O dediklerinde prefabrik e giriyor. fiyatları var.
Prefabrik olsaydı prefabrik derdim. Araştırdığım bir konu.
Araştırdıysan bize neden soruyorsun.
Ben bilgisi olana soruyorum. Bilgisi olmayıp akıl verene değil...
Demek ki sende eksik onu gördük ;)
Ismin gibisin... bildiğin erkek...
Sivrilmeyi sevmiyorum, gizli üye ;)
baktin bulamadïn konserve kutularını birlestir konteynerfan ev olur😂🤣
Ah canım sen bu zekâtla harcanıyon buralarda yazıkk
Sen daha soruyu anlayamamışsın
Tabiki bir evin beleş geleceğini biliyorum.
Ama bunun formülünü bilen vardır. Bedavaya ya da ucuza getirir. Bende bu konuda araştırmaya yapıyorum. Hurdacı ucuza alıyor sonra 4bin 5bin satıyor. Konuşmak için konuşmayalım lütfen derdim bedavaya getirmek değil araştırma yapmak
Bedava zor. Ucuza belki
Bence karavan alın 18 30 bin arasi degisir
Aglayanin mali güldürmez caakkkkaallll
Bedeva olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar